Biliyorum onemli bi dert degil ama benim icin buyuk bi dert sonucta
Yurtdisinda okuyorum 5 senedir burdayim suan 12. siniftayim. Universiteye gecmeme 1 sene kaldi 13 son yani. Bu senenin basinda universitede okumak istedigimiz bolume uygun 4 ders secmeliydik bunlar sinavli ve sinavsiz derslerden olusuyor. Sinavsiz derslerden alacagimiz diploma sinavli derslere gore daha dusuk bir diploma ama yabanci ogrenciler bunu tercih ediyo ve iyi bi universiteye de girebiliyoruz rahatlikla. Ama benim yine bi kanun cikar bu dersler kalkar diye (cunku gecen sene boyle bisey olmustu) ve sinavlarda da gayet basarili oldugum icin 4 dersimi de sinavli derslerden sectim. 6 ay oldu sinavlara da girdim simdi 2 hafta sonra gelecek olan sinav sonuclarini bekliyorum ama hicte umutlu degilim
Bu arada sinavlarda cok zor Turkiye gibi degil. A,b,c,d vs. siklar yerine 7-8 sorudan olusan bir kitapcigi teknige uygun sekilde dolduruyoruz yani yazi yaziyoruz. Ilk sorular 2-3 satirlik bisey ama git gide 2-3 sayfaya kadar cikiyor yazmamiz gereken yazi. Bu arada matematik secmistim ondan ciktim cunku deneme sinavindan %1 aldim evet malesef saka degil
Hepsi birbirinden alakasiz o kadar cok yanlis yaptimki suan bunlara inanamiyorum
Saglik dersi tam bir facia. Yok suraya git, burda staj yap, sunu sunu yaz. Kadin zaten irkci bir de beni boyle azimli gorunce elinden geleni yapiyo artik biktim
digerlerinin yaptiklarina bakiyorum benim sarfettigim cabanin yarisini bile sarfetmemisken cok iyi notlar aliyolar ama bana sinifta en dusuk notu veriyo sebebine gelince de neymis "gecen seneden beri dilim cok ilerlemis, sen cok iyi yerlere gelmeyi hakediyosun bunun icin butun kucuk ayrintilari bile bulmam ve duzeltmen gerekiyo ki digerlerinin seviyesine ulas diyo" yazdigim yaziya tonla yorum yapmis her yerden bisey cikarmis karmakarisik sirf isimi zorlastirmak icin. Sinavlarda da zorlaniyorum artik sinavsiz dersler yapmaya baslicam galiba ama onca emegim ve 6 ayimi cope attim cok aptalim kendimi affedemiyorum hersey bosa gitti aglamaktan yoruldum artik ![KK43 :( :(](/styles/default/xenforo/icons/kk/xenforo-smilies-kk43.gif)
Irkcilik yapiyo resmen, beni psikolojik yonden etkilemeye calisiyo azmimi yikmaya calisiyo elinden geleni yapiyo bugun bana hem sahte ovguler yagdirdi hemde kendine guveniyomusun kendinle gurur duyuyomusun diye 10 kere sordu :44: Kafama takildi niye boyle seyler sordu diye. Benim ozguvenimi test ediyo heralde. Ne zaman pes ettirmeyi basarabilicem acaba diye
Evet kendime guveniyodum ama biktim artik istedigini basardi sinav sonuclarim gelsin cikicam bu derslerden sinavsiz derslere baslicam sifirdan cunku artik bu yuku kaldiramiyorum bi yandan da 6 aylik emegime aciyorum keske dogru kararlar verebilseydim kendimi cok kotu hissediyorum herseyi mahvettim, mahvettiler ![KK14 :14: :14:](/styles/default/xenforo/icons/kk/xenforo-smilies-kk14.gif)
![KK43 :( :(](/styles/default/xenforo/icons/kk/xenforo-smilies-kk43.gif)
![KK47 :47: :47:](/styles/default/xenforo/icons/kk/xenforo-smilies-kk47.gif)
![KK14 :14: :14:](/styles/default/xenforo/icons/kk/xenforo-smilies-kk14.gif)
Son düzenleme: