3 lu tarama testim riskli cikti

merhaba arkadaslar. 17 haftalik gebeyim 2 gun once 3 lu tarama testim 1:142 riskli cikti yani down sendromu riski.. 40 yasindayim..2.bebegime gebeyim. dr aminosentez yada nifty testi dedi. nifty yaptirdim kan alindi. sonucu bekliyorum.aglaya aglaya harap oldum.cevrenizde bu tarz bisey yasayan varmi paylasirmisiniz.moralim.cok bozuk.

Merhabalar
Bizzat ben yaşadım. Benimdr ikili testte aynısı oldu. İkili testte ense kalınlığını Yüksek gördüler. Down sendromlu olabilir dedi perinatoloji. Aynı testi bende yaptırdım. Nifty testi. Öncelikle sakin olun o dönüş bekleme aşaması gerçekten çok zor. Üzmeyin kendinizi. Bizde 3.500 tl vermiştik kan alındı ve 1 hafta sonra sonuç aldık. Sonuç temizdi. Yani ben yıprandığımla kaldım. Aynı doktora devam etmedim. Hem kadın Doğum hem perinatoloji. 17 -18. Haftalarda da kalbi delik denildi ama Doğuma kadar kapanır dedi doktor. Dedikleri gibi kapandı. Şu an 11. Aylık çok şirin bir kızım var bir problem Yok :)
Tek tavsiyem sakin olun ve üzülmeden bekleyin. Sizin üzüntünü bebeği çok etkiler. Ben hep kendimi tutmuştum güçlü olmaya çalışmıştım ama bir yandan da çok düşünüyordum. Zaten 30 yaş üstü tüm gebelikler riskli sayılıyor. Sıkmayın canınızı

merhaba arkadaslar. 17 haftalik gebeyim 2 gun once 3 lu tarama testim 1:142 riskli cikti yani down sendromu riski.. 40 yasindayim..2.bebegime gebeyim. dr aminosentez yada nifty testi dedi. nifty yaptirdim kan alindi. sonucu bekliyorum.aglaya aglaya harap oldum.cevrenizde bu tarz bisey yasayan varmi paylasirmisiniz.moralim.cok bozuk.
Ben yaşadım ve çok araştirdim o 2li 3lü testlerin yüzde 90 bile güvenilirligi yokmuş boşuna üzülme. Benimde tam bu rakamlar çikmişti. Gataydi burasi ve herkese ayni rakami verip herkesten amniyosentez istiyomuş. Kapidaki hamile bayanlarla bir olduk konuştuk. Hepimiz vazgeçtik gatadan ve ben özel bir hastanede harika bi doktor buldum ona gittim ismi oscar. Bende aylarca ağlamiştim boş yere ağlamişim sende boşuna üzme kendini hiç güveni olmayan testlere

Bizzat kendim yasadim canim hatta benmki daha riskli cikti 81/1 cikmisti. Yasimda 26 ydi ustelik o zaman. Ama cok şükür allaha saglikli 22 aylik yavrum kucagimda uyuyo suan. Rabbim esirgesin tum yavrulari tum kotuluklerden. Hic canini sikma yanlis cikiyo bunlar ya hic inanmiyorum bidaha hamile kalirsam asla yaptirmam o testleri. Dua et alllaha sigin umarim sende hayirlisyla yavrunu kucagina alirsin

Evet gecen yil arkadasim yasadi 34 yasindaydi riskli cikti onada ayni testleri önerdiler ama o yaptirmadi farki hastanelrden ve tip fakultesinden tekrar 3 lu test yaptirdi o hastanelerinde sonuclari temiz cikinca bir daha gitmedi doktorunu degsirtirdi. Simdi cok saglikli bir oglu var

Başka bir hastanedeki doktor 2li 3lü taramalarin güvenilirliginin sadece yüzde 60 oldugunu söylemişti. Detayli ultrasondada burun kemigi varsa tamam ama ondada özele gitmiştik yoksa baska bi hastanede yine burun kemigi yok diyen asistanlar olmuştu. Şaka gibi

Arkadaşlar kaç yaşına kadar kadınlar doğum yapabilir en son? Duyduğunuz en son kaç yaş? Annem 36 yaşında en küçük kardeşimi doğurmuştu.

