Burun kemiği kısalığı

Merhaba arkadaslar
22+3 haftalik hamileyim. 12. Haftamda ikili tarama testi yaptirdik hersey normal cikti gayet iyi dedi doktorum. Bugun ayrintili ultrasonda bebegin burun kemigi kisa oldugu icin down sendromu olabilir dedi ama baska hic bir seyi yok ense kalinligi, bagirsak, kalp hersey normal sadece burun kemigi ķisaligina bakilarak down sendorumu teshisi konulabilirmi. Amniyosentez onerdi ama riskinden dolayi biz istemedik yaptirmak ki zaten bizim dusuncemis down sendromlu olsa bile aldirmamak. aranizda oyle bi durun yasayan varmi yani sadece burun kemigi kisa denilip bebegi down sendromu olam yada saglikli dogan oldumu merak ediyorum sirf merakimizi gidermek icin nifty testini yaptirmalimiyiz cok kararsiz kaldik cunku bizi maddi acidan su an icin zorlicak bi test. Ikili tarama testimide yukledim bu durumlari yasayan arkadaslar cevap verirseniz sevinirim Eki Görüntüle 2785538
Yani icinizi ferahlatirmi bilmem doktorlar benim bebegiminde nazal kemigini hic olcemediler en son biri 3 ölcmustu sukur oglum gayet iyi ufacik burnu var findik gibi:)

Merhaba aynı durum bende de var. Bize nift testi yaptır dedi yaptırdık. Siz naptınız. Her şeyi sağlıklıydı. Geri dönerseniz sevinirim
20 haftalıkken yapılan ayrıntılı us de burun kısalığı, kalpte delik ve parlaklık görüldü. Nipt temiz çıktığı halde amniosentez istendi. Sancılı 4 hafta bekleyiş sonrası sonuçlar temiz çıktı🙏. Genelde sorun çıkmıyor bu sebeplerden. Ama çok düşük bir olasılık olsa da doktorlar bunu görebilmek için amniosentez istiyorlar. Uzmanı yaparsa korkulacak bir prosedür değil. Gebeliğe son verseniz de devam etseniz de durumun ne olduğunu bilmek sağlıklı bir yaklaşım için gerekli. Dilerim tüm endişeli annelerin de temiz sonuçlarla yüzleri gülsün🙏

X