• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çalışan anne olmak

guzelimm

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
1 Ağustos 2009
3.990
426
163
Merhaba hanımlar iyi geceler.6 ay önce doğum yaptım, doğum yapmadan önce muhasebe sorumlusu olarak çalışıyordum,çalışma saatleri olarak rahat bir işim var.(sorumlu olana kadar çok fazla emek harcadım).
Ise başlamama 20 gün kaldı. Bakıcı buldum (tanıdık biri),kızım hala emiyor.3 aydır meme ve uyku ayırt etmesi için meme ayrı uyku ayrı birsey olduğunu öğretmeye çalışıyorum....
Bakıcı 2 haftadır bizimle, kadın eve geldiğinde kızım sürekli ağlıyor ona gitmek istemiyor,elinden 1 kaşık bile birsey yemiyor, kucağından debelenerek inmeye çalışıyor, uyumuyor,sürekli ağlıyor. Kadın ne zaman evden gitse neşesi yerine geliyor. Bakıcı ile ilgili olabilir mi diye düşünerek annem geldi anneme de aynı şeyleri yaptı.Ellerini bana doğru açıp ağlıyor bana gelmek için. Çok ağladığı belki ben evde olduğum için durmadığını düşünerek evden bir süreliğine çıkıp gittim.Ben gelene kadar sürekli ağlamış. :KK61::KK61::KK64:Sizlere sorum şu çalışan anneler böyle durumla karşılaşan var mi?Varsa gerçekten alışıyorlar mi?Keşke çalışmasaydım kendim baksaydım şu olmazdı dediğiniz var mi?O kadar emeğini hiçe sayıp evde mi oturmalıyım yoksa alışır mi?

Henüz çok küçük,bu tepkileri çok normal
Zamanla alisacaktir.
Tabi siz bakıcı hususunda tedbiri elden bırakmayın...

Bende 6 aylık iken ise başlamıştım ,ek gıdaya yeni geçmişti ,anne sütüde alıyordu o ara, hatta o zamanlar bakıcısı vardı ama böyle sorun yaşamadım hiç çocuktan çocuğa fark edebilir ve zamanla alışır dert etme

Bende çalışan anneyim ve 2 çocuğum var.
Muhtemelen öyle içiçe yaşadınızki çocuğunuzla size tam bağımlı olmuş.
Muhakkak atlatacaktır ama bu süreç biraz uzun olabilir. Mümkün olduğunca sık sık uzaklaşın ve bakıcı ile yalnız bırakın.

Bende bunu sorucaktim ki siz konu açmışsınız 2 yıldır çalışmıyorum bebeğim aynı sizin bebeğiniz gibi bir yere bırakmıyorum .
konuyu takipteyim.
Bir yaşında mı başlasam diye düşünüyorum ama artık dönmem de gerekiyor .

Ben de kızımı 6 aylıkken bakıcıya bırakmıştım.
İlk günler biraz ağladı sonra alıştı.
Sizin bebişiniz de zamanla alışacaktır.
Ama bakıcınızın çok sabırlı olması lazım,bunu onunla konuşun.

Bende çalışan anneyim ve 2 çocuğum var.
Muhtemelen öyle içiçe yaşadınızki çocuğunuzla size tam bağımlı olmuş.
Muhakkak atlatacaktır ama bu süreç biraz uzun olabilir. Mümkün olduğunca sık sık uzaklaşın ve bakıcı ile yalnız bırakın.
1 haftadır bellirli aralıklarla bırakıyorum ama ben gelene kadar ne yemek yiyor,ne de susuyor. Sürekli ağlıyor: (

Bende bunu sorucaktim ki siz konu açmışsınız 2 yıldır çalışmıyorum bebeğim aynı sizin bebeğiniz gibi bir yere bırakmıyorum .
konuyu takipteyim.
Bir yaşında mı başlasam diye düşünüyorum ama artık dönmem de gerekiyor .
Benimde dönmem gerekiyor ama bu şekilde nasıl olacak bilmiyorum. Küçücük ama herşeyin farkında. Kadın çıkıp gidiyor etrafa gulucukler atıyor sesler çıkarıyor ,ağlamıyor. Allah yardımcınız olsun sizinde.Bdv deki eksınlı konulardan olmadığından çok cevap gelmedi.

