- 25 Ekim 2020
- 107
- 225
- 18
- 30
- Konu Sahibi knickerbockerbande
-
Bişey merak ediyorum izninizle. Bu yasaklar zaten korona bulaşmasın diye yapılmıyor mu ? Oyun ablasının kreşten ne farkı var mesela ? Yada bakıcının gezip gezip virüs getirmeyeceğinin,o ailenin virüsü kapıp başkalarına bulaştırmayacağının bunun böyle sürüp gitme ihtimalinin kreşten bi farkı var mı ? Adamın teki bakıcıdan virüs kapıp öldü mesela. Kendisi çok dikkat ettiği,bakıcıyı defalarca uyardığı hatta evine bile otobüsle gitmesin diye arabasıyla bırakıp aldığı biri bakıcının komşu gezmesinden virüs kapmasıyla öldü. Oldukça saçma bi sistem yani kim ne derse desin. Çocuk kreşe gidiyor oradakilere alışmış,sevmiş belli bi düzeni var. Şimdi çocuğu kreşten al,hiç tanımadığın çocuğunda hiç tanımadığı birine emanet et,o olmazsa aynı süreçleri baştan yaşa başka birini bul. Hem çocuğun düzenini boz hem virüs riski devam etsin. Benim çocuğum kreşe gitmiyor evde ama bende karşıyım böyle bi sisteme. Yaşlıları korumaya çalış ama çocukları yaşlı insanlara emanet et kendin işe git virüs kap gel ailene bulaştır e öldü işte o insanlar. Ne mantık var o zaman bu işte ? Çocuklarını kreşe gönderenler,fazla insanla muhattap olmak zorunda olanlar da bi zahmet aileleriyle belli bi süre görüşmicek onları korumak istiyorlarsa. Ay bilmiyorum ama bişeyler düzgün ilerlemiyor. Okulları açtılar,otelleri açtılar millet tatiline gitti,ülkeye turist yağdı,mitingler,açılışlar,düğünler yaptılar virüs artınca aaa gördünüz mü virüs arttı hadi tekrar hepsini kapatıyoruz. Tamam kapat eyvallah ama bi yol yordam göster bi kolaylık tanı sonra ne yapıyorsan yap. Geçici bi süre bizde farkındayız bunun ama bakalım işte o süreç nasıl geçecek. Hakkımızda hayırlısı olsun inşallah ne diyelimOlayı bu kdar dramatize ederseniz zaten işin içinden çıkılamaz burda olduğu gibi. Şu dönemde çocuğunuzun sağlığından başka bir şeyi düşünmemek daha doğru olur.
Çalışan birçok anne netten bakıcı bulup emanet ediyor beğenmezse değiştiyr vs. İste isteyen yolunu buluyor kolay değil ama bu süreç geçici,bir şekilde başımızın çaresine bakacağız. Oyun ablaları var eve geliyor genelde kız öğrenci oluyor buda bşr çözüm?
Beni de üzen empati yapılmaması yoksa kimse kimseden bir şey istemiyor zaten. Evinde çocuğuyla takılan arkadaşım okul kapandı iyi oldu diyor, ee göndermek zorunda değildin arkadaşım dedim devlet böyle bir imkan vermişti ? 1. sınıfa gidiyor kızım tüm neşesi gitti , o kadar mutsuz ki .. Başımdan savmakla itham edildiğim çocuk çok mutluydu okulunda. Bu yaşın ideali evde oturup pc başında ders dinlemek değil, oynamak sosyalleşmek, kapanacaksak el birliği ile kapanalım. Okula gidemiyorsun ama spor salonuna, otele gidiyorsun. Hangisi önemli acaba ? Gün oturmalarını yasaklasınlar bence orada kontrolsüz kaynaşmalar var.Yazdıklarınıza katılıyorum.
Esnek çalışma gelince kamuya sanki hiç gitmiyoruz gibi algılanıyor ben üç gün işteyim yine.
Kendi adımıza hiç bir şey istemiyoruz sadece evlatlarımız için birazcık empati çok zor değil empati yapmak.
En çokta can acıtan eğitimci ve anne olanların yorumları okuyunca hayrete düştüm
Ne ara bu hale gelmişiz.
Ya insanlar birbirlerinin suratına tükürüyor ben koronayım sende ol diye ne bekliyoruz ki ?Demezler
Karsi blokta oturan 7 kisilik bir aile komple pozitifmis. Soylemediler. Ilac birakmaya gelen gorevlileri hafiye gibi takip edip bulduk hangi aile pozitif diye.
