merhaba arkadaşlar,bende bu ayın 13-14 gibi dondurulmuş tedavime başlayacağım Allah izin verirse,mayıs ayında negatif ile sonuçlanan bir denemem oldu malesef2 hafta öce histereskopi oldum...faydası olacağını düşünüyorum inşallah da olur..
Allah emeklerimizin karşılığını versin , kimsenin kucağını boş bırakmasın...
Hadi hayırlı olsun şimdiden canım, bu defa yüzümüz güler inşallah. Merakımı hoş gör lütfen, sizin sorun da yanlış hatırlamıyorsam erkek faktörüydü, sana niye histerekopi yaptılar ki? :26:
inşallah canım ,evet erkek faktörlüydü sizinkide mi öyleydi unuttum valla kusura bakma:) histereskopiyi tutmayan tüp bebek tedavisinden sonra yapıyolar genelde rahimde bir sorun varmı diye kamera ile bakıp bir sorun var ise anında müdehale ile hallediyorlar...benim rahimde perde varmış ,alındı.birde rahime çizikler attı dr. halk arasında yuvalama -yaralama da deniyormuş,embriyonun yerleşmesini kolaylaştırıyormuş,birde rahim kanlanıp taze hücrelerle yenileniyormuş dokr. böyle dedi canım...perde yüzünden tutmamış olabilir benim ilk denemem....
Anladım canım. Hangi doktor yaptı? Bizim de erkek faktörüydü, morfoloji iyi sayılır ama bizde hem sayı çok düşük hem de ileri hareketli. Kaç doktora gittik, hepsi de size aşılama bile olmaz, ancak tüp bebek sizin çareniz demişlerdi. Rahmin temizlenmiş ne güzel, bu defa bebiş sevecek yerini ve sıkı sıkı tutunacak inşallah anneciğine. Bana hiç bunlardan bahsetmedi doktor nedense, acaba benim ilki kimyasal gebelik olduğu için mi gerek görmedi ki?
inşallah dediğin gibi sever yerinide beni bırakmaz canım:)
vitalle deki sinan kurşun yaptı histeskopiyi.morfoloji iyi ise şansın yüksek diye düşünüyorum canım yapısı düzgün olmuş oluyor sayısının az olması önemli ama sonuçta sağlıklı olanı seçilip enjeksiyon yapılıyor,bizim morfoloji %1 di en son sayıda problem yok ama ileri hızlı az bizimde..senin gebelik oluştuğu için sana histereskopiyi gerek görmemeiş olabilir,sen önceden rahim filmi de çektirdi isen zaten ve bir sorun yoksa zaten yapmazlar..ben tüp bebek merkezindeki doktoruma sordum film mi çektiricez ne yapıcaksak ise yapalım öbür ay tekrar denemek istiyorum dediğimde gerek yok yüzde 90 açıktır kanallar ben önermiyorum demişti,vitalledeki doktorumda film çekmeyelim ama kamera le bi bakalım dedi banada mantıklı geldi....benim sonuç 9,34 çıkmıştı kimyasal değilmiş ama neden bu kadar yükseldi bu değer,negatif olanların 0 ın altında çıkıyor genelde..senin için daha zor oldu biliyorum canım Allah birdaha yaşatmasın...ama hamile kalbiliyorsun buda sevindirici inşallah Allah bu sefer nasip eder..
merhaba arkadaşlar,bende bu ayın 13-14 gibi dondurulmuş tedavime başlayacağım Allah izin verirse,mayıs ayında negatif ile sonuçlanan bir denemem oldu malesef2 hafta öce histereskopi oldum...faydası olacağını düşünüyorum inşallah da olur..
Allah emeklerimizin karşılığını versin , kimsenin kucağını boş bırakmasın...
Merhaba.
Benimde şubatta negatif bir denemem vardı.Doktorum histereskopi önerdi.Mayıs ayında histereskopi yapıldı temiz çıktı.Histereskopi sırasında rahime çizikte atıldı.Haziran ayında da dondurulmuş embriyo transferi yaptırdım ve nihayet pozitif sonucu aldım.Henüz kese görmedim ama olumlu düşünmek istiyorum.Hikayemiz biraz benziyor.Sana moral vermek istedim.Umarım sende pozitif sonucunu alırsın.
