Tuvalet Eğitimi Büyük Tuvaleti Tuvalete Yapmak :)

Bezi bıraktığımız andan başlayıp bugüne dek yaşadığımız sorunlar, altına kaçırma, tuvalet eğitimine dair herşeyin paylaşıldığı alandır.

ayeser__

mumlar yanar birer birer!
Kayıtlı Üye
3 Kasım 2010
4.327
406
173

33 aylık oğlumla tuvalet eğitimine başlayalı 6 gün oldu, düşe kalka, akıta sızdıra ilerliyoruz ama bir türlü büyük tuvaletini tuvalete yaptıramadık. Hep üstüne yaptı, hatta hergün düzenli yapan oğlum 2 günde bir yapmaya başladı. Konularla ilgili başlıkların çoğunu okudum bir çok kişinin ortak derdi büyük tuvaleti tuvalete yaptıramamak.
Bu meseleyi çözmüş annelerden yardım talep ediyorum, hatta ediyoruz diyeyim. Nasıl yaptırdınız, kaçıncı günde yaptı, neler yaşadınız bu süüreçte? Paylaşırsanız biz de faydalanırız. Şimdiden teşekkürler.

ben de oğluma 30 aylıkken öğrettim tuvaleti baştan anlatayım
oğluma hem lazımlık hem klozete oturtturulan küçük kapaklar varya ondan aldım hangisinde rahat ederse ona yapsın diye
ama lazımlık çocuklara daha rahat geliyo bence,bende lazımlığı oturma odasının bi köşesine koydum sürekli oğlum çiş gelince söyle emi diye tembihledim ve 30 dk da bir oturtturdum lazımlığa nitekim 3 günde küçük çişi öğrendi ama büyük kakasını bir türlü yapmadı hiç üstelemedim 5gün kakasını mecburen yaptı artık çünkü çatlayacaktı artık tombişim
çocuk kakasını yapıp rahatlıyınca hoşuna gitti lazımlık ve şıp diye onuda öğrendi çok şükür
benim tüyolarım şunlar;
yavaş yavaş değil bir anda bıraktır bezi
lazımlık al ve onu bebişinin en çok vakit geçirdiği yere koy
geceleride bez bağlama sakın çocuk bezin hayatından tamamen çıktığını anlasın

ben böyle 1haftada geceli gündüzlü öğrettim çok şükür oğluma
darısı başına kolay gelsin canım

Evet o rahatlamayı bir yaşatabilsem çocuğa, ödüllendireceğim ama hiç yapmadı, eğitime başlamadan önce düzenliydi büyük tuvalet saati. Ama düzensiz olunca bilemedim ne zaman yapacağını. Bir de tutabiliyor, saatini bilsem bile tuvalete yapmaz biliyorum. Ama elbet çözülecek birgün. Bu gece ilk defa bezsiz uyutacağım . Gündüz ki uykusundan kuru kalkıyor çünkü bezi bağlamadığımı biliyor. çarşafın altına naylon döşüyorum.üzerine yine çarşaf seriyorum. Neyseki oğlum biraz titiz tozu kiri ıslaklığı sevmez. Çok umutluyum öğrenecek diye, umarım umutlarım boşa çıkmaz.

İki gecedir sebepsiz uyanıyor, normalde uyanmaz aslında. Acaba çişi mi geliyor? Sabah da ıslak kalkıyor. Gece kaldırmalı mıyım bu durumda?:26:

Bu gece kaldırmayıp, bezsiz neler olduğunu gözlemlemek mi gerek acaba. Ama ıslatıp ıslatmadığını kontrol etmek. Saat kaçta ıslattığına bakmak belki...
Gece kalmaya alışsın da istemiyorum. Yatsın kuru kalksın istiyorum.

sen bu gece bez bağlama ama yatmadan Önce bi şekilde çlşini yaptır
uyumadan önce anlat oğlum bezimiz bitti onun için altında bez yok falan de yatır sabah kuru kalkarsa aferin ona annesi böyle böyle öğrenecekler

Deneyeceğim.
iraz önce parktan geldik. Parkta iken eve gelmek istemiyordu. Altına kaçırınca eve gelmeme konusunda ısrar etmedi. Biran önce üzerini değiştirmek istedi. Gelir gelmaz oturttum ama bitirmişti artık.

