Buyrun nişana

Böyle şeyleri duydukça bu virüs ülkemizde yine sakin ilerlemiş. Daha çok patlaması lazımdı. Resmen kafam gözüm Allaha emanet durumu
Aynen canim bir de ben o dugune katildigimda cok yeni hamileymisim sonradan ogrendim. Kimsenin vebalini almamalilar ama umurlarinda degil insanlarin

Farkindayim ama gel de anlat. Instagrama bakilirsa yasaklari takan yok. Daha dun bi arjadasim ogluna buyuk bi d. Gunu partisi yapti. Boy boy da foto koymus en az 15 kisi saydim. Insanimiz cok tuhaf. Esimin ailesi de degisik bi versiyon. Milleti elestirirler ama dusunduklerine bak.
Pes valla ya. Olan bize oluyor boyle.
Umarım halledersin

Ben olsam gitmem çok istiyorsa eşim gider Aten ev darmış kalabalıklarmış. Onda da adama n95 maske takarım üstüne de bir kat cerrahi maske takmasını asla ikram vs için bile maskeyi yüzünden çıkarmamasını tembihlerim.
Kendim gitmedigim yere esimi yollamam asla. Ona bulassa zaten ayni sey. tembih ederim ortak kararimiz desin diye. Yemezler gerci ama yapacak bsy yok. Ins gerek kalmaz bi mucize olur da vazgecerler

Yahu küçüklere de büyüklerede saat sınırlaması, yasaklı saatler var. Ben anlamadım siz nasıl yapıyorsunuz bunları. Şaşıp kalıyorum valla. Daha bugün bir kadıncağız ölen sağlık personeli eşinin ardından beddua etti tedbirsiz davrananlara. Hadi hiçbir şeyden korkmuyor eşinin ailesi kız tarafı ah almaktan korksun. Gitmeyin eşinizi de göndermeyin. Bizim çocuğumuz var kusura bakma diyin. Ya da eşiniz temsili katılsın sayıyı minimize edin. Arkadaş kız mı kaçıyor oğlan mı kaçıyor bu ne acele!
Kaciyor herhalde. Zaten erteledik deyip duruyormus abisi. E erteledin madem az havalar duzelsin acik alanda bi nebze de olsa daha mantikli olur ama yok. Alip karsina konusacaksin o akil.edemiyosa ama abisiyle bu sekilde konusacak adam yok o sulalede. Benden baska :KK70:

eşimin abisi evlenecek. ocak şubat gibi evde isteme ve nişanı beraber yapma, yaza da evlenme planları var. Aslinda nisani gecen yil yapacaklardi ama pandemiden dolayi ertelediler. Sanirim daha fazla ertelemek istemiyorlar. Kizin evi kucukmus, sadece her iki tarafin anne baba ve kardesleri, esleri gelse bile 20 kisi kadar ediyor. Ben pandeminin zirve yaptigi bu kis asla boyle kalabalik bir ev ortaminda bulunmak istemiyorum. Pandeminin basindan beri cok dikkat ediyoruz yazin tatile dahi gitmedik. Iki blok otedeki anneanneme bile gitmiyorum bir sey tasiriz diye. Aslinda kvalidem de benim gibi endiseli. Kayinbiraderime de yazin istesek vs diye citlatmis ama ille de kisin isteme yazin nikah istiyorlar. Zaten beyaz esyalari vs coktan alindi odemeleri bile bitecek. Biz gitmeyelim nisana desem cikintilik yapmis gibi olacagim. Kucuk cocugum var ztn onu goturmem ama ya biz bir sey sey kaparsak diye geriliyorum. Bugun yarin gun belirlenecek nisan icin ve ciddi olarak bu durum kabusum oldu. Arkadasim.veya baska bi akrabam olsa kararim net olurdu ama esimin abisi bu. Benden baska gitmeyen de olmaz. Cikamadim isin icinden. Siz bu tur yakin davetleri vs nasil savusturmayi dusunuyorsunuz bu surecte?
Kesinlikle gitmeyin. En güzeli iptal edilip yazın yapılması. Annelerinin babalarının hayatıyla oynuyorlar.

