• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çalışmak mı ev hanımlığı mı

Aileniz size yolladığı parayla belki bir tık daha rahat hayat yaşayabilirler, hiç huzursuz olmuyor musunuz? Eşinizin eline bakmak sizi rahatsız etmeyecek mi? Eşinizin parasıyla eşinize hediye almak garip olmaz mı? Çocuğunuz olunca kendi paranızla birşeyler almak istemez misiniz ve en önemlisi kendi ayaklarınız üzerinde durmaktan daha güzel birşey var mı? En kötü çalışmayan bayanların boşanma süreçlerini okuyun. Değil ailemden para almak, kendi maaşımla onlara birşeyler almak kadar güzel birşey olamaz benim için. Güzel bir çevre ve kendinizi geliştirmek için bile çalışın derim. umarım doğru kararı verirsiniz.

Aynı durum bende de var. Üniversite'den sonra evlendik Amerika'ya geldim. Burda da durumumuz iyi çok şükür. Bende çalışmıyorum ama çalışmayı istiyo muyum diye kendime soruyorum ara ara. Gerçi geldiğim ay dil okuluna yazıldım o zamandan beri hafta içi hergün okulum var dil Öğrenmeye çalısıyorum şimdi bir de hamileyim. Tabi iyice dil öğrenmeden bir işe giremem ama insanında aklını kurcalıyor. Şimdilik bebeğimi bekliyorum Sonrası da Allah Kerim ama seni çok iyi anlıyorum. Insan bir türlü karar veremiyor.

Merhaba kızlar bende şu an çalışmıyorum ama çok sıkılıyorum siz neler yapıyorsunuz nasıl vakit geçiriyorsunuz istanbuldayım ben bu arada

Tabii ki de çalışmak diyorum...
Kadın her daim sosyal güvencesini elinde tutabilmeli, maddi durumlar iyi olabilir, ama dünyanın bin türlü hali var... Yeri geldiğinde kendi kendine de yetebilmelisin.
Herhangi bir meslek sahibi değilsen ve iş anlamında tecrüben yoksa, önce ufak işlerden başlar daha sonra kendini geliştirebilirsin... Hiç kimse anasının karnından iş tecrübesi ile doğmuyor sonuçta. Bu zaman gerektiren (her tecrübe gibi) ve emek gerektiren bir süreç.
Fakat çalışmak gibisi yok! :KK5:

Şimdi kadın var çalışmadığı takdirde mükemmel bir ev hanımı olur.
Ee para da bol maşallah. Çalışmaz, yer içer, gezer, kurslara takılır.
Kendini hobileri üzerine geliştirir.
Çocuğuna ve eşine daha çok zaman ayırır.

Bir de benim gibi çalışmasa da ev hanımlığı şimdiki düzenden ibaret olan kadın vardır.
Onun için çalışmak, üretmek demek bence.
Şahsen benim için öyle.
Çalışmasaydım da şimdiki gibi rahat bir ev hanımı olurdum.
Bari çalışayım da insanlığa faydam dokunsun:KK53::KK53:

Soruya da insanların verdiği cevaplara da inanamadım. İnsan sadece sigortası yatsın, belli bir geliri olduğu için çalışmaz, bir işe yaramak ve bir işe yaradığını hissetmek için, bir şey üretebilmek, ayaklarının üzerinde durabilmek, bağımsız ve saygın bir birey olabilmek için de çalışır.

"belli bir geliri olduğu için" değil "belli bir geliri olsun diye" olacaktı, yanlış yazmışım aceleden.

