Siz ne zaman aşılama oldunuz? Sonrasında tüp bebek yaptırdınız mı orada ya da dışarıdaşanslıymıssın o halde
resmen formalıteden iki adet asılama oldum.
Web uygulamasını kur
How to install the app on iOS
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
- Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.
Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Bursa uludağ üniversitesi de tüp bebek deneyenler varmı
- Konu Sahibi Milenfe
- Başlangıç Tarihi
Ayrıntılı Düzenleme
Kimler kimler yazdı?Bizde eşimde morfoloji sıfırdıSizin sıkıntınız neydi? Benim amh çok düşüktü ve tek sefer alabilirdim raporu. Oradaki kadın doktor elimi çabuk tutmamı bir an önce tedaviye başlamamı önerdi. Burada zaman kaybetme git dışarıda yaptır dedi. Zaten bende öyle istitordun
ve ileri hareketi düşüktü spermlerin
bana iki aşılama yapıldı mesela
benım rahımımde polip varmış bunu sonradan gittiğim jimerde öğrendim
polip embriyoyu dısarı atarmıs önce bunu temızlemek gerekirmiş, jimerde histeroskopi oldum tüp bebek öncesi
ama fakulte bu durumdan hıc bahsetmedı bana:)
siz hamıle kaldınız mı peki fakultede
ben gecen sene yaz aylarında oldum asılamaSiz ne zaman aşılama oldunuz? Sonrasında tüp bebek yaptırdınız mı orada ya da dışarıda
ordan raporumu alıp jimerde yaptırdım ve ılk denemede tuttu şükür
Çok şükür çok sevindim. Ben eurofertilde oldum. Ve oğlum şu an 4 aylık beşiğinde uyuyor şimdi :) oradaki kadın doktor bana hiç yumurtan yok yumurtaliğin bitmiş yumurta dokun bile kalmamiş demişti. Ağlayarak bankta oturduğum o günü hiç unutmam. Ertesi ayda hamile kalmıştım tedavi ile. Hemde tek yunurtaylaben gecen sene yaz aylarında oldum asılama
ordan raporumu alıp jimerde yaptırdım ve ılk denemede tuttu şükür
Allah kimseyi oraya düşürmesin berbat bir yer. Bana yaşattığı travma çok kötüydü o doktorun.Bizde eşimde morfoloji sıfırdı
ve ileri hareketi düşüktü spermlerin
bana iki aşılama yapıldı mesela
benım rahımımde polip varmış bunu sonradan gittiğim jimerde öğrendim
polip embriyoyu dısarı atarmıs önce bunu temızlemek gerekirmiş, jimerde histeroskopi oldum tüp bebek öncesi
ama fakulte bu durumdan hıc bahsetmedı bana:)
siz hamıle kaldınız mı peki fakultede
cok sevındımÇok şükür çok sevindim. Ben eurofertilde oldum. Ve oğlum şu an 4 aylık beşiğinde uyuyor şimdi :) oradaki kadın doktor bana hiç yumurtan yok yumurtaliğin bitmiş yumurta dokun bile kalmamiş demişti. Ağlayarak bankta oturduğum o günü hiç unutmam. Ertesi ayda hamile kalmıştım tedavi ile. Hemde tek yunurtayla
fakulte mı dedı onu
tek yumurta ıle resmen mucıze olmus , allah bagıslasın evladını
muayene edıyorlarAllah kimseyi oraya düşürmesin berbat bir yer. Bana yaşattığı travma çok kötüydü o doktorun.
basımda bırseyler soyluyorlar mesela
ben de duyuyorum
pcos lu dıyorlar
bende pco mu var dıyorum
herseyı merak etme dıyorlar
sonra dosyamdan baktım benım ıcın pco lu demısler
ancak jımerdekı doktorum pco yok sende olsa dolu yumurta elde ederdık dedi
bende sadece 5 yumurta olustu
yıkama sonrası esımın sperm değerlerini soruyorum
napacaksın dıyorlar
en sonunda aklım basıma geldı allaha sukur ve orası ıle ılısıgımı kestım
evet ücretsiz ama çok sallamasyon iş yapıyorlar
orda opu ya da transfer oldugumu düşünemıyorum yani
jimerdeki ilgi alaka muhtesemdi
Evet orada bulunan bir doktor dedi. Sende hiç bir şey kalmamışkı dedi. Senin doktorluğuna .... o anda tedaviden vazgeçebilirdim ben. Ama vazgeçmedim. İnsanların hayalleri ile oynuyorlar. Evet şansım çok yaver gitti. Üstelik çikolata kistimde vardıcok sevındım
fakulte mı dedı onu
tek yumurta ıle resmen mucıze olmus , allah bagıslasın evladını
Evet orada bulunan bir doktor dedi. Sende hiç bir şey kalmamışkı dedi. Senin doktorluğuna .... o anda tedaviden vazgeçebilirdim ben. Ama vazgeçmedim. İnsanların hayalleri ile oynuyorlar. Evet şansım çok yaver gitti. Üstelik çikolata kistimde vardı[/QUOT
aynen öyle
Selam kızlar.
Gece gece uyuyamadım burda size içimi dökmek istedim.bana bir akıl verirseniz çok mutlu olurum.
İlk tüp bebek denemem kasımda gerçekleşti,en iyi kalitedeki embriyolarımdan biriyle ve tutundu bebeğim fakat çok kısa bir süre sonra kan değerlerim düştü ve bebeğimizi kaybettik maalesef
Asistan doktora 2.tüp bebek denememizde 2 embriyo koyup koyamıcaklarını sorduğumda bu durumu hastalarla pazarlık konusu yapmadıklarını söyledi bir anlık hiddetle.çok şaşırdım.ki bu pazarlık değil umudumuzu yitirmemek için,daha iyi ihtimalleri öğrenme çabası.
