- 29 Temmuz 2017
- 24.376
- 125.011
- 598
- 36
- Konu Sahibi Margaret Hale
Bu biraz zorlayıcı bir süreç biraz daha sabır gerektiren bir olay ama dirençleri ortalama 3-4 günde kırılıyor kızımda ilk 33 aylık denedim 3 gün kakasını tuttu kabız oldu çişini de tutuyordu dayamadığı noktada bi köşeye sinip altına yapıyordu hem klozet aparatı hem e bebeğin sifon sesi çıkaran klozet şeklindeki lazımlığından almıştım Oyuncak klozete oturup bi nevi oyun oynuyordu çişini kakasını yapmadığı halde poposunu silip sifon çekiyorduk ama kesinlikle ne çiş ne kaka yapmıyordu oraya normal klozete zaten asla oturmak istemiyordu 4. Gün ben vazgeçtim kıyamadım özellikle kabızlık durumundan ötürü afedersiniz lavman ile anca yapabildi ve o sıra sizin gibi hamile kaldım tekrar eteklerim tutuştu iyice ağırlaşınca öğretmek daha zor olur e çocuk 3 yaşına giriyor kızkardeşim çocuk gelişimci 3 yaş doğum gününe yakın geldiler yaşıt yeğenim var o öğrenmişti biraz onu örnek alıp heves etti biraz kardeşim destek oldu en çok bana tabi abla sabret kırılacak direnci diye yine aynı şekilde direndi ve 4. Gün yaptı çişini sonra sadece bi ik kez kaza durumu yaşadık keşke ilk normal klozete deneseniz ben aman öğrensin diyerek lazımlıkla alıştırdım bi yerden sonra onu temizlemesi de zor oluyor hoş benim kız klozete oturmak istemiyordu orası ayrı bir ay kadar sonra klozete geçti epey rahat bas sifonu çıkMerhaba anneler. 28 aylık bir oğlum var. Çişini asla söyleme eğilimi yok ama sürekli bizi odadan kovup bezini çıkarıyor. Bir deneyeyim diyorum ama uzun süreli bir vaktim yok yaza kadar. Hamileyim, iyice ağırlaşmadan bu meseleyi çözsek ne güzel olur diyorum. Bilmiyorum belki de hayal kuruyorum.
Çocuğuna bakan kişiyle (bakıcı, babaanne vs.) aynı anda eğitim veren çalışan anneler var mı aranızda? İşe yaradı mı, dezavantajlı bir durum çünkü bu.
Tuvalete alışması ne kadar sürdü çocuklarınızın, kaçıncı ayda başladınız?
Fisher Price eğitici tuvalet almak istiyorum ama basit bir şey alsam daha mı iyi yoksa?
Alıştırma külodu almalı mıyım?
Çocuklar için klozet aparatları var direkt onunla mı başlamalı yoksa lazımlık mı?