çalışan biri olarak söylüyorum çalışmazdım
evde düzen var gelir var ssk var
çalışıp el alemin derdini çekmek ,normalde yüzüne bakmayacağın insanların karşısına tebessüm ederek ya sabır çekerek konuşmak yok az paraya çok çalışmak sıcakta soğukta sabah altıda veya yedide yollara düşmek yok, yemeği ne zaman yapacağım, çocuğu kime bırakacağım soruları yok
çalışmak insanı her daim iç huzuru, iyi bir maaş, sosyal hayat, sürekli bakımlı olma ve üretkenlik de vermiyor genelde
yine stresli bir ay sonunda fazladan aldığım iki kilo, dökülen saçlarım elimde işteki sorunları düşünerek geçiriyorsun bazen
genelde bu tür konularda hep çalışmanın iyi yanları övülür
ama eve ekstra stres getirme ,kendine veya çocuğuna ayıracağın zamanın azalması gibi konular görülmüyor
mesela çalışan kadın bakımlı olur ben çoğu sabah saçımı zor tarıyorum mesela benim komşu ev hanımı fönsüz gezdiğini görmedim sürekli fit bakımlı bir örnek olarak söyledim
kendini geliştirme kursa gitme, hobi edinme kitap okuma vs. denirse ben evdeyken bunlara çok daha fazla zaman ayırıyordum veya öğrenciyken
ayrıca her türlü sosyal faaliyete katılan sineme veya tiyatroya katılan çocuğuyla ilgilenen sosyal yardım işlerinde katılımcı vs. olabiliyor
bütün bu yazdıklarımdan sonra çalışmaya karşı olduğum falan yok
burada konu sahibi eşim bana iyi davranmıyor evde oturuyorum ailem arkamda değil falan dese durma çalış kendini güvence altına al derim
veya ay sonunu zor görüyoruz sağlıktan faydalanamıyoruz dese hemen çocuk olmadan işe başla derim
para biriktirme, sosyal güvencesiz olma durumları yok
mesela ben bunlardan biri bende olmadığı için çalışıyorum
ama bunlar sahip olduğu halde çalışmayan kadınların hakir olarak görülmesine niye oda çalışmıyor düşüncesine karşıyım
umarım yanlış anlaşılmam

ben çalışmazdım 3 kuruş alcaz die nelere sabredip katlanıyoruz maaş yatıyo sigorta ödeniyo ne çekçem elin kahrını :))

çalışan biri olarak söylüyorum çalışmazdım
evde düzen var gelir var ssk var
çalışıp el alemin derdini çekmek ,normalde yüzüne bakmayacağın insanların karşısına tebessüm ederek ya sabır çekerek konuşmak yok az paraya çok çalışmak sıcakta soğukta sabah altıda veya yedide yollara düşmek yok, yemeği ne zaman yapacağım, çocuğu kime bırakacağım soruları yok
çalışmak insanı her daim iç huzuru, iyi bir maaş, sosyal hayat, sürekli bakımlı olma ve üretkenlik de vermiyor genelde
yine stresli bir ay sonunda fazladan aldığım iki kilo, dökülen saçlarım elimde işteki sorunları düşünerek geçiriyorsun bazen
genelde bu tür konularda hep çalışmanın iyi yanları övülür
ama eve ekstra stres getirme ,kendine veya çocuğuna ayıracağın zamanın azalması gibi konular görülmüyor
mesela çalışan kadın bakımlı olur ben çoğu sabah saçımı zor tarıyorum mesela benim komşu ev hanımı fönsüz gezdiğini görmedim sürekli fit bakımlı bir örnek olarak söyledim
kendini geliştirme kursa gitme, hobi edinme kitap okuma vs. denirse ben evdeyken bunlara çok daha fazla zaman ayırıyordum veya öğrenciyken
ayrıca her türlü sosyal faaliyete katılan sineme veya tiyatroya katılan çocuğuyla ilgilenen sosyal yardım işlerinde katılımcı vs. olabiliyor
bütün bu yazdıklarımdan sonra çalışmaya karşı olduğum falan yok
burada konu sahibi eşim bana iyi davranmıyor evde oturuyorum ailem arkamda değil falan dese durma çalış kendini güvence altına al derim
veya ay sonunu zor görüyoruz sağlıktan faydalanamıyoruz dese hemen çocuk olmadan işe başla derim
para biriktirme, sosyal güvencesiz olma durumları yok
mesela ben bunlardan biri bende olmadığı için çalışıyorum
ama bunlar sahip olduğu halde çalışmayan kadınların hakir olarak görülmesine niye oda çalışmıyor düşüncesine karşıyım
umarım yanlış anlaşılmam
kesinlikle katılıyorum çalışmazken makyajsız bakkala gitmezdim şimdi çalışıyorum zor uyanıyorum ne makyajıı

