ben yaptırdığımda bana 1 haftada çıktığını söylediler canım.slmlar yine bir soruyla geldim medikabilde 2li test sonucu kaç günde çıkıyo kızlar ona göre randevumuzu alıcaz da
selam arkadaşlar
öncelikle hepinize sağlıklı bir gebelik süreci ve sonrasında da sağlıklı bir doğum diliyorum.Bebeklerinizi sağlıkla kucağınıza alın inşş..benim evim medikabile yakın ama öncesinde jimer de cenk beye gidiyordum ve çok memnundum ama maalesef 2 hafta önce bebeğimi 18haftalıkken kaybettim(kalbi durmuş ve şu an bebeğim inceleniyor sonucu çıkmadı..çektiğim acılardan ve mutsuzluğumdan bahsedip size üzmeye hakkım yok o yüzden sadece oktay bey e ben de 2.gebeliği düşündüğümde gitsem mi diyorum.akıl danışayım dedim.çünkü jimer e 100 tl muayene ücreti veriyordum ve doğum için de 4000-4500 tl diyorlar çok ta pahalı..okuduğum kadarıyla henüz doğum yapıp,tecrübesini paylaşan da olmamış..bana bu konuda yardımcı olur musunuz?bugünlerde doğum yapmış bir arkadaş ta var sanırım önceki sayfalarda okudum..o da inşş sağlıkla bebeğine kavuşmuştur..
merhaba canım...
başın sağolsun.çok çook üzüldüm.
tüylerim diken diken oldu.ama bebişin nasibinde dünyaya gelmek yokmuş.
her şeyin hayırlısını varsın Rabbim.
en kısa zamanda,hayırlısıyla,sağlıkla yeni bir hamilelik diliyorum sana.
sakın moralini bozma.sen ve bebk için en iyisi buymuş diye düşün.
doktor meselesine gelince...
cenk beyi ben de duymuştum,hamile kalmadan ben de çok araştırdım dr seçimi için.
ama bana jimer çok külfetli geldi.hiç bulaşmadım.
epey dr tecrübesinden sonra oktay beyde karar kıldım.
ve gerçekten çok dikkatli,anlayışlı,ilgili bir doktorum var.
bence oktay beyi deneyebilirsin.
üstelik bu durumundan bahsetsen sana çok daha özel alaka göstereceğine eminim.
gerçi sanırım her hastasıyla yakından ilgileniyor.
geçen hafta bile dr a kontrole gittiğimde dışarda beklerken bir kayınvalide benle konuştu.
benim çok sancım vardı,ağlamaklıydım.
bana bu dr çok iyi kızım,hiç merak etme,hemen ilgilenir.
biz çok memnunuz,çok güveniyoruz dedi.
ben acımdan konuşamadım ama zaten dr yeterince güveniyorum.
başkalarının da aynı düşünce de olması güzel.
doğum konusunda da henüz bişey duyamadık.
herhalde el bebek gül bebek bizimle 9 ay ilgilendiğine göre son aşamada da en iyisisini yapacağını düşünüyorum.
umarım yanılmam.sdgn arkadaşımız gelince de görücez bakalım.
bence şansını dene derim.
iyi hissetmez,beğenmezsen doktoru gitmezsin.ama seçeneklerin arasında olsun bence.
evet gerçekten 18.haftada olması daha da zor bir durum.canım cevap yazdığın için çok teşekkür ederim..ben de toparlanmaya çalışıyorum,çok acı bişey bu..Allah kimsenin başına vermesin..dediğin gibi jimer çok pahalı ama gözden çıkarmıştık bebeğimiz için en iyisi olsun diye ama ömrü yokmuş..ananem de dedi ki yiyecek ekmeği yokmuş..yine olur diyorlar ama bu malesef teselli cümlesi değil..insan 2.gebeliğinde de aynı şeyi yaşar diye çok korkuyor..ayrıca ilk 12 haftada basıma gelse bu kadar şok olmazdım 18.haftada olması çok garip..bebeğimi inceliyorlar daha sonuç çıkmadı..oktay bey detaycı mı?mesela 2li testte ense kalınlığını ölçerken yeterince vakit ayırıyor mu?genellikle hastalarına ortalama kaç dk harcıyor?cenk bey 5 en fazla 10dk harcıyor bu da hoş değil..yoksa çok gülryüzlü,enerjisi de iyi..çok soru sordum ama cevaplarsan sevinirim cnm..sana sağlıklı ve huzurlu bir hamilelik süreci diliyorum..herşeyin en iyi olsun senin için canım..
evet gerçekten 18.haftada olması daha da zor bir durum.
insan iyice alışmış oluyor bebişine.neden olmuş çok merak ettim,bize de sonucunu yaz canım.
belki birinin işine yarar,duacın olur,alması gereken tedbiri falan öğrenir.
canım annenin de dediği gibi nasibinde yoksa en iyi proflara da gitsen sonuç değişmeyecekti.
ben de amniyosentez yaptırdığımda çok endişelenmiştim,bebişe bişey olur diye.