Benim öncesinde film falan da çekilmedi hiç. Ultrasonda temiz çıkınca, sorun da erkek kaynaklı olunca bana fazla yoğunlaşmadılar açıkçası. Ben de hiç akıl edip de sormadım doktora yaptırmamız gereken bir işlem var mı diye sonucu aldıktan sonra. Kendisi söylerdi sanırım herhangi bir şey yapılacak olsaydı. Dediğin gibi kimyasal olduğu için gerek görmemiş olabilir. Telefonla konuşmuştuk en son, kimyasal olması bile olumlu bir durum bizim için demişti. Bundan sonrası hayırlı olur inşallah bizim için canım. Allah'ım sağlıklısını ve hayırlısını versin diye dua ediyorum hep, varsın birkaç ay geç olsun hiç önemli değil. Heyecan başlamıştır sendeikiz mi düşünüyorsun yoksa tek mi?
canım yaaaaaCanlarimm nasilsiniz uzun zaman oldu umarim herkes iyiidirr... ben serklaj ameliyati oldum hergun hastane acil maceramizdan sonra simdievdeyim iki minik kizimla:))) hala lekelenmelerim var ara ara 18. Hafta bitti sukur dualarinizi esirgemeyinnn
Canlarimm nasilsiniz uzun zaman oldu umarim herkes iyiidirr... ben serklaj ameliyati oldum hergun hastane acil maceramizdan sonra simdievdeyim iki minik kizimla:))) hala lekelenmelerim var ara ara 18. Hafta bitti sukur dualarinizi esirgemeyinnn
günaydın kızlaaaar, 2 haftadır devlet hastanesine gidiyorum ilaç yazdırmak için , ilaç için bile ultrasonla bebeğe bakıyorlar haftaya da kendi doktorumda randevum var acaba sorun olurmu her hafta ultrasonla bebeğe baktırmak?
canım yaa yaşadıklarını okuyunca çok üzüldüm, insallah yavrucuklar tutunur sana, böyle birşey yaşamadım, ama anestezi neden yaptırdınki canım transferde? zor değil transfer o yüzden şaşırdım, bildiğim kadarıyla jinekolojik muayenede zorluk yaşayanlar için yapılıyor anestezi transfer sırasında?Arkadaslar araniza yeni katiliyorum.ilk tup bebek denemem pozitifti ama 7 hafta sonra malesef kaybettim.29 haziranda dondurulmus 2 .tane 5.gun embriyosu transferi yapildi.transferden birkacgun sonra sistit oldum monural toz kullandim gecti 9. Gun tekrarladi idrarim kıpkırmizi idi dr.15.gun yapilacak testi 9. Gun istedi kan testimde sonuc 50.1 yani pozitif mis ama hic rahatlayamadim bu sabah 11 gun yine idrarim kipkirmizi ve yanma oldu dr.zinnat verdi cok korkarak kullandimaranizda benzer sorun yasayan varmi.transferim anesteziyle yapildi acaba etkisi varmi.yasayan varsa nolur anlatsin.hepimiz icin hayirlisi olsun..
Canım yine doktoruna danış ama o kadar sık ultrasona maruz kalmak iyi değil diye biliyorum minik için. Ben ikili tarama için gittiğimde bebeğin duruşu doktoru zorladı, ölçüm yapamadı, sonra fazla ultrason ışığına maruz tutmayalım, biraz yürü yer değiştirsin tekrar bakarız dedi. Bu arada ben clexane için rapor çıkarttım, aile hekimine bile yazdırıyorum, ultrasonada sadece özeldeki doktorum bakıyor. Sen de rapor çıkart istersen. Bulantıların nasıl oldu? 12. haftadan sonra azalır dediler benim yine fena.
canım kanda pıhtılaşma için genetik test sonucum haftaya çıkacak bakalım eğer pıhtılaşma varsa rapor için uğraşcam mecbur. bu arada merak ediyorum seni hamileliğinin nasıl geçtiğini, ben 10 gündür iyiyim şükür ama hala sabahları kusuyorum yataktan kalkar kalkmaz, gün içindeki bulantılarım gitti şükür, yemek yemeye başladım. insallah seninkide geçer ya şu sıcakta valla çekilir dert değil bulantı:) bizimkini de erkeğe benzetti doktorum 12. haftada bakalım haftaya 16. haftada olacağım cinsiyet kesinleşir herhalde, cinsiyeti sadece alışveriş için öğrenmek istiyorum, yoksa çok da önemi yok :)
amin insallah liste sessiz durgunCanım, benim bi ara geçiyor gibi oldu sonra tekrar başladı bulantılar. Bi de mide ekşimesi ve ağızda korkunç bir tat oluşuyor. Ne nazlı çıktım yahu :) Ben de daha hiçbir şey almadım, sabırsızlanıyorum. Bir ay sonra 4 lü taramaya çağırdı doktorum. O zaman netleşir artık. Bugünleri de gördük çok şükür. Yeni tedaviye başlayan arkadaşlara da Allah yardım etsin. Bir an önce aramıza katılsınlar inşallah!