- 21 Kasım 2017
- 27.856
- 122.210
- 598
- Konu Sahibi Margaret Hale
-
Pandemide ara vermiştik işte o verdiğimiz arada 10 günde öğretmiştim. Benim oğlumun sorunu şuydu çişini asla söylemiyordu ki hala söylemez 4 yaşında. Sık sık tuvalete götürdüm ben sonra saatlerin aralarını açtım en sonunda kendi söyledi. Bir iki kere üzerine işedi tabikiMerhaba anneler. 28 aylık bir oğlum var. Çişini asla söyleme eğilimi yok ama sürekli bizi odadan kovup bezini çıkarıyor. Bir deneyeyim diyorum ama uzun süreli bir vaktim yok yaza kadar. Hamileyim, iyice ağırlaşmadan bu meseleyi çözsek ne güzel olur diyorum. Bilmiyorum belki de hayal kuruyorum.
Çocuğuna bakan kişiyle (bakıcı, babaanne vs.) aynı anda eğitim veren çalışan anneler var mı aranızda? İşe yaradı mı, dezavantajlı bir durum çünkü bu.
Tuvalete alışması ne kadar sürdü çocuklarınızın, kaçıncı ayda başladınız?
Fisher Price eğitici tuvalet almak istiyorum ama basit bir şey alsam daha mı iyi yoksa?
Alıştırma külodu almalı mıyım?
Çocuklar için klozet aparatları var direkt onunla mı başlamalı yoksa lazımlık mı?
YouTube’da birkaç video izledim, emici olmayan sızdıran alıştırma külotları varmış. Acaba onlar nasıl olur bilemedim. Benim 20 gün deneyip bırakacak uzun bir vaktim de yok. En erken yaz tatili. O zaman da 8 aylık olurum.merhaba. benim kızım 22 aylıkken pişik olunca asla bez taktırmadı madem öyle deneyelim dedik ama lazımlığa oturmayı her seferinde reddetti. hem taşınacağız hem de çalışmıyorum evdeyim diye tüm halıları kaldırdım nereye istersen yap dedim. tutmayı ve tuvaleti gelince haber vermeyi öğrendi ama kaçıp dip köşe bi yere yapıyordu. 20 gün dayandım gece ve gündüz uykularından hep kuru kalkıyordu ama başarısız olunca beze döndük. taşındığımız yerde misafir çocuğunu lazımlığa yaparken gördü ve o an çişim geldi dedi altında bez varken.
birini görmesi etkili oldu ve bir daha hiç kaçırmadı. o zaman 24 ay 1 haftalıktı.
alıştırma külodu bence kullanmayın tavsiye edilmiyor zaten.. emiciliği olduğu için yapınca da hissedip rahatsız olmuyorlar malesef.
klozet aparatı ilk etapta korkutabilir üzerine sticker yapıştırabileceğiniz daha sade bi lazımlık daha faydalı olur. müzikli olanlar var ama o da dikkatlerini çok dağıtıyor gibi geliyor bana. bazen sadece oyun için başında durabiliyor çocuk..
allah yardımcınız olsun, oğlunuz sinyalleri vermeye başlamış. doğumdan önce halledip rahatlarsınız inşallah. çabucak geçsin süreç
Ne güzel denk gelmiş pandemi ya. Calci peki eğitim öncesi bu saydıklarımdan hangisini aldın?Pandemide ara vermiştik işte o verdiğimiz arada 10 günde öğretmiştim. Benim oğlumun sorunu şuydu çişini asla söylemiyordu ki hala söylemez 4 yaşında. Sık sık tuvalete götürdüm ben sonra saatlerin aralarını açtım en sonunda kendi söyledi. Bir iki kere üzerine işedi tabikiGece için eğitim vermedim çünkü geceleri çiş yapmıyor
23. Ayda kendi istegiyle birakti. 24 aylikken kendi kendine tribe girip beze geri dondu. 27 aylikken tekrar kafasina esti birakti. Ama bu model olabilir mi bilmiyorum benim ki biraz cilginMerhaba anneler. 28 aylık bir oğlum var. Çişini asla söyleme eğilimi yok ama sürekli bizi odadan kovup bezini çıkarıyor. Bir deneyeyim diyorum ama uzun süreli bir vaktim yok yaza kadar. Hamileyim, iyice ağırlaşmadan bu meseleyi çözsek ne güzel olur diyorum. Bilmiyorum belki de hayal kuruyorum.
