• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çalışmak mı ev hanımlığı mı

Eğer eğitimini aldığınız, başarılı ve tecrübeli olduğunuz bir mesleğiniz varsa çalışabilirsiniz. Aylık gelire ve sigortaya ihtiyacınız yok sadece sıkıldığınız için çalışıyorsanız zaten gerek yok zaten çalışmanın da bunun dışında verdiği tek his tatmin. bir işe yaramak bir şeye faydalı olma hissi. eğer bunu sağlayacak bir mesleğiniz varsa çalışın yoksa iş hayatı stresli insanlar çekilmez. Boş stres yarataacak ama hiç bir doyuma ulaştırmayacak saçma bir iş yapmaktansa kurslara gitmek daha faydalı. yoksa evde müge anlı ile başlayıp, seda sayan/ esra erol la devam edip, stil moda programları adı altında cat fight yarısmalarına evrilip deniz yıldızı ile biten bir kısır döngüye girersiniz hoş olmaz :)

mecburen çalışmak var, istediğin zaman ayrılabileceğini düşünerek çalışmak var.üretken olalım, boş insan olmayalım evet ama iyi işlerde çalışalım hepimiz. tabi bunlar dileklerim. hepimiz için..
konuyu açan arkadaşın yerinde olsam denerdim çalışmayı. baktım olmuyor bırakırım. giderim o kurs senin bu kurs benim..maksak boş durmamak olsun =)

Sizin yerinizde olsam sanirim calismazdim
fakat sigortam yatiyor yeterince paramiz var diyeeve de kapanmazdim.Gonullu calisilabilecek yerler ve kurslar ilgilimi cekerdi.

Kendi iş yerinizi açabilirsiniz malum paradan yana sıkıntınız yokmuş:)

Benim hayalim küçük bir butik açmak, gerçekleşmesi çok çok zor ama hayali bile güzel:)

Ben çalışmıyorum bütün gün evde oturmak insanı yaşlandırıyor paslandırıyor.

Kızlar 8 aylık evliyim antalyadayım eşimin iyi bi işi ve mesleği aylık gelirimiz çok iyi bana da istediğimiz kadar verir kısmaz beni yani benim ailemin de durumu çok iyi aylık maaş yolluyorlar sigortam yatıyo saolsunlar ama nedense bu ara çalışmak istediğimi fark ettim sıkılmıyorum evde aslında ama karar veremiyo ailem çalışmamı istyo kendimi geliştirmem için daha öncede babamın yanında çalıştım çalışma ortamını pek bilmiyorum siz ce nolarsa olsun çalışmalı mıyım napmalıyım karar veremiyorum
Maşallah ne babalar var.ben çalışıyorum ailemin durumu benimkinden daha iyi de sayılmaz.velev ki çok çok iyi olsalardı ve ben çalışmasaydım da benim babam asla yatırmazdı sigortamı.babanın parası için değil de gerçekten seni evlensen de bu kadar sahiplendiği için kıymetini bil :KK68:
çalışmaya gelince ben çalışmayı seviyorum ama çocuk olduktan sonra maddi durumum çok çok iyi olsa çalışmazdım açıkcası

canım ben de evlenmeden önce çalışıyordum.evlendim eşimin işi gereği ayrı bir şehre taşındık.iş aradım bulamadım.çok şükür durumumuz da iyi eşim emekliliğimi sigortamı yatırıyor.ben de spora yazıldım ve hobi edindim kendime pilateste kendimi geliştirdim hatta ücretsiz gönüllü dersler bile verdim.şimdi de ingilizcemi geliştiriyorum.aynı zamanda bazı yardım derneklerine de üye oldum.kendimi sıkıştırmadan hobi gibi istediğim işi yaptım.kendi mesleğim özel bir alman firmasında ihracat yapıyordum.valla böyle mutluyum hem hamileliğimin tadını çıkarıyorum hem hobimi yapıyorum hem evimle ilgieniyorum zaten temizlie yardımcım geliyor.ben bu şekilde çalışma isteğimi dizginledim.senin için de hayırlısı olsun canım...

