canım o kadar tedirginimki, zaten pinpiriklinin tekiyim, özellikle bebek konusunda en ufak şeyi bile didikliyorum, benim e2 falan ölçmediler ya, zaten doktorum pek umut vermedi dondurulmuş embriyo için sadece sizler gibi dondurulmuş embriyolar ile hamile kalanları gördükçe umutlanıyorum. doktor tedaviye başlarken kist oluşmuşmu diye muayene etti, birde gecen cuma duvar kalınlğına baktı ve hemen transfer tarihi verdi, e2 falan bakmadan nasıl böyle bir karar veriyor anlamadım yaa, bakalım 20 nisanda anlayacağız:)
Bak bu benim doktorumun sabah gazetesndeki roportajnın bir kısmı .. Benim doktorum dondurulmuş embriyoya kıymet verenlerden..eminim doktrun cok heveslendırmemek için öyle yapıyordut.. Benim doktorum hep der hamile kalman değil o bebegi kucagına alman önemli der.. Dondurulmuşun daha kolay tutup daha sağlıklı oldugunu söyler durur bu konuda çok yazıları var .. Netten araştır .. Ayrıca rabbim vermek istedkten sonra herşey boşş..
Dondurulmuş embriyolar daha sağlıklı doğuyor!
Bahçeci Fulya Tüp Bebek Merkezi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Halit Fırat Erden yapılan araştırma sonuçlarına göre IVF bebeklerine oranla dondurulmuş embriyo bebeklerinin ortalama 253 gr daha ağır ve yarım hafta daha geç doğduğunu açıkladı.
IVF başka bir deyişle tüp bebek tedavisinde 20 yılı aşkın süredir uygulanan embriyo dondurma ve çözme işlemindeki gelişen teknikler; daha yüksek oranda gebelikler şansını da beraberinde getiriyor. Aynı zamanda yapılan araştırmalar dondurulmuş embriyo bebeklerinin IVF bebeklerine oranla ortalama 253 gr daha ağır ve yarım hafta daha geç doğduğunu ortaya koydu. Bahçeci Fulya Tüp Bebek Merkezi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Halit Fırat Erden konu hakkında şu açıklamada bulundu: " IVF bebekleri normale oranla maalesef daha erken doğar ve doğal olarak daha düşük ağırlıkta dünyaya gelir. Oysa dondurulmuş embriyo bebekleri daha ağır ve daha uzun süreli gebelik sonrası dünyaya gelir. Bu da onlar için şans ve beraberinde sağlık demektir.''