Biraz benim miniklerimden bahsedeyim size:) Cadı,dişi chowchow.Malibu,erkek cocker.Cadı 7 yaşında,Malibu 5 yaşında.Aslına bakarsanız hayatımda en korktuğum ve evime alacağım en son şeydi köpek.Sokakda bir köpek görsem yolumu değiştiren ben, şimdi evimde 2 köpek ile yaşıyorum:) Onlar benim gerçekten minik yavrularım. Çok seviyor ve onlarla koşulsuz sevgileriyle kendimi çok iyi hissediyorum.
'' İnsanlar acı çekerken neden hayvanlar'' diye soranlar oluyor bazen.Ben de onlara, ''İnsanoğlu hep kendi nesli yüzünden acı çekti.Ve bu acıların bitmesini beklersek,hayvanlara hiç sıra gelmeyecek'' diyorum. Duyarlı insan her canlıya duyarlıdır.İnsan- hayvan farketmez.İyi niyetin öznesi,adresi sorgulanmaz.İyi niyet,iyi niyettir.
Neyse ben, işte bu güzel dünya tatlısı 2 yavruyla hayatımı paylaşıyorum.Paylaşıyorum ama evde bayağı katı kurallarım var.Mesela demin Jelesec e bahsettiğim gibi misafir geldiğinde evde dolaşmaları yasak.Gerçekten bir oda yaptım onlara:) Mutfağa girmeleri kesinlikle ve kat i şekilde yasakZaten bildikleri için ayaklarının tek adımını bile atmıyorlar.Odalara girip çıkma alışkanlıkları zaten pek yok.Sadece kimse yokken akşamları bizim ile salonda yatıp uyuyorlar.Biz yatağımıza giderken onlar da kendi odalarına marş marş:)) Sonra koltuklara çıkmaları da yasak bizim evimizde,hele hele yataklara zinhar !!!
Günde 2 kere gezdirilmeleri paylaştırılmış durumda ev ahalisi tarafından.Sabahları oğlum gezdiriyor ikisini.Akşamları yemekten sonra yaptığım kahveleri yudumlarken eşim onların mamalarını verir.Bizim kahveler onların mamaları bittikten sonra akşam ihtiyaçları için dışarıya çıkartırız.Hem bize bir yürüyüş oluyor,hem de onlar ihtiyaçlarını gideriyor.Bu arada çok düzenli dışarıya çıktıklarından 2 gün bile çıkarmasak eve kesinlikle yapmazlar.Eğer sabah çıkartamadıysak,akşam çıktıklarında buldukları her ağacın dibine şırr yaparlar
Gördüğünüz üzere evde katı bir askeri disiplin altında bizimle yaşamaya devam ediyorlar.Şuanda Malibu(Cocker) benim oturduğum koltuğun altında uyuyor.Cadı( chowchow) ise çok bir kontes edasında burnundan kıl aldırmaz haliyle kendine seçtiği köşesinde uyukluyor.Bu arada söylemeden duramayacağım.Cadı gerçekten bir kontes :)) Çağırdığım zaman asla halıya basarak yanıma gelmez.Halıların etrafından dolaşıp gelir.Ayrıca sokakta su birikintisi olan yerlerde de etrafından dolaşıp asla suya basmaz.Çok kokoş dur kendileri
Eki Görüntüle 594869 Eki Görüntüle 594870 Eki Görüntüle 594871
Beyaz:CADI Kahverengi:MALİBU
ortadaki cadidan komsumunda var ne tatli komsu mali ortak beraber seviyoruz karni cisi komsuma sevmesi bizeeeee