- 28 Kasım 2010
- 41.700
- 138.206
- 798
- Konu Sahibi knickerbockerbande
-
DemezlerAyrı bir konu
Sadece çalışan anne babaların çocukları okula kreşe gönderilmedi.
İki ebevynide çalışmayıp temaslı olduğu halde okula gönderilen çocuklar var.
Kimse kendinden feragat etmiyor kimse birazda başkasını düşüneyim demiyor.
Ogretmenim ustelik ozel okulda ve agustostostan beri calisiyorum her hafta 2 kisi en az viruse yakalandi neresi guvenli acaba??? Devlet okullari daha beter. 250 kisilik okulda 50si hasta nasil olacak bu is???
Ayni cocuklarin gelmesi onemli degil anne baba tasiyor cocuga cocuk herkese!!!
Lutfen birazcik yorum yaparken bilgiyle yorum yapin arastirdiniz mi hic okullardaki vakalari???
Bakıcı buluverin, ailenizi çağırıverin, evden çalışırken bakıverin diyen arkadaşların ya çocukları büyük, ya da hep yardıma koşacak birileri hazırda ki hiç empati kurmuyorlar. Ben evdeyim ama çocuğum kreşe gidiyor çünkü doktor tavsiye etti ve çocuğumun yaşıtlarının gelişimini yakalayabilmesi için bu illa ki bu dönemde olmak zorunda. Pandemi bittiğinde benim çocuğum için çok geç olabilir. Bi de bu durumda olanlar da var. Özel eğitime ihtiyaç duyan çocuklar da var ki onların ki daha da zor bir durum. Bakıcı buluverinle çözülebilecek bir sorun değil ki pandemi. Yetişkinler ortada dolaşım durumundayken, çalışmak zorundayken, çalışmak zorunda olmayıp da keyfi ortalıkta dolaşan bir güruh da varken kreşlerle mi bitecek yani korona.
Aynen katılıyorum. Tek hastalık korona gibi davranılıyor, insanlar bırakın psikolojik rahatsızlıkları fiziksel rahatsızlıklarını bile göz ardı eder oldu. Aman korona olmayayım da başka şeylerden ölürsem öleyim der gibi. Hiç sağlıklı bir bakış açısı değil, bu kadar korkuyla toplumca ruh sağlığımız bozuldu.bu korona konularinin tamamina sunu yaziyorum ben de,
tek saglikli olma olcutumuz korona olmamak midir artik, bu mudur yani.
insan sosyal bir varliktir,
biz yetiskinler bile ne kadar bunaldik, bir cogumuzda anksiyete, depresyon bas gosterdi.
bu cocuklar bu kadar asosyal olmamalilar bu yaslarinda. Ileride kimbilir ne tur sorunlar yasanacak psikolojik olarak, cunku insan bu sekilde evrilmemis.
Gerektigi kadar sosyallesemeyen insanin beyni fiziksel aci duyuyormus gibi tepki veriyormus.
bazen yuzde yuz dogru bir karar alinamaz, o zaman yarar-zarar terazisine gore karar verirsin.
Okullarin kapanmasinin zarari kesinlikle yararindan daha fazla.
Psikolojik problemleri fiziksel problemlerden daha az oncelikli olarak goremeyiz.
Ay 6 yasindaki yegenim tirnak yemege basladi ya bu okula gitti gitmedi stresinden,
cocuk o kadar severek basladi ki,
o sevincine hic maske simarikligi bile yapmadi, takmazsan okula gidemezsin dediler, hic cikarmadi garibim,
yazik degil mi ya.
Iste burada da malesef dediginiz gibi biraz sagduyu gerekiyor. Basindan atmak icin cocugunun sagligini dusunmeyen cok.Ayrı bir konu
Sadece çalışan anne babaların çocukları okula kreşe gönderilmedi.
İki ebevynide çalışmayıp temaslı olduğu halde okula gönderilen çocuklar var.
Kimse kendinden feragat etmiyor kimse birazda başkasını düşüneyim demiyor.
ne çok eğlendiniz ya bu konuyla .. Ne güzel hayatta başka bir derdiniz yok.Ha bu arada esnek calisma saatleri geldi. Eger isyeriniz size esnek calisma saati uygulamiyorsa bence CIMER e kreslerden once isyerinizi sikayet edin. Gerci evde cocuga bakabilecek bir ebeveyn olmasi cocugun bakimi icin yeterli diyeceklerdir. Illa anne olmasina gerek yok bildigim kadariyla eger bir yasindan buyuk ise.
