• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Büyümüyor, çatlamiyor ne yapacagim böyle böyle...

tatlikedi

Guru
Kayıtlı Üye
15 Kasım 2011
3.855
1.110
448
Merhaba arkadaslar.

Kendimi tanitayim kisaca: 1 buçuk yillik evli, ilk 6 ay dogum kontrol hapi ile ikinci 6 ay ise dogal yolla korunarak bir yilimizi doldurduktan sonra çocuk yapmaya karar verdik.

Küçüklügümden beri kendi kendime adet göremedigim için korunmayi birakir birakmaz doktora tedaviye baslamak istedigimi söyledim. Yaklasik Agustos 2013'ten beri tedavi altindayim su anda.

Ilk aylar Duphaston (adet söktürücü) + klomenle denedik. Yumurtalarim büyüdü fakat çatlamadi. :KK53:

3üncü aydan sonra yumurtalar çok geç büyümeye basladi. Hâl böyle olunca doktor Gonal-F verdi büyüttük ve Ovitrelle (çatlatma ignesi) ile çatlatmak istedik. Doktor çatlamanin oldugunu söyledi ama tutmadi ilk Ovitrelle denememde.

Bu ay hem klomen hem Gonal-F kullandim ! Yumurtalarim 20inci günde hâlâ 17mm di kontrole gittigimde. Doktorda ertesi gün 2 tane birden Gonal-F yapip Ovitrelle'i vurmami söyledi. Dedigini yaptim (geçtigimiz cumartesiydi yani çatlama maksimum pazartesi olmaliydi).

Bugüne gelirsek; sabah kan verdim hormon testleri için ve sonuçlarim çikti; görünen o ki çatlama bu ay olmadi :KK50::KK50::KK50:
(Progesteron 1'den yüksek olunca yumurtalarin çatladigini anliyormusuz bende 0.71di.)

Tabiki Rabbime siginmaktan baska bisey yapamiyorum su an ama her ay her ay acaba diye umutlanamamak bile çok zor. :KK50: Test bile yapmaya gerek yok ayin sonunda çünkü sonuç belli simdiden. :26:

Bi sonraki aya asilama istemeyi düsünüyorum, erken mi olur?
Birde yumurtalarin çatlamis mi olmasi gerekiyor asilama için?
Asilama yaptiranlar nasil bi yol izlediniz biraz bilgilendirebilir misiniz beni lütfen?

Rabbim herkese ama herkese hayirli evlatlar nasip etsin içinde banada insAllah :KK31::KK31::KK31:

---

Güncelleme 1 (20/06/2014)

Bugün çider (çocukistiyorum.com) dernegine üye olarak, Bahçeci Tüp Bebek Merkezinden Dr. Güvenç Karlikaya ile tüp bebek tedavisi için randevumu almis bulunmaktayim. Rabbim insallah emeklerimizi bosa çikarmaz, saglicakla hamile kalmami ve evladimi kucagima almami nasip eder. Tedavim 25 Agustos 2014'te baslayacak Allah'in izniyle :nazar:

---

Güncelleme 2 (23/12/2014)

Hamd olsun ki tüp bebek tedavimden olumlu sonuç alarak ilk seferde hamile kaldim.. Su an 18 haftaligiz ve bir KIZIM olacak Allah'in izniyle... :nazar::anneadayı:

Rabbimden tek dilegim hamileler saglikla sihhatle evlatlarina kavussunlar, ve bebek isteyen, dileyen herkeste en kisa zamanda ve hayirli zamanda hamile kalir insallah! Sonsuz sükürler olsun Rabbime...

Son düzenleme:
Merhaba arkadaslar.oofff aynı duru

Kendimi tanitayim kisaca: 1 buçuk yillik evli, ilk 6 ay dogum kontrol hapi ile ikinci 6 ay ise dogal yolla korunarak bir yilimizi doldurduktan sonra çocuk yapmaya karar verdik.

Küçüklügümden beri kendi kendime adet göremedigim için korunmayi birakir birakmaz doktora tedaviye baslamak istedigimi söyledim. Yaklasik Agustos 2013'ten beri tedavi altindayim su anda.

