Bursa'daki arkadaşlardan gebelikte kan pıhtılaşması sorunu olanlar bir bakar mısınız?

golgesiz

Guru
Kayıtlı Üye
8 Haziran 2013
339
162
333
Merhaba arkadaşlar,
Bu sorunu yaşarken Bursa'da hangi doktora gittiniz veya hangi doktordan memnun kaldınız?
Doktorlardan bazısı heterozigotu önemsemiyor iğne vermiyor kimisi de hemen iğneye başlamalısın diyor.
Rica etsem hangi genlerinizde mutasyon çıktığını yazıp, tedavi olduysanız da süreci biraz anlatabilir misiniz?
İnşallah bebeklerinizi sağlıkla kucağınıza almışsınızdır:)Cevaplarınızı bekliyorum..Kendinize iyi bakın:)
 
Lütfen cevap arkadaşlarkendinizi benim yerime koyun lütfen..
insan çok çaresiz hissediyor..yardımınızı bekliyorum..
 
merhaba canım ben 3 düşük sonrası araştırdım bende pıhtı çıkmadı uludağ üniversitesinde baktırdım. sadece folik asit eksikliği çıktı o kadar. ama ben gebe kalınca riskli gebeliğe gittim uludağ üni hastanesinde orada ki doktor bana başından beridir kan sulandırıcı iğne kullandırıyor. tedavi amaçlı değil önlem amaçlı veriyor. yani sende eğer kan pıhtı sorunu çıktı ise vermeleri gerekli iğne. bazı doktorlar bunları önemsemiyor ama aslında önemsenmeli. o yüzden eğer gitmediysen uludağ üniversitesi hastanesine gitmeni öneririm.
 

Çok teşekkürler canım cvp yazdığın için:)Ben kanda pıhtılaşma testlerimi yaptırdım orada büyük ihtimalle iğne verecektir doktorum.Henüz karar veremedim hangi hastaneye gideceğime eve yakınlığı da düşünüce Rentıp yakın geliyor bakalım..memnun kaldığın doktorun ismini de yazarsan ve Rentıp hakkında bilgin varsa ve onu da yazarsan sevinirim canım:)Allah sağlıklı bir gebelik süreci ve sağlıkla bebeğini de kucağına almanı nasip etsin inşallah:)
 

rica ederim canım. yardımcı olaiblirsem ne mutlu. şimdi şöyle anlatayım genelde porf. veya doç doktorların özel muayehaneleri var canım. ihsaniyede olan var bir tane mehmet aral atalay. doktor gayet iyi eğer gidebilirsen onu tavsiye ederim. testler falan uludağ ünisinde yapılıyor. rentıp ta diğer özel hastanelerden farkı olduğunu sanmıyorum. sonuçta hepsi aynı sistem olarak çalışıyorlar. yani hiç gitmedim canım.o yüzden rentıpla ilgili bilgi veremiyeceğim :) ayrıca güzel duan için teşekkür ederim umarım sende en kısa sürede yavruna kavuşursun.
 

Ben de güzel dileklerin için teşekkür ederim canımBen biraz da acele ediyorum çünkü reglim 2 gün gecikti zamanı hiç şaşmazdı daRentıpta Selim Akgün'e iyi diyenler çok belki ona giderim.Dediğin doktoru da araştıracağım belki de ona karar veririm.Kendine ve bebeğine iyi bak canım tekrar sağol
 
kan pıhtılaşma testlerinizde hangi genlerinizde mutasyon çıktı ve son durumunuz nedir hangi doktora gidiyorsunuz?
 