Sakladiklari yetmiyormus gibi,cocuklarini parkta bizim cocuklarla beraber sosyallestirdiler.
Kendileri ustteki komsumun yeni dogan bebegine ziyarete gittiler,yetmedi o bebege bakicilik icin anlastilar korona korona ise basladilar yani iclerinden biri.
Markete pazara gittiler hic bir sey olmamis gibi
Taksiye bindiler,kapinin onunde indiklerinde suratlarinda maskeleri bile yoktu.
Yetmedi yandaki meyve bahcesinden meyve toplayip guya iyi komsuluk yapar gibi kapiyi calip size meyve getirdim buyrun dediler
Ulan koronasin sen gerizekali? Evinde otursana dedik uzerimize yuruduler
Polisi aradik 6 saat sonra geldiler nasihat etmis gitmisler bu aileye
Tekrar disarida gorduk yine aradik polisi ,yapabilecegimiz bir sey yok deyip suratimiza telefonu kapattilar?
Simdi kimse bana okullar guvensiz demesin. Valla okulda daha guvendeydi benim cocugum. Hic degilse hes kodlari iletiliyor en azindan pozitif olan suursuz aile cocugunu getirdiginde iceri almayan bir okulumuz vardi. Temaslidan haberim hicbir zaman olmuyor zaten,pozitif olandan kurtarabiliyordum bari cocugumu. Simdi o da yok.
Okula gelene kadar diger her yer kapali olsaydi da cocuklarimiz guvende olsaydi bari. Virusten koruyalim derken 4 duvara hapsettik hepsini bu vebal hepimizin,nasil odeyecegiz diye dusunuyorum ben sahsen.
Yanlis anlasilmasin,lafim tepkim kimseye degil,bu duzene ve duzenin saksakcilarina kizginim.
Evet baştan savmak ne talihsiz bir cümleydi öyle bende okuyunca çok ama çok üzüldüm.Beni de üzen empati yapılmaması yoksa kimse kimseden bir şey istemiyor zaten. Evinde çocuğuyla takılan arkadaşım okul kapandı iyi oldu diyor, ee göndermek zorunda değildin arkadaşım dedim devlet böyle bir imkan vermişti ? 1. sınıfa gidiyor kızım tüm neşesi gitti , o kadar mutsuz ki .. Başımdan savmakla itham edildiğim çocuk çok mutluydu okulunda. Bu yaşın ideali evde oturup pc başında ders dinlemek değil, oynamak sosyalleşmek, kapanacaksak el birliği ile kapanalım. Okula gidemiyorsun ama spor salonuna, otele gidiyorsun. Hangisi önemli acaba ? Gün oturmalarını yasaklasınlar bence orada kontrolsüz kaynaşmalar var.
Kreşler okullar gibi düşünülemez ama. Oğlum pandemi boyunca tekti, daha yeni 3 çocuk oldular. 3 aydır tek bir vaka olmadı. Benim sınıfım ise 42 kişi. Böldük 21 kişi bir sınıfta yine de fazla. Oğlumun okulu toplam 17 kişi yani bilemiyorumHerkes pek tabi kendine gore yazmis cizmis normal olarak.
Bu surec normal bir surec degil bunu marttan beri yasiyoruz. Hepimiz zaman zaman zorluklar yasadik ve yasiyoruz. Bence bundan sonra da yasayacagiz.
Yaygin orgun butun egitim kurumlarinin kapanmasi dogru bir karardi( linc yemege hazirim) . Herkesin dedigi gibi kresler acik kalirsa cocugunuz super tasiyici olabilir cunku siz disarda calisiyorsunuz. Ve cocugunuz kreste olan ogrencilere ogretmenlere onlar ailelerine bulastirabilirler ki nitekim oyle oldu. Bu bir zincirdir.
Evet tabi cok zor durum ama malesef su anda DUNYACA zor bir donemden geciyoruz. Bencillik yapmak yerine baska cozum yollari dusunmeliyiz.bakici bulunca degistirince
Cocugumun psikolojisi ne olur diyenler olmus anlamakta gucluk cektim. Allah korusun (evlerden irak) virus bulasti ve hastalandi agir gecirdi (cunku hafif gecirme olasiligi oldugu gibi agir gecirme olasiligida var) o zman psikolojisi ne olucak? Siz bakicidan dolayi psikolojisinin bozulacagini dusunuyorsaniz eger ilk once bu olasiligi dusunun derim ben. 3 bucuk yasinda cocuk oldu gecen gun hemde hicbir kronik hastaligi yokken
1 ay zaten biraz sabir herkes icin. Vaka sayilari 90 binlerde. Kimseyi kirmak degil amacim ama biraz zorlanmak zorundayiz bu surecte.
