Bütün kızlar toplandık, can dostlarımızla paylaştık.

Saymak için bu kadar neden varken bitmesi iyi olmuş dedirtecek nerdeyse.
İnş bundan sonra cok daha mutlu olursun ve isteğin tüm kriterlere sahip en önce de seni sevecek birini bulursun canım

Son düzenleme:
Kızlar günaydın...

Bir gün daha başladı. Ne güzel güneş var, sanki bir ilkbahar havası.
Ancak çoğumuzun içinde kar-kış-fırtna...
Hakkımızda hayırlısı neyse o olsun demekten başka bir şey gelmiyor ki dilden...

Tr_lelli naza katılıyorum canım.
Bu kadar sebep varken gerçekten çok bile sürmüş. Çok bile sürdürmüşsün...

Ne yazık ki artık yorum bile yapamıyorum.
Kelin ilacı olsa kendine sürer hesabı...

Ben her zamanki gibi duygularımı öne atıp sabah mail attım eşime. Benim maiimi ve onun cevabını gönderiyorum. Ben burdan bşey çıkaramadım bakalım sizler ne çıkaracaksınız?

[FONT=&quot]
[/FONT]

[FONT=&quot]
[/FONT]

(eşimin ismi) ben bir düşündüm ve kendimce mantıklı bir karar aldım. BU konuda fikrin çok önemli…
Ben bizim bizimle sorunumuz olmadığını bliyorum.
Seninki-benimkine girmicem o konu uzar gider ve ben uzatmıcam.
Ancak benim aldığım karar şu:
Yalova’dan ev tutulacak.
Bİr çok emlakçı ile konuştum 450-550 fiyat aralığında tam merkezde süper evler var.

Avantajları:
*Sen zaten Serdar’a 250 tl veriyorsun. Üstüne 200 daha koyulacak. (bursa da kalırken kaldığı arkadaşından bahsediyorum.)
*Annenin evinin kirasnı Tuzla’daki evi kiraya vererek karşılanıcak. Ki bu da artı avantaj demektir.
Yani şu anda bizim 550 ev kirası giderimiz varken, bu planla sadece +200 olacak.
*Yol parasna gelince ben burdan da mininüse biniyordum, ordan da feribot. Onu da hesapladım. Haftada 50 tl lik yol masrafım var.
*(kızımızın adı)’ya gelince onun için iki seçenek var:
a) İdo koltuk vermemek şartıyla çocuktan para almıyor. Yani benim kucağımda gidip gelerek bizimle kalabilir
b) Pazartesi-Salı-Çarşamba ayrı kalınır. Ben Perşembe zaten annemlerde kalıcam mecbur çünkü sen şehir dışına çıkmış olucaksın, Cuma akşamı
okuldan kızı alıp tekrar karşıya
geçilir.

*En öenmli avantajı da hem herkesten uzak olucaz ama biz bizimle olucaz. Haftanın 4 günü sen orda burda kalmak zorunda kalmayacaksın,
evliliğimiz yaşıcaz. Bana demiştin ya ben en çok ilk 2 sene mutluydum diye, o zaman mutlu olmanın sebebi herkesten uzak bizbize olmamızdı.

Bu konudaki kararını bekliyorum.

Ayın 15inde alacağım maaşla kirayı vermeyi planlıyorum. Bu sebepten de genelde sahibinden olanlara bakıyorum ki + masraf çıkmasın (emlakçılar da 1 kira istiyorlar çünkü)

Seni sevdiğimi biliyorsun, beni sevdiğini biliyorum.
Her ikimize de yazık etme.
Ben uykusuzum senin mutlu olduğuna da inanmıyorum…

Buna karşılık olarak yazığı cevp aynen şu....
[FONT=&quot]
[/FONT]

[FONT=&quot]Suan hicbir sey yapmak istemiyorum.Biraz kafami dinleyip hayatimi gozden gecirecegim. [/FONT]

Son düzenleme:

Ala keşke adım atmasaydın dicem ama faydası yok..
Sessiz kal demedim mi ben sana gülüm..
Tamam daha cok tepkili olan o ama keşke az bir zaman daha verseydin..
en azından o seni arasaydı..
Ne kadar zamandır ayrısınız? gercekten kafası karısmıs belli ve su saatten sonra o ne zaman dönerse seni yerinde bulacagını bildiği için içi rahat..seninle ilgili soru işaretleri varsa düzelteceğini umup sana acı cektirmek hedefi sanki..
Bence tepkisiz ol..ama cok sasırdım cevabına oysa ne güzel yazmıssın

Son düzenleme:

