Butun emegim bosa gitti:(

skyrose

Guru
Kayıtlı Üye
8 Mart 2011
1.900
2.500
333
Biliyorum onemli bi dert degil ama benim icin buyuk bi dert sonucta :( Yurtdisinda okuyorum 5 senedir burdayim suan 12. siniftayim. Universiteye gecmeme 1 sene kaldi 13 son yani. Bu senenin basinda universitede okumak istedigimiz bolume uygun 4 ders secmeliydik bunlar sinavli ve sinavsiz derslerden olusuyor. Sinavsiz derslerden alacagimiz diploma sinavli derslere gore daha dusuk bir diploma ama yabanci ogrenciler bunu tercih ediyo ve iyi bi universiteye de girebiliyoruz rahatlikla. Ama benim yine bi kanun cikar bu dersler kalkar diye (cunku gecen sene boyle bisey olmustu) ve sinavlarda da gayet basarili oldugum icin 4 dersimi de sinavli derslerden sectim. 6 ay oldu sinavlara da girdim simdi 2 hafta sonra gelecek olan sinav sonuclarini bekliyorum ama hicte umutlu degilim :( Bu arada sinavlarda cok zor Turkiye gibi degil. A,b,c,d vs. siklar yerine 7-8 sorudan olusan bir kitapcigi teknige uygun sekilde dolduruyoruz yani yazi yaziyoruz. Ilk sorular 2-3 satirlik bisey ama git gide 2-3 sayfaya kadar cikiyor yazmamiz gereken yazi. Bu arada matematik secmistim ondan ciktim cunku deneme sinavindan %1 aldim evet malesef saka degil :( Hepsi birbirinden alakasiz o kadar cok yanlis yaptimki suan bunlara inanamiyorum :( Saglik dersi tam bir facia. Yok suraya git, burda staj yap, sunu sunu yaz. Kadin zaten irkci bir de beni boyle azimli gorunce elinden geleni yapiyo artik biktim :(digerlerinin yaptiklarina bakiyorum benim sarfettigim cabanin yarisini bile sarfetmemisken cok iyi notlar aliyolar ama bana sinifta en dusuk notu veriyo sebebine gelince de neymis "gecen seneden beri dilim cok ilerlemis, sen cok iyi yerlere gelmeyi hakediyosun bunun icin butun kucuk ayrintilari bile bulmam ve duzeltmen gerekiyo ki digerlerinin seviyesine ulas diyo" yazdigim yaziya tonla yorum yapmis her yerden bisey cikarmis karmakarisik sirf isimi zorlastirmak icin. Sinavlarda da zorlaniyorum artik sinavsiz dersler yapmaya baslicam galiba ama onca emegim ve 6 ayimi cope attim cok aptalim kendimi affedemiyorum hersey bosa gitti aglamaktan yoruldum artik :(:( Irkcilik yapiyo resmen, beni psikolojik yonden etkilemeye calisiyo azmimi yikmaya calisiyo elinden geleni yapiyo bugun bana hem sahte ovguler yagdirdi hemde kendine guveniyomusun kendinle gurur duyuyomusun diye 10 kere sordu :44: Kafama takildi niye boyle seyler sordu diye. Benim ozguvenimi test ediyo heralde. Ne zaman pes ettirmeyi basarabilicem acaba diye :47: Evet kendime guveniyodum ama biktim artik istedigini basardi sinav sonuclarim gelsin cikicam bu derslerden sinavsiz derslere baslicam sifirdan cunku artik bu yuku kaldiramiyorum bi yandan da 6 aylik emegime aciyorum keske dogru kararlar verebilseydim kendimi cok kotu hissediyorum herseyi mahvettim, mahvettiler :14:

Son düzenleme:
Böyle kıl insanlar her yerde var inan. Hele ki Türkiye de üniversiteler de ki hocalar tam bir kasıntı olur.
Anlayabiliyorum seni. Sakın yılma ve pes etme.
Hiç bir şey için geç değildir. Yeter ki iste. Eskisinden daha dik dur, daha güzel puanlar almaya bak. Seni bu kadar kararlı görürlerse, vazgeçeceklerdir.
Sen şimdi 2. yoldan emin adımlarla ilerle, kendini de kimseyle kıyaslama. Sadece kendinle kıyasla. Ben ne idim, ne olmak istiyorum şuanda ne durumdayım? Hep bir önce ki senle şimdi ki sene bakarak ilerle. Gideceğin yoldan eminsen, engeller 'dinlenme noktan' olmaktan öteye gidemez. ...:34:

