Buzdolabı sesi

numnumk

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
29 Nisan 2020
2.169
4.155
83
Herkese merhaba. Öncelikle konuyu yanlış yere açtıysam kusura bakmayın.
Geçtiğimiz hafta buzdolabım bozuldu, araya haftasonu girdi derken 4-5 gün sonra motoru değiştirildi ve düzeldi. Fakat buzdolabından motor çalışma sesi geliyor. Arada çok nadir susuyor ama çoğunlukla bir uğultu var. Bu durum beni rahatsız etmeye başladı, önceden yoktu bu ses diye hatırlıyorum, olsa önceden de rahatsız olurdum. Tamirciyi tekrar çağırdım kontrol etti, bir problem yok olağan motor sesi bu gayet normal dedi. Kendimden şüphe etmeye başladım, acaba 4-5 gün bozuk olduğu için sessizliğe alıştım da şimdi mi rahatsız ediyor diye.
Sizin de buzdolabınızdan ses geliyor mu?
Gerçi önceden yoksa bile daha ne yapabilirim bilmiyorum. Tamirciye defalarca eskiden yoktu bu ses dedim ama normal dedi gitti.

benim buzdolabındada var malesef.
bende taşındıktan sonra duymaya başladım ama eskiden yok sanıyorum emin değilim.
fakat şuanda sese rağmen iyi çalışıyor.
ayrıca annemin ve öğrenci dönemimde ki evimde olan dolabında sesi vardı

Benimki de çıkarıyor maalesef ses.
Hatta baska sebepten degisim oldu aynisi geldi
Ayni ses yenisinde de var.
Artik alistik biz ama misafir gelince kapi caliyor saniyor
(Sogutma motoru claisirken tak tak tak diye ses cikiyor)

benim buzdolabim biraz eski sayilir, 10 yillik var, tiz bir ses hep var, cok rahatsiz edici degil.

ama kapagi acik kaldiginda veya yeni cok fazla urun yerlestirdigimde daha fazlaca diyebilecegim bir gurultu daha olusuyor, sanirim o zaman asiri calistigindan boyle oluyor.

İçinde fazla yiyecek yok, hatta buzluk kısmı bomboş. Acaba diyorum o yüzden ekstra çalışıyor olabilir mi?
yamuk olduğunu da düşünmüyorum çünkü bu ses yüzünden bi kaç kez çekildi itildi vs ama bir değişiklik yok.

Içi boşken daha az çalışır demişti bizim teknik servis. Yeni taşındığım ev amerikan mutfak ve buzdolabı oyle bir ses çıkartıyordu ki oturamıyorduk. Servis cagirdim 40 db olması gerekirken 55 db çalışıyormuş, hemen buzdolabını değiştirdiler. Garanti varsa ses ölçüm cihazıyla ölçülmesini talep edin

Bizde de o problem vardı bide yeni alınmıştı hep normal dedik ama sonra servisi çağırdı arka tarafta pervanenin tam oturmadığını söyledi yaptı ve düzeldi şükür.

Içi boşken daha az çalışır demişti bizim teknik servis. Yeni taşındığım ev amerikan mutfak ve buzdolabı oyle bir ses çıkartıyordu ki oturamıyorduk. Servis cagirdim 40 db olması gerekirken 55 db çalışıyormuş, hemen buzdolabını değiştirdiler. Garanti varsa ses ölçüm cihazıyla ölçülmesini talep edin
Maalesef garantisi yok. Motor değişimini de servis kaydı oluşturmadan yetkili serviste çalışan akrabamız yaptı. Bundan dolayı da şimdi yetkili servisi arayıp bişey diyemiyorum.

Maalesef garantisi yok. Motor değişimini de servis kaydı oluşturmadan yetkili serviste çalışan akrabamız yaptı. Bundan dolayı da şimdi yetkili servisi arayıp bişey diyemiyorum.
motor paketinden çıkarılarak takılan yeni motor mu? Ve çalışma işlemini bir süre sonra durduruyor mu yoksa hep mi çalışıyor, uğultu dediğiniz motor durduktan sonra soğutmaya devam ettiğini gösteren uğultu mu?
Mesela bizimkinde motor devredeyken yalnızca motor sesi geliyor, devreden çıkınca soğutma yaptığını gösteren hafif bir uğultu oluyor ama standart sesler, öyle rahatsız edecek bir problem olduğunu düşündürecek bir ses değil.

Keşke servis kaydı oluştursaydınız, fabrikadan sıfır parça için kayıt açılması şart diye biliyorum, diğer türlü takılan parçanın sıfır olup olmadığından pek emin olamazsınız, garantisi de olmaz.

Herkese merhaba. Öncelikle konuyu yanlış yere açtıysam kusura bakmayın.
Geçtiğimiz hafta buzdolabım bozuldu, araya haftasonu girdi derken 4-5 gün sonra motoru değiştirildi ve düzeldi. Fakat buzdolabından motor çalışma sesi geliyor. Arada çok nadir susuyor ama çoğunlukla bir uğultu var. Bu durum beni rahatsız etmeye başladı, önceden yoktu bu ses diye hatırlıyorum, olsa önceden de rahatsız olurdum. Tamirciyi tekrar çağırdım kontrol etti, bir problem yok olağan motor sesi bu gayet normal dedi. Kendimden şüphe etmeye başladım, acaba 4-5 gün bozuk olduğu için sessizliğe alıştım da şimdi mi rahatsız ediyor diye.
Sizin de buzdolabınızdan ses geliyor mu?
Gerçi önceden yoksa bile daha ne yapabilirim bilmiyorum. Tamirciye defalarca eskiden yoktu bu ses dedim ama normal dedi gitti.
Aynı ses bizdede olmaya başkamıştı içindeki fanı değiştik geçti ses yok

motor paketinden çıkarılarak takılan yeni motor mu? Ve çalışma işlemini bir süre sonra durduruyor mu yoksa hep mi çalışıyor, uğultu dediğiniz motor durduktan sonra soğutmaya devam ettiğini gösteren uğultu mu?
Mesela bizimkinde motor devredeyken yalnızca motor sesi geliyor, devreden çıkınca soğutma yaptığını gösteren hafif bir uğultu oluyor ama standart sesler, öyle rahatsız edecek bir problem olduğunu düşündürecek bir ses değil.

Keşke servis kaydı oluştursaydınız, fabrikadan sıfır parça için kayıt açılması şart diye biliyorum, diğer türlü takılan parçanın sıfır olup olmadığından pek emin olamazsınız, garantisi de olmaz.
Evet yeni motor takıldı. Bu da hafif bir uğultu belki de normal ama beni rahatsız ediyor. Kombinin su çekerken çıkarttığı sesi andırıyor. Servisten daha uyguna gelmesi için kayıt açtırmadan yaptırdık zaten yapan kişiler de servis çalışanı diye ama sanırım hata ettik.

Back
X