Zaten bir cok baba var kucaginda cocukla online toplantilara giren onlarla ilgilenen yapamaz dwyip isin icinden cikmak sacma yapmak zorunda bu surecte. (Linc is coming)
Semsiyeni actin mi hemsirem?bu korona konularinin tamamina sunu yaziyorum ben de,
biz yetiskinler bile ne kadar bunaldik, bir cogumuzda anksiyete, depresyon bas gosterdi.
bu cocuklar bu kadar asosyal olmamalilar bu yaslarinda. Ileride kimbilir ne tur sorunlar yasanacak psikolojik olarak, cunku insan bu sekilde evrilmemis.
Gerektigi kadar sosyallesemeyen insanin beyni fiziksel aci duyuyormus gibi tepki veriyormus.
bazen yuzde yuz dogru bir karar alinamaz, o zaman yarar-zarar terazisine gore karar verirsin.
Psikolojik problemleri fiziksel problemlerden daha az oncelikli olarak goremeyiz.
Ay 6 yasindaki yegenim tirnak yemege basladi ya bu okula gitti gitmedi stresinden,
o sevincine hic maske simarikligi bile yapmadi, takmazsan okula gidemezsin dediler, hic cikarmadi garibim,
yazik degil mi ya.
Kurban olayım, atıp tutuyor yahu. Esnek çalışma mecburi değil, öyle ise bile bunu kontrol eden bir mekanizma yok. Çalışma saatlerini vardiyalı gösterip eski usul devam ediyorlar. Kurumsal olmayan bir çok şirket bu şekilde. Kaldı ki ben kamudayım 1 ekim de esnek çalışma genelgesi çıktı. Biz esnek çalışmaya daha bu hafta geçtik kamuda bile mecburi değil. İdarenin takdirine bağlı. İşin içinde olmayana eğlence makara ne olacak. Yine de Allah başlarına vermesin olan çocuklara oluyor.Bunun yasal dayanagini merak ettim. Yani benim esim uretim sektorunde calisiyor haftasonu yasaklarin oldugu zamanlarda bile sanayi odalarindan izin cikartip calistilar. Mutlaka istisnalari vardir cimer fayda etmez gibi geliyor
Semsiyeni actin mi hemsirem?
Sosyallesmediginden olmez kimse koronadan ölür diyen arkadaslarimiz olabülü
İnşallah çözüm bulabilirsiniz.Aynen bize hiçbir şekilde izin yok. Arkadaşlarla tıl sonu kalan izinlerimizi kullanırız gibi konuşmuştuk. Şu an bütün izinlerimiz yanacakbari karantinaya girersek dönüşümlü izin kullanma çocuklarımıza bakabilme şansı verseler
Okullar daha güvenli demeniz haricinde katılıyorum.Demezler
Karsi blokta oturan 7 kisilik bir aile komple pozitifmis. Soylemediler. Ilac birakmaya gelen gorevlileri hafiye gibi takip edip bulduk hangi aile pozitif diye.
Sakladiklari yetmiyormus gibi,cocuklarini parkta bizim cocuklarla beraber sosyallestirdiler.
Kendileri ustteki komsumun yeni dogan bebegine ziyarete gittiler,yetmedi o bebege bakicilik icin anlastilar korona korona ise basladilar yani iclerinden biri.
Markete pazara gittiler hic bir sey olmamis gibi
Taksiye bindiler,kapinin onunde indiklerinde suratlarinda maskeleri bile yoktu.
Yetmedi yandaki meyve bahcesinden meyve toplayip guya iyi komsuluk yapar gibi kapiyi calip size meyve getirdim buyrun dediler
Ulan koronasin sen gerizekali? Evinde otursana dedik uzerimize yuruduler
Polisi aradik 6 saat sonra geldiler nasihat etmis gitmisler bu aileye
Tekrar disarida gorduk yine aradik polisi ,yapabilecegimiz bir sey yok deyip suratimiza telefonu kapattilar?
Simdi kimse bana okullar guvensiz demesin. Valla okulda daha guvendeydi benim cocugum. Hic degilse hes kodlari iletiliyor en azindan pozitif olan suursuz aile cocugunu getirdiginde iceri almayan bir okulumuz vardi. Temaslidan haberim hicbir zaman olmuyor zaten,pozitif olandan kurtarabiliyordum bari cocugumu. Simdi o da yok.
Okula gelene kadar diger her yer kapali olsaydi da cocuklarimiz guvende olsaydi bari. Virusten koruyalim derken 4 duvara hapsettik hepsini bu vebal hepimizin,nasil odeyecegiz diye dusunuyorum ben sahsen.
Yanlis anlasilmasin,lafim tepkim kimseye degil,bu duzene ve duzenin saksakcilarina kizginim.
Ama iste o tek bakici olarak kalmaz ki,bunun otobuse binmesi var,markete gitmesi var ve bunlar engellenecek seyler degil.İnşallah çözüm bulabilirsiniz.
En zor durum sizinki
Okullar daha güvenli demeniz haricinde katılıyorum.