Böyle kıl insanlar her yerde var inan. Hele ki Türkiye de üniversiteler de ki hocalar tam bir kasıntı olur.
Anlayabiliyorum seni. Sakın yılma ve pes etme.
Hiç bir şey için geç değildir. Yeter ki iste. Eskisinden daha dik dur, daha güzel puanlar almaya bak. Seni bu kadar kararlı görürlerse, vazgeçeceklerdir.
Sen şimdi 2. yoldan emin adımlarla ilerle, kendini de kimseyle kıyaslama. Sadece kendinle kıyasla. Ben ne idim, ne olmak istiyorum şuanda ne durumdayım? Hep bir önce ki senle şimdi ki sene bakarak ilerle. Gideceğin yoldan eminsen, engeller 'dinlenme noktan' olmaktan öteye gidemez. ...:34:

Bu guzel yorumunuz icin cok tesekkur ederim. Ama o kadar kotu bi durumdayimki suan :( Butun emeklerim bosa gitti 6 ayim bosa gitti ve yeni baslayacagim derslerde de cok gerideyim, digerlerine yetismem gerekiyo :14: Yani zor gunler beni bekliyo :(

Son düzenleme:
canım Allah yardımcın olsun,üzülme,sağlığın daha önemli,böyle yaparak da olan sana oluyor,keşke olmasaymış ama,bazen olaylar insanın hakimiyetinden çıkıyor,sanada böyle olmuş,okumak çok zor inan,seni anlıyorum,iki çocuğum var,okuyorlar,ya kazanamazssam,ya başaramazssam diye bunalıyorlar,geleceğinizi kurmak kolay değil,inşallah dilediğin bölümü kazanırsın.:38:

canım Allah yardımcın olsun,üzülme,sağlığın daha önemli,böyle yaparak da olan sana oluyor,keşke olmasaymış ama,bazen olaylar insanın hakimiyetinden çıkıyor,sanada böyle olmuş,okumak çok zor inan,seni anlıyorum,iki çocuğum var,okuyorlar,ya kazanamazssam,ya başaramazssam diye bunalıyorlar,geleceğinizi kurmak kolay değil,inşallah dilediğin bölümü kazanırsın.:38:

Cok tesekkur ederim guzel dilekleriniz icin. Bu secimleri 6 ay once yaptim ve sevdigim eglendigim dersleri degil de universitelere cazip gelen daha akademik dersler sectim ve cok buyuk hata yapmisim. O zamanlar kafam o kadar karisiktiki. Simdiki aklim olsa kendimi hic bu kadar zora sokmazdim :( 2 hafta sonra sinav sonuclarim gelecek notlarim cok dusukse 2 dersten cikip onlarin yerine 2 tane sinavsiz ders yapicam ama ilk once sinav sonuclarimi gormek istiyorum. Benim sansima da simdiki hocalar cok irkciydi zaten bikmistim simdi yapacagim derslerin hocalari da yabanci ve cok iyiler gecen seneden beri taniyorum zaten. Tek zoruma giden herkesten daha fazla calistigim caba sarfettigim halde onlara A veriyo en yuksek not yani ama bana D veriyo E en dusuk not ve bana en dusuk notun bi ustunu veriyo. Asil A almayi ben hakediyodum ama Allahima havale ediyorum. Bu senenin basindan beri beni psikolojik yonden etkilemeye calisiyodu. Ayagina cagirmalar, hesap sormalar. Bana diyorki sen bu derste gecen sene 5 sayfalik yazi yazmissin projede ve dilin de cok basitmis simdi 15 sayfa yaziyosun ve dilin cok ilerlemis bu nasil oluyo nerden kopyaladin bunlari diyo. Bu haksizliklara dayanamiyorum artik. Ben onlari geceleri 1 e kadar oturdum uyumadim da yapmistim. Hepsi bosunaymis.

Bence hocan seni deniyor olabilir. O yüzden sen pes etme, dayan..

Benim universiteye gitmemi istemiyor. Bana yuksek notlar verip onumu acacagina kendi irkindan benim kadar caliskan olmasa bile benden yuksek notlar alip onlarin onunun acilmasini istiyo. Cunku yaptiklari bir degil iki degil. Daha anlatmadigim cok sey yapti beni bu dersten cikarmak icin. Cunku benim bu derste basarili oldugumu biliyo. Gecen seneki hocam bana A verirken simdi nasil oluyoda D lere kadar dusuyorum 1 senede. Cevabi cok basit, cunku gecen seneki hocam emekli oldu gitti ve yerine bu geldi. Bu da tam bi irkci. Siniftaki butun yabanci ogrencileri dersten cikarmayi basardi. Ben cok dayandim pes etmedim ama artik yeter, gercekten biktim. Isimi zorlastirmaktan baska bisey yapmiyo. O kadar cok kucuk hatalar cikariyoki onlari tekrar duzenleyim, tekrar yazayim derken diger derslerimden geride kaliyorum.

