Herkese merhaba, konudaki yorumları okudum ve aynı şeyleri yaşayan biri olarak yardımcı olabileceğimi düşündüm. 3 yıl önce Fatih Dağdelen'e burun ameliyatı oldum. Burnumda kemer veya nefes problemi yoktu. Ortasında küçük bir kemik çıkıntısı vardı ve yüzüme göre biraz uzundu. İsteğim fazla küçültülmeden, doğallığı bozmadan bir değişim yaşamaktı. O zamanlar gözüme nasıl bir perde indiyse sonradan fark ettiğim en büyük detay ilk görüşmemde Fatih bey' in burnum dışında her şey hakkında konuştuğuydu. Bilgisayarda yaptığı doğal burunla ameliyat sonucunun alakası olmadı. Ayrıca ameliyat kararını bana bırakmayıp hemen gün belirlemesi sonradan dikkatimi çeken bir şey oldu. En kötüsü Fatih bey her kontrole gittiğimde memelerini ne zaman yapıyoruz, düğün ne zaman gibi saçma şeylerle konuyu saptırıyordu.
8. Gün alçım çıkarıldığında burun deliklerimde yamukluk olduğunu fark ettim. Sorduğumda zamanla geçeceğini söyledi. Keşke öyle olsaydı. İlk başlarda burnum ödemli ve şiş olduğu için yamukluk ve kalkıklık net olarak belli olmuyordu. Sol tarafa doğru eğrilik vardı ama cok rahatsız etmiyordu. Şişlikler indikçe ve zaman geçtikçe burnum daha çok yamulmaya başladı. Sol tarafa eğrilik nedeniyle sağ tarafımdan yok denecek kadar az nefes alabilmeye başladım. Geceleri uykuya dalamama, uykudan devamlı uyanma ve devamında gelen ağlama krizleri!
Burnum her açıdan farklı gözüküyordu. Dışarı her çıktığımda insanların garip bakışlarına, fısıldaşmalarına, biraz daha patavatsız olanların ilginç yorumlarına maruz kalıyordum. Artık yeni bir ortama girmeye, yeni insanlarla tanışmaya korkar olmuştum. En sonunda psikolojik destek almaya başladım.
Revizyon ameliyatı olmaya karar verdim ama doktor seçimi çok önemliydi. Aynı şeyleri bir daha yaşamamak için en iyi doktorları araştırmaya başladım. Bu siteye de benzer şeyleri yaşayanların tecrübelerinden faydalanmak için üye oldum.
Güncel Öztürk' ün yaptığı ameliyatları çok doğal ve başarılı bulduğum için ilk önce onunla görüştüm. Burnumun büyük bir ölçüde düzeltilebileceğini ama revizyon sonrası küçük bir müdahale daha gerekebileceğini söyledi. Ayrıca burnum çok kavisli ve kalkık olduğu için kulak arkasından kıkırdak alması gerektiğini belirtti. Mart ayında görüşmüştüğümde revizyon ücreti 14 bin idi.
Daha sonra dermatoloğumun tavsiyesiyle Prof. Dr Reha Yavuzer'i araştırmaya başladım. Hakkındaki olumlu yorumlar sonucu görüşme için kliniği aradım. Muayenenin ücretli olduğu eğer bir operasyon yapılırsa tamamından düşüleceği söylendi. Ameliyat ücretinin çok yüksek olduğuyla ilgili yorumlar okumuştum. Operasyon ücretinin karşılayabileceğimden fazla olması durumunda muayene ücreti vermenin maddi olarak beni zorlayacağından bahsettim Reha bey'e. Beni kırmadı ve sorun olmayacağını söyledi. İlk görüşme her açıdan çok rahatlatıcı oldu. Düzeltilemeyecek bir sorun olmadığını ayrıca kıkırdak almanın gerekli olmayacağını söyledi. Psikolojik olarakta içimi rahatlattıktan sonra acele etmeyip istediğim zaman ameliyat olabileceğimi hatırlattı. İş ve okul programımı ayarladıktan sonra Reha bey'e ameliyat olmaya karar verdim. Ameliyat gününü belirledik ve öncesinde bir görüşme daha gerçekleştirdik. Reha bey iyi bir cerrah olmasının yanında son derece sıcakkanlı, mütevazi ve samimi birisi.
Alçım çıkalı iki gün oldu. İki gün daha bantlı kalacak. Çok şükür her şey yolunda. Burnumun bu kadar düzelebildiğine hala şaşırıyorum. Yamukluk, kavis, nefes problemi hepsi geride kaldı. Kıkırdakta alınmadı. Reha bey'i tanıdığım ve seçtiğim için çok mutluyum.
Umarım revizyon olmak isteyenlere ve bunları okumadan önce Fatih Dağdelen'e ameliyat olmayı düşünenlere yardımcı olurum. Herkese sağlıklı günler dilerim.
(Fotoğraf ve ameliyat raporu görmek isteyenler olursa özelden yardımcı olabilirim. Buradan fotoğraf yükleyemiyorum)