E
EU1
Ziyaretçi
- Konu Sahibi EU1
Doktor Bey merhaba,
Oncelikle bizlere bu sayfada yardimci oldugunuz icin cok tesekkur ederim. Benim sorum burun ameliyatlari ile ilgili. Ben yurtdisinda (A.B.D) yasiyorum ve estetik burun ameliyatlari hakkinda pekcok doktorla gorustum. Ortalama bir ameliyatin suresi burada benim arastirmalarima gore 1,5 saati genelde gecmiyor. Turkiyedeki doktorlarla gorustugumde ise bu surenin 4 saati buldugunu hatta bazen gectigini ogrendim. Tabii hem solunum hem estetik amacli yapilan ameliyatlar uzun surebilir fakat sadece estetik nedenlerle yaptirilan bir ameliyatin 4 saati bulmasi fazla uzunca bir sure degil midir? Sure uzadikca hastanin iyilesme suresi de uzamaz mi? Sitemize katkinizdan dolayi tesekkur ederim.
Ameliyat süreleri elbette değişkendir. Amerika'da da dört saat ve üzerinde burun ameliyatı yapan cerrahlar vardır. Türkiye'de de bir bir buçuk saatte yapanlar olduğu gibi. Bu rakamlardan daha çok önemli olan sonuçtur. Anestezinin veya ameliyatın uzunluğu değil. O nedenle sizin öncelikli araştırma konunuz bu olmamalıdır.
Saygılarımla,
Op.Dr.Orhan Murat Özdemir
Estetik Cerrah Ankara