Canım yapım bu. Maalesef bu yapıma engel olamıyorum.
O zaten benden emin.
3 haftadan beri ayrıyız.
Telefonda falan konuşuyoruz mecbur çünkü bütün şifrelerini bile bilmez beni arar sorar. Hala da aynı.
İki hafta sonudur kızı alıyor zaten cts leri. Pazar günü birbirimizi de gördük.
Ben eşyalarımı aldım evden.
O anki halimi zaten biliyor.
Beni anneme de kendi getirdi. Valizleri taşıma dediğim halde taşıdı.
Benden emin, sevgimden emin, hep derim ya arkadaşlarımız dalga geçer benim için eşime
"... seni ilah yerine koymuş. ibadetini de imanını da sana yapıyor diye"

Nefret ediyorum herşeyden, herkesten, en başta da kendimden...

ne kadar guzel ıfade etmıssın kendını..sewgını bu ewlılıgı bitirmek ıstemedıgını..oysakı erkekler dıye bır genelleme yapsam mı bilemedm ama esın senden daha dayanıklı sanırım ayrı kalma konusunda..aslında cogu erkek boyle...askta gurur olmaz lafı bız kadınlar ıcın gecerlı...ama ıkı tarf ıcınde ıstısnalar var..3 hafta dıle kolay..ayrı kalmak..cok zor bu yasananlar..yasadıklarınız..naz haklı geldıgınde senı bulacagını zaten bılıyor..belkı bu uc haftayı ayrılıktan degılde o ıs seyahatlarınden sayıyordur..belkıde onun da ıcınde fırtınalar vardır..zaman herseyın ılacı bakalım..fıkrınıde dusunuyodur emınımkı..14 yılı sılıp atmaK kolay gelmez kımseye..

Son düzenleme:
ALA, iyi kötü gelişme olursa lütfen yaz..
Takipteyim..
ve diğer kızlar nerdesiniz(
puncshe seni merak ettim

canım cok sıkılıyo..aklım olanları unutmuyo..kalbım yaralı..omur boyu boyle surer mı kı..

Kızlar herbirinizin adını ayrı ayrı anıp cevap yazmayacağım çünkü aslında erkeklerle sorunumuz ortak.
Eğer karşı tarafta da sevgi saygı ve çaba varsa kadın da elinden geleni ardına koymamalı.
Ancak adamlar sus pus dururken, arayı sormazken...
İşte ordan sonrası karışık :26:
Onca yıla mı yanarsın, çocuk varsa çocuğa mı yanarsın, gençliğine güzelliğine mi yanarsın...
Ben hep hak eden için sonuna kadar savaşılması gerektiğini düşündüm.
Dilerim hayatımızdaki adamlar hep hak eden cinsten olur ve bizi savaşmak zorunda bırakmazlar.

HANIMLARRRR bugün saat 4 suları uyuyodum annem tepemde bitti..
uyan eşin arıyoo..
höng? dedim bii..
Afalladım uykulu bir sesle __efendimm.. dedim..
yanıt..
__Neden eve dönmemekte ısrar ediyorsun nedne evine dönmüyorsun..?
orası benim evim değil kii hayırdır 3 ay sonramı aklına geldim..
kesin annen gitmiştir kirlin birikmiştir..
Nitekim evet annesi gitmiş..
annesi evden gittiği an beni nedne arıyorda annesi varken aranmıyorumm
Eşyamıyım ben hizmetçimi neyim ben kimim..
İsteiğinde atacağı istediğinde alacağı bir eşyamıyım..

Hayırdır sorun nedir dedim..
sorun sensin dedi..
Ben seni aramıyor sormuyorum hayatınızdan çıktım nerem sorun? dedim..
Konuşmalıyız dedi..
Buyur? dedim..
yüzyüze dedi..
Gerek yok dedim..
Sende soğudumm seni sevmediğimi hissettim dedim.. (o anda igs içimden gelen buydu)
Ben sen olmadan da yapabiliyorum dedim..
sustu..
bende seni sevmiyorumdedi..
Sorun yok ozaman dedim..
Çocuğumuz dedii..
Çocuğum için ben herşeyimi feda ederimm ama sana katlanmamamı ailene katlanmamı artık bekliyorsan yanılıyorsun.. dedim
Ben artık hayatında yokumm sende olmaa oğlumun babasısın istediğinde görebilirsin gelebilrisin dedim..
Ama benden sana hayır yok
Barışma düşüncesini sil at aklından dedim..
sen beni istemiyorsan bende seni istemiyorum dedi..
Yarın arıcam ve yüzyüze konuşalım dicem telf sen çık dedi..
Ben görüşmek istemiyorum şuan söylediklerim aynen geçerli yüzünüde görsem bişe fark etmicek dedimm..