Kızlar 8 aylık evliyim antalyadayım eşimin iyi bi işi ve mesleği aylık gelirimiz çok iyi bana da istediğimiz kadar verir kısmaz beni yani benim ailemin de durumu çok iyi aylık maaş yolluyorlar sigortam yatıyo saolsunlar ama nedense bu ara çalışmak istediğimi fark ettim sıkılmıyorum evde aslında ama karar veremiyo ailem çalışmamı istyo kendimi geliştirmem için daha öncede babamın yanında çalıştım çalışma ortamını pek bilmiyorum siz ce nolarsa olsun çalışmalı mıyım napmalıyım karar veremiyorum

insan ancak sevdiği işi yaparsa mutlu oluyo ve çalışmak istiyo.ben sevmediğim işi yapmak yerine evde yuvarlanmayı tercih ederdim.

bazen çalışmak para kazanmak için değildir...bir seneye yakın evde oturuyorum ve okadar geriliyorum ki eşim eve geldiğinde haliyle yorgun oluyor ve benim enerjimi bazen yakalayamıyor.Ben de yorulmak istiyorum çalışmak verimli olmak istiyorum.her gün yemek derdini düşünmek istemiyorum.manyak gibi temizlik yapmaktan usandım onu söylemiyorum bile.şimdi hamileyim çok şükür ve bol bol uyuyorum.çalışmamanın en güzel yanı da bu uyumak işte.

çok şaşkınım :KK57:
burası kk ' mı?
resmen konu sahibi çalışmama konusunda çoğunluktan destek almış.
hani ayaklarının üzerinde durmalısıncılar, kocanın eline bakmamalısıncılar, o kadar okudun boşuna mıydıcılar?
hani?

kesinlikleeee :KK57:

Ben şahsen şöyle düşünüyorum:
Maddi durumunuz iyi olsa bile çalışmak kişiye paradan fazlasını katıyor. Çalışan bir kadınsanız daha bakımlı, daha sosyal oluyosunuz, eşinizin çevresinden ayrı bir çevreniz daha oluyor. Genel kültürünüz, insan ilişkileriniz gelişiyor. Daha özgüveni yüksek ve saygın bir birey oluyosunuz. Hem bunlar eşinizin size bakışını da değiştirir ve size olan saygısı artar. Ayrıca sizi sürekli elinin altında hissetmez. Çoğu erkekte vardır çünkü bu ben ne yaparsam yapayım evde,elimin altında beni bekleyen bana muhtaç bir kadın var düşüncesi. Ne konular açılıyo burda dünyanın bin türlü hali var. Erkekler de aile de bir yere kadar. Bence her kadın her şeyden önce bir 'birey' olabilmeye bakmalıdır.

Kesinlikle çalış derim ben evde oksitlenirsin....!

Not: Kendimden biliyorum...:)

çok şaşkınım :KK57:
burası kk ' mı?
resmen konu sahibi çalışmama konusunda çoğunluktan destek almış.
hani ayaklarının üzerinde durmalısıncılar, kocanın eline bakmamalısıncılar, o kadar okudun boşuna mıydıcılar?
hani?

Sizin dediğiniz yorumlar genellikle tek maaşla kıtı kıtına geçinen, ayın sonunu zor gören, borç harç içinde yaşayan ama yine de sırtını kocasına dayamak isteyen kadınlara yapılan yorumlar. Ancak buradaki örnekte hanımefendinin hem eşinden hem ailesinden geliri var, sigortası yatıyor ve geleceğini zaten garantilemiş bir kadın.

İş hayatı maalesef her zaman insanın gelişimine katkı sağlamıyor. Tam tersine çoğu şirkette beyaz yakalılar bile sömürü ve kölelik düzenine hizmet etmekten başka bir işe yaramıyor. Şahsen büyük bir şirkette çalışıyorum. Ama haftada 5 gün sabah 8 akam 5 çalışıp haftasonu dinleniyim derken sadece robotlaşıyoruz, kendimizi geliştirmek adına olduğumuz noktadan bir adım öteye gidemiyoruz. Keşke çok param olsa. Kurslara gidip 2-3 dil öğrensem, spor yapsam, her sene dünyanın farklı bir ülkesine gidip farklı yaşam tarzları görsem, bir vakıf ya da derneğe üye olup hem insanlara faydam dokunsa, hem kendim o iç huzurunu yaşasam.

Çalışmayın bence ama kendinize evde sabahtan akşama kadar yatmak dışında farklı bir yol çizin.