Ilk aylar Duphaston (adet söktürücü) + klomenle denedik. Yumurtalarim büyüdü fakat çatlamadi. :53:

3üncü aydan sonra yumurtalar çok geç büyümeye basladi. Hâl böyle olunca doktor Gonal-F verdi büyüttük ve Ovitrelle (çatlatma ignesi) ile çatlatmak istedik. Doktor çatlamanin oldugunu söyledi ama tutmadi ilk Ovitrelle denememde.

Bu ay hem klomen hem Gonal-F kullandim ! Yumurtalarim 20inci günde hâlâ 17mm di kontrole gittigimde. Doktorda ertesi gün 2 tane birden Gonal-F yapip Ovitrelle'i vurmami söyledi. Dedigini yaptim (geçtigimiz cumartesiydi yani çatlama maksimum pazartesi olmaliydi).

Bugüne gelirsek; sabah kan verdim hormon testleri için ve sonuçlarim çikti; görünen o ki çatlama bu ay olmadi :50::50::50:
(Progesteron 1'den yüksek olunca yumurtalarin çatladigini anliyormusuz bende 0.71di.)

Tabiki Rabbime siginmaktan baska bisey yapamiyorum su an ama her ay her ay acaba diye umutlanamamak bile çok zor. :50: Test bile yapmaya gerek yok ayin sonunda çünkü sonuç belli simdiden. :26:

Asilama yaptiranlar nasil bi yol izlediniz biraz bilgilendirebilir misiniz beni lütfen?

Rabbim herkese ama herkese hayirli evlatlar nasip etsin içinde banada insAllah :31::31::31:
ooff aynı durumdayız,ins.yumurtam büyümüstür,bende yarın gıdıcem adetken gel dedı.

ooff aynı durumdayız,ins.yumurtam büyümüstür,bende yarın gıdıcem adetken gel dedı.

demek ayni durumdayiz :50: ne diyim Allah sabirlar versin bize!
insallah hayirli sonuçlar alirsin yarina :26:
Adetken gel demesine sasirdim benimki hep adetten sonra 14-15inci günlerde çagirir.

demek ayni durumdayiz :50: ne diyim Allah sabirlar versin bize!
insallah hayirli sonuçlar alirsin yarina :26:
Adetken gel demesine sasirdim benimki hep adetten sonra 14-15inci günlerde çagirir.

benim yumurtalık takibi yapılıyor.henüz ilac asamasındayım.iğneye gecmedim.dualarını esirgeme cnm :43:

benim yumurtalık takibi yapılıyor.henüz ilac asamasındayım.iğneye gecmedim.dualarını esirgeme cnm :43:

hayırlı akşamlar arkadaşım ben bişey soracam yumurta takibinizi nasıl yapıyolar benim doktorum hiç öle bişey demedi yapmadıda kafam karıştı yardımcı olurmusun?

hayırlı akşamlar arkadaşım ben bişey soracam yumurta takibinizi nasıl yapıyolar benim doktorum hiç öle bişey demedi yapmadıda kafam karıştı yardımcı olurmusun?

her hafta gidiyorum ben doktorum yumurtalık takibiyle normal yoldan kalabilir miyim diye deniyor.adetken,adetsizken sürekli bakıyor yumurtalıklarımda gelişme varmı diye. ins. qelişme vardır yarın gidicem :50:

Insallah baslamadan igneye kavusursun canim evladina! :31:

Selam arkadasim!
Doktoruna yumurta takibi istedigini söyle birdahaki kontrolünde.
Eger düzenli bir adet döngün varsa (28 günlük) 12-13 üncü günlerinde gitmen faydali olcaktir yumurtalarinin büyüyüp büyümedigine bakmak için
:31:

Insallah baslamadan igneye kavusursun canim evladina! :31:

Selam arkadasim!
Doktoruna yumurta takibi istedigini söyle birdahaki kontrolünde.
Eger düzenli bir adet döngün varsa (28 günlük) 12-13 üncü günlerinde gitmen faydali olcaktir yumurtalarinin büyüyüp büyümedigine bakmak için
:31:

a.s canım evet dün aradım konuştm doktorumla adet olmadım ne yapacaz felan diye farlutal kullan dedi adetin 2.günü gel dedi

aynı durumda olanlar paylaşımda bulunursak iyi olur..

Bende klomen serophene ovıtrelle denemelerimden sonuc alamadım.