Kaç kişe hemen teste ulaşıp tüm aile boyu test yapabiliyor, kaç kişi rahatsızlanınca işe gitmeyi bırakıp çocuğunu da okula göndermiyor.
Yada hiç teste gitmeyip hastalığını gizlemiyor?
Dediğiniz aileyi düşünelim korona oldukları halde parka bahçeye çıkan insanlar durun hasta oldum çocuğu okula göndermeyeyim mi diyecekler?
En başta onlar okula gönderecekler çocuklarını
Tek bakıcının riskiyle çalışanı öğrencisi ayrı 25 kişinin riski bir değil
Esnek calisma olsa bile yine gunde 9 saat cocugunun basinda degilsin ki yani,bunu anlamayan cok insan var. Saniyorlar ki esnek calismaya gecildi gunde 1 saat ofise ugruyorsun sonra tamam cocugunlasin. Yok oyle bir sey.Kurban olayım, atıp tutuyor yahu. Esnek çalışma mecburi değil, öyle ise bile bunu kontrol eden bir mekanizma yok. Çalışma saatlerini vardiyalı gösterip eski usul devam ediyorlar. Kurumsal olmayan bir çok şirket bu şekilde. Kaldı ki ben kamudayım 1 ekim de esnek çalışma genelgesi çıktı. Biz esnek çalışmaya daha bu hafta geçtik kamuda bile mecburi değil. İdarenin takdirine bağlı. İşin içinde olmayana eğlence makara ne olacak. Yine de Allah başlarına vermesin olan çocuklara oluyor.
Eşim esnek çalıştığında bir saatli bomba oluyor evde. Yazılımcı , odaklanması lazım dikkatli çalışması lazım. Toplantı halinde kızım sürekli bir şeyler istiyor. Oyun oynayalım boyama yapalım meyve tabağı yapEsnek calisma olsa bile yine gunde 9 saat cocugunun basinda degilsin ki yani,bunu anlamayan cok insan var. Saniyorlar ki esnek calismaya gecildi gunde 1 saat ofise ugruyorsun sonra tamam cocugunlasin. Yok oyle bir sey.
Esimin isyerinde yapildi esnek calisma,9-7 calisanlar 7-17 calisiyor su anda. Ayrica da 3 vardiya sistemi var,isteyenler vardiyaya gecti herkes gececi olmak istiyor,sebep de geceleri cocuklari uyuyor,babalari da evde. Yazik yani insanlara
bu korona konularinin tamamina sunu yaziyorum ben de,
yazik degil mi ya.
Yazdıklarınıza katılıyorum.Kurban olayım, atıp tutuyor yahu. Esnek çalışma mecburi değil, öyle ise bile bunu kontrol eden bir mekanizma yok. Çalışma saatlerini vardiyalı gösterip eski usul devam ediyorlar. Kurumsal olmayan bir çok şirket bu şekilde. Kaldı ki ben kamudayım 1 ekim de esnek çalışma genelgesi çıktı. Biz esnek çalışmaya daha bu hafta geçtik kamuda bile mecburi değil. İdarenin takdirine bağlı. İşin içinde olmayana eğlence makara ne olacak. Yine de Allah başlarına vermesin olan çocuklara oluyor.
Dediğim gibi keşke ilkokul ve okul öncesine okullar açık olsaydı.Aynen katılıyorum. Tek hastalık korona gibi davranılıyor, insanlar bırakın psikolojik rahatsızlıkları fiziksel rahatsızlıklarını bile göz ardı eder oldu. Aman korona olmayayım da başka şeylerden ölürsem öleyim der gibi. Hiç sağlıklı bir bakış açısı değil, bu kadar korkuyla toplumca ruh sağlığımız bozuldu.
Tamam duyarlı olalım, elimizden geleni yapalım ona lafım yok ama nasıl ki ekonomimiz el vermez diyerek ekonomiyi düşünüp koronadan dolayı komple sokağa çıkma yasakları getiremiyorsak, diğer herşeyi korona var diye göz ardı etmemizi beklemesin kimse.
Korona elbet bir gün bitecek ama benim çocuğum için altın değerinde olan şu 6 ay geri gelmeyecek asla.
Aynı şekilde tam gelişim dönemlerinde sosyalleşemeyen, yaşadıkları korkular bilniçaltlarında kalıp ilerdeki hayatlarında mutlaka bu yüzden belli problemler yaşayacak bir nesil oluşmasına neden olacak bu durum. Bunlar hiç düşünülmüyor aman korona olmayalım tek dert bu. Olmayalım ama oluyoruz işte, olacağız da kökten çözüm bulunmadıkça kaçarı yok bunun, kar hala yağarken üstten süpürsek ne, süpürmesek ne.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?