Bizi düşünerek aklınızdaki en mantıklı düşünceyi yazıyorsunuz ama adamın işi öyle böyle bir iş değil. Yoksa oleyyy eşim de çalışmıyor, evde kalsın minnoş derdik çoktan ama yok işte öyle değil. Eski yorumlarımda defalarca yazdım ama yineleyim eşimin işi öyle bir iş değil en küçük hatayı bile kaldırmıyor, yapacağı küçük bir hata tonla zarar demek ve aksi gibi en yoğun olduğu dönemdeyiz.Valla kusura bakmayın ama böyle sağlıksız bir ortamda çocukların evde durması daha güvenli. Daha dün instagramda 3 yaşında coronadan dolayı ölen bir çocuğun haberini okudum.
Eşiniz evden çalışıyormuş bir süre çocuğunuza o baksın. Yabancı birini eve sokmaktan iyidir en azından.
Ne eglenmesi ya nerede eglenme cumlesi var pardon. sizin fikrinize katilmak zorunda miyim? Herkes fikrini soyleyebilir ben boyle dusunuyorum kimseye hakaret etmeden bana gore dogru olani soyledim.ne çok eğlendiniz ya bu konuyla .. Ne güzel hayatta başka bir derdiniz yok.
O kadar haklısınız ki, insanlar kendi işlerine gelen durumlarda hiç korona lafı yok ama başkaları için hayati önem taşıyan konularda bile korona var deyip çıkıyorlar işin içinden. Yazın bu ortamda düğün mü olur dediğim için, düğününe gitmediğim için bana küsen akrabam, bugün bana hadsizce sanki işe mi gidiyorsun sen niye çocuğu kreşe gönderiyorsun korona varken diyor. Kadınlar gün yaparken, işsiz adamlar bütün gün oturup zaman öldürürken, takı toplamak için kimseyi düşünmeden düğünler yapılırken, tatiller yapılırken korona yok da, gelişim çağındaki çocukların sadece yemeğe diil, eğitime de sosyal beceriler kazanmasına ihtiyacı var dediğimizde ama korona var şimdi onlar sonra da olur deniyor. Bu mantıktan empati bekleyerek biz de boş beklentiye giriyoruz sanırım.Beni de üzen empati yapılmaması yoksa kimse kimseden bir şey istemiyor zaten. Evinde çocuğuyla takılan arkadaşım okul kapandı iyi oldu diyor, ee göndermek zorunda değildin arkadaşım dedim devlet böyle bir imkan vermişti ? 1. sınıfa gidiyor kızım tüm neşesi gitti , o kadar mutsuz ki .. Başımdan savmakla itham edildiğim çocuk çok mutluydu okulunda. Bu yaşın ideali evde oturup pc başında ders dinlemek değil, oynamak sosyalleşmek, kapanacaksak el birliği ile kapanalım. Okula gidemiyorsun ama spor salonuna, otele gidiyorsun. Hangisi önemli acaba ? Gün oturmalarını yasaklasınlar bence orada kontrolsüz kaynaşmalar var.
yahu bulunsa ne farkedecek oda taşıyıcı olmayacak mı . onlardan da gelecek virüs. en azından okulda gerekli önlemler alınıyor emanet diye öğretmenler velilerden daha hassas bu konuda.Eşim, yılın son çeyreği olduğu için çok yoğun sürekli müşteriler ile online toplantıda. Normalde 17:30 mesaisi bitmesi gerekirken 20:00 gibi ancak başından kalkabiliyor.
Bakıcı için de çevremde güvenebileceğim kimse yok, hatta tanıdığım kimse dahi yok.
Hadi 3 günde bakıcı bulun da denmez ki insanlara. Kedi yavrusu mu bu çocuklar? Kreşleri hangi mantıkla dahil ederler bu olaya? Resmen akıl tutulması bu yaptıkları.
çözümü söyleyin onu uygulayalım hadiAkıl tutulması demekle sucu baskasına atsanız ne olcak? her şeyi herkese yüklersek çözüm bulamayız.