Bakın ben Dr um. Bizim hastahaneye gelen bir vaka; kız tarafı düğün diye ısrar ediyor. Damadın annesi diyabet, babası 65 yaş üstü. Mecbur kabul ediyorlar. Düğünden 3 gün sonra baba 1 hafta sonra anne hastahaneye düştü. Yoğun tedaviye rağmen 1 hafta arayla vefât ettiler. Bir kapris uğruna damat annesinin ve babasının katili oldu (dolaylı da olsa). Şimdi boşanmak üzereler. Bu arada teyzesi de çok ağır atlattı. Değer mi? Siz cevap verin. Olduktan sonra pişmanlığın zerre kıymeti yok gözümde.

Eğer mani olamazsanız kesinlikle bir şey demeyin. Tarih belirlensin. Nişana 2 gün kala çok ciddi solunum yolu enfeksiyonu olun. Ateşiniz 40 derece. Eşiniz de hasta. Ve katılmak için can attığınız nişana katılanları korumak adına yoğun bir fedakarlıkta bulunarak gitmeyin 😊

Not: eşinize mesajımı okutun. Aklı başında bir anasını babasını riske atmaz. Eğer bir şey olursa bunun hesabını da vicdani yükünü de kimse ödeyemez. Şu andaki hastahanelerdeki durumu buradan yazamayacağım. Malum aktif çalışanım. Ancak şunu söyleyebilirim durum sandığınızdan çok çok daha kötü. Ve önümüzdeki 3 ay daha da kötüleşeceğini tahmin ediyoruz.

Sadece senin gitmemen işe yaramaz, eşin de gitmemeli ama bu mümkün mü? Kardeşinin nişanına gitmeyen abi derler diye gider
Valla akli başında olan gitmez kaldı ki nişanmiş daha düğünü var bunun. Benim eşim kız kardeşinin düğününe gitmedi. Evde küçük çocuk var ve ben hamileyim ona rağmen çağırdılar. Eşim sen gidemezsin bende gidemem eve taşırım hastalığı dedi. Ki zaten kiz kendi evine gideli olmuş altı ay, sırf takı için daha sonra düğün yaptılar.

Tam bir cehalet örneği. Bence net bir şekilde katılamayacağınızı belirtin. Bahanesi yok bu işin TV lerde hocalar ikaz üstüne ikaz yapıyorlar.

Kesinlikle gitmeyin. En güzeli iptal edilip yazın yapılması. Annelerinin babalarının hayatıyla oynuyorlar.

Bakın ben Dr um. Bizim hastahaneye gelen bir vaka; kız tarafı düğün diye ısrar ediyor. Damadın annesi diyabet, babası 65 yaş üstü. Mecbur kabul ediyorlar. Düğünden 3 gün sonra baba 1 hafta sonra anne hastahaneye düştü. Yoğun tedaviye rağmen 1 hafta arayla vefât ettiler. Bir kapris uğruna damat annesinin ve babasının katili oldu (dolaylı da olsa). Şimdi boşanmak üzereler. Bu arada teyzesi de çok ağır atlattı. Değer mi? Siz cevap verin. Olduktan sonra pişmanlığın zerre kıymeti yok gözümde.

Eğer mani olamazsanız kesinlikle bir şey demeyin. Tarih belirlensin. Nişana 2 gün kala çok ciddi solunum yolu enfeksiyonu olun. Ateşiniz 40 derece. Eşiniz de hasta. Ve katılmak için can attığınız nişana katılanları korumak adına yoğun bir fedakarlıkta bulunarak gitmeyin 😊

Not: eşinize mesajımı okutun. Aklı başında bir anasını babasını riske atmaz. Eğer bir şey olursa bunun hesabını da vicdani yükünü de kimse ödeyemez. Şu andaki hastahanelerdeki durumu buradan yazamayacağım. Malum aktif çalışanım. Ancak şunu söyleyebilirim durum sandığınızdan çok çok daha kötü. Ve önümüzdeki 3 ay daha da kötüleşeceğini tahmin ediyoruz.
Hastayiz deyip gitmemek de cok iyi fikir. En son care bunu yaparim artik.

