• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çalışmak mı ev hanımlığı mı

Sa
Valla ben ev hanimiyim.ama bebegim kucuk ve baska sehirdeyim ve esimin isinde dolayi surekli bi duzenimiz yok o yuzden calisamiyom ama ailene katiliyorun dunyanin binbir turlu hali var calis gelistir sosyalles maddi ozgyrluk sagla izguvenin yerine gelsin evde olmak bi sure sinra psikolojisini bozuyo insanin kocana sarxagina aksam gelince konusxak konunuz olur seni desteklitorum calisma konusunda:)
saol canım bide iş bulmak var tabi çok maaş ta gözüm yok az bi maaş olsa yeter

Sa

saol canım bide iş bulmak var tabi çok maaş ta gözüm yok az bi maaş olsa yeter
Nasil rahat ediyosan ole yap canim sonucta para sikintin yok esine evinevuygun saatlerde olsun eee en az lise diploman bile olsa cok rahat isler var antalyada gerci cogu is mevsimlik ama bi masa basi isi senn icin iyidir:-)

Kızlar 8 aylık evliyim antalyadayım eşimin iyi bi işi ve mesleği aylık gelirimiz çok iyi bana da istediğimiz kadar verir kısmaz beni yani benim ailemin de durumu çok iyi aylık maaş yolluyorlar sigortam yatıyo saolsunlar ama nedense bu ara çalışmak istediğimi fark ettim sıkılmıyorum evde aslında ama karar veremiyo ailem çalışmamı istyo kendimi geliştirmem için daha öncede babamın yanında çalıştım çalışma ortamını pek bilmiyorum siz ce nolarsa olsun çalışmalı mıyım napmalıyım karar veremiyorum
konunu okumadan kesinlikle çalış dicektim ama okuduktan sonra gerek yok bence çalışmana. ailen destekse eğer ye iç gez oh ne güzel :KK24:

çok şaşkınım :KK57:
burası kk ' mı?
resmen konu sahibi çalışmama konusunda çoğunluktan destek almış.
hani ayaklarının üzerinde durmalısıncılar, kocanın eline bakmamalısıncılar, o kadar okudun boşuna mıydıcılar?
hani?

sanırım o düşünce sigorta ve gelir haricindeymiş:)

Konuya henüz gelenler olmamıs,bu tür konular genelde ya çalışan kadınlara söylenen saçma sözlerle ya da calismayanlara yapılan bazı kucumsemelerle biter.

Eğer evde oturmaktan sıkıldıysan çalışmayı seviyorsan elbette bir iş bul çalış

mecburiyetin yoksa çalışma.
kendini kişisel olarak kurslarla da pekala geliştirebilirsin.
şimdi her alanda güzel kurslar var.

ev,iş,çocuk hengamesiyle uğraşmazsın ilerde.

Kızlar 8 aylık evliyim antalyadayım eşimin iyi bi işi ve mesleği aylık gelirimiz çok iyi bana da istediğimiz kadar verir kısmaz beni yani benim ailemin de durumu çok iyi aylık maaş yolluyorlar sigortam yatıyo saolsunlar ama nedense bu ara çalışmak istediğimi fark ettim sıkılmıyorum evde aslında ama karar veremiyo ailem çalışmamı istyo kendimi geliştirmem için daha öncede babamın yanında çalıştım çalışma ortamını pek bilmiyorum siz ce nolarsa olsun çalışmalı mıyım napmalıyım karar veremiyorum
İnsanın çalışmaktan ne anladığına bağlı bir durum aslında.Bazısı sadece ekonomik açıdan düşünür.Bazısı eşimin vereceği harçlık değil,kendi ekonomik özgürlüğüm olsun ister,bazısı okul okumuştur hedafleri hayatta bir ideali vardır,bazısı daha iyi gelecek,evladının eğitimini en üst seviyede tutmak için çalışır.Bazısı kariyer,çevre ve bi amacım olsun diye çalışmak ister.Bu senin beklentilerinle alakalı bir durum.

eylül gelini :)) ah kuzum ah ben çalışıyorum haftanın 6 günü hemde akşamları saat 9 da eve geliyorum yemek temızlık bakım annemlere ziyaret arkadaşlar buluşmaları derken hiç te kolay olmuyor
iyi düşün benım ihtıyacım olmasa bu kadar yorucu bir iş degilde benı oyalıyacak bir iş bulurdum

Trilyoner kocan da baban da olsa ''çalışmak''.

