• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çalışan anneler lütfen yardım edin

biranneikiogul

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
2 Mart 2024
85
12
3
30
Merhaba hanımlar
Bebeğim 4.5 aylık çalışmaya başlıyorum pazartesi günü anne sütü ile besleniyor çok yetmediği zamanlar mama veriyorum. Anne sütünden kesilmesini istemiyorum bu yüzden öğle aralarında eve gelip emzireceğim ama sütüm azalırsa diye aklım çıkıyor sizler nasıl bir yol izlediniz?
Değerli yorumlarınızı bekliyorum şimdiden teşekkürler :)

Merhaba hanımlar
Bebeğim 4.5 aylık çalışmaya başlıyorum pazartesi günü anne sütü ile besleniyor çok yetmediği zamanlar mama veriyorum. Anne sütünden kesilmesini istemiyorum bu yüzden öğle aralarında eve gelip emzireceğim ama sütüm azalırsa diye aklım çıkıyor sizler nasıl bir yol izlediniz?
Merhaba öncelikle panik yapmayın psikoloji etkilemesin , sabah evden çıkmadan vaktiniz olursa emzirin olmazsa öğlen gelme şansınız varmış ne güzel ,öğlen emzirmesinden sonrada 2 göğsüde sağın 15-20-30 ne kaldıysa farketmez, 3 lt su ve düzgün beslenmeye devam bu kadar,ben öğlen gelemiyordum dışarda makine ile sağıp eve getiriyordum akşama .Azalma olsa bile süt şak diye bitip kesilmiyor mama takviyeside kötü değil içiniz rahat olsun zaten 1,5 ay sonra ek gıdaya geçersiniz bebeğiniz hazır olursa yavaştan 🌸🍀

Merhaba iş yerinde vaktiniz varsa sağım yapabilirsiniz. Yemeğinize ve sıvı aşımına dikkat ederseniz bence etkilenmez sütünüz. Ayrıca ek gıdaya az kalmış zaten. O zaman daha da rahat edersiniz

Evet ama en azından 1 yaşına kadar emzirmeyi çok istiyorum gerçekten inşallah kesilmez dediğiniz gibi ek gıdaya takviye olur

Merhaba hanımlar
Sağım yapmayı düşünmüyor musunuz

Evet sağım yapacağım ama sağımın sütü azalttığı söyleniyor
Hayır canım olur mu
Daha azaltanı görmedim.
Bebeğim 4 aylıkken bir ameliyat sürecim oldu. Tedaviler anestezi falan filan derken bebeğimi emziremedim sütüme geçtiği için ilaçlar.
Hastane odasında sürekli sağdım. Sürekli dediğim de sabah akşam. Sağıp dökmüştüm. Önemli olan süt akışını kesmemek. Zaten emziremeyince veya sağmayınca ,göğüsler boşalmayınca şişer ve ağrır. Siz de rahatsız olursunuz.

Merhaba hanımlar
Bende 5 aylıkken başladım. Üstelik öğle arasında emzirme imkanım yoktu .Sen çok şanslısın. Bence kendine termoslu , ısı yalıtımlı bi canta al , buz akulerinden al ve elektrikli sagma makinesi .emzirme saatlerin geldikçe müsait bi yerde sağım yap , buzdolabinda vs eve gidene kadar muhafaza et .öğle arasında ve iş çıkışında sagdigin sütleri işi yalıtımlı çantayla hemen evine taşı. Bu sütleri sen isteyken bebeğin ister süt olarak içsin, ister bebeğinin yoğurdunu muhallebisini yaparken kullan . Evdeyken zaten sürekli emzir , her fırsatta emzir hatta . Hiç bir şekilde azalma eksilme olmaz . Bol bol su içmeyi ihmal etme . Ven iki buçuk yaşına kadar emzirdim ki dediğim gibi öğle arasında emzirme şansım da yoktu .

Hayır canım olur mu
Daha azaltanı görmedim.
Bebeğim 4 aylıkken bir ameliyat sürecim oldu. Tedaviler anestezi falan filan derken bebeğimi emziremedim sütüme geçtiği için ilaçlar.
Hastane odasında sürekli sağdım. Sürekli dediğim de sabah akşam. Sağıp dökmüştüm. Önemli olan süt akışını kesmemek. Zaten emziremeyince veya sağmayınca ,göğüsler boşalmayınca şişer ve ağrır. Siz de rahatsız olursunuz.
Çok aydınlatıcı oldu teşekkürler 😊

Bende 5 aylıkken başladım. Üstelik öğle arasında emzirme imkanım yoktu .Sen çok şanslısın. Bence kendine termoslu , ısı yalıtımlı bi canta al , buz akulerinden al ve elektrikli sagma makinesi .emzirme saatlerin geldikçe müsait bi yerde sağım yap , buzdolabinda vs eve gidene kadar muhafaza et .öğle arasında ve iş çıkışında sagdigin sütleri işi yalıtımlı çantayla hemen evine taşı. Bu sütleri sen isteyken bebeğin ister süt olarak içsin, ister bebeğinin yoğurdunu muhallebisini yaparken kullan . Evdeyken zaten sürekli emzir , her fırsatta emzir hatta . Hiç bir şekilde azalma eksilme olmaz . Bol bol su içmeyi ihmal etme . Ven iki buçuk yaşına kadar emzirdim ki dediğim gibi öğle arasında emzirme şansım da yoktu .
İçim rahat etti çok teşekkür ederim 😊

Ayy meme reddi ne fena ya. Biz evdeyken bile 5 aylikken biberona alistigi icin emmedi bi daha
Çok kötü
Ama memeyi bırakmak için de çok erken bi zaman
Ben ameliyattan sonra yaşadım bunu
Asla emmedi
Ben de karnı tokken vere vere alıştırdım
açken istemedi çok ağlıyordu

3,5 aylikken ise basladim. Cocugum 6 ay sadece anne sutu, 20aylik olana kadar da destekleyici olarak devam etti. Oncelikle iyi bir pompa alacaksiniz. Sut posetleri, buz akuleri, termoslu canta. Bunlara ilgtiyaciniz var. İs yerinde iki saat de bir 20dk sagip buzluga atiyordum. Buz akulerini cantaya koyup sutleri eve goturuyordum. Sagimi duzenli yaparsaniz sut artar. Azaliyor dediginiz duzensiz kafaniza gore yapilan sagimdir.

Back