Çalışan anneler ve kreş

Sabah beş akşam dokuz arası ve özel sektör çalışanlarına da buluşmıyor. haberiniz yok muydu?
Yilbasinda tatile gidene de bulasmazmis. Bu da kesin bilgi. Sokaga cikma yasagi sadece evde oturana,isini kaybedene,dar gelirliye. Zenginler ellerindeki otel rezervasyon kagidini gosterip cikabilir. Aha bu da kesin bilgi.

Sabah beş akşam dokuz arası ve özel sektör çalışanlarına da buluşmıyor. haberiniz yok muydu?
Günde 3 saat çalışmaktan imtina eden insanların başlattığı çekişme nerelere geldi. Okullar kapanmıştı ve okul öncesi açıktı, bu durumda tartışmaya açılan konunun evde kalan çocukların okula gitme hakkı olmasını cani gönülden dilerdim. Rahat olanlar daha rahat,el kadar çocuklar mağdur. Allah herkesin içine sindirsin başka birşey diyemiyorum ama benim içime sinmiyor açıkçası

Bu denli okul öncesi kapatılsın diye kampanya yaptılar ya devlet maaş yerine kısa çalışma ödeneği ödese keşke. Bir de o zaman görsek kim virüs korkusu yaşıyormuş kim maaş alıp yangelip yatma derdindeymiş...

Yilbasinda tatile gidene de bulasmazmis. Bu da kesin bilgi. Sokaga cikma yasagi sadece evde oturana,isini kaybedene,dar gelirliye. Zenginler ellerindeki otel rezervasyon kagidini gosterip cikabilir. Aha bu da kesin bilgi.
ozaman biz çalışan tatile gitmeyen pis fakirler ölelim

ben öğretmenim deyip ''çalışan annede bir ay çalışmayıp çocuğuna baksın bir zahmet'' diyenlerin içlerine siniyordur eminim.

ben öğretmenim deyip ''çalışan annede bir ay çalışmayıp çocuğuna baksın bir zahmet'' diyenlerin içlerine siniyordur eminim.
içlerine sinmekle kalmayıp dünyanın derdi bu virüsün sadece öğrencileri yüzünden kendilerine bulaşacağından bu denli eminler, tek dertleri bu eminim ama ispatlayamam

İnstada biri canli yayinda su anda sokaklarin halini gosteriyorlar,anneler disarida her birinin elinde 3-4 cocuk ust uste geziyorlar magazalarin onlerinde yemek yiyorlar,oturuyorlar sohbet muhabbet. Okul kapaliyken olusan manzara iste,anlayana.

Çocuklarım özel kreşe gidiyor. Eşimde bende yeni uygulanmaya başlayan mesai saatlerinin kapsamı dışındayız. Çocuklarımı bu süreçte kime emanet edeceğim! Ben kreşlerin açık olmasından yanayım. Evet hastalık hayatımızın bir gerçeği oldu ve bizde bu gerçekle yaşamaya alışmamız gerekiyor. Bizim de virüse karşı bağişiklığımız yok paşa paşa işimize geliyoruz. Ailemde, çevremde korona olmayan kalmadı zaten herkes geçirdi yani sadece belli bir kesimin canı tatlı değil bizim de canımız tatlı ama yapacak bir şey yok.
Ayrıca özel kreşlerin hiçbiri kapatmak istemiyor zaten çünkü adam faaliyette olduğu sürece maaş alabiliyor.

sizinle aynı durumdayız
eşim de bende yeni saat düzeniyle çalışamıyoruz
bizim okul da kapatmak istemedi ama işte emir demiri kesiyor maalesef
şimdi benim korkum bari 4 ocak da açılsa.. ya açılmazsa?

böyle de demek istemiyorum kötüyü çağırmayayım diye ama

Şimdilik çocuklarımın kreşi açık inşallah kapanmaz. Kızlarım 9 ay da anneanne, bakıcı, 2 farklı özel kreş olmak üzere kısır bir döngüde yaşadılar. Anne babalardan birinin evde olması da çözüm değil bana göre çünkü ne kadar istesekte ev ortamında çok verimli olamıyoruz çocuğumuza karşı ve çocuklar sosyal hayatlarına devam edip arkadaşlarıyla vakit geçirip etkinlik yapmak istiyor.