Özellikle çocuk yokken tüm gün evde oturmak insan için pek güzel bir seçenek değil ''her açıdan''..

çalışmayan bazı hanımlar bu sözlere alınganlık yapıyor ama ne yapalım düşüncelerimizi onlara göre şekillendiremiyoruz:KK51:

Son düzenleme:
Ayol aylık maaşta geliyormuş niye çalışacaksın. Masa başında tık tık tıkk
Kurslara sosyal etkinliklere katılın.

şimdi aslında her kadının kendı ayakları ustunde durmasının gereklılığını savunuyoruz burda ama sende şartlar bıraz daha farklı.ailenınde durumu ıyımış baban hala harclık verıyormuş sana...ah ah bulamadık bız oyle baba:KK70:
ben çalışmayı yegleyen bır ınsanım ama yerınde olsam herhalde calışmazdımo_O çunku ozel sektor hakketen cekılmıyor...evlıyken akşam eve gel yemek yap temızlık vs hele hele bebek olunca hepsı çok zor ve yıpratıcı....
çalışmazdım ama boşta durmazdım..bır şekilde spor yada kurslara vs katılırdım

severek yapacağın bir iş bulursan kesinlikle çalış. kocanın sana bakış açısı değişir, hayata katılırsın.

bence imkanı olan her kadının bu hayatta bir statüsü olması lazım
bunu bazılarımız çalışarak elde ediyor, bazılarımız maddi imkanları olduğu için hobilerle veya sosyal hayatla
senin maddi durumun iyi olduğuna göre (ki ileride çocuğun olarak boşanmak durumunda kalırsan ailenin sana destek çıkacağını varsayarak yazıyorum) kendini mutlu olduğun bir alanda geliştirmeye çalışabilirsin
ama uzmanlaşarak, öyle şunu da yapayım, bunu da yapayım değil

mesela fotoğrafa ilgin vardır, önce kursa gidersin sonra dergilere fotoğraf yollamaya çalışırsın veya küçük çaplı sergi açarsın veya doğum fotoğrafçılığına yönelirsin vs

ya da takılara ilgin vardır, ciddi bir kursa gidersin, güzel malzemeler alırsın, siparişle takı tasarımına kadar yükselmeye çalışırsın

bankacılık çalışma saatlerinin belirli ve sınırlı olması, hafta sonlarının ve resmi tatillerin tatil olması gibi sebeplerle iyi bir meslek. özel bankalar doğum vs. söz konusu olduğunda her türlü imkanı da sağlıyor. eğer o sektörde mutluysan mesleğine devam et
yok mutlu değil isen mutlu olacağın bir hobi seç ama mutlaka uzmanlaşmaya çalış

ayrıca, hazır maddi durumun iyiyken gönüllü olarak yardım kuruluşlarında da çalışabilirsin, bu da çok büyük bir fedakarlık ve önemli bir tutum
hem kendin huzur bulursun, hem başkalarına huzur dağıtırsın

"eşim iyi kazanıyor, babam da harçlık veriyor, gelirim iyi Allah'a şükür" yetmez bence, hele de gençken ve çocuk yokken...

Bu tamamen kişilik meselesi.
Ben çalışmadan duramayan bir insanım.
Bir süre çalışmasam agresifleşmeye başlıyorum. :KK23:

Back
X