merhaba benim oğlumda 32 aylık bizimde 5. günümüz bugün
ilk 2 gün hep ben sordum çiş varmı diye klasik hep yok dedi lazımlığa oturmak istemedi
boya kalemleri ve boyama kitabıyla oturduk :)
ilk gün 2 kez lazımlığa oturdu onun dışında hep lazımlıktan kalkıp yere yaptı
2. gün 1 kere bile lazımlığa yapmadı
bu 2 gün geceleri bez bağladım onun rahatlığıyla hep doluydu bezi
3. günde eğer lazımlığa yapmazsa pes edip bırakacaktım ki sabah bezini çıkardım kilot da giydirmedim istediğin zaman buraya yapabilirsin oğlum dedim lazımlığını oturma odasına koydum ve hiç çiş geldimi diye sormadım
sordukça ikimizde strese giriyorduk çünkü
mutfaktaydım sabah sessizlik olunca oturma odasına bi baktım oğlum lazımlığa oturmuş
ona görünmeden izledim
sonra bitti anne çiş yaptım dedi:)
hemen baktım hem çişini hem büyük tuvaletini yapmış
sonra birlikte götürdük klozete boşatttık sifonu çektik bay bay çiş dedik gönderdik
büyük tuvaletini görünce biraz korktu sanırım ama hemen dökelim hadi dedim aferim oğluma diyip normal bi durum gibi gösterip bay bay çiş atta gitti dedik sonra hemen bonibon verdim eline çişini tuvalete yaptığın için bonibon yemeye hak kazandın dedim
onunda hoşuna gitti tabi ve ondan sonra hep kendi lazımlığa yapmaya başladı
3. gün bir cesaret gece bez bağlamadım
2 saatte bir kaldırmayı planlıyordum saat kurdum fakat oğlum kalkmadı hiç anne git yok dedi
bende tamam dedim ısrar etmedim nasılsa ıslanınca kendisi rahatsız olucak ve tutmayı öğrenicek dedim
sabah bi kalktım altı kupkuru inanamadım
çünkü doğduğundan beri bir kez bile bezi kuru kalkmadı hep doluydu
bezsiz 2 gece geçirdik ve ikisinde de kuruydu altı çok şükür baya yol almış olduk bu süreçte
ilk 2 gün benim çok fazla bu konuyu gözümde büyütüp oğlumu da gereksiz yere strese sokmam hataydı
biraz rahat olup çocuğa da bu rahatlığı hissettirmek gerekiyomuş benim tuvalet eğitiminde tavsiye edebileceğim tek şey bu
Allah hepimizin yardımcısı olsun

Paylaşım için teşekkür ederim.Sevindim adınıza, darısı bizim başımıza. Ben de dün gece bezsiz yatırdım ilk defa ve kuru kalktı Demek ki beze çok güveniyor bu yaramazlar.
Çişini söylemiyor hiç. Ben götürüyorum öyle yapıyor işte. Dalarsam vakti gecerse de kaçırıyor.
Büyük tuvalette hala bir ilerleme yok. Bugün iki kez kilotuna yaptı

merhaba arkadaslar benım oglum da 20 aylık yaklasık 2 aydır ugrasıyorum ama durum hala aynı cısını sorarsam var dıyo goturuyorum tuvalete yapıyo ama kakayı yaptıramıyorum 2 hafta once yalancı memeden ayırdım aynı donemde bı de dıs cıkarıo dıye hepsı bırden agır gelecek dıe bezını bagladım sımdı memeyı tamamen unuttu dısle ılgılı de bı sıkıntı kalmadı bu sefer odullendırerek denıyorum cısını ve kakasını lazımlıgına yaptıgında aferım ogluma dıorum kucuk bı parca cıkolata verıorum bugun sabahtan berı cısını hep yaptı sorun yok ama kakasını yapmadı lazımlıktan kalktı gıttı yatak odasında kuloduna yaptı :) herseyın farkında naptın dıorum gulerek kakaa dıo ama bu daha ne kadar surer bılmıorum sızce odullendırme dogru bı yontemmı ?

yaklaşık 1,5 yaş daha büyük oğlumla aynı şeyleri yaşıyoruz.

kolay gelsin canım

bende wc eğitimine başladım 3.gündeyiz benim oğlum 35 aylık

gerçi bizim çok maceramız oldu 6 aydrı aralıklarla deniyoruz ama çişini söylemiyor

iki gündür iyi gidiyo çişini kaçırmadı tabi ben götürüyorum wc ye yine kendisi söylemiyor

kaka sorunu bizde de var iki kere altına yaptı yakalayıp götürürsem yapar ama kendinde iş yok

senin nasıl gidiyo yaptımı wc ye?

odul de ıse yaramadı sanırım! ılk gun cok hosuna gıttı cıkolata ıcın hep cısını yaptı ama kaka hala altına yapıo cok fazla ustelemek te ıstemıorum altına da olsa en azından yapıo burdakı arkadaslar doktorluk olmuslar yapmıo dıe en azından bızde oyle bısıy yok allah korusun!! yaklasık 2-3 saatlık oglen uykusundan da kuru kalkıo cısını soylemıo ama goturdugumde yapıo bakalım devamında ne olacak...

bizde aynı sizin gibiyiz

çişini sölemiyo ama ben götürünce yapıyo kaçgündür altına da kaçırmadı

kakasını altına yapıyo hep, dün yapmadı bugunde tık yok kabızmı oldu yoksaa:18:

Bizde de aynı durum mevcut. Ama yapamama olayını biraz aştık. Canı isterse tuvalete, istemezse çamaşırına yapıyor. İki ay oldu.

kılzar benim oğlum da 25 aylık dün başladım dün hep altına yaptı bugün sadece 2 kere kaçırdı bazen kendi söyledi bazen ben götürdüm.. dün sabahtan beri kaka yapmamıştı zeytinyağı içirdim bu akşam yaptı ben götürdüm bekledik lazımlığa değil de tuvaletin köşesine yapmak istedi.. kabızlık sorunu yaşamaması için yağ içirdim.. tahinin üzerindeki yağ da hemen söküyomuş deneyin isterseniz.. ben gece bağlıyorum sizce ne yapmalıyım.. 2 gün oldu daha nasıl bi yol izlemeliyim

Bir gece bez bağlamayıp gözlem yap istersen. Belki gece de çıkarman gerekebilir. Yatağına alez veya naylon serersin ya da hasta bezlerinden.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…