Bu insanlar oyun falan mı sanıyorlar acaba bu durumu. Yada bana birşey olmaz nasılsa diye düşünüyorlar. Sadece bir kişide olsa bilinmese toplu olarak bulaşsa insanlar ölse acaba vicdan azabı duyarlar mı çok merak ettim 😞 bu ne vurdumduymazlik:KK43:
Bizde bir sey yok ki..agizlarina pelesenk olmus. Delirtecekler beni.

size şöyle söyliyim ben partnerimle nişanı daha fazla ertelememek için sadece anne babaları davet etmiştim. nineler dedeler bile olmıycaktı. sonra yasaklar geldi ertelendi tabii. gitmek zorunda değilsiniz. böyle şeylerin kusuru olmaz

yalnız ev toplanmalarına da ceza kesiyorlar haberiniz olsun.

Yeni haberlede okudum polis bir dügün salonunu basmış gelin ile damat basta olmak uzere davetlilere toplam 78 bin ceza kesmiş. gelin ağlıyordu fotoğrafta.

Biri ayakkabı çokluğunu görup sikayet etse polis gelir evdeki herkese ceza yazar.

insanlar akıllanmıyor. Dün sokağı cıkma yasağı var diye aynı katta olduğum komsum karsı komsusunu ve apartmandaki samimi oldugu 2 3 komsuyu cocuklarıyla kocalariyla evinde topladı. her gelen ay cok iyi dusunmussunuz canımız sıkılıyordu evde haftaya aynı kadro bizde toplanalım diye eve girdi ve evin onu ayakkabı doluydu ki bu komsularin hepsi hala hafta ici calisan çocuklarınıda ailelerine bırakan insanlar. Bu arada apartmanımız 30 daire ve neredeyse yarisi korona yuzunden karantinaya girdi hala karantinada olan evler var durmadan filyasyon ekibi geliyor apartmana. Bunlar hala toplanip sohbet muhabbet pesinde.

insanlari anlayamıyorum. ben anneme gitmiyorum okullarımız kapandı uzaktan egitimle bir seyler yapmak için çırpınıyoruz. oğlumun anaokulu bile kapandı sadece esim ise gidip geliyor. vakalar bu kadar artmişken nasıl hala toplantı organize edebiliyorlar.

Kayınvalidenize söyleyin apartmandakiler sikayet ederse kisi bası 3 bin kusur tl den ceza yeriz polislerin sakası yok diyin.

Allah yardımcınız olsun. Hemsire bir velim okullar yuzyuze eğitime kapanmadan once beni arayıp hocam ben cocukları anneme yolladım okullar kapanacak buyuk ihtimal hastanelerin durumu vahim diyince çok uzulmüştüm velim icin. Dediği çıktı okullar online eğitime gecti tamamen.

Sağlık çalısanlarının halini görünce kurallara uymayanları tek tek polise şikayet edesim geliyor.

Yıkıldım resmen şu an.

Valla artik cok acimasiz olacak ama nisan yapip hastalanan insani ucretli tedavi etmeliler ayiptir ya aklim hayalim almiyor
Ertelenen dugunler oyle boyle yapildi ama yeni telaslari anlamiyorum
Artik ciddi ihbarlar var bizim burda ceza kesilip duruyor komsu oturmalari bile yasak
Gitmeyin risk almayin sonra kafanizi vuracak tas ararsiniz

Bizim akrabalar nisan yapmis
Dede entube anneanne ye hastahane bulamiyorlar
3 tane esnaf aile gitti temasli karantinada kaldi calisamadi 3 haftalik parayi gelin damat verdimi hayir
Baska bir akrabam kanser gecmisli yuz felci olmustu
Yogun bakima almiyorlar ilac dahi alamiyormus kendinde degilmis. Aile dahil herkes bekliyor..

X