canım anlatımımdan başarılı bir öğrenci olduğun belli oluyor,birde yurt dışında okumak eminim zordur,baksana ırkçılık var diyorsun,gerçekten hayatta,başarılı insanların önünde engel çok insan var,ayağını kaydırmak isteyenlere karşı,sende önlemini almaya çalış,neden düşük not veriyor,bilinmez,ya sana gıcık olmuş türksün diye, yada seni kamçılamak adına yapıyor,yinede çok insafsızca,benim kızımın var öyle bir hocası,kızım nefret ediyor,ama ne yapsın,karnede sözü geçen,yönetici bir hoca,kızıma idare et saygılı ol,çok çalış demekten başka yol bulamadım,Allah yavrularımıza yardım etsin,sende birde öyle dene canım,belki kayıbın olmaz,sınavların iyi geçmiştir,bence başarmışsındır...:nazar:

canım anlatımımdan başarılı bir öğrenci olduğun belli oluyor,birde yurt dışında okumak eminim zordur,baksana ırkçılık var diyorsun,gerçekten hayatta,başarılı insanların önünde engel çok insan var,ayağını kaydırmak isteyenlere karşı,sende önlemini almaya çalış,neden düşük not veriyor,bilinmez,ya sana gıcık olmuş türksün diye, yada seni kamçılamak adına yapıyor,yinede çok insafsızca,benim kızımın var öyle bir hocası,kızım nefret ediyor,ama ne yapsın,karnede sözü geçen,yönetici bir hoca,kızıma idare et saygılı ol,çok çalış demekten başka yol bulamadım,Allah yavrularımıza yardım etsin,sende birde öyle dene canım,belki kayıbın olmaz,sınavların iyi geçmiştir,bence başarmışsındır...:nazar:

Burda okumak gercekten cok zor :26: Cok irkci bi yer. Burda en cok universiteye gidenler yabanci ogrenciler. Kendi insanlari egitime onem vermiyo. Ilerde bizim daha iyi yerlere gelip kendi insanlarini ezmemizi istemiyolar. Bu yuzden suan da zaten hedefime cok yaklasmisken, yapabildigi butun kotulugu yapmak icin cabaliyo. Ben A,B,C vs. alsam bircok universiteden teklif alirim ama D ve E ile kimse yuzume bakmaz. Yani kisacasi okumamam icin yapiyo. Kac senedir bunlara katlaniyorum, ustelik birde vatanimin hasretini cekiyorum, sevdiklerimi ozluyorum. Ne yaparsa yapsin, ben hayallerimden vazgecmicem. Ve universiteye gidicem. O da yaptiklariyla kalacak. Allah'a havale ediyorum. Nasil biliyosa oyle yapsin bu kalbi tas kesilmis insanlari.

Kizinizin durumuna cok uzuldum. Allah yardimcisi olsun. Turkiye'deki arkadaslarimdan da duyuyorum. Burda yapildigi kadar olmasa da orda da yapiliyo bazen boyle ayrimciliklar. Allah hepimizin yardimcisi olsun. Insallah iyi olur sinav sonuclarim. Olmasa bile, bisey kaybetmis sayilmam. Sinavsiz derslerle devam ederim olan 6 aylik emegime ve cok geride olmama olur ama hazmetmeye ve cok calismaya devam edersem bu gunleri de atlatirim. Yorumunuz ve desteginiz icin cok tesekkur ederim. :)

Benim universiteye gitmemi istemiyor. Bana yuksek notlar verip onumu acacagina kendi irkindan benim kadar caliskan olmasa bile benden yuksek notlar alip onlarin onunun acilmasini istiyo. Cunku yaptiklari bir degil iki degil. Daha anlatmadigim cok sey yapti beni bu dersten cikarmak icin. Cunku benim bu derste basarili oldugumu biliyo. Gecen seneki hocam bana A verirken simdi nasil oluyoda D lere kadar dusuyorum 1 senede. Cevabi cok basit, cunku gecen seneki hocam emekli oldu gitti ve yerine bu geldi. Bu da tam bi irkci. Siniftaki butun yabanci ogrencileri dersten cikarmayi basardi. Ben cok dayandim pes etmedim ama artik yeter, gercekten biktim. Isimi zorlastirmaktan baska bisey yapmiyo. O kadar cok kucuk hatalar cikariyoki onlari tekrar duzenleyim, tekrar yazayim derken diger derslerimden geride kaliyorum.