kan pıhtılaşma testlerinizde hangi genlerinizde mutasyon çıktı ve son durumunuz nedir hangi doktora gidiyorsunuz?
Merhaba, benim mthfr 1298 heterozigot ve pai 4g/5g heterozigot cikti.Bu ay reglim 5gun gecikti hic gecikmzdi ama hamile degilmisim.Kendimi cok inandirmistim korunmayi yeni birakmistik gerci.Rentip'ta Selim Akgun'e gittim lgne kullanacagiz dedi reglin 3gun gecikince kanda bakalim gebeysen hemenbaslariz dedi.Bu doktorda devam etmek istiyorum.Allah hayirlisini versin hepimiz icin:) Ins bebek cok bekletmez beni 2-3ay icinde gelir:)
 
Bana doktorum son yapılan çalışmalara göre iğne kullanımının hiçbir işe yaramadığını söyledi. İğne kullanmasada normal saglıklı sürecin tamamlanacağını fakat doktorların bunu iğne sayesinde olduğunu zannetmelerinden artık 1 kere bile düşük yapaman kan sulandırıcı iğne veriyorlar dedi. bu yanlış dedi. Ben henüz hamile değilim.
 
Aslinda benim de inanasim gelmiyor.Bir suru ilk cocugunu saglikla kucagina alip ta 2.bebegini kaybeden kisiler de var.Doktora gidiyorlar pihtilasma deniyor.O zaman ilk cocugu nasil igne kullanmadan kucagina aldi? Doktorum pihtilasmaya meyilin var niye riske atalim ki dedi.Ben de kullanacagim malesef cunku ilk bebegimi 18hftlikken kaybettim ve bir sebep bulunamadi
 
Hangi doktora gidiyorsun canım
 
Hangi doktora gidiyorsun canım


Daha önce de yazmıştım cnm: Rentıp Selim Akgün'e gidiyorum.Daha önceki doktorum Jimer'de Cenk Aşkalli'ydi.Ondan memnundum fakat o hastanede doğum,testler v.s. hepsi gereksiz pahalı.Şimdi Dr. Selim Beyi beğendim hayırlısı bakalım..
 
merhabalar bende 14 haftalık hamıleyım benım doktorum hiç bi test yapmadan başaladı clexan 0,4 iğneye..bu zamana kadar da hiç tahil yapmadı ısrarla yaptıralım dedğimiz halde..ben bandırmadayım bursa da yakın bize bu rentıp iyi mi arkadaşlar uygun mu tahlıl vs doğum ücretleri falan?jimer cok pahalıymış hadı kontrolleri falan kaldırır bütce de doğum bizi aşar 4500-9000tl arası değişiyormuş boncuk konduruyolar sanırım :)
 
Ben hamile olmadığım için şuan doktora gitmiyorum bu ay ile beraber düşünüyoruz 2 kaybım var o yüzden hamile kalır kalmaz iyi bir perinatalog ile yola devam etmek istiyorum.
sana nasıl hiçbir test yapmadan claxene verdi anlamadım daha önce kayıpların mı vardı ? ve trombofil paneli testinde ne çıktı?
 
canım bandırmada hangi doktora gidiyorsun iğneye başlatann doktorun hangisi? hangi hastanede ?
 
Ben konuyu yeni gördüm, yazayım kendi tecrübelerimi.
2013 ağustos ayında -9 haftalık bebeğimin kalbi durduğu için kürtaj oldum. İlk düşüğüm olduğu için Yıldırım Doruk Hastanesindeki Dr.Nuray Boyar araştırma gereği duymadı. Ben kendi imkanlarımla testler yaptırdım. MTHFR 1298 heterozigot, Pai 4g/4g homozigot mutasyonlarım çıktı. Zaten Talasemi ve orak hücreli anemi taşıyıcılığım da vardı, bunun için hematolojiye de gidiyordum. Çok doktor tanıdım bu süreçte, ama içimi rahatlatan bana yol gösteren Doç.Dr.Murat Arslan oldu. Onu tanıdıktan yaklaşık 4 ay sonra fln hamile kaldım. Hamileliğini mümkün oldukça erken öğrenelim ve erken iğneye başlayalım dedi. Hamile kalmadan da coraspin 100 ve folbiol kullandırdı.
Ben adetime 5-6 gün kala testte silik çizgi çıkınca kan verdim ve beta hcg 18 çıktı, hemen Murat beyi aradım, bugün hemen iğneye başla hayırlı olsun dedi :) adetin 1 hafta geçince de gel keseye bakalım dedi.
O gün bugündür clexane 0,4 kullanıyorum. 34.haftamdayım, doğuma az kaldı, inşallah sağlıkla alırım yavrumu kucağıma.
Belki iğne kullanmasam da herşey yolunda gidecekti bu sefer bilemiyoruz, ama riske atamazdım. Çünkü bu pıhtılaşma olayları karışık işler. Herşey olunda giderken birden minicik bir pıhtı oluşabilir, ya da oluşmaya da bilir... Allah'a emanet yavrum.
 