herkesin dediği yiyecek ekmeği varsa sen hiç korkma,o mutlaka dünyaya gelir olmuştu.
sakın psikolojin etkilenmesin.2.de de aynı mı olur diye.
onu sadece Rabbim bilir.sen tedbirini al,gerisi Allahtan.
oktay bey hiç aceleci değil.içeri girdiğinde bebeği yeterince ayrıntılı inceliyor bence.
ve ben bugüne kadar hiç 5dk baktığını hatırlamıyorum.
sormak istediklerini rahatlıkla soruyorsun.gerçi o sen sormadan her şeyi anlatıyor.
her hastasını ismen tanıyor,şikayetlerini hatırlıyor.
yalnız çooook pimpirikli.en ufak şikayetinde en kötüsünü düşünerek olaya yaklaşıyor.
riske girmeyeceğini söyleyerek tüm tedbirleri alıyor.
bu da benim için çok önemli.
2li taramada bebeğin ense kalınlığını ya 2 kere ya 3 kere ölçtü.1 ölçümle bırakmadı.
halen her gittiğimizde midesine,ciğerlerine,kalbine,baş çevresine,uyluk kemiğine vs vs.hepsine bakıyor,ölçüyor ve bize de tek tek gösteriyor.
artık ben bile hangisi nesi öğrendim,çünkü her seferinde tekrar gösteriyor.
mesela geçen hafta erken doğum riskinden dolayı rahim boyumu ölçmek zorunda kaldı.
3 defa ölçüm yapıcam,ne olur ne olmaz dedi ve yaptı.
sen gittiğinde bu kaybettiğin bebeğinden bahsettiğinde yeni gebeliğine ne kadar dikkat edeceğini görürsün zaten.
canım sonuçta yeni dr da biraz tavsiye daha çok tecrübeyle bulacaksın.
bikaç kere gidersin beğenmezsen başkasında şansını denersin.
bazı drların odasında sanki bian evvel çıksın gitsin diye bir acelecilik oluyor,gözünün içine bakıyorlar gibi.
bunda öyle bir şey hissetmeyeceğine eminim canım.
kararını ancak deneyerek verebilirsin.
rica ederim canım ne demek...Merhaba canım,evet 18 haftalıkken kalbinin durması beni en çok düşündüren olay.sonucu alınca mutlaka haber vericem.şu an genetik incelemesi yapılıyor bebeğimin.doktora şunu sordum 8.-10.haftalarda düşükler çok oluyor ve bildiğim kadarıyla bebekten kaynaklı düşükler bunlar dedim.o da evet bebekte kromozom anamolisi varsa bu haftalarda bebek %80 düşüyor ama %20 kaçak olabiliyor ve bebek gözden kaçıp büyümesine devam ediyor dedi.ama seninkinde gözden kaçmışsa bile vücut,bebek normal olmadığı için büyümesini sonlandırmış dedi.ama hiçbirşey de bulunamayabilir.her şey mümkün anlayacağın..zaten çok büyük bir acı bir de benden mi ,bebekten mi kaynaklı diye düşünüyorum ;çok yorucu bu.canını sıkmak ta istemem kusura bakma çok konuştumoktay bey hakkında dediklerin ise içime su serpti.insan bebeğine sadece 3-4 dk bakmak değil her şeyini görmek,doktorla bunun hakkında konuşmak istiyor tabii.ben odadan çıktıktan sonra bir sürü aklıma takılan şeyi sormadığımı fark ediyordum.ama cenk beyin çok hastası var maalesef.yine de sistemi geliştirebilirler.ben birkaç kişi biliyorum bu vakit sıkıntısından cenk beyi bırakan.yoksa gerçekten çok iyi ve pimpirikli bir doktor.garantici demek Oktay bey de öyle..inşş bakalım bundan 5 ay sonra falan gebeliği düşündüğümde giderim..senin ağrılar azaldı mı canım?neden doğumuna zaman varken bu ağrıları yaşamışsın?kendine iyi bak canım..verdiğin bilgiler için de çok teşekkür ederim..
rica ederim canım ne demek...
biraz yardımcı oldumsa ne mutlu.
ağrılarımın sebebi,bebeğin suyunun fazla olması sebebiyle bebeğin doğum kanalına erken yerleşmesi ve rahim kısalması.
ayrıca su fazlalığının yanında çok hareketli ve sürekli ayakta olmam da tetiklemiş olabilir dedi.
yani erken doğum riski(
bu durum ayakta çok kalanlarda,çok hareketli annelrde daha fazla görülüyormuş.
hiç yerimde duramam ben.bugüne kadar 1 gün bile oturayım,uzanayım dememiştim.
ama sağolsun bebiş alarm verince sereserpe yatmam gerekti.
yarın raporumu iptal ettiricem,doktor izin verirse tabi.
evde tahammül edemeyen biriyim.
ama tabi hala yeri değişmediyse ve izin vermezse evdeyim...
bu kadar çok abartmıycam artık yorgunluğu.
dikkatli olmak da fayda var.
benim durumumun en iyi çaresi istirahatmiş.
valla gerçekten çok iyi geldi.geçti tüm sancılarım...
tabi ilaçlarım da var.
sen sakın ümitsizliğe kapılma canım.
hamile kalmanda bir sorun yokmuş.gene kalırsın ve bu sefer hayırlısıyla kucağına alırsın.
kafana yatan bir doktor eninde sonunda bulunur.
moralini yüksek tut ve inan buna...
senin şimdi cennette bir meleğin var.
onun için en iyisi buymuş.hırpalama kendini.böyle olması gerekmiş.
ne senden ne ondan kaynaklı bir durum.