Haklisiniz ama her okul ve kres sizin kresiniz gibi sartlara sahip degil.Kreşler okullar gibi düşünülemez ama. Oğlum pandemi boyunca tekti, daha yeni 3 çocuk oldular. 3 aydır tek bir vaka olmadı. Benim sınıfım ise 42 kişi. Böldük 21 kişi bir sınıfta yine de fazla. Oğlumun okulu toplam 17 kişi yani bilemiyorum
Bizi düşünerek aklınızdaki en mantıklı düşünceyi yazıyorsunuz ama adamın işi öyle böyle bir iş değil. Yoksa oleyyy eşim de çalışmıyor, evde kalsın minnoş derdik çoktan ama yok işte öyle değil. Eski yorumlarımda defalarca yazdım ama yineleyim eşimin işi öyle bir iş değil en küçük hatayı bile kaldırmıyor, yapacağı küçük bir hata tonla zarar demek ve aksi gibi en yoğun olduğu dönemdeyiz.
Ben evde olsam çok rahat olurduk çünkü ben yazılım yapıyorum ve istedikleri sürede teslim etsem görevleri hiç sorun yok, ister gece ister gündüz çalış ama ben de işe daha 1,5 aydır başladım, şuan hala ofise gelmem zorunlu ne zaman hadi sen evden çalış derler bilmiyorum. Diğer tüm ekip evden çalışıyor ben kukumav kuşu gibi ofis bekliyorum. Amannn ne bileyim yaaa zor bu işler. Takım liderime durumu çıtlatmak istiyorum ama daha dur 1 ay oldu başlayalı diyecek diye de çekiniyorum. Ekipte ben ve stajyerler takılıyoruz, stajyer ablası oldum yeminle :S
Ama hepsi herhangi bir okuldan daha az mevcuda sahip. Pandemi sebebiyle seyreltildi zaten. Biz seyreltrmedik mesela tıkış tıkış sınıf. Okul mevcudumuz 1200. Yani herhangi bir okulla kreş veya anaokulu bambaşka şartlara sahip.Haklisiniz ama her okul ve kres sizin kresiniz gibi sartlara sahip degil.
Yoksa bir mesajimda da yazdim keske okullar acik olsa her yer kapansa.
kesinlikle haklısınız. az önce mebi aradım adam bana diyor ki siz çocuğunuzu düşünüyorsunuz ülkece kötü durumdayız sanmıyor musunuz sağlık bakanı meb bakanı ekonomi bakanı ne olacak diye düşünmüyor siz ücretsiz izin alırsınız işi bırakırsınız eşinizin maaşıyla geçinirsiniz açıkçası annelik yaparsınız yine bakarsınız o çocuğa ama adamın bi kirası var bilmem ne kadar onlar ne yapacak diyo. ALLAH ım sonumuzu hayretsin yine de zilyon kere şükürler olsun ülkemiz düzelsin insanlar işsiz yersiz yurtsuz kalmasın inşallahYa insanlar birbirlerinin suratına tükürüyor ben koronayım sende ol diye ne bekliyoruz ki ?
Mesela zaten artık kreşti,okuldu değil sadece. Bin türlü şey var. Bizim mesela kendi işletmemiz var büyük bi restaurant. Kirası 30bin! Kapattık dediler hop diye. İçerde çalışan dünya kadar eleman var. Ne kadar kapalı kalacağı belli değil. Gelsin kiramı ödesin o zaman. Elemanlar çıkıp gidecekler yada biz çıkartmak zorunda kalcaz bu insanlar evlerine nasıl ekmek götürecekler? Benim 2 çocuğum var ihtiyaçları var ben o dükkan kapalıyken hangi birini yapabilcem? Çıldıracak gibi oluyo insanda geçecek inşallah diye sabrediyoruz ne yapalım işte.
Merak ettim, troll musunuz, ciddi misiniz?Olayı bu kdar dramatize ederseniz zaten işin içinden çıkılamaz burda olduğu gibi. Şu dönemde çocuğunuzun sağlığından başka bir şeyi düşünmemek daha doğru olur.
Çalışan birçok anne netten bakıcı bulup emanet ediyor beğenmezse değiştiyr vs. İste isteyen yolunu buluyor kolay değil ama bu süreç geçici,bir şekilde başımızın çaresine bakacağız. Oyun ablaları var eve geliyor genelde kız öğrenci oluyor buda bşr çözüm?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?