• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Burun ameliyatı sonrasıyla ilgili kafamdaki sorular için yardım :)

PaSSioNn

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Ağustos 2009
148
0
96
37
İstanbul
Kızlar kafamda bi sürü soru var.Bi el atabilir misiniz? :dance:

1. Atel çıktıktan sonra doktor bant yapıştırıyor mu burna?Ne kadar süre kalıyor?

2. Yapıştırıyor ise burnun sadece delikleri gözükecek şekilde mi,yoksa küçük bir bant olarak burnun ortasına mı?

3.Yapıştırılan bant burnu daha mı büyük gösteriyor?Yoksa şişlikleri kapamada yardımcı mı oluyor?

4.Cildinizi temizlemek için önerdiğiniz bir ürün var mı?Çünkü alçı çıktıktan sonra burnumun soyulacağını düşünüyorum.

5. Şişliklerin ve ödemlerin inmesi için maydonoz suyu işe yarıyor mu?

6.Kaçıncı günden sonra (genelde) ameliyat olmamış gibi gözükülüyor?

7.Sizinde üst dudağınız çizgi gibimi duruyor?Yani dudak ile burun mesafesi arttığı için sanki bariz belli estetik olduğum.Üst dudağıma dolgumu yaptırsam diye düşünüyorum.Şu 6 ayda bir olan,iğneyle yapılan.

8. Göz altımdaki morluklar sarı oldu.Ne kadar sürede geçti sizinkiler?

9.Tamponlar alındıktan sonra nefes almam çok rahatlamıştı.Gece yatarkende nefes alıyorum.Ama ayakta olduğum sürede burnum tıkanıyor.Şuan gripli gibiyim.Burnum akıyor ama silemiyorum.Doktordan kurutucu gibi bişeyler isteyeceğim.Sizin bildiğiniz var mı?Grip ilacı içsem mi?

Şimdiden çooookkk teşekkür ederim cevaplarınız için...Yaşasın KK kardeşliği :lepi::kahve:

1. Atel çıktıktan sonra doktor bant yapıştırıyor mu burna?Ne kadar süre kalıyor?
Bany yapıştırıyor,2 hafta bant kalıyor
2. Yapıştırıyor ise burnun sadece delikleri gözükecek şekilde mi,yoksa küçük bir bant olarak burnun ortasına mı?
Alından burun deliklerine kadar bir bant var.

3.Yapıştırılan bant burnu daha mı büyük gösteriyor?Yoksa şişlikleri kapamada yardımcı mı oluyor?
Burnun zaten şiş olduğu için şişliği bana göre kapatıyor çünkü bant çıkınca burnum çok şişti tamamen deprasyona girdim.

4.Cildinizi temizlemek için önerdiğiniz bir ürün var mı?Çünkü alçı çıktıktan sonra burnumun soyulacağını düşünüyorum.
Burnum hiç soyulmadı normal krem ve bir cilt temizleyicisi bana yetti

Zannetmiyorum 1. ayıma yaklaştım üst dudağım hala botokslu gibi hala şişliklerim var.

7.günden sonra şişlikler oluyorama morluk yada kızarılıklık kalmıyor.

7.Sizinde üst dudağınız çizgi gibimi duruyor?Yani dudak ile burun mesafesi arttığı için sanki bariz belli estetik olduğum.Üst dudağıma dolgumu yaptırsam diye düşünüyorum.Şu 6 ayda bir olan,iğneyle yapılan.

?????????????

Morluğum olmadı kızarıklıklar 7.gün geçti.

9.Tamponlar alındıktan sonra nefes almam çok rahatlamıştı.Gece yatarkende nefes alıyorum.Ama ayakta olduğum sürede burnum tıkanıyor.Şuan gripli gibiyim.Burnum akıyor ama silemiyorum.Doktordan kurutucu gibi bişeyler isteyeceğim.Sizin bildiğiniz var mı?Grip ilacı içsem mi?

Doktoruna danışmadan hiç ilaç kullanma ben faranjit oldum bana gargara dışında hiç birşey vermedi.Burun tıkanıklığı hala bende devam ediyor ara ara açılıyor sık sık burun spreyimle temizliyorum.

Umarım yardımcı olmuşumdur.CERA:teytey:

Ceracım çooook teşekkür ederim,gerçekten çok yardımcı oldun.2 hafta bant konması üzdü tabi :gitme: Çünkü burun deliklerim kocaman ve çok yukarda.Aysun Kayacı'nın gibi.Hatta benim burun deliklerim daha yuvarlak ve kocaman..Bant takınca sadece burun ucu açıkta kaldığı için daha çok belli oluyor.

