• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

buzluğa neler koyuyorsunuz?

MonalisaSmile

sɹǝʇnqıqpunloʎʎǝs&#6
Kayıtlı Üye
3 Ekim 2010
3.653
23
108
İstanbul
ben yemek işlerini hiç sevmiyorum, hergün hergün yemek yapasım gelmiyo. buzluğa atıp, çıkardığımda hemen hazır edebileceğim neler olabilir. sizin yaptıklarınız var mı?

köfte hazırlayıp koymayı düşünüyorum. bi de annem etli yaprak sarması koyar buzluğa, o da güzel oluyo çıkarıp pişirdiğinde. böyle buzluktan çıkarıp, tencereye koyup pişirdiğiniz tarifleriniz var mı?

memlekete gidince biraz kopya çekiyim bari annemdem.:26:

ben yemek işlerini hiç sevmiyorum, hergün hergün yemek yapasım gelmiyo. buzluğa atıp, çıkardığımda hemen hazır edebileceğim neler olabilir. sizin yaptıklarınız var mı?

köfte hazırlayıp koymayı düşünüyorum. bi de annem etli yaprak sarması koyar buzluğa, o da güzel oluyo çıkarıp pişirdiğinde. böyle buzluktan çıkarıp, tencereye koyup pişirdiğiniz tarifleriniz var mı?

cnm benım buzlugum kucuk buyuk olsa ben neler neler koyarım ama sımdı ıcınde icli köftem var,poğaca,benım memeleketımın yemegı yuvalama var,sigara böreği
köfte çok ii oluyo hemen cozulunce pısır hazır oluyo :56:

Bu İşler Benden Sorulur.. :1:
Sigara Böreği Sar At.. ( Peynirli, Patatesli, Sosisli )
1 Kilo Kıyma Al, Köfte Yap Buzdolabı Poşetlerine 1 Porsiyon Doldur..
Fırında Böreğini Pişir, Buzluğa At..

Aklıma Daha Gelirse Yazarım..
Ben Bunları Çok Yapıyorum.. :34:

Bu İşler Benden Sorulur.. :1:
Sigara Böreği Sar At.. ( Peynirli, Patatesli, Sosisli )
1 Kilo Kıyma Al, Köfte Yap Buzdolabı Poşetlerine 1 Porsiyon Doldur..
Fırında Böreğini Pişir, Buzluğa At..

Aklıma Daha Gelirse Yazarım..
Ben Bunları Çok Yapıyorum.. :34:

sigara böreği gerçekten çok rahatlık. ben de hem kızartmalık hem fırınlık sarıp atıyorum. misafir gelince pişiriveriyorum süper oluyo.

köfteyi de yeni denicem bakayım. dün de burdan bulduğum bi poaça tarifini denedim bay güzel oldu. 2 tanesini de buzluğa koydum. eğer çıkarınca iyi olursa ondan da yapıp atcam.

başka tariflerini bekilyorum canım.

sigara böreği gerçekten çok rahatlık. ben de hem kızartmalık hem fırınlık sarıp atıyorum. misafir gelince pişiriveriyorum süper oluyo.

köfteyi de yeni denicem bakayım. dün de burdan bulduğum bi poaça tarifini denedim bay güzel oldu. 2 tanesini de buzluğa koydum. eğer çıkarınca iyi olursa ondan da yapıp atcam.

başka tariflerini bekilyorum canım.

Poğaçada Güzel Oluyor..
Buzluktan Çıkınca Pamuk Gibi Oluyor..
Kek Bile Atabilirsin..

vay bee süpermiş gerçekten yaa
peki poğaçayı çıkardık diyelim,napıyoruz tekrar fırına filan mı atıyoruz ısınması için

köfte yapıp bi kaç kilodan porsiyonlara ayırıp istediğin ölçüde atabilirsin
yaprak sarıp istediğin kadar atabilirsin çiğ olarak
sigara böreği ve börek çeşitlerini atabilirsin
ne istersen koyabilirsin canım ben aşure koyan bile gördüm yani:1:
ha benim annem birde karışık kızartma yapıyor onları koyuyor
biber dolmanın içini çıkarıp koyuyoruz hazır doldurabilelim diye
bi defassında bende yazın mevsiminde kabak doğrayıp koymuştm çiğ olarak sonra kışın süper bir yemek oldu hemen çıkarıp pişirivermiştim

mesela ben yapmadım ama çevremde karnı yarık yapıp koyanlar var. veya patlıcan biber közleyip veya kızartıp koyabiliyosun

ben yemek işlerini hiç sevmiyorum, hergün hergün yemek yapasım gelmiyo. Buzluğa atıp, çıkardığımda hemen hazır edebileceğim neler olabilir. Sizin yaptıklarınız var mı?

