3 lu tarama testim riskli cikti

38 yaşında ikinci çocuğunda bütün taramalı testler bozuk cıktı.. özel hastaneye gidiyordum.benimde illa sıvı almak istemişlerdi.. kabul etmedim.doktorum zaten 35 yaş üzeri tahlillerde riks zaten fazla görünür dedi...ben zaten aldırmayı ne olursa olsun düşünmediğim için.. tabii üzüldüm.dogum yapana kadar..şuan çok sağlıklı dünyalar güzeli zeki bir kızım var..5yasina girdik..hatta ben doğduğunda çok uyuyan bir bebekti..zekâ geriliği var diye düşündüm.cunku okadar testlerden emindiki doktor..lütfen üzmeyin kendinizi yaş faktörü tahlilleri riksli gosteriyor

merhaba arkadaslar. 17 haftalik gebeyim 2 gun once 3 lu tarama testim 1:142 riskli cikti yani down sendromu riski.. 40 yasindayim..2.bebegime gebeyim. dr aminosentez yada nifty testi dedi. nifty yaptirdim kan alindi. sonucu bekliyorum.aglaya aglaya harap oldum.cevrenizde bu tarz bisey yasayan varmi paylasirmisiniz.moralim.cok bozuk.
Sağlikla kucağiniza alin inş.
Benim 26 veya 40 ti tam hatirlayamadim simdi,çikmisti.
Kan testi yaptirdim.sorun yoktu.
Sakin olmaya calişin.bu sonuçlar hep ihtimaldir.
Yaş faktoru de eklenince.
Zaten sonuç milyon yada milyarda bir bile olsa ihtimal bence ya var ya yoktur.paranin iki yuzu gibi ya yazi ya turadir.cunku sonucta o milyari oluşturan kumenin icine girilmiştir bir kere.
Kan sonucunuz cikinca durumu öyle değerlendirin.sakin olun şimdilik.riske atmayin

Benim tanıdığım 3 abla bu testi yaptırmış ve hepsine risk grubundasin hemen alicaz bebeği demiş doktorlar 3 ü farklı doktorlara gidiyor ve birbirini tanımıyor ben tanıyorum yani onu da açıklayayım.
Sonra 3 kişi de bebeklerinden vazgeçmemişler ve hepsinin bebekleri çok sağlıklı olmuş . Şimdi hepsini açıklıyorum .
Bir tanesi izmir de derece yapıyor okulda başarılı .
Bir tanesi daha 3 yaşında gayet sağlıklı sıkıntı yok.
Bir tanesi de dünya güzeli sarışın mavi gözlü bir kız ve o da çok zeki.

Benim yengem.icinde yaşından dolayı risk var denmisti ikili tarama testinde . İkizlere hamileydi bebeklerden biri icin aminiosentez yapalim dediler ama buda sonucta riskli bi yöntemdi yaptırmadı Allahtan hayırlısı sonuc ise kocaman bir mutluluk Allaha şükür sağliklilar minik prenseslerimiz.

insallah benimde sonuc iyi cikar. cocugum hergun karnimi opuyor anne ne zamn dogacak kardesim oyun oynuycaz diye cok heyecanli.. sirf birbirlerine destek olsunlar diye yalnuz kalmasin su hayatta diye niyetlenmustim. rabbim oglumun yuzune baksin diye dua ediyorum..:KK43:((
Merhaba aynı şeyleri yaşamış biri olarak yazıyorum
Şu yazdığınız cümleleri ve hissettiklerinizi birebir yaşadım gerçekten yıpratıcı bir dönem inşallah temiz sonuç alırsınız
2 li testte 1:50 risk taşıyordum 30 yaşındayım
Bende yurt dışına gönderilmesi için test yaptırdım 15 günde çıktı sonucu çok şükür sorunsuz atlattık
Yalnız bana doktorumun dediği bebekte bi anomali görmediğini bu test sonucunun hamileliğin ileriki haftaları için risk sinyali verebildiğini de söylemişti
Yüksek tansiyon vs tuzu yağı kesmemi önerdi
Şuan 13 aylık bebeğim sizde inşallah güzel haberler alacaksınız

burun ve ense icin bir test demedi. nifty sonucunu bekliyorum suan
Yalnız bu testler için hazırlanan forma sizinle alakalı bebekle alakalı bilgiler de yazılır ense kalınlığı burun kemiğinin olup olmadığı kaç haftalık olduğu

inan yiprandim 2 gunde..esim olumlu ol diyo gel de ol o kurt dystu birkere icime. bunalima girdim inan. psikolojim berbat oldu. ruyalarim bile o yonde takmaktan. sonucum normal ciksa da bi bagirsam ohhh diye..
Beklemek zor bir surec evet belirsizlik var cunku bende stresle beklemistim.kendini oyalayacak seylerle ilgilen zaten kisa bir sure gecer hemen

Eminimki bir kac sene sonra sizde ben bunu yasamistim diye anlatacaksiniz...rahat olun olasılıklarla hamileliginizi zehir etmeyin..sizi cok iyi anliyorum..ikinci bebegimde toksoplazma gecirmistim..cok agladim üzüldüm...ama su an bende anlatıyorum anı olarak...bence temiz cikacak sonuclariniz

İkili tarama ve detayli ultrason goruntunuz iyiyse cogu dr 3’lu ve 4’lu teste gerek duymuyor. Benim de dr’um istemisti 3’luyu ve 1/120 gibi bir sey cikmisti. Prena test sonucum temiz gelmisti, bu sirada detayli ultrasonu yapan dr beni baya rahatlatmisti

