ÇALIŞAN ANNELER BEBEKLERİNİZİN EK GIDA DÖNEMİ - yardım

Usludeli

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Şubat 2018
129
52
98
30
Merhaba arkadaşlar, umarım doğru yere konu açıyorumdur.
buraya yazmayalı baya uzun zaman olmuş :) malum bebekli ve çalışma hayatı olanlar olarak vaktimiz cok dar.
2 aydır çalışıyorum ve bebeğime annem bakıyor, sağdığım anne sütü ve ek olarak formül mama ile.
Bebeğim şuanda 5 buçuk aylık ve ek gıdaya yavaş yavaş geçmeyi düşünüyorum tadımlara başlayarak.
Çalışan tecrübeli annelerden bilgi bekliyorum bu süreci (ek gıda süreci) nasıl yönettiniz.
Tadımları ve öğünleri belli bir saatte mı yapmam gerek akşam versem sıkıntı olur mu yada önceden hazırlayıp püreleri bıraksam annem daha sonra sıcak suda benmari gibi ısıtıp verse gündüz ben işteyken nasıl olur sağlıklı mı o şekilde? annem tek tek gıdalarını hazırlayamaz belli sağlık sorunları var ayakta cok duramama bel fıtıgı vs gibi
sizler nasıl yaptınız ne gibi rutinler yöntemler olusturdunuz? sizlerden cevap bekliyorum canım anneler :)

İlk günler öyle tabak tabak verilmiyor zaten tadım donemin oluyor. Annenize öyle uzun uzun ayakta durmaz bunları hazırlarken. Kolaylıkla halleder 1-1,5 ay tadimla gececek 3 gün aynı besini verip alerji gozlemlenecek . Akşam saatleri önerilmiyor uyku sorunları olabilir gece rahatsız edebilir olmasından. En iyi gündüz zamanları tadım için. Sebze ve meyveleri buharda haşlayıp veririseniz daha sağlıklı olur. Yani bir gün kabak haşlayıp buharda bir çay kasigi ikinci gün tatlı kaşığı 3. Gün yemek kaşığı miktarinda verilecek. Sırasıyla sebzelerin tadımı ,yoğurt sonra kahvaltilarin tadımı en sonda meyvelere geçersiniz. Hepsi bittikden sonra öğünlerde gecebilirinsiz.9. aya kadar günde bir bebek kavanozu miktarı gün içinde yiyebileceği 9ay -1 yaş arası 2 bebek kavanozu miktarı gün içinde toplam yiyecegi şekilde öğünleri ayarlayabilirsiniz. Çok püre blend şeklinde degilde çatalla güzelce ezerek veririseniz pütürlü gidalara alışması kolay olur. Tuz şeker bal bamya 1 yasa kadar yok. Her gıda tadımına zeytinyağ ekleyin tadimdan sonrdaa sonrası su teklifi yapın suya alışsın .

Sahsi fikrim aksam vermemeniz. Gaz yaparsa gece uykusu bolunebilir. Bence siz aksamdan hazirlayin minik bi kavanoza koyun. Anneniz oglen isitip yedirsin. Zaten ilk zamanlar sadece tadim. Maksimum 2-3 tatli kasigi ki doktorlar ilk gun 1 cay kasigi 2.gun 1 tatli kasigi 3.gun 1 yemej kasigi seklinde oneriyorlar.

Back