merhabalar konunuzu bende yeni gördüm. bendede kan pıhtılaşması var ve 3 düşük yapmıştım. bu 4. gebeliğim bende rentıp selım akgune gıdıorum ve çok memnunum. 4 ayım bitmek üzere gebelikte. ve gercekten bence çok ilgili bi doktor. hatta diyebilirim ki bızım baya bı akraba selim akgüne gıdıyor. siz de gıdıorsunuz sanırım selım beye memnunmusunuz
 
[QUOTE.
DeryaW, post: 37253053, member: 276413"]Ben konuyu yeni gördüm, yazayım kendi tecrübelerimi.
2013 ağustos ayında -9 haftalık bebeğimin kalbi durduğu için kürtaj oldum. İlk düşüğüm olduğu için Yıldırım Doruk Hastanesindeki Dr.Nuray Boyar araştırma gereği duymadı. Ben kendi imkanlarımla testler yaptırdım. MTHFR 1298 heterozigot, Pai 4g/4g homozigot mutasyonlarım çıktı. Zaten Talasemi ve orak hücreli anemi taşıyıcılığım da vardı, bunun için hematolojiye de gidiyordum. Çok doktor tanıdım bu süreçte, ama içimi rahatlatan bana yol gösteren Doç.Dr.Murat Arslan oldu. Onu tanıdıktan yaklaşık 4 ay sonra fln hamile kaldım. Hamileliğini mümkün oldukça erken öğrenelim ve erken iğneye başlayalım dedi. Hamile kalmadan da coraspin 100 ve folbiol kullandırdı.
Ben adetime 5-6 gün kala testte silik çizgi çıkınca kan verdim ve beta hcg 18 çıktı, hemen Murat beyi aradım, bugün hemen iğneye başla hayırlı olsun dedi :) adetin 1 hafta geçince de gel keseye bakalım dedi.
O gün bugündür clexane 0,4 kullanıyorum. 34.haftamdayım, doğuma az kaldı, inşallah sağlıkla alırım yavrumu kucağıma.
Belki iğne kullanmasam da herşey yolunda gidecekti bu sefer bilemiyoruz, ama riske atamazdım. Çünkü bu pıhtılaşma olayları karışık işler. Herşey olunda giderken birden minicik bir pıhtı oluşabilir, ya da oluşmaya da bilir... Allah'a emanet yavrum. [/QUOTE]



Canim bende 34 oldum medikil a gdyrm. Coraspinhala kullaniyomusun





















Canim
. Bende 34
 
Arkadasr bende medikil. A gidiyorum. İgne kullanıyorum doğumdan bir gün once kesicez'coraspin de hala devam 34 oldum, siz hala coraspin cyomudunux'. Bende heterezigotumbu arada bir tane kurtajim var inşallah hepimiz bebekleriizi saglikla dgururuz birde normal

Dogum olabilir diyo benim doktorum
 
Kizlarrrrrrr. Coraspin hala kullan iyi musunuzkacinci haftaya kadar dedi. Doktorunuz
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…