Köfte hazırlayıp koymayı düşünüyorum. Bi de annem etli yaprak sarması koyar buzluğa, o da güzel oluyo çıkarıp pişirdiğinde. Böyle buzluktan çıkarıp, tencereye koyup pişirdiğiniz tarifleriniz var mı?

Memlekete gidince biraz kopya çekiyim bari annemdem.:26:

cnm ben hersey brakyorum patlıcanı kızartıp tava gbı hazırlayıp koyarm ıspanagı az haslayp kyarm nohut haslar koyarm harıka pratk olyo

evet bencede en pratiği sigara böreği dolma içi yaprak sarması doldur poşetle at oo bende neler var mısır madımak patlıcan salatası köz kırmızı biber haşlanmış nohut fasulye melemenyapıp koymuştum poğaça var dereotu nane tazeden poşetleyip koymuştum kaynanamın getirdiği yufkalar var tek tek poşetledim attım buzluğa yoğurt çorbası için haşlanmış buğday var ay şimdilik aklıma gelen bunlar

bende yazayım bari.sigara böreği,haşlanmış nohut,mantı,patatesli rulo börek(çiğden),karnıyarık,tatlı tuzlu kurabiye,mozaik pasta,sarma,poğaça,közlenmiş patlıcan,biber(menemende iyi oluyor),arkadaşımda çilek,kiraz koyuyordu şurubunu yapmak için.ben böyle yapıyorum.

köfte yapıp bi kaç kilodan porsiyonlara ayırıp istediğin ölçüde atabilirsin
yaprak sarıp istediğin kadar atabilirsin çiğ olarak
sigara böreği ve börek çeşitlerini atabilirsin
ne istersen koyabilirsin canım ben aşure koyan bile gördüm yani:1:
Ha benim annem birde karışık kızartma yapıyor onları koyuyor
biber dolmanın içini çıkarıp koyuyoruz hazır doldurabilelim diye
bi defassında bende yazın mevsiminde kabak doğrayıp koymuştm çiğ olarak sonra kışın süper bir yemek oldu hemen çıkarıp pişirivermiştim

merhaba
ben yaprak sarmasını pişirip saklama kabında buzlukta beklettim çıkarınca çok tatsızdı bi daha yapmadım pişirmeden mi koymam gerekiyo?
Sigara böreği koyuyorum demişsiniz yufkası hazır da olsa oluyor mu? Ya da şöyle sorayım sigara böreğini pişirip mi koyuyorsunuz
cevaplarınızı bekliyorum

köfte , sigara böreği , haşlanmış nohut , yaprak sarma , közlenmiş biber (üzerine bi domates sosu miss;) , közlenmiş patlıcan (çıkınca yoğurtlu yada domatesli), yazın taze fasülye , bezelye , domates püresi , taze barbunya , komposto için mevsimine göre meyveler herzaman hepsi olmuyo tabiki ama oldukça kolaylık sağlıyo :34:

köfte , sigara böreği , haşlanmış nohut , yaprak sarma , közlenmiş biber (üzerine bi domates sosu miss;) , közlenmiş patlıcan (çıkınca yoğurtlu yada domatesli), yazın taze fasülye , bezelye , domates püresi , taze barbunya , komposto için mevsimine göre meyveler herzaman hepsi olmuyo tabiki ama oldukça kolaylık sağlıyo :34:

yaprak sarmayı çiğden mi koyuyorsun

Ramazan icin yaptigim hazirliklar :-)

yaprak sarmasi ,Manti ,biber dolmasi ,kuru patlican kuru biber ,kuru kabak dolmasi ,lahmacun ,pizza ,islim kebabi ,patates gratin ,sebze gratin ,ispanakli pohca ,peynirli pohca ,
baklava ,sini kebeabi ,lahana sarmasi ,baharatlanmis hazir tavuk ,baharatlanmis hazir balik ,su böregi ,icli köfte :-)

Buzluk nefes alamiyor artik fakat yapacak bir sey yok nasip olurda ramazana ulasirsak o dönemde bende nefes almakta zorlanacagim :D
Evde cocuklarda oruc tutunca mecburen simdiden hazirlamak lazim :-)

Son düzenleme:
Back