- 8 Haziran 2018
- 11
- 4
- 33
-
- Konu Sahibi denizz0023
Burun estetiği sonrasında oluşan. Burun tıkanıklığı, nefes alamama, dirençli nefes alma, çökme, yamulma vb durumlara bağlı nefes darlığı, hatalı estetik sonrası nefes problemi, aşırı doku çıkarımına bağlı nefes sorunu yaşayan arkadaşlar diğer bu durumları yaşayan arkadaşları aydınlatmak için tüm süreci paylaşalım. Teşekkür ediyorum.
Ben 28 hazirandaH amwliyaa oldum. Doktoeum her ne kadar bir problem yok dese de nefes almakta zorlanıyorum. Nazal valv darligindan şüpheleniyorum. Ki ben küçük bir burun istememe rağmen oldukça küçük olmus. Doktor beni hem gorunti açısından hem nefes acisindan mahvetri. dava açmak istiyorum. Bu isi doğru duzgin yapmayacksan yapma. Benim ve ailemin hayatını mahvetti. Ne yapabilirim sizce?
Nefes almanin düzene girmesi için doktorlar 6 aya kadar süre veriyorlar genelde. Sizin nefes durumunuz çok mu ileri düzeyde?: yoksa hafif bir tıkanıklık mı?Nefes haricinde hangi sıkıntılarıniz var?
Merhaba, nefesle alakalı son durum nedir acaba? Ben de aynı problemi yaşıyorum. Neredeyse altı ay oldu ameliyat olalı dediğiniz gibi bir tarafta yapışıklık ve tıkanıklık var. Ne zaman geçer , ameliyat gerekiyor mu tekrardan bilmiyorum. Dışarıdan bakıldığında görüntüde bir problem yok ama nefeste sıkıntı var. Canimi sıkıyor.Biliyorum ama burnumun tek tarafından şimdiye kadrs hiç tam bir nefes alamadim hiç tam avilma olmadı ama yanlara dorud burnumu çekince açılıyor. Beni içinde yapışıklık oluyor. Bu da nazal valv darlığı isareti gibi. Ben doktorumdan şikayetçiyim. Kesinlikle de dava açmayı düşünüyorum. İşleri sadece burnu küçültmekmiş gibi. Resmen kemik yigini burnum. Hiç yan bırakmamış. Dümdüz bir kemik ve küçük yamuk bir burun ucu. Dava için bir yıl beklemek gerek biliyorum. nasıl olması gerektiğini neler yapılması gerektiği mi bilen biri bana yardımcı olabilir mi?
Bende çok iyi alamayıyprum 8. Aydayım hala burnum şişip tıkanıo ama şuan daha iyi 2 ay öncesine kadar oturup eğildiğimde hep tıkalıydı.şişlikten benimki ama o şişlikler geçmio içi şişio . Üstelik burnumu kavisli yapmış bu yüzden bende daraltıldığını düşünüyrm. Tıkalı değilken nefes alıyşrum kemikte aorun yok ama dar olduğu için çabuk tıkanıyorBen 28 hazirandaH amwliyaa oldum. Doktoeum her ne kadar bir problem yok dese de nefes almakta zorlanıyorum. Nazal valv darligindan şüpheleniyorum. Ki ben küçük bir burun istememe rağmen oldukça küçük olmus. Doktor beni hem gorunti açısından hem nefes acisindan mahvetri. dava açmak istiyorum. Bu isi doğru duzgin yapmayacksan yapma. Benim ve ailemin hayatını mahvetti. Ne yapabilirim sizce?
Hiç doktora gittiniz mi? Açıklama yaptı mı ? Benim doktor kesinlikle üstüne mal etmiyor. Ya sinüzitin vardır ya alerjinin ben herşeyi düzgün yapmışım diyor da. Alerji varsa tek burun niye sorunlu iki burunda tıkalı olmalı. Ben bu yüzden güvenemiyorum. Bir de tıkalı taraf birbirine degiyor orda et gibi bişey var sanki. Daraltti burnumu ondan sanrm. Ama dışarıdan bı eğrilik gözükmüyor şu an.Bende çok iyi alamayıyprum 8. Aydayım hala burnum şişip tıkanıo ama şuan daha iyi 2 ay öncesine kadar oturup eğildiğimde hep tıkalıydı.şişlikten benimki ama o şişlikler geçmio içi şişio . Üstelik burnumu kavisli yapmış bu yüzden bende daraltıldığını düşünüyrm. Tıkalı değilken nefes alıyşrum kemikte aorun yok ama dar olduğu için çabuk tıkanıyor
Doktoruma gidemedim henüz en son 4 ay önce gitmiştim şişlik dediHiç doktora gittiniz mi? Açıklama yaptı mı ? Benim doktor kesinlikle üstüne mal etmiyor. Ya sinüzitin vardır ya alerjinin ben herşeyi düzgün yapmışım diyor da. Alerji varsa tek burun niye sorunlu iki burunda tıkalı olmalı. Ben bu yüzden güvenemiyorum. Bir de tıkalı taraf birbirine degiyor orda et gibi bişey var sanki. Daraltti burnumu ondan sanrm. Ama dışarıdan bı eğrilik gözükmüyor şu an.