Hep derim ki en iyisi zengin ev hanımı olmak. Spora yazılırım, kurslara giderim, evimle de ilgilenirim kendimle de. Kırkıma varınca da taş gibi hatun olurum oh misss. :KK45: Ben kadınların çalışması taraftarıyım ama sizin durumunuzda bence hayatın tadını çıkarın.

Sizdeki imkanlar bende olsaydı kesinlikle çalışmazdım üstelik kamudayım.. Milletin ağız kokusunu çekiyorsunuz.. Sonuçta işe hobi için gitmiyoruz para kazanmaya ve emekli olmaya gidiyoruz.. İş ortamım çok iyi eğlenerek çalışıyorum diyen çok az kişi var çevremde.

Calismak.
Zaten istiyormussunuz da. Sormaya gerek bile yok bu durumda.

Maddi bir ihtiyacınız olmadığına göre eğer sizi mutlu edecekse bir süre çalışmayı deneyebilirsiniz. Baktınız olmuyor istifa eder çıkarsınız.

Evlilik ve çalışma hayatı ikisi bir arada çok yorucu olsa da şahsen ben evde oturamayanlardanım.

sigortan yatıyor, ailen maaş yolluyor, eşinin geliri iyi... neden iş dünyasının pisliğini çekesin ki? zaten sigortamız yatsın ve belli bir gelirimiz olsun diye çalışmıyor muyuz sen de ikisi de var... ilerde eşin olmasa bile sana maddi destek olabilecek bir ailen var... ayrıca babanın iş yerinde çalışma olanağın da var, ha evde sıkılıyorsan ilgi alanına girecek bir kurs falan bul, kendini geliştir. mesela bende sıkıldım bu aralar, ingilizce kursuna yazıldım. çok da iyi yapmışım, çok faydalı oldu bana...

zaten sigortamız yatsın ve belli bir gelirimiz olsun diye çalışmıyor muyuz sen de ikisi de var...

Herkes para için çalışmıyor. Bunun iş tatmini var, topluma faydalı olma kısmı var, sorumluluk alma hissi var, var da var yani.

Paranın bunların yanında lafı bile olmaz.

zaten sigortamız yatsın ve belli bir gelirimiz olsun diye çalışmıyor muyuz sen de ikisi de var...

Herkes para için çalışmıyor. Bunun iş tatmini var, topluma faydalı olma kısmı var, sorumluluk alma hissi var, var da var yani.

[/

bütün bu saydıklarınızdan önce ülke şartları yüzünden maalesef maddiyat geliyor... diğerleri ikinci planda kalıyor... çünkü bir kadın sadece işte çalışmıyor, evinin düzeninden ve çocuklarından da sorumlu oluyor... dolayısıyla bir koltuğa 3-5 karpuz sığdırmak durumunda kalıyor...

bütün bu saydıklarınızdan önce ülke şartları yüzünden maalesef maddiyat geliyor... diğerleri ikinci planda kalıyor... çünkü bir kadın sadece işte çalışmıyor, evinin düzeninden ve çocuklarından da sorumlu oluyor... dolayısıyla bir koltuğa 3-5 karpuz sığdırmak durumunda kalıyor...

Iste yanlis olan da bu.

Madem calisiyorsunuz, ev isleri de esit sekilde bolusulmeli.

Kole degilsiniz siz.

Son düzenleme:
Back
X