buzdolabim igrenc kokuyor

Aynı şey geçen sene başıma geldi. Hava kanallarına eriyen şeyler gittiyse sanırım çözümü yokmuş bizim gitmemiş. Bütün parçalarını eşim söktü buzdolabını balkona çıkardık 1 hafta havalandı. Güneş bakterileri de öldürüyor. Yine içine karbonat kahve vanilya ne söyleniyorsa yapın. Ben bu 1 hafta içinde buzdolabının parçalarını günde 2-3 kez yıkadım güneşe koydum, buzdolabını sürekli sildim kapısı açık havalandı. Benim koku geçti.

aha bununla sil :)

Eklentiler

• 0034988_cif-power-750ml-naturals-mutfak.jpeg
    22,5 KB · Görüntüleme: 67
Aklıma eşimin sigortaları kapatıp tatile gitmesi geldi
Önce dolabı boşaltıp bir güzel temizleyin bir kaç gün kapakları açık şekilde havalandırın.
Sonra içine vanilya koyun.

Düşünmek bile istemiyorum..dolapta etler kurtlansa bunu silebilecek kadar yürekli kadınlar var mı aramızda yani?

Aynı şeyi yaşadık ve hepsinden kötüsü etler hep kokmus, kokutmustu.. Silmediğimiz şey kalmadı..Çamaşır suları,,karbonatlar, deterjanlar.. Güzelce sildikten sonra,, arkasında suyun aktıgı ufak bir yer vardı ( fazla buharın biriktiği) annem orayı cıkardı,,suyunu döktü.. Sirke ile sildik ve önerim bunlardan sonra dolabın kapılarını açıp 10-15 dakika çalıstırın,çünkü kapalı çalısınca koku içinde kalıyor.. haftada bir de sirkeli suyla şöyle bir üstünden alırsanız, koku gider.. açıkca bizim ki hemen gitmedi,, sanırım et olmasından .. ıyyyt

benımde ev taşırken aynı sorun basıma gelmıstı.. oncelıkle bozulan kokan ne varsa atın, sonra güzel bır deterjanlı su hazırlayın her yerını ıyıce ıslak bezle sılın, bolca deterjan ve camasır suyu kullanın bunun ıcın.. sıldıkten sonra bır sure kapaklarını açıp bırakıp havalandırın buzdolabını, bır sure sonra kokudan eser kalmayacak emın olun ama ıyıce temızleyın dıp bucak..

Bende 2 sene once kışın ayni seyi yaşadım.Sigorta atmis icindeki butun etler bozulmustu.Birde kurban bayrami sonrasiydi tika basa etle doluydu.
Kabustu resmen oncelikle Allah yardimciniz olsun.Arkasindaki su toplanan yer kurtlarla doluydu.Once onu temizledim.Dolabin icini karbonatli suyla sirkeli suyla sildim.O an geciyodu ama tamamen degil gunde 10 kez siliyodum.Ama sakin camasir suyu deterjan vs bunlarla silme onlarin kokusu birlesince daha kotu oluyor.Demlenen cayin posasini koyun icine kahve koyun vanilya koyun.Benim hala bi cay tabaginda vanilya durur icinde.Ama ben cozumu servisi arayip ozon istemekte buldum.3 veya 4 kez ozon yapıldı ve geçti cok sukur.Birde buzlugun alt tabanini sokun orda kucul delikten kaynamis suyu dokun arkasindaki su toplanan kaba gidiyo o sekilde icinde donan pis siviyida temizlemistim.Servis tavsiye etmisti bunu.Ayrica en yuksek derece calistir yani -24 olsun mesela altta 2..Sogukta kotu kokuyu aliyo M mihriah

İyice sil temizle bide dolabın arkasında su var onu temizle o çok önemli dolabın içine mangal kömürü koy tamamdır benimde başıma geldi tatildeyken bunlar kesin çözüm sağladı bana

ODUN KÖMÜRÜ. ....
şaka gibi ama gerçek...
bir parça koy dolaba...
tabi önce domestosla söyle güzelce sil...çıkan parçaları çıkarıp yıka. .

tamamen temizledikten sonra genişçe bir kaba 2 limon suyu 1 yk karbonat sulandır o suyu dolabının içine koy limon kabukları posalarını da içine koy kokuyu alıyıor

Aynen bendede oldu tum mutfak feci kokuyodu. Bende odun komuru koydum ve biraz pirincle turk kahvesini karistirdim koydum. Ise yaradi

Aynısı bizimde basimiza geldi..neler yaptiysakda kokudan kurtulamadk..servis bu koku cikmaz asla deyince dolabi verip yenisini aldık...

Aynı şey Başıma geldi. Buzluk kısmının tabanındaki deliklerden Sirkeli karbonatlı sular döküp boruları temizlemezsiniz asla gitmez o koku. Başka hiç bir şey işe yaramıyor.

Aklıma eşimin sigortaları kapatıp tatile gitmesi geldi
Önce dolabı boşaltıp bir güzel temizleyin bir kaç gün kapakları açık şekilde havalandırın.
Sonra içine vanilya koyun.
Bir tane de bende var o kocadan. O zaman boşamadıysam daha da boşamam

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…