Merhaba peki dr ne diyor bu konu hakkinda benimde sol ic kemigim yamukmus duzeltmis benimde ici sis hala bi tarafa kulak cubugu giriyo digerine girmiyo fazla :)) icine dogru odemdir umarim rahatsiz etmesede simdilik ilerde nefese engel.olmamasi dilegiyleBenimde ameliyatım 3.ayına girmek üzere. Havalar soğuk diye sürekli burundan soğuk hava aldığım için boğaz iltihabı oluyor. Sonrasında burun akıntısı, tıkanıklık. Doktor maskesi kullanmaya başladım. İyi geliyor. Soğuk havayı engelliyor. Benim ameliyatımda burun delikleri sol tarafta kemik eğriydi. Yani sol taraf nefesi engelliyordu. Ameliyat oldum hala dar. Şişlikliklere yoruyorum ama, ışıkla baktığımda hep dar. Yani içi daha kemikli, kenarı deriyle şiş. Anlamadım neden aynı. Biraz daha geçsin bakalım ne olacak. Herkese geçmiş olsun. Burun ameliyatı sabır işi gerçekten.
Benim de sağ tikaliydi orası açıldı sol problemli. Dediğin gibi şiş duruyor biraz orası. Konkları kucultmus olması lazım ya onları bırakmaz herhalde. Sag taraf çok iyi çünkü birini küçültüp birini niye bıraksın. Kalp sol tarafta ya acaba o yüzden mi şişlik diye düşünüyorum. Yani ödem inmesi orda daha zor olur kalbe yakın oldugundan. Bunlar tabi bir varsayım. Başka var mı sadece sol tarafta şişlik olup da zamanla düzelen?Doktoruma gidemedim henüz en son 4 ay önce gitmiştim şişlik dedionu görmek istemiyorum. O etkerin birbirine değmesi olayını bu aralarak çok az yaşıyorum ama 2 ay önce dediğim gibi hep öyleydi. Benim burnuma dokunduğumda şiş olduğunu hissediyprum. Yanları bile hala taş gibi. O etler desiğin konkalar oluypr. Ben ya ameliyat sonrası alerjiye bağlı konkalarda sorun olutuğunu düşünüyrm ya da 1 yıla düzelir şişlik indikten sonra. Soğukta da burun şişiypr çünkü. Çok aşırı derecede beni engellemediği için 2. Bir ameliyat düşünmüyorum. Eskiden de sağdan nefes alamıyordum. Sıkıldım artık. Hiç bir doktora güvenilmiypr. Korkuyorum burnuma mahvederler diye
Doktoruma gidemedim henüz en son 4 ay önce gitmiştim şişlik dedionu görmek istemiyorum. O etkerin birbirine değmesi olayını bu aralarak çok az yaşıyorum ama 2 ay önce dediğim gibi hep öyleydi. Benim burnuma dokunduğumda şiş olduğunu hissediyprum. Yanları bile hala taş gibi. O etler desiğin konkalar oluypr. Ben ya ameliyat sonrası alerjiye bağlı konkalarda sorun olutuğunu düşünüyrm ya da 1 yıla düzelir şişlik indikten sonra. Soğukta da burun şişiypr çünkü. Çok aşırı derecede beni engellemediği için 2. Bir ameliyat düşünmüyorum. Eskiden de sağdan nefes alamıyordum. Sıkıldım artık. Hiç bir doktora güvenilmiypr. Korkuyorum burnuma mahvederler diye
Benim de sağ tikaliydi orası açıldı sol problemli. Dediğin gibi şiş duruyor biraz orası. Konkları kucultmus olması lazım ya onları bırakmaz herhalde. Sag taraf çok iyi çünkü birini küçültüp birini niye bıraksın. Kalp sol tarafta ya acaba o yüzden mi şişlik diye düşünüyorum. Yani ödem inmesi orda daha zor olur kalbe yakın oldugundan. Bunlar tabi bir varsayım. Başka var mı sadece sol tarafta şişlik olup da zamanla düzelen?
[/QUOTE. Umarım zamanla geçecek biseydir. Burunda eğrilik, yamukluk varsa ne kadar sonra belli oluyor. Acaba içerden eğrilik var da sis olduğu için mi anlamıyorum diye düşünüyorum bazen. Benim altı ay oldu icerde eğrilik olsa şimdiye kadar belli olurdu diye düşünüyorum.
Umarım benimde öyle olurAncak 13-14 ay sonra birden. Bire bacası temizlenmiş soba borusu gibi hava almaya başladım