Şimdiden çooookkk teşekkür ederim cevaplarınız için...Yaşasın KK kardeşliği :lepi::kahve:

bnm 2 hafta oldu tam ona göre değerlendircem =)

bnm alçı çıktıktan snr bişe koymadı açıkta kaldı ama herkesin öle olmuyor...
evet soyulma çok feci oldu bende resmen deri değiştirdim =) bepantane kulnyrm iyi geldi gibi.. alçı varken dudak mesafesi garip duruyor genelde....göz altım geçti gibi bişe iki haftada belli olck seviyeye geliyor...kurutucu bişeler vereceğini sanmıyorum akması gerekiyor çünkü hatta okyanus suyu kullanman lzm sürekli nemli olması lazım

bnm 2 hafta oldu tam ona göre değerlendircem =)

bnm alçı çıktıktan snr bişe koymadı açıkta kaldı ama herkesin öle olmuyor...
evet soyulma çok feci oldu bende resmen deri değiştirdim =) bepantane kulnyrm iyi geldi gibi.. alçı varken dudak mesafesi garip duruyor genelde....göz altım geçti gibi bişe iki haftada belli olck seviyeye geliyor...kurutucu bişeler vereceğini sanmıyorum akması gerekiyor çünkü hatta okyanus suyu kullanman lzm sürekli nemli olması lazım

Benimde 8. günüm canım :sinifsinif: İnşallah banada bant felan yapıştırmaz yada bir hafta felan en fazla.Benimde göz altımdaki sarılıklar 2 haftada geçmezse artık kapatıcı felan kullanırım çıkarken.Teşekkür ederim cevapların için..

Burun amelıyatı dunyanın en basıt amelıyatı arkadasım yalnız adam gıbı bır yere yaptıracaksın.Yoksa komplıkasyonlar hıc bıtmez...

Dünyanın en basit amlytımı h,ç sanmıyrm kemikler kırılıyo yontuluyor bence zor amlytlardan birisi özellikle amlyt sonrası bakımından en zor amlytlardan biri bence

canim ben 9.madde hakkinda bilgi verebilirim bend de akinti var bugun doktora sordum cok normal akmasi gerekiyor o grip belirtisi deil dedi. kurutmak yerine deniz suyu sipreyi, butun icine surulen antibiyotik krem yazmisti onlari kullaniyorum

Canım bencede çok zor,ben birde izledim netten.Korkunç yani..O kadar çok işlem görüyorki,kesiliyor,biçiliyor,törpüleniliyor..Ve şeklibi güzel yapabilmek yüzünden çok zor ilk olarak bence.Ve sonrasında da ciddi anlamda bakımı zor..

canim ben 9.madde hakkinda bilgi verebilirim bend de akinti var bugun doktora sordum cok normal akmasi gerekiyor o grip belirtisi deil dedi. kurutmak yerine deniz suyu sipreyi, butun icine surulen antibiyotik krem yazmisti onlari kullaniyorum

Teşekkür ederim canım,aynı grip gibiyim valla.Geceleri düzeliyor.Bende yarın ne kadar sürecek diye soruyim... mafoldumben deniz suyunu bende tıkandıkça sıkıyorum,kremide kenarlarına sürüyorum.

evet yatar pozisyondayken bende cok rahatim. bugun doktor burnuma bakim yapaken icine hava gibi bisey sikti o super bisey acildi simdi burnum bugun rahat bir uyku cekerim. akmasida azaldi. cuma gelsede alcidan da kurtulsam.

evet yatar pozisyondayken bende cok rahatim. bugun doktor burnuma bakim yapaken icine hava gibi bisey sikti o super bisey acildi simdi burnum bugun rahat bir uyku cekerim. akmasida azaldi. cuma gelsede alcidan da kurtulsam.

ayhh canım alçı ağırlık yapıyor biliyorum.Bi de o kadar kaşınıyoki,böyle tatlı tatlı sırnaşık şey
Bebekler için kullanılan burun pompasından mı alsak,içerdeki fazlalıkları çeker.Yarın bunuda sorcam zararı yoksa alacağım.