Benim hamileliğiminn 20 haftasında detaylı ultrasonda burun kemiğinin küçük olduğunu down sendromlu olabileceğini söylemişlerdi
Tabiki bizde çok ağladık üzüldük ama biz sağlıksız da olsa dünyaya gelme hakkı war Allah 'ın verdiği canı biz alamayız diye aldırmayı hiç düşünmedik
Dr amniyosentez önerdi ama sağlıklı dahi olsa kaybetme riskiniz war dediği için onuda yaptırmadım
Sonra 2 milyarlık testleri duyduk ilk başta yaptıralım dedik hiçteyse cidden down sendromlu ise ona göre bi yaşam tarzı belirliyelim dedik
Sonra eşim hasta da olsa Allah tan geldi öğrensekte birşey değişimicek teste vercegimiz parayla oğlumuz eşyalarını daha güzel alalim dedi bende kabul ettim
Tabi doğuma kadar bazen ağladım bazen nasıl yapicam dedim bazen ona insanların aciyacağini düşündüm ama vazgeçmedim çünkü ben onu canımdan çok seviyordum
Ve beklenen gün gelip çattığında çocuk doktoruna bize down sendromlu demişlerdi öyle mi diye sorup bunu size kim dediyse dötünü yesin dedi bu cocuk sapasaglam
tabi insan yinede rahatliyamiyor ama topuk kanı sonucumuzda temiz çıkınca çok şükrettik
Şuan yanında uyumamak için gülen 3 aylık bi oğlum ve hasta deil şimdiden çok akilli
Ama hasta dahi olsaydı bn yine onu çok sevicek yine ona çok iyi bakıdandım
Lütfennn sakin içindeki candan vazgeçme lütfenn....

merhaba arkadaslar. 17 haftalik gebeyim 2 gun once 3 lu tarama testim 1:142 riskli cikti yani down sendromu riski.. 40 yasindayim..2.bebegime gebeyim. dr aminosentez yada nifty testi dedi. nifty yaptirdim kan alindi. sonucu bekliyorum.aglaya aglaya harap oldum.cevrenizde bu tarz bisey yasayan varmi paylasirmisiniz.moralim.cok bozuk.
Sakınnnn ama şakın ağlama benim de 2 li testim normal 3 lü testim riskli çıkmıştı bana da doktor direk aminosentez demişti asla yaptırmadım detaylı ultrasonda daha net gözüküyor detaylıya girdim herşey hırmla çıktı suan bir yaşına girecek sağlıklı bır oğlum var üzülüp bebeğini de üzme şakın

Merhaba arkadaşlar, yaşım 38, 2.bebeğime 15+5 haftalık hamileyim. 12+4 haftamızda ikili test yaptırdım. Nazal kemik oluşmuş, ense kalınlığı 1.5-di. Fakat 13+4 haftadayken kan sonuçlarım belli oldu, bir tek biolojik test 1:59 riskli çıktı. Doktor yaşına göre normaldir değerlerin dedi, ama yene de risk var. Istersen NIFTY yaptır dedi. Risk var sözünü duyunca darmadağın oldum. Eve nasıl vardım bilemedim. Aynı gün akşama kadar internette araştırdık bu testi, yaptırtmak için karar verdik. Gerçi sonuç ne olur olsun bebeği aldırmak gibi niyyetimiz yoktu, sadece bir an önce netleşsin istedik. Akşama doğru aradık gelip evde benden kan aldılar, 2100tl ücret ödedik. Sonuçlar 10 iş gününe çıkıyormuş. Hayatımın en zor bekleyişi oldu bu 2hafta. Bir ben bildim neler çektiğimi bir de Allah. Sadece duadan başka elimden gelen bir şey yoktu. Nihayet dün sonuçlar geldi. Incelenen parametrlerde yüksek risk saptanmamıştır. Yani hepsi düşük riskli, sonuç temiz çıkmış. Sadece şükürler olsun Allahıma deyip sevinçten ağlayıp 23 aylık kızıma sarıldım. Biraz uzun oldu kusura bakmayın. Sadece bu durumu anlatma sebebim, belki benim yaşadıklarım birisine teselli olur. Boşuna benim gibi stres yaşamaz. Hakkınızı helal edin. Daha doğumuma kaç aylar var. Inşallah sağsalim alırım bebeğimi kucağıma. Hamilelere sagsalim yavrularını kucaklarına almayı, hamile olmayanlara ise Rabbim tez bir zamanda hamile kalmayı nasip etsin

Rabbıme cok sukur guzel haber geldı. test sonucum normal cıtı. 4lu ultrasondada gorduk bebegimi.. cok zor bır 10 gun yasadım. rahat olamadım uyuyamadım.. Allah kımsenın emeklerini bosa cıkarmasın. Gebelık cok zor bir sürec. Rabbım her hamıleye yardımcı olsun saglıcakla bebeklerını kucaklarına almayı nasıp etsın. buradan bana destek olan herkese cok tesekkur ederım.Allah sızden razı olsun..

merhaba arkadaşlar, aylar önce buraya yazmıştım, 2li testim riskli çıktı deye. 9gün oldu bebeğimi kucağıma alalı, çok şükür sarılık dışında bebeğimde hiç bir sıkıntı olmadı. Içinizi ferah tutun. 2li, 3lü testlerin yanılma payı çoktur. Allah yar ve yardımcınız olsun

Merhaba benimde trisomy 18 artan risk çıktı üçlü tarama testinde sizin ne çıkmıştı. Doğum yaptınız sanırım siz

Back
X