Çocuğuna bakan kişiyle (bakıcı, babaanne vs.) aynı anda eğitim veren çalışan anneler var mı aranızda? İşe yaradı mı, dezavantajlı bir durum çünkü bu.
Fisher Price eğitici tuvalet almak istiyorum ama basit bir şey alsam daha mı iyi yoksa?
Çocuklar için klozet aparatları var direkt onunla mı başlamalı yoksa lazımlık mı?
İnşallah bizimki -bari bu konuda- düz bir çocuk olur. Senin kız şu an ne kadarlık? Ayrıca çok bir güzel kızın var. Hastasıyız.23. Ayda kendi istegiyle birakti. 24 aylikken kendi kendine tribe girip beze geri dondu. 27 aylikken tekrar kafasina esti birakti. Ama bu model olabilir mi bilmiyorum benim ki biraz cilgin
Anneme kalsa yürümeye başladıktan sonra eğitimi vermeliymişim, bez yıkama derdim yokmuş nasılsa rahatmışım. O yüzden alıştırmıyormuşum.Benim kardeşimin ikizleri var. Kendi de çalışıyor. Çocuklarla pek ilgilenemedi. Kreşte hocaları bez değiştiriyordu. Özel bir anaokuluna yazdırdı. Anaokul bez değiştrmeyiz demiş. 36 aylıkken tuvalet eğitimi verdi. Yeğenlerin lazımlığı vardı. Ona çiş yapıyorlardı. Klozete de bir aparat takmış. Bir kaç kere altlarına yaptılar. Ama sonunda alıştı çocuklar.
Annemin anlattığına bakılırsa bizler konuşmaya başladıktan sonra daha erken bırakmışız. Sanırım üstüne düşmekle alakalı.
Yani her halükarda klozet adaptöründen almalıyım, sonra kullanır mı? Bir hafta on günde çözüleceğini bilsem sınav dönemi nasılsa ders işlenmiyor, rapor alırım öğretirim ama emin değilim. Denesem mi ki. Bir düşüneyim.Benim bebe 2,5 yaşındaydı. Bezi kuru kalkıyor, kakası gelince bir yere gizlenip çömelerek yapıyordu. Anladım ki tuvalet eğitimi zamanı gelmiş. Çişe bibi derdi öyle anlatırdı derdini. Yaz tuvalet eğitimi için çok uygun. Bu arada biz de yazı tercih ettik. Tuvalet eğitiminde birkaç gün gece bezi baglayayim diyordum çocuk kızıyordu. Bezi toptan kaldırmak daha etkili sanırım. Çocuktan çocuğa değişir tabii.
Biz lazimlik aldık. Banyodan korkuyordu. Adaptör de aldık onu hiç istemedi, lazimligi banyoya koyduk istemedi. En son lazimligi salona koydum altına bir örtü sererek. Pantolonunu çıkarıp geze geze lazimliga yapıyordu. Bazen sadece oturuyordu. Öyle öyle çişini sadece oraya yapmayı öğrendi.
Çişi tuvalete beraber dökmeye giderdik öpücük atıp bay bay bibi deyip el sallıyordu. Sonra kakaya geçtik. O biraz daha korkutucu oldu tabi birkaç kere altına kaçırdı her seferinde lazimliga oturttum bir iki reddetti sonra lazimliga yapınca kabul etti onu da törenle tuvalete döktük. İyice tuvaletini söylemeyi öğrenince. Pipisini gösterip bibi diyordu anlatıyordu bir şekilde. Bu sefer büyük tuvalete geçtik. Adaptöre oturtup elinden tutuyordum falan. Bir hafta on günde söktü sanırım.
Vazgeçtigimiz bir dönem oldu aslında. Gece krizle uyanıp salonun ortasına isemisti. Kiyamao birkaç gün altını bağlamıştım. Ama hiç gereği yokmuş bezle de ağladıonu yapmasam belki daha kısa sürerdi.