Mesleginiz varsa calisin tabi ki, kosullariniz da uygun madem kpss ye haziralin memur olun, ozel sektor cekilmez cidden hele bir de cocuk olursa...
7 yillik is hayatindan sonra 3 yildir calismiyorum, aslinda evde olmayi, keyif yapmayi, kendime ve sevdiklerime bol bol vakit ayirmayi seviyorum ama insanin kendi parasini kazanmasinin hazzi bambaska bir sey.

Yeni evli sayılırım sırf bu günlerin tadını çıkarmak için çalışmıyorum evime eşime verdim kendimi çokta huzurluyum. Eğer ihtiyacım olsa işler değişirdi tabi çok şükür böye bî imkanım vardı.

Sizin dediğiniz yorumlar genellikle tek maaşla kıtı kıtına geçinen, ayın sonunu zor gören, borç harç içinde yaşayan ama yine de sırtını kocasına dayamak isteyen kadınlara yapılan yorumlar. Ancak buradaki örnekte hanımefendinin hem eşinden hem ailesinden geliri var, sigortası yatıyor ve geleceğini zaten garantilemiş bir kadın.

İş hayatı maalesef her zaman insanın gelişimine katkı sağlamıyor. Tam tersine çoğu şirkette beyaz yakalılar bile sömürü ve kölelik düzenine hizmet etmekten başka bir işe yaramıyor. Şahsen büyük bir şirkette çalışıyorum. Ama haftada 5 gün sabah 8 akam 5 çalışıp haftasonu dinleniyim derken sadece robotlaşıyoruz, kendimizi geliştirmek adına olduğumuz noktadan bir adım öteye gidemiyoruz. Keşke çok param olsa. Kurslara gidip 2-3 dil öğrensem, spor yapsam, her sene dünyanın farklı bir ülkesine gidip farklı yaşam tarzları görsem, bir vakıf ya da derneğe üye olup hem insanlara faydam dokunsa, hem kendim o iç huzurunu yaşasam.

Çalışmayın bence ama kendinize evde sabahtan akşama kadar yatmak dışında farklı bir yol çizin.
Cok guzel bir yorum!

Aylık bir para yatıyor ve sigortanızda işliyor ; şuan çalışıyorsunuz gibi :) Yinede ben olsam yarım gün bir iş bile olsa çalışmak isterdim çocuk olana kadar.
İş çevresinin ve tecrübesinin olması ileriki zamanlarda işe yarıyor.

Mesleginiz varsa calisin tabi ki, kosullariniz da uygun madem kpss ye haziralin memur olun, ozel sektor cekilmez cidden hele bir de cocuk olursa...
7 yillik is hayatindan sonra 3 yildir calismiyorum, aslinda evde olmayi, keyif yapmayi, kendime ve sevdiklerime bol bol vakit ayirmayi seviyorum ama insanin kendi parasini kazanmasinin hazzi bambaska bir sey.
Aynen katılıyorum sana. Maddi sıkıntım yok çok şükür, sigortam da ödeniyor ama yinede çalışmayı özlüyorum. Para kazanmanın zevkini yaşamak istiyorum. Geçenlerde kardeşimle anneme yardıma gittim iş yerine, sabah hazırkanırken nasıl heyecanlandım anlatamam :) bebelerim büyüsün tekrar dönebilirim çalışma hayatına.

Aynen katılıyorum sana. Maddi sıkıntım yok çok şükür, sigortam da ödeniyor ama yinede çalışmayı özlüyorum. Para kazanmanın zevkini yaşamak istiyorum. Geçenlerde kardeşimle anneme yardıma gittim iş yerine, sabah hazırkanırken nasıl heyecanlandım anlatamam :) bebelerim büyüsün tekrar dönebilirim çalışma hayatına.

Kesinlikle, ben de aslen mutluyum, kizimi kendim buyuttugum icin de sansli hissediyorum, ama is hayatindayken cekilen fotograflarimi, o gunleri hatirladikca da ozluyorum. Calismadigim donemde de maddi olarak cok rahat olmasak da bir sekilde yasamimizi surdurebiliyoruz ama 3 lira olsun benim olsun hissi de agir basiyor. kendi kazandigini harcamak gibisi yok...

Back
X