Buyrun nişana

Iptal olma durumu bu anlattiklariniza gore imkansiz gibi. Bir arkadasim da gecenlerde maalesef kendi kardesinin istemesi sözüne gitti sehir disina ve hem kizin ailesi hem arkadasimin ailesi bu konuda inanilmaz direttiler illa olacak diye. Ben kizin yerinde olsam ikna ederdim bi sekilde yoksa da ben gelmiyorum derdim. Yani esiniz ne diyor bu konuda bilmiyorum ama su donemde nasil gecirecegimizi bilmedigimiz hatta olme ihtimalimizin oldugu bir seye kosa kosa gitmek nerden baksan akil tutulmasi.

Izmır depreminde vefat eden bir tanıdığımız için evlerine taziyeye gelenler ev halkına virüs bulastirdilat. Ölen kadının kv si ve kp i vefat ettiler virüsten dolayı. Taziyede 8 komşularına da bulaşmış. Onlardan 3 u ve birinin kocası da vefat etti. Ve bir kişi yoğun bakımda. Hâlâ nisan diyebilen insanlara yuh diyorum. Karar sizin.

Valla baska herkesi ayni netlikle reddedebilirim. Yazin cok yakin dostumun dugunune katilmadim, hic de alinmadi. Ama esimin abisi biraz ariza bi tip. Napar eder esimi de kafalayabilir. Ben de diger taraftan bastiririm ama aile icinde suclu ben olurum. Boyle bi durum da olsun istemiyorum

İlla isterlerse siz gitmeyeceğinizi söylersiniz çocuğa bakmanız gerektiği, uyku saati olduğu vs. bir şeyler uydurun. Sizi illa istemezler sanırım. Eşiniz gidiyorsa gitsin, döndüğünde 1 hafta falan ayrı durursunuz izole edersiniz kendinizi ondan. Aklıma başka bir şey gelmiyor. Akıl fikir diliyorum artık bu insanlara da. O kadar ölüm oluyor, hastanelere Allah korusun trafik kazası geçirsen gidemeyecek durumdasın kimsenin umru değil.

Ev toplantıları yasak değil mi? Gitmeden 1 saat önce ihbar edin. Kız tarafı anca toplanır. Sizde yarım saat geç gidin diyeceğim de zaten akşamları sokağa çıkma yasağı var nasıl gideceksiniz.

Ama ben olsam bu durumda gercekten cok korkuyorsam gitmem ve boyle bir zamanda toplanmanin yanlisligini anlatirim.kimin ne dusundugunu de umursamam

Eşin de aynı kafadaysa en kötü siz gitmezsiniz. Riske girmeye değecek bir durum değil cidden. Mantıkları varsa kabul ederler minimum kişiyle isteme olayını.

Biz teklif dahi etmedik gelin diye zaten yasaklar çıktı yani bu tarz toplanmalar yasak. Sağolsunlar hediyeleri gönderdiler kargo ile :KK70:
Gitmezsek benim basimin altindan ciktigini bilirler ama ne yapayim. Is o raddeye gelmeden erteleseler keske. Bi bulassa o ortamda hepsi taklaya gelecek ama varsin o yuzukler takilsin.
Dogun gunu konusunda bizden de ses yok ama kvalidem surekli sunu bunu alcam dedesi sunu alcak amcasi sunu alcak deyip duruyor. Sorsan insanlar cok dikkatsiz vs millete laf ederler ama kendi yaptiklarina bak. Acayipler valla

eşimin abisi evlenecek. ocak şubat gibi evde isteme ve nişanı beraber yapma, yaza da evlenme planları var. Aslinda nisani gecen yil yapacaklardi ama pandemiden dolayi ertelediler. Sanirim daha fazla ertelemek istemiyorlar. Kizin evi kucukmus, sadece her iki tarafin anne baba ve kardesleri, esleri gelse bile 20 kisi kadar ediyor. Ben pandeminin zirve yaptigi bu kis asla boyle kalabalik bir ev ortaminda bulunmak istemiyorum. Pandeminin basindan beri cok dikkat ediyoruz yazin tatile dahi gitmedik. Iki blok otedeki anneanneme bile gitmiyorum bir sey tasiriz diye. Aslinda kvalidem de benim gibi endiseli. Kayinbiraderime de yazin istesek vs diye citlatmis ama ille de kisin isteme yazin nikah istiyorlar. Zaten beyaz esyalari vs coktan alindi odemeleri bile bitecek. Biz gitmeyelim nisana desem cikintilik yapmis gibi olacagim. Kucuk cocugum var ztn onu goturmem ama ya biz bir sey sey kaparsak diye geriliyorum. Bugun yarin gun belirlenecek nisan icin ve ciddi olarak bu durum kabusum oldu. Arkadasim.veya baska bi akrabam olsa kararim net olurdu ama esimin abisi bu. Benden baska gitmeyen de olmaz. Cikamadim isin icinden. Siz bu tur yakin davetleri vs nasil savusturmayi dusunuyorsunuz bu surecte?
Çok aceleleri varsa kaynınız annesi babası gitsin. Çıkıntılık yapın sağlık bu. Kime sebep olacağımız belli olmaz. Artık genci yaşlısı da yok. Ortalık bu haldeyken bu kadar ısrarcı olmalarıda tuhaf.

