Butun umudumuz HAZİRAN ayinda diyen guzel anne adaylarima..

bi sorun yok ama olmuyo her ay hüsran;(((

aynen cnm bir problem yok ama rabbim istemiyor bir zamanı var demekki dua edelim elimizden de ne geliyorsa yapalım ben bu ay yakı kullanıyorum beli sıcak tutuyor diyorlar hakikattende sıcacık birde ç.otu bal tarçın sabah akşam inşallah vesile olur:))

Pirelideve..................2 Haziran
Asikalp91..................2 Haziran
Esra_the_teacher........3 Haziran
Leylaup.....................4 Haziran
Evliyy........................4 Haziran
BenimAskPastam.........5 Haziran
MEYRAAAAA.............5 Haziran
Nur48........................5 Haziran
arkadaşlar bugünler ovulasyon günlerimiz haydi hayırlısı dikkat edelim bu günlerde ayağımızı belimizi sıcak tutalım:) ilişki sonrası ayaklanmayalım:)kürleri unutmayalım ve en önemlisi Allaha dua edelim dualarım hepimize.......Arkadaşlar bu günlerde fındık, badem,incir tüketelim unutmayalım......

Son düzenleme:
ovülasyon belirtileri:
- Vajinal (servikal) akıntıda artış olması, akıntının sıvılaşması. Kadınlar bunu "ıslaklığım arttı" şeklinde ifade ederler genellikle. Bu belirti ovulasyon olmadan bir kaç gün önce başlar.
- Vücut ısısında artış. Hastalar bu hafif artışı genellikle hissetmezler ama derece ile ölçümde rahatlıkla farkedilir. Genellikle yarım derece civarında bir artış olur.
- Kasık ağrısı: Tek taraflı (sadece sağda veya solda) kasık ağrısı genellikle yumurtlamanın olduğu gün hissedilir. Ağrı bazen iki taraflı da olabilir. Ağrının sebebi yumurtlama sırasında folikül içerisinde bulunan sıvının pelvise (rahim etrafına) sızmasıdır. Bu sıvı bir kaç günde kaybolur kendiliğinden. Ağrı genellikle bir günde biter. Bazen büyüyen yumurtaya bağlı ağrı yumurtlama olmadan 4-5 gün önce başlar, yumurtlamanın olduğu gün artar ve sonra birden kaybolur. (Mittelschmerz, orta ağrısı)
- Göğüslerde (memelerde) hassasiyet, dolgunluk, gerginlik
- Karında şişkinlik hissi
- Karında sancı ve kramplar
- Cinsel istekte artma: Genellikle ovulasyon olmadan birkaç gün önce başlar.
- Bazı kadınlarda koku, tat ve ışık gibi uyaranlara karşı aşırı hassasiyet, rahatsız olma mehydana gelir.

Son düzenleme:
Ortalama 30 gunde bir

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Tatlim yumurtanin olgunlasip catlamasi ve vucutta yasamasi toplam 4-5 gun suruyor. Bu gunlerde ovu. testinde cift cizgi gorulebiliyor. 16-20 arasi dollenme ihtimali yuksek canim. Yani 30 gunse catlamak uzere . Olgunlastigi icin cift cikmis eli kulaginda yani:))

16 mayista çift çizgi oldu zaten
Dunde sağ tarafimda ağrı vardi
Dun tekrar testi yaptim cizginin biri silik çıktı bu sefer
Yumurtlama dün gerceklesmis olabilir mi
Ovulasyon takibine bu ay başladığım için çok bilgim yok

Adetleri düzenli olan bayanlarda yumurtlama adet kanaması başlamadan yaklaşık 14 gün önce gerçekleşir, yumurtlama gününü tespit etmenin en pratik yolu budur. Bu hesapla adet dönemi 28 gün süren bir kadında yumurtlama adetin 14. günü olur, adet kanamasının başladığı ilk günden sayarak 14. güne denk gelir yaklaşık. Bu günden 2-3 gün önce başlayarak 1 hafta boyunda 2-3 günde bir cinsel ilişkide bulunmak hamile kalma şansını arttıracaktır. (Yani adet başlamadan 17-18 gün önce başlayarak 1 hafta boyunca 2-3 günde bir ilişkiye girmek gerekir)
(Not: Her gün ilişkiye girmek sperm sayısını çok azaltacağı için önerilmez, bu nedenle iki günde bir ilişki önerilir.)
Diğer örnekler: Adetleri düzenli 30 gün süren bir bayan adet kanamasının başladığı ilk günden başlayarak 16. gün yumurtlama olacağını hesaplamalıdır. Adet kanamaları düzenli 35 günde bir olan kadınlarda yumurtlama günü 21. güne denk gelir yaklaşık olarak.
Adetleri düzensiz olanlarda yumurtlama gününü tahmin etmek daha zordur. Ama her zaman adet kanaması başlamadan ortalama 14 gün önce yumurtlama meydana gelir.

Yumurtlamissan bile bu aksam dgerlendir 2 gun daha yasar yumurta. Yarin dinlen 20 de tekrar degerlendir.

Leylaup cok guzel aciklamis yukarida bi oku istersen tatlim

Leylaup cok guzel aciklamis yukarida bi oku istersen tatlim

Ben de oyle biliyordum ona göre ayarlamistim kendimi bu hesaplamaya gore ayin 20 sinde yumurtlama olması gerekiyor ama benim sanirim dun gerceklesti en kötü ihtimal bugun
Keşke ovulasyon testine daha önce baslasaydim dedim

Mutlak bi tarih cikmiyor her ay degisebilir . Bence gec kalmadin tam zamanindasin:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…