Ben de kızımı 6 aylıkken bakıcıya bırakmıştım.
İlk günler biraz ağladı sonra alıştı.
Sizin bebişiniz de zamanla alışacaktır.
Ama bakıcınızın çok sabırlı olması lazım,bunu onunla konuşun.
Alışma sürecinde neler yaptınız mesela.Bizdeki gibi ağlama ve yememe sorunu var miydi?

Annem yıllardır bakıcı lik yapıyor çeşitli yaş gruplarına baktı .zamanla alısiyorlar bu kesin ama yaşları büyük olanlarla daha sknti yaşıyor. Anneyi istiyor krese gitmek istemiyor annem gelmezse yemej yemem diye inatlasiyorlar vs. Bebek olduğu için birkaç gün belki sknti çeker ama alışır diye düşünüyorum

Benimde dönmem gerekiyor ama bu şekilde nasıl olacak bilmiyorum. Küçücük ama herşeyin farkında. Kadın çıkıp gidiyor etrafa gulucukler atıyor sesler çıkarıyor ,ağlamıyor. Allah yardımcınız olsun sizinde.Bdv deki eksınlı konulardan olmadığından çok cevap gelmedi.
Ben büyük kızımı 5,5aylik Ken bıraktım anneme rahattı bir tek yeme konusunda sıkıntı yaşadık ama diğer bebeğim hiç öyle değil ben olmadan uyumuyor .
O yüzden her bebek farklı siz dadiya alışması için onları yalnız bırakın birde emzirme aralığını uzatın, gece daha çok emzirin mesala ama gündüz uyuyacağı saatlerde emzirmeyin , dadısı çok acıktırmadan yedirsin mamalarını .
Açıkırsa sizi daha çok arar .
Birde akraba dahi olsa eve kamera yerleştirin .

Çalışma saatleri nasıl kaç gün iznin var alışır inşallah çok zor ben de çalışıyorum sırf bu yüzden ikinci çocuğu doğurmuyorum ben sabah 8 dr gidip akşam 7 geliyorum iki gün iznim var doğurursam perişan olur

Bebek daha şimdiden bağımlı.. sonrası ne olacak ? Bişey olmaz alışır diyorum sadece,kayınvalide konuları kadar çalışan anne konularıda sıktı artık

Ben o sorunu yaşamadım neden mi benim de 6aylik kızım var
2.5aylikken ise başladım babaanne anneanne baktı
2ay yarım gün çalışıp ucretsiz izine ayrıldım evdeyim cok şükür o sıkıntı yasamadim eşimle markete gidiyoruz babaanneler bırakıyoruz bizde aglamıyor . Alışkın öyle kızımla iç içe olamadık çünkü toplum içine kattirdim alışık olsun diye

Her çocuk bir olmuyor. Büyük kızım kreşe hiç ağlamadan alıştı. İkinci de öyle olur sanmıştım. Büyük bir hayal kırıklığı yaşadım tam 1,5 ay ağlayarak gitti. Sizin bebeğiniz de geç de olsa alışır mutlaka. Üzülmeyin diyeceğim ama üzülmeden olmuyor Allah kolaylık versin.

Alışma sürecinde neler yaptınız mesela.Bizdeki gibi ağlama ve yememe sorunu var miydi?
Alışma sürecinde,bakıcıyla başbaşa bırakmaya çalıştım.Mesela bakıcı onunla oynarken ben başka odaya veya mutfağa geçtim.İlk başlarda ağlıyordu ama zamanla bu ağlamalar azaldı.
Bakıcımız sabırlıydı,ağlamaya başladığında kucağına alıp balkona falan çıkarıyordu,onunla sohbet ediyordu,eline oyuncak verip oyalıyordu.Ben pek müdahale etmiyordum.Sizden yüz bulmazsa pek sıkıntı yaratmıyor.
Sabah o uyanmadan işe gidiyordum zaten,kalkınca hiç ağlamıyormuş.Ama kazayla ben çıkmadan uyanır da beni farkederse biraz mızıldıyordu.Bakıcısı mutfağa falan götürüp oyalıyordu.Ben çıktıktan 1-2 dk sonra susuyormuş zaten.Yani anneye nazlanıyorlar.
Yeme sorunumuz olmadı.Ek gıdaya geçtiğimiz için ben yokken çorba,sulu yemek,yoğurt vb yiyiyordu.Okulum evimize yakındı.Uzun teneffüste gelip emzirip geri gidiyordum.
Hiç endişelenip,kendinizi harap etmeyin.İnanın size yaptığı nazı,bakıcıya yapmıyorlar.

Back