işte bizim büyükler de burda değil gelemiyorlar da (salgın korkusu)
ev ortamında ne kadar verimli olacağız dediğiniz gibi ama bu durumda birimiz evde olsaydık iyiydi diyorum ben
şimdi işallah açılır 4 ocak da diyorum ama umudum da yok pek

Bugun mudur yardimcimizla konustum. Cimere falan baya bi basvuru varmis. Ozellikle ASP'ye bagli okullarin acik olup MEB'e bagli olanlarin kapanmasi bir kaos yaratmis durumda. Belki bir geri adim atma soz konusu olabilir dedi bana. Onumuzdeki hafta biraz daha netlesir dedi. Kendisinin de benim de sahsi gorusumuz eger ki kapali kalma karari devam ederse 4 ocakta da acilmaz bu okullar.

Hadi bizler ne yapacagiz soru isareti ama kurumlar bu yuku kaldirabilecek mi? Zincir okullar belki, peki butik kresler?

Umarim hadi cocuklar okula dedikleri zaman gidebilecekleri bir okullari olur cocuklarimizin.

Umarım haftaya olumlu bir karar çıkar. Bence de eğer hemen açılmazsa sömestr tatilini geçer en az...

Bugün çok zor bir gun gecirdim.

dun oglumun okulu bizim aldigimiz kirtasiye malzemelerini kitaplari herseyi eve geri yolladı ve yarindan itibaren uzaktan egitim yapacagiz oglunuz mutlaka katilsin dediler.

8.30 da kendi dersim vardi 10 a kadar ders yaptım. 10 da oglumun dersine bağlandik 11 e kadar beraber derse baglandik her daim yanında olmam lazım cunku ogretmenleri soru soruyor mikrofonu ben acip kapatıyorum kendisi beceremiyor daha 4.5 yaşinda zaten ögretmende simdi anneniz elinize kalp cizsin felan diyor yani anne yaninda olmak zorunda

11 de kendi dersim oldugu icin oglumu derse bağlamadım kendi dersimi baslattım. bu arada oğlumun ögretmeni aradı dersteyim diye acmadım. mesaj atmis oğlunuz derse bağlanmadı niye diye. tenefusumde aradım dedimki benim derslerim basladı ben dersteyken oglum derse giremez imkanı yok dedim.

bu arada oğlum duydu aglamaya basladı anne ne olur beni derse bağla ben derse girmek istiyorum diye. oğlumu derse bagladim kulaklık verdim kendi dersime geri dondum dersimi islerken oğlum geldi. Anne ögretmen bana soru sordu mikrofonumu acamadim cevap veremdim diye ağlıyor. bu arada mikrofonu acmaya calismis ve baska pencereler acmis goruntuyude kaybetmis. butun arkadaslarim dersteydi ben bağlanamadım diye agladı durdu.

pazartesi gunu ne yapacagım bilmiyorum. esim hala sabah 8 aksam 6 hatta bazen aksam7 8 calısıyor ben desen butun gun uzaktan egitim yapıyorum. oglum derslere bağlanamıyorum diye ağlıyor.

sonumuz hayrolsun.

okula aldigimiz butun kitaplari eve geri yollamıslar oğlumu uzaktan egitime bağlayip onlari dedikleri sayfayi biz yaptiracakmısız ama benim yapmam gereken bir suru canli dersim var. annemi babamı çağirsam bilgisayardan anlayip oğlumu derse bağlayamazlar.

4.5 yaşindaki cocuk uzaktan egitime uygun degil ama okulu israr ediyor telefonla arıyorlar neden oğlunuzu derse bağlamıyorsunuz diye onlarda kendi acisindan haklı paralarıni tam almak icin bir seyler yapmaya calisiyorlar.

Bilmiyorum keske ozel anaokullarına dokunmasaydılar ama pandemi cok artti o zaman tum calisan annelere ucretli izin versinler onuda yapmiyorlar. ne olacak böyle bilmiyorum.

@Vaveyla_çocuğunuzun okulu kaç saat uzaktan eğitim uyguluyor? 4.5 yaş için 1 saat teknolojik bir aletin başında olmak ekrana maruz kalmak yetmiyor muymuş?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…