İnşallah bebeğinize sağlıkla kavuşursunuz.

Başka bir hastanedeki doktor 2li 3lü taramalarin güvenilirliginin sadece yüzde 60 oldugunu söylemişti. Detayli ultrasondada burun kemigi varsa tamam ama ondada özele gitmiştik yoksa baska bi hastanede yine burun kemigi yok diyen asistanlar olmuştu. Şaka gibi
gercekten ilginc olmus..guvenilirlik olayini bilmiyorum suan sizden ogrendim.

Allah ın izniyle yavrunuz inşallah sağlıkla doğsun
yakın arkadaşımın 2 li testi riskli çıkmıştı amniyosentez yapıldı onda temizdi şükür
tabi bundan 12 yıl önce öyle yapılıyordu

Arkadaşlar kaç yaşına kadar kadınlar doğum yapabilir en son? Duyduğunuz en son kaç yaş? Annem 36 yaşında en küçük kardeşimi doğurmuştu.

İnşallah bebeğinize sağlıkla kavuşursunuz.
Benim doğum yaptigim yerde 45 yaşinda biri vardi dogum yapan tüp

Sonucum iyi cikti cok şükür. Bekleme suresi stresli oluyor tabi.insaallah seninde iyi cikacak
inan yiprandim 2 gunde..esim olumlu ol diyo gel de ol o kurt dystu birkere icime. bunalima girdim inan. psikolojim berbat oldu. ruyalarim bile o yonde takmaktan. sonucum normal ciksa da bi bagirsam ohhh diye..

ahh oyle zorki suan tum olasiliklari dusunuyoruz. olursa nolur olmazsa diye.. hayat cok zor mucadele..bu tip bebeklerin sorunlari cok fazla gelisim geriligi zeka geriligi kalp sorinlari toplumda dislanma vs.bir ise de giremiyorlar..kim arakasinda olacak surekli..herseyi dusunmek zorundayim mecburen.. cok yipratici bir durum..
Zaten kendin açısından değil onun açısından da düşünmek zorundasın öyle bi durumda sana bişey olsa kim bakcak ne olcak gibi sonuçta 1dk sonramız belli değil

Ama şimdilik bunları boşver dua et hayırlısı olsun de

Ben üçlü testi yaptırmadım ikili test yapıldı 1:125 risk çıktı yaşım 38 bebeğim iki buçuk aylık oldu şu an çokkkk şükür gayet de normal hatta çok meraklı ☺️ Kendinize hamilrliği zehir etmeyin onlar sadece istatistik ,tanı değil.Önemli olan Ayrıntılı usg

Canim , benim bir tanıdığımında riskli çıkmıştı , amniyosentez de yaptırdı sonucu temiz çıkmıştı hatta onunda yaşı 38 felandi... yaştan dolayı öyle çıkmıştır..
Sağlıklı gebelikler dilerim..

benim de 142 idi. nifty yaptırdım temiz çıktı bebeğim sağlıklı.

kız o risk dedikleri senin yaşın ayol. bebişde bişi yokyur merak etme.

Sakin olun tarama testlerinde hata riski çıkma olasılığı yüzde 40 gibi bi oran yanlış çıkabilir

ahh oyle zorki suan tum olasiliklari dusunuyoruz. olursa nolur olmazsa diye.. hayat cok zor mucadele..bu tip bebeklerin sorunlari cok fazla gelisim geriligi zeka geriligi kalp sorinlari toplumda dislanma vs.bir ise de giremiyorlar..kim arakasinda olacak surekli..herseyi dusunmek zorundayim mecburen.. cok yipratici bir durum..
Bi yere kadar hak veriyorum size ama bi yerden sonra düşüncelerinşze katılmıyorum, toplumdan önce böyle düşünerek siz dıslıyorsunuz , ben her canlının yasama hakkını olduğunu savunanlardanım, öyle yapacağınız için demiyorum ama bugün down sendromlu diye aldırırsınız yarın başka bi yakınınızda başka bir engel oluşur hayat bir sınav bu sınavdan geçmekte var kalmakta iyi düşünün..

Back
X