Bakıcı, Kreş, Oyun Ablası Bursa'da iyi kreş var mı

Çocuğunuzun bakıcı veya kreş deneyimleri, önerirler, tavsiyeler, karşılaşılan problemler, oyun ablaları ve oyun grupları

erden

Guru
Kayıtlı Üye
4 Şubat 2009
9
1
286
Bursa
Her an doğum yapabilirim.4-5 ay kendim bakabileceğim.ama daha sonra çalışmak durumundayım. Bakacak hiç kimsem yok. Mecburen kreş düşünüyorum. Bursa da nilüfer ilçesinde iyi bir kreş olup olmadığını bilen var mı?

İyi günler ufak bir bebeğin kreş ortamında büyümesi gördüğüm ve duyduğum kadarıyla pek iyi bir fikir değil. Kreş ortamındaki çocukların daha çok hastalandıklarını biliyorum. Birde çalışanlar iş olarak gördükleri için sevgi ve şefkatten yoksun oluyorlar. Ben Nilüfer Demirci mahallesinde ikamet etmekteyim. Şu anda bende evimde bakmak için bebek yada çocuk arıyorum. Çalışmak zorunda kalıp bebeklerini başkasına emanet eden annelere Allah kolaylık versin. Zor bir durum. Mümkünse tanıdığınız bildiğiniz yakın bir komşunuza yada iş yerinize yakın gün içerisinde görebileceğiniz birisine çocuğunuzu emanet etmeniz çocuğunuzun sağlığı açısından iyi olur düşüncesindeyim. Çocuk sahibi olan çocukları çok seven ve onlara karşı davranışlarını daha önce görmüş olduğunuz birisi olursa daha iyi olur kanaatindeyim.Allah kolaylık versin.

İşiniz çok zor ama lütfen çocuğunuzu okadar küçükken kreşe vermeyin bende bir anne tavsiyesi allah yar ve yardımcınız olsun

Merhaba, Sizi çok iyi anlıyorum. Eminim yavrunuzu o kadar küçükken kreşe vermek yüreğinizi parçalar. Bir yakınım da aynı durumda kalmıştı ama başka çaresi yoktu. Umarım bir an önce daha iyi bir çözüm veya güvenebileceğiniz bir kreş-bakıcı bulabilirsiniz.
Ben de Bursa'ya yeni taşındım, dolayısıyla çok fazla yer bilmiyorum ama ben de kreş arıyorum. Gerçi benim tatlım sizinkine göre bayağı büyüdü sayılır, 6 yaşında. Biz evimizin yakınında Biber Kreşi görüp, görüşmeye gittik. Sizinkisi kadar küçük bir bebeği alıyorlar mı bilmiyorum, ama bence zaten listenizde varsa orayı silin.Orayı özellikle eşim düşünüyordu ama şimdi kesin bir şekilde yazdırmamayı seçti. Özellikle sizinkisi gibi küçük bir bebek için hiç iyi olmaz. Biz içeriye girdiğimizde içerisi çok havasızdı. Ayrıca sahibiyle görüşmeye girdiğimizde odada sigara kokusu ağır bir biçimde mevcuttu. İçerde içilmediyse bile bahçede içilmiş olacak ki okullarda bu da yasak. Sınıfları gezerken çok temiz olmadığını gördüm. Bir de bunu yazmak (ne kadar doğru bilmiyorum ama) kimsenin günahını almak istemem ama sahibinin giyim tarzı ve rahat konuşmaları başta eşim olmak üzere bizi çok rahatsız etti. Bir anaokulu sahibinin daha ağır ve çocuklarla temas ederken rahat olacak şekilde giyinmesini beklerdim açıkçası. Özel zamanda kimsenin kıyafetine karışmam, karışamam da ki özel zamanımda ben de çok rahat giyinen bir insan olarak eleştirmek hakkına sahip değilim. Ama işyerine giderken biraz daha özenli olunması taraftarıyım.Ve itiraf etmeliyim ki bir bayan olarak eşimin çocuğumuzu almaya tek başına gitmesi bile beni rahatsız eder. Bu belki çok doğru bir düşünce değildir, ama okul ortamında ben çok yadırgadım.Ama tüm bunlardan önce aldığım sigara kokusu zaten kararımı vermemi sağlamıştı. Sonuçta son karar tabii ki sizindir, ama çocukların ciğerlerinin 7 yaşına kadar gelişmeye devam ettiğini hatırlatmak isterim. ve kreş, bakıcı, babane,anane kim bakarsa baksın buna dikkat edilmesi gerektiğini düşünüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…