Bunu okul müdürüyle filan paylaşsan nasıl olur acaba? O zamanda takıp daha kötü şeyler yapabilir belki? Şaşırdım bende bilemedim ne yapacağını? :26:

Bunu okul müdürüyle filan paylaşsan nasıl olur acaba? O zamanda takıp daha kötü şeyler yapabilir belki? Şaşırdım bende bilemedim ne yapacağını? :26:

O ondan da beter bu okul da 5 Turk arkadasim haric bana destek olabilecek kimse yok. Cok yalniz hissediyorum kendimi ve cok aptalim herseyi bu kadar zorlastirdigim icin. Keske bu kadar cile cekmeden ciksaydim o dersten. Bosuna cabaladim. 6 ay cehennem gibiydi :( Simdi ise butun cabalarim bi hic... Hicbiseyin degeri kalmadi, bosunaymis... :14:

selam canim,

senin yasadiklarinin cok daha kötüsünü bende yasadim.Türkiyeden Lise 2ci sinifa gectigimde Almanyaya gelmistim. Tam ergenlik cagi.Ögretmenlerimin birkaci öyle canimi sikmistimki,günlerce agladim.Dil bilmiyorum, yardimci olacak kimse yoktu.Hergün türkiyeye geri gitmek istiyordum.

Sonra yasli bir alman ögretmenim, "ben 30 yasinda liseyi bitirdim, sonrada universite okudum, ögretmen oldum ,sen cok daha gencsin, üzülme " dedi.Böyle bir insana denk geldim.Dili cok iyi ögrenmeye calistim. Sene kaybettim, hic takmadim. Universiteye girdim, yüksek lisansi bitirdim.Sene kaybetsende kafaya takma, sonuc güzel olsun.Benle o zaman almanca bimiyorum diye kücümseyenler, simdi ne haldeler görsen.

Dayimin kizina ise sen bu liseyi basaramazsin, birak demislerdi.Sadece dil sorunu var diye.Ne oldu biliyormusun ? iki sene doktor olacak.Cok basarili bir ögrenci.

Yani canin sikma, üzülme, her ülkede böyle ögretmenler var, gerekirse tekrar et.Ama universitesini oku. Türkiyede insanlar 5-10 sene KPSSye giriyorlar garibanlar.

Canini sikma , daha hirsli ol, bir tek sen degilsin bunlari yasayan, cok öptüm seni canim..:)

selam canim,

senin yasadiklarinin cok daha kötüsünü bende yasadim.Türkiyeden Lise 2ci sinifa gectigimde Almanyaya gelmistim. Tam ergenlik cagi.Ögretmenlerimin birkaci öyle canimi sikmistimki,günlerce agladim.Dil bilmiyorum, yardimci olacak kimse yoktu.Hergün türkiyeye geri gitmek istiyordum.

Sonra yasli bir alman ögretmenim, "ben 30 yasinda liseyi bitirdim, sonrada universite okudum, ögretmen oldum ,sen cok daha gencsin, üzülme " dedi.Böyle bir insana denk geldim.Dili cok iyi ögrenmeye calistim. Sene kaybettim, hic takmadim. Universiteye girdim, yüksek lisansi bitirdim.Sene kaybetsende kafaya takma, sonuc güzel olsun.Benle o zaman almanca bimiyorum diye kücümseyenler, simdi ne haldeler görsen.

Dayimin kizina ise sen bu liseyi basaramazsin, birak demislerdi.Sadece dil sorunu var diye.Ne oldu biliyormusun ? iki sene doktor olacak.Cok basarili bir ögrenci.

Yani canin sikma, üzülme, her ülkede böyle ögretmenler var, gerekirse tekrar et.Ama universitesini oku. Türkiyede insanlar 5-10 sene KPSSye giriyorlar garibanlar.

Canini sikma , daha hirsli ol, bir tek sen degilsin bunlari yasayan, cok öptüm seni canim..:)

Merhaba canim. Aslinda senin durumun daha zormus. Ben de 12 yasimda geldim Turkiye'de 6. sinifa yeni gecmistim, bitiremeden geldim. Bende ilk gunler hatta ilk sene cok aglamistim, alisamamistim, sonra yavas yavas alistim ama ne zor gunler atlattim oyle.

Ne kadar iyi bi ogretmenmis. Burda oyle birini bulmak imkansiz. Iyi ogretmenler de var ama benim sansima sectigim derslerin hocalari cok kotu. Cok sukur dilim cok iyi, gayet iyi ogrendim ama bunu da hazmedemeyip hala durduk yere sorun cikaranlar var. Umarim bende senin gibi universiteyi kazanirim ve kurtulurum bu okuldan.

Dayinin kizi da doktor olacakmis ne guzel:) Kucukken bende hep doktor olmak isterdim ama suan imkansiz malesef.

Canimi sikmamaya uzulmemeye calisiyorum ama kafam hala karmakarisik. Annemle de konustuk bugun. 15 Martta sinav sonuclarim gelecek. Yani 2 hafta beklicem ondan sonra sonuclara gore hangi dersten cikip, hangisinden cikmayacagima karar vericem. Simdi kafama gore hareket edip, sonra pisman olmaktan uzulmekten korkuyorum. Bunun icin biraz daha sabredicem.

Destegin icin cok tesekkur ederim canim, inan cok iyi geldi. Iyiki varsin :)) :16:

Back