Anadolu irfanına şaşıran arkadaşlar,hepiniz mi batılısınız yav hiç mi duymadınız Anadoluda neler dönüyor,köylerde ne fındıklar kırılıyor,damdan dama atlayanlara şarkı türkü bile yapılmışken neler yaşanmıştır yani bir düşünün. Tabii artık göçler sebebiyle bu saydığım insanlarla iç içe yaşıyoruz.
Misal, eşimin üniden oda arkadaşı eşini çalıştığı yerden 5-6 kadınla birden aldatıyordu,karısı uyandı ama kabullendi. Şimdi adam aldatmaya devam ediyor, herkes de biliyor hatta boynuzlu patronu bile biliyor.
Eşimin amcasının sitesinde oturan bir uzak akraba onul müdürü adam,okuldaki çoğu veliyle ve öğretmenle ilişki kuruyor,yetmiyor oturdukları siteden bir komşuyla da yatıp kalkıyor,eşine yakalanıyor ama eşi affediyor. Adam şimdi güya uslandı. Ama sanmıyorum aynen devam ediyordur.
Bizzat benim avukat kuzenim,kocasını 20 yıldır müvekkiliyle aldatıyordu. Müvekkilinin haberi de var yani kuzenimin evli olduğundan. İki taraf da gayet bilerek isteyerek devam ediyordu. Kuzenim arada paralı biri bulunca ona da gidiyordu,tüm aile ihtimal vermedi yıllarca. Ben uyanmıştım ama bana da kimse inanmadı
sonra diğer kuzenine tanıştırmayı teklif etti adamı, kimse şüphelenmesin diye. Diğer kuzen de evlenememiş biriydi,evlilk amacıyla bu adamla görüştü. Ama olmadı. Sonra bizimkiyle ilişkileri devam etti. Adam eski askerdi. Yaşı hayli büyük ve iyi bir firmanın genel müdürü. Şimdilerde araları bozukmuş öyle duydum.
Annemin memleketten uzak bir akrabasının kızı 12 yaşında futbol takımı kuracak kadar erkekle gezerdi. Hiç bir adamın diğerinden de haberi olmazdı. Doğuda görüşülecek yerler izoledir,kimse kimseyi göremez. Ben 15 yaşındaydım o zamanlar,beraber tatil yapmıştık Büyükadada o sene. Bursaspor futbolcularından biriyle dahi çıkmıştı kız
ben mal gibi kenarda kitap okuyordum o esnada. Kızın yıllarca talibi hiç bitmedi,gürül gürül. Sonra bir salak buldu evlendi. Şimdi onu boşamış,eski görüştükleri yine sıraya girmiş kızla görüşelim diye. Millet mal.
Eski patronum,karısının en yakın arkadaşı ve aynı zamanda çalışanıyla aldattı. Son yıllarda duyduğum en gururlu onurlu kadın buydu,boşadı adamı. Fabrikanın camını çerçevesini yerle bir ederek hem de rezil etti. Mis gibi oldu. Adam iş yapamaz hale geldi. Kapattı gitti.
Bu hikayelerin kahramanları hep doğulu,iç anadolulu,köylü, vs.