Yumurta olusturup büyütmek mesele,hal böyle olunca iğnelere geçtik

Ganol-f 450,günde 75ml yapıyorum düşük dozdan başladık.

yarın yine kontrolüm var sık sık gidiyorum ama istenilen büyüklüğe gelmıyor bir türlü yumurta.

neyapıcaz bilemiyorum ama oldukça sinir bozucu.

Allahım emeklerimizi boşa çıkarmasın bebeklerimize kavustursun bizi bizde anne olalım:31:

Merhaba arkadaşlar,
Bende hipo hipo hastasıyım.2 yıllık evliyim ilk tedavime başladım merional 75 kullanıyorum.yumurtalıklarımın hepsi büyüyor :( doktorum bir tanesinin büyümesinin iyi olacağını söylüyor şu an tedaviye devam ediyorum,korkuyorum :(

aynı durumda olanlar paylaşımda bulunursak iyi olur..

Bende klomen serophene ovıtrelle denemelerimden sonuc alamadım.

Yumurta olusturup büyütmek mesele,hal böyle olunca iğnelere geçtik

Ganol-f 450,günde 75ml yapıyorum düşük dozdan başladık.

yarın yine kontrolüm var sık sık gidiyorum ama istenilen büyüklüğe gelmıyor bir türlü yumurta.

neyapıcaz bilemiyorum ama oldukça sinir bozucu.

Allahım emeklerimizi boşa çıkarmasın bebeklerimize kavustursun bizi bizde anne olalım:31:

Selam Brownim :3:
Bende de dozaj olarak en düsükten basladim ve 2 ay 75ml Gonal F yaptim.. Ilk ayda buyuyup buyumedigini bilmiyorum su gün ovitrelle yap demisti bana ama bu ay cok gec cevap verdi ya :2: Bir dahaki aya ya artirmasini söylicem yada asilama teklif edicem bugün görüsmeye gidicem bakalim neler dicek :26:

Bencede paylasim yapalim morale ihtiyaci oluyor insanin :50:

Birde canim ben bi sonraki aya adetimin ikinci günü bal+çörek otu+tarçin kürünü yapicam yumurtalari büyütüyormus.
Ilk zamanlar incir kürünüde yaptim 2 ay boyunca o zamanda büyümüstü güzelce ama incire alerjim cikti bidaha cesaret edemiyorum onu yapmaya :26: bisonraki aya sende dene istersen :26:

Tüm dualarina amin diyorum insAllah Rabbim isteyen herkesi kavusturur evladina

Merhaba arkadaşlar,
Bende hipo hipo hastasıyım.2 yıllık evliyim ilk tedavime başladım merional 75 kullanıyorum.yumurtalıklarımın hepsi büyüyor :( doktorum bir tanesinin büyümesinin iyi olacağını söylüyor şu an tedaviye devam ediyorum,korkuyorum :(

Merhaba arkadasim!
Geçmis olsun, tam olarak ne oluyo hipo hipo ilk kez duyuyorum.
Hepsi büyüyüncede çatlatma ignesi yapsan cogul gebelik olma olasiligi artiyor. Ilk hamilelikte cogul gebeligi pek önermedigini demisti benim doktorum dikkat etmek gerek..

Aslinda keske sapsaglikli ikizlerim olsa demeden geçemiyorum :16:

Sanirim senin daha düsük dozaj kullanman gerekiyor hepsini büyütmemek için :26:

Eveeeet doktordan geldim kan testlerimden sonra konusmaya gitmistim.
Sonuçlar yumurtamin çatlamadigini gösterdigi için ultrasonla yine yumurtalarima bakti ve sagda bi tane 25mm lik vardi. Bugün tekrardan Ovitrelle verdi çatlatmak için (bu ay ikinci ovitrelle'im). Bakalim sonuçlar nolcak merakla bekliyorum.

Birde eger adet olursam -ki insallah 9 ay hiç olmam- adetten sonra rahim filmi çektiricem.

Benden son durumlar bu.
Kalin saglicakla...