Daha dün burda çok peşimden koşucak yazmıştımm koşmaya başladı..
Kaybetmeden anlamıyolar değerimizi..
Ama artık çok geç
Duygu sömürüsü moduna başladı oğlum burnumda tütüyorr her gece ağlıyarak uyuyorumm..
Oğlunu görebilirsin gizli saklı değil ağlamana sebep yokdedim..

böyle 36 dk bir telefon konuşması geçtii
Ama görüşmicem oğlunu alabilir ama ben yüzünü görmicem..
Duygularımdan eminim kalbim onun için çarpmıyo artık..

Canımcım ben asla bir yuvanın yıkılması taraftarı değilim ama bariz bir şekilde ortada ki eşin de bu yuvanın sağlam kalması için pek hevesli değil. Eğer öyle olsaydı daha en başından yüz yüze görüşmeye sorunları halletmeye çalışırdı ama şimdi belli ki annesi gitti o yüzden arıyor seni ya da sen ona karşı seni sevmiyorum dediğinde çocuk gibi ben de seni sevmiyorum demezdi. Bu adam ne seni ne de yuvanızı sahiplenememiş, sevememiş. Madem içinde bitti birşeyler, bu saatten sonra yorma kendini asla! Değmez çünkü

Son düzenleme:
pisipisi, nazo,ala canlarım aynen öylee
3 ay geçtii ve gelmiş bana yarın gel konuşalım diyo
bitersede bitsin diyoo
hiç bit ılımlı kelime yok net ve açık
Biittii işte konuşmanın alemi yok kiii ısrar nie
ve hala sussaydın bunlar olmıcaktıı diyoo
halaaa sussaymışımmm
ayyy yakamı kurtarimdee hiç bişe istemiyorum mutluyum huzurluyum ben keyfimde çok iyi
onsuzda hayat çok güzel
pişmanlık fayda etmiyoo
Anneside orda evide orda hiç bişide istemicem benden gidenlerde başımın gözümün sadakası olsun dedim..
kefen parası olsun..

:18::18::18::18::18:

Ala ve Trlelli çocuklarınızın psikolojisi nasıl?
Ne tepki veriyorlar?
En önemlisi onların fiziksel ve mental sağlığı.

Benim oğlum giysilerini oyuncaklarını ve odasını soruyo..

Babayı sormuyoo

Birde avantajım var benimm babamız 11 gibi evden çıkıp gece 1 de geliyodu eve

oğlunu günde görüğü 1-2 saat idi..

çok zaman geçiremiyolardı ve annemlere alışık bir çocuk..
O yüzden çabuk alıştı..
Babayıda sormuyoo
Şöyle izah ettim ben..
Eşyalarımı getiricez artık burda yaşıcaz seninle ikimiz baban orda babannenle yaşıcak ama baban senin yanına gelcek seni görcek geziceksiniz diye izah ettim oda tamam dedi..

Eşim doldurmadığı sürece sıkıntı yok bende.
Burda sevgi yumağı halinde babayı hatırlıcak vakti kalmıyoo
Ama bana fena düşkün oldu böyle değildii..

Uyurken sarılıyoo
sürekli öpüyoo
annecimm ölme sakın ben senzi yapamam diyoo

Yani galipa şey babasını göremiyo benide göremicek gibimi sanıyo hayal dünyasını bilemiyorum..

Ben zaten terapi ayarladım işe başlıyim götürücem..
Kartalda bi çocuk terapi merkezii buldumm biraz destekle anlatıcam boşanıcamızı..

Ben yolumu çizdim hakkımda hayırlısı olsun..

En doğrusu zaten uzmanlardan destek almak.
Hakkınızda hayırlısı olsun, Allah kolaylaştırsın ne diyeyim.
Ne zaman başlayacaksın işe?

Alacım senin minik cadı ne durumda?

