E
EU1
Ziyaretçi
-
- Konu Sahibi EU1
bende ikinciyi isterim. çekirdek aile. aile,akraba bağları kopmamalı ama çok fazla içiçe olmanın olumludan daha çok olumsuz yönleri olabiliyor. fazla samimiyet tez ayrılık getirirmiş. örnekleride çok üstelik..
kızlar büyükanneler, dedeler, halalar, dayılar.... hep birlikte olduğu sürekli beraber olunan yediğinizin içtiğinizin ayrı gitmediği mutlu büyük bir aile mi? yoksa arada bir görüşülen arada belli bir mesafe olan ama yine mutlu küçük çekirdek aileniz mi? ben şahsen 2. anlattığım çekirdek aileyi tercih ediyorum ama eşimin ailesi 1. anlattığım aileyi istiyor eşimde dengelemeye çalışıyor ama aslında o da öyle istiyor galiba öyle alışmış çünkü ama ben öyle alışmamışım çok zorlanıyorum eşime bunu nasıl aşılayabilirim? siz hangisini isterdiniz? fikirlerinizi bekliyorum, sevgiyle kalın....
yok canım ya biz eşimin ailesine 3 saatlik mesafade oturuyoruz onlar istiyorki her haftasonu olmadı 15 günde bir gidelim her tatilde orda olalım ya biz çalışan insanlarız tamam gitmiyoruz her hafta sonu ama gerginlik oluyor evde hep bu gitme gelmeler yüzünden mesela 15 gündür misafirim var dı evde kayınbabam telefonda gelmiyor musunuz bu haftasonu diyor ya insan bi düşünür zaten misafirleri vardı yeni gitti biraz yalnız kalsınlar diye ama yok....Ben anlamadım ki..
Zaten evlisiniz..
Eşiniz tüm aile büyükleriyle aynı evde yaşamak istiyor da buna mı üzülüyorsunuz?
Güzel bi şekilde anlaşabildikten sonra kalabalık aile güzel.Mesela biz teyze çocukları yakınız ve hakkaten yediğimiz içtiğimiz ayrı gitmez başkasınada ihtiyaç duymayız.Birine kahvaltıyamı gidilelecek herkes oraya toplanır ve çok eğleniriz.Ama herkesin başka arkadaşlarıda var tabi ama gezme ve alışverişe çıkılacaksa dedikodu yapılacaksa hele bide düğünlerde çok eğleniriz.
yok canım ya biz eşimin ailesine 3 saatlik mesafade oturuyoruz onlar istiyorki her haftasonu olmadı 15 günde bir gidelim her tatilde orda olalım ya biz çalışan insanlarız tamam gitmiyoruz her hafta sonu ama gerginlik oluyor evde hep bu gitme gelmeler yüzünden mesela 15 gündür misafirim var dı evde kayınbabam telefonda gelmiyor musunuz bu haftasonu diyor ya insan bi düşünür zaten misafirleri vardı yeni gitti biraz yalnız kalsınlar diye ama yok....
eskidenmiş o geniş aileler. artık herkes daha tahammülsüz,bireyselleşme de daha fazla var. açıkçası ben de çekirdek aileyi tercih ederim,arada mesafe olsun,gidilip gelinsin. herkes kendi ailesini bilsin ve özeli olsun..