cnm öncelikle her doktorun tarzı farklı, baskasında bant 2 hafta durur, bazısında 2 gün sende hic olmayabilir, benm 3 gün fln durmustu ama senin doktorun ne yapar ne der bilemeyiz
bant sislikleri engelliyor ama bant cıktıktan sonra burun sisiyor sonra zaten yavas yavas inmeye baslıyor
dudak mesafenin garip olması cok normal cünkü cok yeni orası sis dudakların ince görünür aradaki kısım da asırı acık gibi, bu dönemde sakın dudaklarına bir sey yaptırma, 4-5 ay gecsin o mesafe normale dönsün eski dudaklarının halini alsın ondan sonra istersen düsünürsün simdiki durum sislik ve cok normal benm de öleydi :)
doktorun demedigi hicbir seyi de kullanma derim ben gerek ilac olarak gerekse burnuna öyle kurutucu fln bi müdahalede bulunma doktorun gerekirse söyler zaten
ben normal günlük kullandıgım temizleyiciyi ve kremi kullanmıstım, benm bi tek burnum degil yüzüm de cok soyuldu yılanlar gibi deri degistirdim resmen :P

cnm öncelikle her doktorun tarzı farklı, baskasında bant 2 hafta durur, bazısında 2 gün sende hic olmayabilir, benm 3 gün fln durmustu ama senin doktorun ne yapar ne der bilemeyiz
bant sislikleri engelliyor ama bant cıktıktan sonra burun sisiyor sonra zaten yavas yavas inmeye baslıyor
dudak mesafenin garip olması cok normal cünkü cok yeni orası sis dudakların ince görünür aradaki kısım da asırı acık gibi, bu dönemde sakın dudaklarına bir sey yaptırma, 4-5 ay gecsin o mesafe normale dönsün eski dudaklarının halini alsın ondan sonra istersen düsünürsün simdiki durum sislik ve cok normal benm de öleydi :)
doktorun demedigi hicbir seyi de kullanma derim ben gerek ilac olarak gerekse burnuna öyle kurutucu fln bi müdahalede bulunma doktorun gerekirse söyler zaten
ben normal günlük kullandıgım temizleyiciyi ve kremi kullanmıstım, benm bi tek burnum degil yüzüm de cok soyuldu yılanlar gibi deri degistirdim resmen :P

Hımm anladım canım,çok teşekkür ederim.Ozaman yarın doktorum söyler bant olayını.İnşallah en fazla 5 gün taktırır.Dudaklarımıda çok takmıştım kafama,ama çok haklısın bi kaç geçtikten sonra karar vermek daha mantıklı.Parlatıcılarla idare ederim artık.Benimde yavaş yavaş soyuluyor.Aslında soyulması güzel,yeni deri delikafadulden

Ben ıkı kez burun amelıyatı oldum ve 4. gunden snr gunluk hayatımdaydım :) gercekten kolay bır amelıyat ya da hastanede kı hızmetede baglı.bu arada en zor amelıyat bana gore gogus cunku ondan cok cektım :)

arkadaşlar bugun 6.günüm ve alçım kayıyo burnumda düşüyo böle brşey yaşayan varmı

arkadaşlar bugun 6.günüm ve alçım kayıyo burnumda düşüyo böle brşey yaşayan varmı

yarın alcin alinacakms. belkide sisliklerin iniyordur. tabi bu nasil bir operasyon gecirdigine baglidir. benim 10.gun ve 2.taktigi alci bendede biraz bollasti. doktorum bollasisa gel demisti

bir hafta kalmıştı benimki

aynı alçı gibi tüm burnunun üstünü bantlıyor ve ucunun kaklık durması için oradan da bir bant geçiyor ama burun deliklerin açık.

ben bir fark görememiştim. kişiden kişiye değişiyor demek ki

benim de burnum soyulmadı. ama yüzeyden kullanacağın temizleyicilerin zararı olmaz.

yorum yok

minimum 3 hafta

benim üst dudağım sayesinde güldüğümde dişlerim görünmüyordu. öyle kalır mı acaba diye tereddüt ettik ama sorun yok eskiye döndü. şişlikten kaynaklanıyor olabilir.

sarı olduysa çabuk geçer, ben bunları yazana kadar geçmiştir bile belki :)

burnun içinda kuruyan kanlarda birikiyor. bunlar da nefes almanı engelliyor. sonuçta bir operasyon ve akıntı devam ediyor iyileşene kadar. kurutucu değil nemlendirici istemen gerekli. genelde doktorlar deniz suyu spreyi veriyorlar.

aklımdakı sorular ve cevaplarını aldm konu için tesekkurler

Back