çocuk aklıyla neler kuruyodur kimbilir
eşin inşallah seni yeniden elde etmek için oğlunu kullanmaz
iş işten geçip sen soğuduktan vazgeçtikten sonra yırtsın kendini

Aynen canlarım okadar soğudum ki inanın şunu kesin söylüyorum biriylede görsem şuram cızz etmez sanki 7 sene bu adamla yaşamamışım gibi geliyo tuhaff
Rabbim sabır verdi soğuttu çok yalvardım dualar ettim
İstediğim oldu çünki sonum yoktu
Hastalık sahibi olucaktım içime ata ata sağlığım düzeldi ataklarım geçtii
İlaçsız yaşayabiliyorumm
Hayat çok güzelmişş

allahım banada o günleri göstersin yarabbiim..
tr_lelli su akacağı yolu bulur derler demekki sizin işin en hayırlısı bu olacak baksana adam karısı çocuğu gitmiş bi hal çare düşünceğine hala biterse bitsin derdinde.. zaten evdeykende sana yorgun arkdaşlarına keyfi sefaydı zaten çocuğuyla geçirdiği 2-3 saatti çocukta onu aramıyor bile
demekki sonu buymuş..
şöyle düşün ya o şekilde devam etseydin..
bu çocuk büyücek ve soracak babam beni sevmiyormu bizi sevmiyormu babam eve gelmez mi anne sen neden burda kalıyorsun hala..

çocuğunun şuanda yaşadığı şu hayatım
genellikle evde tartışma çıkarsa veya bi sorun olursa baba kızarsa anne kızarsa
çocukların beyni otomatikmen benim yüzümden kızdı.. diye çalışır..
yani bu yüzdende kendince şunu kurmuş olabilir babam gitti benim yüzümden
annemde gitmesin ben ona iyi davranıyım
yaramazlık yapmayım daha çok öpüyüm daha çok seviyim
babam ben sevmediğim için bizi bıraktı diye düşünüyordur kuvvetle muhtemel..
çocuğun girdiği ikinci bunalımsa
baba bizi terketti annem var annemde terkederse ben nerde kalıcam bana kim bakacak.. annemde beni terkeder mi..
bu ilerleyen yaşlarında çocuğunun içsel sorunlar yaşamasına agresifleşemesine veya asosyalleşmesine.. yada tam tersi çok sosyalleşip kendisini çevreye kaptırıp içindeki bastırılmış kimliği çıkarmaya çalışmasına neden olabilir
bu sebeple
senin şimdide oğluna sık sık
babasının onu terketmediğini sizi terketmediğini anlatın..
ona örnekler verin..
nasıl okulda anlaşamadığı kavga ettiği oyun arkadaşları varsa sizinde eşinizle artık iyi anlaşamadığınızı o yüzden de artık arkadaşlık etmeyeceğinizi,
ama asla oğlunuzu terk etmediğinizi babasınında onu terketmediğini babasının hala diğer evlerinde yaşadığını vurgulayın..
babasının evinin kendi evi olduğunu istediği zaman gidip orada babasıyla kalabileceğini isterse babasını arayıp oyun arkadaşlığı yapabileceğinizi anlatın..
ona sık sık onu babanın terketmediğini (terkedilme korkusunu yenmesi için) anlatın sizinde onu hiçbir zaman terketmeyeceğini anlatın..
babayıda hala çok sevdiğinizi ama artık oyunda anlaşamadığınızı söyleyin ( evliliği ona oyunmuş gibi anlatın çünkü çocuklar evliliği tam kavram olarak algılamazlar hatta anne babalarını ergenlik yaşına kkadar cinsel olarak hiç düşünmezler hep oyun arkdaşlarıymış gibi hayal ederler) çocuğunuzla çocuğunuzun dilinden konuşun,
boşanma aşamasında çocuk psikolojisi ve ebeveynlere düşen görevler ile ilgili bir çok kitap bulabilirsiniz dili basit olan okuyarak oğluna daha iyi yaklaşabileceğin kitaplar bulabilirsin en azından uzman yardımı alana kadar böyle bir tespit yaparsın çünkü her zaman erken teşhis iyidir..
oğlunla ilgili bir günlük tutmaya başla
evinizdeyken neler yapıyordu şimdi neler yapıyor
önce eskileri yazın.. sonrada günübirlik yenileri yazın profösyonel yardım aldığınızda çok işinize yarayacaktır..
sizin belirti olarak görmediğiniz herhangi basit bir sebep bile ayrılığa verilen bastırılmış bir tepki olabilir farketmezseniz gelecekte problem yaşayabilir..
ki anne baba çok iyi anlaşıp ayrıldıklarında çocuklarına gözleri gibi baktıklarında bile bunlar ortaya çıkabiliyor..