Bana opudan sonra 5 en iyi kalitede 1 orta kalitede yumurta elde ettiklerini haber verdiler,transfer sırasında da doktor hanım bana işlemin dört dörtlük gerçekleştiğini ve embriyolarımın da çok iyi kalitede olduğu için düşme ihtimalinin çok düşük olduğunu bu yüzden bir tane koymanın yeterli olduğunu söyledi.tamam nasip kelimesinin farkında olarak yaşayan biriyim ama madem en iyi kalitedeydi neden düştü bebeğim.bunun açıklamasını yapmıyorlar.
Ve iki embriyo koymak için 35 yaş sınırı varmış bunu prosedür olarak öne sürüyorlar.benim yaşım da 32, malum 35e az kaldı ama bu yaş sınırına bir anlam veremiyorum.bir de 35 yaşından küçük bir iki kadınla konuştuğumda daha ilk denemelerinde 2 embriyo koyduklarını söylediler.yani bu ayrımı neye göre yapıyorlar ben çözemedim.ben embriyolarım en iyi kalitedeyken ve rahim durumum da onların deyişiyle bu kadar iyiyken,iki embriyo koyulmasını ve gebelik ihtimalimi artırmalarını istiyorum ama ısrar kıyamet değil kendi rızalarıyla...
Özelde 3 embriyo bile yerleştiriyorlar,yani onlar anne adayının sağlıklı gebelik elde etmesi için uğraşmıyorlar mı??tabi ki uğraşıyorlar.Ama Uludağ’da eğer tek embriyo koyma konusunda keyiflerine göre davranıyorlarsa,ben hakkımı nasıl savunabilirim onlara karşı.yani haklarım neler bu konuda arkadaşlar?nereye danışsam bilemedim
Çok uzun anlattım kusura bakmayın.bana yardımcı olun lütfen.
Gece gece uyuyamadım burda size içimi dökmek istedim.bana bir akıl verirseniz çok mutlu olurum.
İlk tüp bebek denemem kasımda gerçekleşti,en iyi kalitedeki embriyolarımdan biriyle ve tutundu bebeğim fakat çok kısa bir süre sonra kan değerlerim düştü ve bebeğimizi kaybettik maalesef
Asistan doktora 2.tüp bebek denememizde 2 embriyo koyup koyamıcaklarını sorduğumda bu durumu hastalarla pazarlık konusu yapmadıklarını söyledi bir anlık hiddetle.çok şaşırdım.ki bu pazarlık değil umudumuzu yitirmemek için,daha iyi ihtimalleri öğrenme çabası.
Bana opudan sonra 5 en iyi kalitede 1 orta kalitede yumurta elde ettiklerini haber verdiler,transfer sırasında da doktor hanım bana işlemin dört dörtlük gerçekleştiğini ve embriyolarımın da çok iyi kalitede olduğu için düşme ihtimalinin çok düşük olduğunu bu yüzden bir tane koymanın yeterli olduğunu söyledi.tamam nasip kelimesinin farkında olarak yaşayan biriyim ama madem en iyi kalitedeydi neden düştü bebeğim.bunun açıklamasını yapmıyorlar.
Ve iki embriyo koymak için 35 yaş sınırı varmış bunu prosedür olarak öne sürüyorlar.benim yaşım da 32, malum 35e az kaldı ama bu yaş sınırına bir anlam veremiyorum.bir de 35 yaşından küçük bir iki kadınla konuştuğumda daha ilk denemelerinde 2 embriyo koyduklarını söylediler.yani bu ayrımı neye göre yapıyorlar ben çözemedim.ben embriyolarım en iyi kalitedeyken ve rahim durumum da onların deyişiyle bu kadar iyiyken,iki embriyo koyulmasını ve gebelik ihtimalimi artırmalarını istiyorum ama ısrar kıyamet değil kendi rızalarıyla...
Özelde 3 embriyo bile yerleştiriyorlar,yani onlar anne adayının sağlıklı gebelik elde etmesi için uğraşmıyorlar mı??tabi ki uğraşıyorlar.Ama Uludağ’da eğer tek embriyo koyma konusunda keyiflerine göre davranıyorlarsa,ben hakkımı nasıl savunabilirim onlara karşı.yani haklarım neler bu konuda arkadaşlar?nereye danışsam bilemedim
Kızlar benim için zaman yaklaşıyor.bir umut cevap yazmanızı bekliyorum hala.lütfen bi yol gösterin.Selam kızlar.
Maalesef yasalar gereği 35yaşın altına 1 embriyo yerlestiriliyor ancak.Bashekime çıkın,bi görüşün.Kızlar benim için zaman yaklaşıyor.bir umut cevap yazmanızı bekliyorum hala.lütfen bi yol gösterin.
Evet ben de sağlık bakanlığını arayıp öğrendim.2010 yılında kabul edilmiş bu yönetmelik,bütün maddelerini bizzat okudum.maalesef durum böyleymiş.Maalesef yasalar gereği 35yaşın altına 1 embriyo yerlestiriliyor ancak.Bashekime çıkın,bi görüşün.
Ama bana çok saçma geldi çünkü ilk tüp bebekte tek embriyo koyulması neyse de 2. veya 3. denemede gebelik ihtimalini %80 ‘e çıkarmak için 2 embriyo koyulmalı bence,yaş ne olursa olsun.sonuçta tüp bebek süreci çok ağır geliyor her insana,psikolojik açıdan da değerlendirilmeli bu yasa.