çalışan biri olarak söylüyorum çalışmazdım
evde düzen var gelir var ssk var
çalışıp el alemin derdini çekmek ,normalde yüzüne bakmayacağın insanların karşısına tebessüm ederek ya sabır çekerek konuşmak yok az paraya çok çalışmak sıcakta soğukta sabah altıda veya yedide yollara düşmek yok, yemeği ne zaman yapacağım, çocuğu kime bırakacağım soruları yok
çalışmak insanı her daim iç huzuru, iyi bir maaş, sosyal hayat, sürekli bakımlı olma ve üretkenlik de vermiyor genelde
yine stresli bir ay sonunda fazladan aldığım iki kilo, dökülen saçlarım elimde işteki sorunları düşünerek geçiriyorsun bazen
genelde bu tür konularda hep çalışmanın iyi yanları övülür
ama eve ekstra stres getirme ,kendine veya çocuğuna ayıracağın zamanın azalması gibi konular görülmüyor
mesela çalışan kadın bakımlı olur ben çoğu sabah saçımı zor tarıyorum mesela benim komşu ev hanımı fönsüz gezdiğini görmedim sürekli fit bakımlı bir örnek olarak söyledim
kendini geliştirme kursa gitme, hobi edinme kitap okuma vs. denirse ben evdeyken bunlara çok daha fazla zaman ayırıyordum veya öğrenciyken
ayrıca her türlü sosyal faaliyete katılan sineme veya tiyatroya katılan çocuğuyla ilgilenen sosyal yardım işlerinde katılımcı vs. olabiliyor
bütün bu yazdıklarımdan sonra çalışmaya karşı olduğum falan yok
burada konu sahibi eşim bana iyi davranmıyor evde oturuyorum ailem arkamda değil falan dese durma çalış kendini güvence altına al derim
veya ay sonunu zor görüyoruz sağlıktan faydalanamıyoruz dese hemen çocuk olmadan işe başla derim
para biriktirme, sosyal güvencesiz olma durumları yok
mesela ben bunlardan biri bende olmadığı için çalışıyorum
ama bunlar sahip olduğu halde çalışmayan kadınların hakir olarak görülmesine niye oda çalışmıyor düşüncesine karşıyım
umarım yanlış anlaşılmam