olası belirtiler;
aşırı yemek yemeye başlama
iştahsızlık
abur cubur düşkünlüğü
çikolata düşkünlüğü
hırçınlık
ebeveynden birine aşırı bağlılık
duygusallaşma
arkadaşlardan uzaklaşma (kıskançlık)
aşırı oyun düşkünü olma..
bilgisayar playstation gibi oyun araçlarına bağımlılık (sanal dünyada yeni hayallere dalma)
dalgınlık
uykusuzluk
aşırı uykulu olma hali
dikkat dağınıklığı

bunlar aklıma gelenler canım

bebek psikolojisi görmedim ama çocuk psikolojisi biliyorum az çok..
ilköğretim eğitim bilimleri mezunuyum
bir psikolog kadar olmasada okulda öğrencilerimizi doğru tanıma çocuklarla doğru iletişim kurabilme gerektiğinde doğru yönlendirme yapabilme (rehberlik ve psikolojik danışmanlık açısından) yapabilecek kadar psikoloji dersleri aldık
eğer çok kafana takılan birşey olursa özelden falan sorabilirsin..
tam bir teşhis koyma yada bir çözüm bulma önerisinde bulunamam ama en azından tespitte yardımcı olabilirim
çocuğunun verdii tepkilerin ne olduğunu analiz etmene yardım edebilirim
iyi geceler tr_lelli

Bitanem yorumun yardımın için Allah razı olsun
Canım aynen öyle oğlumda alışacak
anlatıcam anlıcak beni
Tek boşanan biz değiliz
Sadece eşimin ağlaması içimi acıttı hepsi buu yoksa ben çok rahatım..
O da hak etti zamanında bana sus dicene annesini sustursaydıda ayrılmasaydık..
Olanla ölene çare yok..
Aklımdaki tek şey işe başlayıpp ayaklarımın üstünde durmak..
Çok teşekkür ederim canımcımm hayırlı geceler

amanınnn burasıı yine cadıı kazanı gibi olmuşş..dertler gelirde hep böyşe peşş peşe mi gelir..birilerinizdee hayat ıyı gıdıyorr..guzell seyler oldu desin yahuu...

Ala'cımm ben en son ona mail atmanı açıkçası cok doğru buldum..Burda iki sevgiliyi oynamıyoruz..ciddi 14 yıldır emek verilmiş bir yuva bir müesseseden bahsediyoruz..Bu yaklaşımınla şu durumu eşinee açıkça belirtmişsin...Sorun ne sensin ne de sana olan hislerim..sorun içimizde değil merkezimizde..Burdan uzaklaşarak eski günlerimize kavuşabiliriz..Ona bir uyarıyla yaklaşman gerçekten bana çok samimi geldi..öyle geliyorki eşinin sana yazdığı kısacık bır yazı gururunu incitmiş ve sende pişmanlık sirenleri çaldırmış olabilir ..sakın ama sakın pişman olma..artık sen elindeki bütün kartları açtın o sana ya rest diyecek yada elini görecek hamle atmak artık onun elinde..karar vermesi içinn cok zor olsa da beklemelisin..sabırsızz davranarak hemen cevap vermesini beklersen..ya istediğin gibi bir cevap olmayacaktır yada metazori bir cevap olacaktır..Bir erkek, eşini gerçekten hala değer veriyorsaa geri dönmeli..karısınaa sahip cıkmak ısteyen bır erkegı goren kadın her ne olursa olsun onu kanatlarının arasına alıp yaralarını sarar..yeterkii sevildiğini unutulmadıgını hissetsin..tüm kavgaları bır kenara bırakmak ıcın bu güce ihtiyacın var..Seni gerçekten sevip sevmediğini hibir baskı altında olmadan karar vermesi için onun da zamana ıhtıyacı var...Bu zamanı ona vermelisin..Yanlıs anlama bu sevgi diye tanımlandırdıgım kelimenin altında''tahammul,saygı,tutku...'' hepsi var...

Trlelli başından beri anlattıgın hikayende bulunmadıgım ıcın hıc yorum yazmak ve haddımı aşmak ıstemıyorum bu nedenle bana sakın kırılma lutfen..ama anladıgım kadarıylaa kararların cok istikrarlı! kendın ve cocugun ıcın olan yapıcılığın beni imrendirdi...

Nazcımm evett tam bır kıtap kurdu olmama ragmen ELİF ŞAFAK AŞK kitabına ancak 3 sene sonra teşrif oldum ..Çünkü benim gıcık bır huyum var elimde değil.....''simyacı..git kendini cok sevdirmedenler..orhan pamuklar...ahmet altan aldatmalar...'' gıbı bir döneme damgasını vuran cok cok satılan aşırı popüler kitaplar nedense beni çekmiyor..Ne zamanki bir arkadasımm cidden okumalısın dediği an karar verdim..vee bu kıtap ıkı işimee yaradıı..birincisii cok keyıf aldımm biraz olsun arındım..ikincisi popüler kitaplara bu kadar önyargırlılı olmamaya gayret göstermem gerektiğini farkettim!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…