Merhaba anneler. 28 aylık bir oğlum var. Çişini asla söyleme eğilimi yok ama sürekli bizi odadan kovup bezini çıkarıyor. Bir deneyeyim diyorum ama uzun süreli bir vaktim yok yaza kadar. Hamileyim, iyice ağırlaşmadan bu meseleyi çözsek ne güzel olur diyorum. Bilmiyorum belki de hayal kuruyorum.
Tesekkur ederimİnşallah bizimki -bari bu konuda- düz bir çocuk olur. Senin kız şu an ne kadarlık? Ayrıca çok bir güzel kızın var. Hastasıyız.
Peki ne almalı? Seninki ilk lazımlıkla mı alıştı? Alıştırma külodu?
Çocuktan çocuğa çok fark var. Benimki tüm bu süreç boyunca donsuz gezdi mesela evin içinde nereye kadar lazimlik kullanacaksın ki? Çocuk klozete direkt oturamaz zor. Adaptör al zaten çok pahalı bir şey değil.Yani her halükarda klozet adaptöründen almalıyım, sonra kullanır mı? Bir hafta on günde çözüleceğini bilsem sınav dönemi nasılsa ders işlenmiyor, rapor alırım öğretirim ama emin değilim. Denesem mi ki. Bir düşüneyim.
Özel sektörde mi çalışıyorsunuz dogum izninden sonra peki kimseniz yoksa bebek için nasıl bakma işlemi yaptınız konuyla alaklı değil ama merak ettiğim için soruyorum kendim içinMerhaba anneler. 28 aylık bir oğlum var. Çişini asla söyleme eğilimi yok ama sürekli bizi odadan kovup bezini çıkarıyor. Bir deneyeyim diyorum ama uzun süreli bir vaktim yok yaza kadar. Hamileyim, iyice ağırlaşmadan bu meseleyi çözsek ne güzel olur diyorum. Bilmiyorum belki de hayal kuruyorum.
Tatlim cok sevindim, sağlıkla kucagina al ins. Bu aylar icin onermiyor doktorlar. Nisandan itibaren öneriyorlar. Alıştırma kilodundan ben memnun kalmadım her yanından akıyor. Ben dedigin lazimligi kullanıyordum evet cok seviyor ama hic teşvik etmedi. Normal klozete basamakli aparatlar var, elleriyle tutunmak icinde yerler var . Buyuk tuvaletini onunla yaptirdim, kucuk tuvaletini lazimligamerhaba. benim kızım 22 aylıkken pişik olunca asla bez taktırmadı madem öyle deneyelim dedik ama lazımlığa oturmayı her seferinde reddetti. hem taşınacağız hem de çalışmıyorum evdeyim diye tüm halıları kaldırdım nereye istersen yap dedim. tutmayı ve tuvaleti gelince haber vermeyi öğrendi ama kaçıp dip köşe bi yere yapıyordu. 20 gün dayandım gece ve gündüz uykularından hep kuru kalkıyordu ama başarısız olunca beze döndük. taşındığımız yerde misafir çocuğunu lazımlığa yaparken gördü ve o an çişim geldi dedi altında bez varken.
birini görmesi etkili oldu ve bir daha hiç kaçırmadı. o zaman 24 ay 1 haftalıktı.
alıştırma külodu bence kullanmayın tavsiye edilmiyor zaten.. emiciliği olduğu için yapınca da hissedip rahatsız olmuyorlar malesef.
klozet aparatı ilk etapta korkutabilir üzerine sticker yapıştırabileceğiniz daha sade bi lazımlık daha faydalı olur. müzikli olanlar var ama o da dikkatlerini çok dağıtıyor gibi geliyor bana. bazen sadece oyun için başında durabiliyor çocuk..
allah yardımcınız olsun, oğlunuz sinyalleri vermeye başlamış. doğumdan önce halledip rahatlarsınız inşallah. çabucak geçsin süreç
İki tane aynı lazımlıktan (Biri bizde diğeri babaannede duracak)+adaptör hatta merdivenli güzel bir şey var onu alacağım. Listeye eklendi.Çocuktan çocuğa çok fark var. Benimki tüm bu süreç boyunca donsuz gezdi mesela evin içinde nereye kadar lazimlik kullanacaksın ki? Çocuk klozete direkt oturamaz zor. Adaptör al zaten çok pahalı bir şey değil.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?