Tatlı Kedi Merhaba

öncelikle ilgilendiğin için tşk ederim.Hipo hipo'yu şöyle açıklayayım sana: Hipogonadotropik Hipogonadizm, beyin sapından FSH ve LH hormonları salgılanmadığı için ilaçsız adet görememe durumudur. Primer Amonore de deniliyor.Bu tip hastaların tedavi ile bebek sahibi olabilmeleri mümkün.ben ilk kez başladım tedaviye olumsuz sonuç almaktan korkuyorum.şu an yumurtalıklar istenilen büyüklükte değiller ilaçlara devam ediyorum,doktoruma da kontrollere gidiyorum.inş. olumlu sonuçlar alırız

Tatlı Kedi Merhaba

öncelikle ilgilendiğin için tşk ederim.Hipo hipo'yu şöyle açıklayayım sana: Hipogonadotropik Hipogonadizm, beyin sapından FSH ve LH hormonları salgılanmadığı için ilaçsız adet görememe durumudur. Primer Amonore de deniliyor.Bu tip hastaların tedavi ile bebek sahibi olabilmeleri mümkün.ben ilk kez başladım tedaviye olumsuz sonuç almaktan korkuyorum.şu an yumurtalıklar istenilen büyüklükte değiller ilaçlara devam ediyorum,doktoruma da kontrollere gidiyorum.inş. olumlu sonuçlar alırız

Merhaba Aydunyacim.

Ozaman bende senin durumundayim. Ilaçsiz adet görmedim hiç :26:
Rabbim dermansiz dert vermesin insallah, çok sükür ki tedavimiz var bunun için :31:
Insallah gerektigi gibi büyürlerde olumlu sonuçlar alirsin canim :31: Haberlerini ver mutlaka :31:

Olumsuz sonuç alcam diyede kendini strese sokma, ilk seferlerde olmamasi cok normal, kullandigimiz ilacin hangi dozaji iyi gelicek vücudumuza onlari ögrenmeye calisiyor doktorlar yani ilk zamanlar olmamasi normal canim :31:

Merhaba Aydunyacim.

Ozaman bende senin durumundayim. Ilaçsiz adet görmedim hiç :26:
Rabbim dermansiz dert vermesin insallah, çok sükür ki tedavimiz var bunun için :31:
Insallah gerektigi gibi büyürlerde olumlu sonuçlar alirsin canim :31: Haberlerini ver mutlaka :31:

Olumsuz sonuç alcam diyede kendini strese sokma, ilk seferlerde olmamasi cok normal, kullandigimiz ilacin hangi dozaji iyi gelicek vücudumuza onlari ögrenmeye calisiyor doktorlar yani ilk zamanlar olmamasi normal canim :31:

sağol tatlıkedi inş. güzel haberler veririm.
yumurtalıklar büyüdükten sonra ovitrelle çatlatma iğnesi verdi sanırım onu yapacağım.bekliyorum kontrollere gidiyorum doktorumun söylediği günlerde.... Allah hepimizin yardımcısı olsun inş.

Merhaba arkadaslar.

Ilk aylar Duphaston (adet söktürücü) + klomenle denedik. Yumurtalarim büyüdü fakat çatlamadi. :53:

Bugüne gelirsek; sabah kan verdim hormon testleri için ve sonuçlarim çikti; görünen o ki çatlama bu ay olmadi :50::50::50:

Tabiki Rabbime siginmaktan baska bisey yapamiyorum su an ama her ay her ay acaba diye umutlanamamak bile çok zor. :50: Test bile yapmaya gerek yok ayin sonunda çünkü sonuç belli simdiden. :26:

Rabbim herkese ama herkese hayirli evlatlar nasip etsin içinde banada insAllah :31::31::31:

mrb tatlıkedi bende aynı sorunu yasıyordum yumurtalar olması gereken boyuta gelmemişlerdi ben bu ay bal-tarcın-çörekotu kuru kullandım ve bu ay reglımın 12. gununde yumurtam 19 mm olustu ve dunde ovitrelle caylama iğnesi yaptırdım bence sende kürlerle bi sansını denemelisin inş vesile olurlarda bebeklerimizi kucagımıza alırız...

bır ay klomwn kullandım 2 tane 18 mm yumurta olustu ama malesef bı sonuc olmadı.. polikistikover var bende de ama su 5 aydır falan 32 gunde bır adetım duzende ama yumurtlama gunlerımde hıc yumurtalıklarımda sancı falan olmuyo acaba yumurtam gelısmıyo mu yada gelısıp catlamıyo mu olsun artık bebıslerımız yaaa :'(

Merhaba arkadaslar.

bende klomen iciyorum salı gidicem insallah yumurtam büyümüstür :17::17:

Back