Burun estetiği sonrası kemerde şişlik

Merhaba, ben 15 eylulde plastik cerrahide burun ameliyati oldum piezo teknigi ile yapildi. Burun sirtimin ortasina yakin fakat sadece sol tarafta yani ne burun sirtimda ne de burun yaninda ikisi arasinda bi sertlik var, basta belli degildi sadece elime geliyordu 2.ayda doktoruma kontrole gittigimde dikis ipligi mi yoksa kemik mi suan emin degilim cok rahatsiz ediyorsa kucuk bi igne yapabilirim kamufle eder rahatsiz olmazsin eriyene kadar dedi kabul ettim. Klinik cikisi oranin sistigini hissettim aynada da minicik sistigini anladim ozetle su siralar gozume daha bir carpar hale geldi. Doktorumun burnuma enjekte ettigi sey dolgu mu yoksa kortizon ignesi mi bilmiyorum kendisine sordum fakat kamufle edecek falan dedi durdu asistanina yazdigimda ondan da ayni yaniti aldim. Sormak istedigim su bazi isiklarda o minik cikintinin uzeri beyazimsi duruyor yani kendi cilt rengimden daha acik, sizde de boyle bi sey var miydi? Yani kemik ise beyaz durur mu yoksa doktorum bana kortizon ignesi yapti da bu beyazlik onun yan etkisi mi? Ayrica sagdan soldan suan icin o cikinti belli degil fakat cenem koprucuk kemigi ile paralelken yani caprazdan kemerli gorunuyor

Merhabalar bana iğne gibi bir işlem yapılmadı. O yüzden sizdeki sıkıntıya yorum yapamam. Ama cildiniz kemiği gösterecek kadar ince değildir. Çıkıntı ile alakalı ışık yansımasıdır. Bendeki çıkıntı bariz belliydi özellikle sol tarafta elime geliyordu. Doktorum 1 yılı tamamladıktan sonra törpüledi. Şuan çıkıntı falan kalmadı. Biraz ödem var hala. O da bastırınca iniyor zamanla yok olur diye düşünüyorum. Parmağınızla bastırınca çıkıntı inmiyorsa muhtemelen kemiktir ve törpüleme gerekebilir.

Yanitiniz icin cok tesekkur ederim. Acik teknikle burun estetigi oldum sizinki de acik teknik ise torpulemede de yine acik mi yapiliyor

Benimki kapalı teknik olmuştu. Ama açık teknik bile olsa sonuçta törpüleme için açmaya gerek yok. Lokal anestezi ile burun deliğinin tek tarafından yaptı doktorum. Çıkıntı kemiği törpü ile sırta uyumlu hale getirdi. Burun ucunda problem yoksa, asimetri sorunu yoksa bence kemik çıkıntısından korkmayın. 20 dakikada istediğiniz hale geliyor

Cok tesekkur ederim, doktorumla gorustum yuksek ihtimal ile dikis ipligi, kemik ucuna da benziyor ama dikis gibi suan dedi. 6-8 ayda erirmis. 6.ayda tekrar gorecek yani martta umarim sadece dikis ipligidir. Asimetri falan hicbir sey yok sadece minik bi sislik calrazdan kemer gibi gorunuyor kemik ise de torpuler diye umuyorum iste

Doktorların tahmini doğru çıkıyor. O yüzden içiniz rahat olsun. Eski hali nasıldı bilmiyorum ama şuan mutlaka çok daha iyidir. Bu şekilde motive olabilirsiniz. Ve daha da iyi olacak. Çözümü var nasılsa

Kemerde dikiş ipi olabiliyor muymuş? benim de kemerde nohut gibi elime gelen bisey var ama cok dikkatli incelemedigin sürece dısrdan asla belli değil 20gün önce ameliyat oldum sizin ne kadar oldu ve herhangi bir iyileşme var mı? masaj yapınca kayboluyo gibi oluyo ertesi gün yine şiş

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…