Benim kayınbiraderim de ekim ayında !düğün! Yaptı. Üstelik bir saat sürecek kuralı varken kuralı takmayıp 3,5 saat yaptılar. İkram sadece su verilecek kuralı varken yemek verildi. İnsanlar maskesiz kapalı salonda yemek yedi. Çıldırmanın eşiğine geldim.
Ben bir saat ve yemeksiz olacak sanıyordum. Maskemi hiç çıkarmadım. yemek falan da asla yemedim.
İnsanlardan uzakta oturdum. Bana yabaniymişim gibi baktılar ve ayıpladılar eminim. Eltim niye konuşmuyorum diye laf soktu. Umursamadım.
Eşime ben polisi arıyorum dedim bana bağırdı resmen yapamazsın diye.
Hayat eve sığar uygulamasından ihbar yaptım ama gelen giden olmadı.
Yani kardeşim, bunlar kafalarına koymuşsa hastalık falan dinlemiyorlar. Sen kötü oluyorsun. Çok üzücü.
Pes doğrusu. İlla yemekli düğün ise hastalık geçince yapsalarmış.
Peki o düğün sonrası katılanlardan korona olan duydunuz mu?

İyi de gündemden haberleri yok sanırım. Misafir almak misafir gitmek bile yasak. Nerde kalmış 20 kişi toplanmak. Şikayet edilseler ceza yerler. Neden ki bu toplanma merakı ? Anne baba olarak yüzük taksınlar yeter. Bu pendemide de amma çok evlenen oldu

Pes doğrusu. İlla yemekli düğün ise hastalık geçince yapsalarmış.
Peki o düğün sonrası katılanlardan korona olan duydunuz mu?
Kimse olmadı. Ve bunu bir meziyetmiş gibi ballandırarak anlattılar. olsaydı belki akıllanırlardı diyorum ama ..
Düğünde eşi o sırada korona olan bir kadın da vardı. Muhtemelen ev karantinasını delip düğüne gelmişti. ve kadını bu durumu bile bile çağırdılar düğüne 😥

Kimse olmadı. Ve bunu bir meziyetmiş gibi ballandırarak anlattılar. olsaydı belki akıllanırlardı diyorum ama ..
Düğünde eşi o sırada korona olan bir kadın da vardı. Muhtemelen ev karantinasını delip düğüne gelmişti. ve kadını bu durumu bile bile çağırdılar düğüne 😥
Böyle şeyleri duydukça bu virüs ülkemizde yine sakin ilerlemiş. Daha çok patlaması lazımdı. Resmen kafam gözüm Allaha emanet durumu

Gitmezsek benim basimin altindan ciktigini bilirler ama ne yapayim. Is o raddeye gelmeden erteleseler keske. Bi bulassa o ortamda hepsi taklaya gelecek ama varsin o yuzukler takilsin.
Dogun gunu konusunda bizden de ses yok ama kvalidem surekli sunu bunu alcam dedesi sunu alcak amcasi sunu alcak deyip duruyor. Sorsan insanlar cok dikkatsiz vs millete laf ederler ama kendi yaptiklarina bak. Acayipler valla
Ben olsam gitmem çok istiyorsa eşim gider Aten ev darmış kalabalıklarmış. Onda da adama n95 maske takarım üstüne de bir kat cerrahi maske takmasını asla ikram vs için bile maskeyi yüzünden çıkarmamasını tembihlerim.

Ben olsam gitmem çok istiyorsa eşim gider Aten ev darmış kalabalıklarmış. Onda da adama n95 maske takarım üstüne de bir kat cerrahi maske takmasını asla ikram vs için bile maskeyi yüzünden çıkarmamasını tembihlerim.
Yemekleri ikramları görünce erkekler unutuyor her şeyi 🤭

Geçenlerde bir tanıdığım Nisan yapmıştı. Şimdi hepsi hasta oldu. Gelen misafirlerde hastalanmış. Riske atılacak bir dürüm değil bence. Sizin durumunuzda olsam gitmezdim. Çocuğu riske atamam deyin gitmeyin

Ev toplantıları yasak.
Biri sikayet ederse basınız maddi manevi buyuk belaya girer.
Farkindayim ama gel de anlat. Instagrama bakilirsa yasaklari takan yok. Daha dun bi arjadasim ogluna buyuk bi d. Gunu partisi yapti. Boy boy da foto koymus en az 15 kisi saydim. Insanimiz cok tuhaf. Esimin ailesi de degisik bi versiyon. Milleti elestirirler ama dusunduklerine bak.

X