- 3 Mayıs 2015
- 13.315
- 48.739
- 598
- Konu Sahibi knickerbockerbande
-
Sabah beş akşam dokuz arası ve özel sektör çalışanlarına da buluşmıyor. haberiniz yok muydu?Anaokulunda bulaş riski var
Ama kreşlerde bu risk yok demek ki
İlginç bir virüs şu korona
Yilbasinda tatile gidene de bulasmazmis. Bu da kesin bilgi. Sokaga cikma yasagi sadece evde oturana,isini kaybedene,dar gelirliye. Zenginler ellerindeki otel rezervasyon kagidini gosterip cikabilir. Aha bu da kesin bilgi.Sabah beş akşam dokuz arası ve özel sektör çalışanlarına da buluşmıyor. haberiniz yok muydu?
Günde 3 saat çalışmaktan imtina eden insanların başlattığı çekişme nerelere geldi. Okullar kapanmıştı ve okul öncesi açıktı, bu durumda tartışmaya açılan konunun evde kalan çocukların okula gitme hakkı olmasını cani gönülden dilerdim. Rahat olanlar daha rahat,el kadar çocuklar mağdur. Allah herkesin içine sindirsin başka birşey diyemiyorum ama benim içime sinmiyor açıkçasıSabah beş akşam dokuz arası ve özel sektör çalışanlarına da buluşmıyor. haberiniz yok muydu?
Bu denli okul öncesi kapatılsın diye kampanya yaptılar ya devlet maaş yerine kısa çalışma ödeneği ödese keşke. Bir de o zaman görsek kim virüs korkusu yaşıyormuş kim maaş alıp yangelip yatma derdindeymiş...Günde 3 saat çalışmaktan imtina eden insanların başlattığı çekişme nerelere geldi. Okullar kapanmıştı ve okul öncesi açıktı, bu durumda tartışmaya açılan konunun evde kalan çocukların okula gitme hakkı olmasını cani gönülden dilerdim. Rahat olanlar daha rahat,el kadar çocuklar mağdur. Allah herkesin içine sindirsin başka birşey diyemiyorum ama benim içime sinmiyor açıkçası
ozaman biz çalışan tatile gitmeyen pis fakirler ölelimYilbasinda tatile gidene de bulasmazmis. Bu da kesin bilgi. Sokaga cikma yasagi sadece evde oturana,isini kaybedene,dar gelirliye. Zenginler ellerindeki otel rezervasyon kagidini gosterip cikabilir. Aha bu da kesin bilgi.
ben öğretmenim deyip ''çalışan annede bir ay çalışmayıp çocuğuna baksın bir zahmet'' diyenlerin içlerine siniyordur eminim.Günde 3 saat çalışmaktan imtina eden insanların başlattığı çekişme nerelere geldi. Okullar kapanmıştı ve okul öncesi açıktı, bu durumda tartışmaya açılan konunun evde kalan çocukların okula gitme hakkı olmasını cani gönülden dilerdim. Rahat olanlar daha rahat,el kadar çocuklar mağdur. Allah herkesin içine sindirsin başka birşey diyemiyorum ama benim içime sinmiyor açıkçası
içlerine sinmekle kalmayıp dünyanın derdi bu virüsün sadece öğrencileri yüzünden kendilerine bulaşacağından bu denli eminler, tek dertleri bu eminim ama ispatlayamamben öğretmenim deyip ''çalışan annede bir ay çalışmayıp çocuğuna baksın bir zahmet'' diyenlerin içlerine siniyordur eminim.
Ben işe gitmek istemiyorum, virüs var virüs diyen herkesin işe gitmeyebildiğini düşünüyorlar sanırım.ben öğretmenim deyip ''çalışan annede bir ay çalışmayıp çocuğuna baksın bir zahmet'' diyenlerin içlerine siniyordur eminim.
sizinle aynı durumdayızÇocuklarım özel kreşe gidiyor. Eşimde bende yeni uygulanmaya başlayan mesai saatlerinin kapsamı dışındayız. Çocuklarımı bu süreçte kime emanet edeceğim! Ben kreşlerin açık olmasından yanayım. Evet hastalık hayatımızın bir gerçeği oldu ve bizde bu gerçekle yaşamaya alışmamız gerekiyor. Bizim de virüse karşı bağişiklığımız yok paşa paşa işimize geliyoruz. Ailemde, çevremde korona olmayan kalmadı zaten herkes geçirdi yani sadece belli bir kesimin canı tatlı değil bizim de canımız tatlı ama yapacak bir şey yok.
Ayrıca özel kreşlerin hiçbiri kapatmak istemiyor zaten çünkü adam faaliyette olduğu sürece maaş alabiliyor.
Şimdilik çocuklarımın kreşi açık inşallah kapanmaz. Kızlarım 9 ay da anneanne, bakıcı, 2 farklı özel kreş olmak üzere kısır bir döngüde yaşadılar. Anne babalardan birinin evde olması da çözüm değil bana göre çünkü ne kadar istesekte ev ortamında çok verimli olamıyoruz çocuğumuza karşı ve çocuklar sosyal hayatlarına devam edip arkadaşlarıyla vakit geçirip etkinlik yapmak istiyor.sizinle aynı durumdayız
eşim de bende yeni saat düzeniyle çalışamıyoruz
bizim okul da kapatmak istemedi ama işte emir demiri kesiyor maalesef
şimdi benim korkum bari 4 ocak da açılsa.. ya açılmazsa?
böyle de demek istemiyorum kötüyü çağırmayayım diye ama
işte bizim büyükler de burda değil gelemiyorlar da (salgın korkusu)Şimdilik çocuklarımın kreşi açık inşallah kapanmaz. Kızlarım 9 ay da anneanne, bakıcı, 2 farklı özel kreş olmak üzere kısır bir döngüde yaşadılar. Anne babalardan birinin evde olması da çözüm değil bana göre çünkü ne kadar istesekte ev ortamında çok verimli olamıyoruz çocuğumuza karşı ve çocuklar sosyal hayatlarına devam edip arkadaşlarıyla vakit geçirip etkinlik yapmak istiyor.
Umarım haftaya olumlu bir karar çıkar. Bence de eğer hemen açılmazsa sömestr tatilini geçer en az...Bugun mudur yardimcimizla konustum. Cimere falan baya bi basvuru varmis. Ozellikle ASP'ye bagli okullarin acik olup MEB'e bagli olanlarin kapanmasi bir kaos yaratmis durumda. Belki bir geri adim atma soz konusu olabilir dedi bana. Onumuzdeki hafta biraz daha netlesir dedi. Kendisinin de benim de sahsi gorusumuz eger ki kapali kalma karari devam ederse 4 ocakta da acilmaz bu okullar.
Hadi bizler ne yapacagiz soru isareti ama kurumlar bu yuku kaldirabilecek mi? Zincir okullar belki, peki butik kresler?
Umarim hadi cocuklar okula dedikleri zaman gidebilecekleri bir okullari olur cocuklarimizin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?