ömrü bu kadarmış.
hepsi geride kaldı.
zor biliyorum ama;
yeni gelecek bebişe odaklan.
onu kucağına alacağın günleri düşün.
kendini de eşini de daha fazla üzme.
selam arkadaşlar
öncelikle hepinize sağlıklı bir gebelik süreci ve sonrasında da sağlıklı bir doğum diliyorum.Bebeklerinizi sağlıkla kucağınıza alın inşş..benim evim medikabile yakın ama öncesinde jimer de cenk beye gidiyordum ve çok memnundum ama maalesef 2 hafta önce bebeğimi 18haftalıkken kaybettim(kalbi durmuş ve şu an bebeğim inceleniyor sonucu çıkmadı..çektiğim acılardan ve mutsuzluğumdan bahsedip size üzmeye hakkım yok o yüzden sadece oktay bey e ben de 2.gebeliği düşündüğümde gitsem mi diyorum.akıl danışayım dedim.çünkü jimer e 100 tl muayene ücreti veriyordum ve doğum için de 4000-4500 tl diyorlar çok ta pahalı..okuduğum kadarıyla henüz doğum yapıp,tecrübesini paylaşan da olmamış..bana bu konuda yardımcı olur musunuz?bugünlerde doğum yapmış bir arkadaş ta var sanırım önceki sayfalarda okudum..o da inşş sağlıkla bebeğine kavuşmuştur..
canım bugün sabah doktordaydım.
senin için hastaların odada kalam süresine dikkat edeyim dedim.
benden önce 2 hasta girdi içeri :biri 11 dk, diğeri 8 dk kaldı.
bense 15dk kadar kalmişım içerde.doktorun da hiç acelesi falan yoktu.
her şeyi ayrıntısıyla açıkladı,sorularıma cevap verdi.
çok da iyi hissettrdi sağolsun.
dediğin gibi ayakta kalmamamı istedi.
raporu da ben istediğim halde iptal etmedi,riske girmek yok dedi.
sen de gönlünü ferah tut.
bak ne güzel hislerin var.bence de yeni gebeliğin gayet sağlıklı ilerleyecek.
valla ben nazara inanıyorum.
ben de geçen haftaya kadar hiç hamile gibi değilim,çok rahatım diyordum;aniden doğuracaktım nerdeyse...
ne zaman 2. bebiş için hazırlıklara başlayabilirmişsin?doktor ne dedi?
kızlar merhaba,
hamileliğimden bu yana siteyi takip ediyorum ama nie kayıt için bu kadar beklediğimi hala anlamış değilim:)
öncelikle hepimizin allah yardımcısı olsun bebeğimize sağlıkla kavuşmamızı nasip etsin.
bende 22.haftalık bir prenses annesi adayıyım ve doktorumuz Oktay bey şiddetle,ısrarla feci bir şekilde tavsiye ederim:)))
şuan için herşey yolunda gitti çok şükür cuma günü detaylı ultrosona giricem biraz korkum var inş oradan da güzel haberler alırım.
giren var mı her ayrıntısına bakıyorlarmış galiba bir de cd olarak alabiliyor muyum
bilgisi olan varsa paylaşmanızı rica edicem...
Merhaba canım,öncelikle sağlıklı,huzurlu bir hamileleik süreci diliyorum:)sonrasında da sağlıklı bir doğum..Oktay bey konusunda yazdıkların içime su serpti..ben de mecburi korunma sürecinden sonra inşaallah ona gitmek istiyorum..sen de doktora gittiğinde yaşadıklarını paylaş olur mu?doktor içime sinse de hastane biraz düşündürüyor beni..donanımı,hemşireleri,hasta bakıcıları v.s hakkında hiç bilgim yok.Bunları siz gidenlerden öğreneceğim.Kendine iyi bak canım ultrason hakkında ise endişelenme,içini ferah tut..bebişini strese sokma sakın:)görüşmek üzere..
selam canım.hayırlı,sağlıklı bir hamilelik diliyorum be de san.kızlar merhaba,
hamileliğimden bu yana siteyi takip ediyorum ama nie kayıt için bu kadar beklediğimi hala anlamış değilim:)
öncelikle hepimizin allah yardımcısı olsun bebeğimize sağlıkla kavuşmamızı nasip etsin.
bende 22.haftalık bir prenses annesi adayıyım ve doktorumuz Oktay bey şiddetle,ısrarla feci bir şekilde tavsiye ederim:)))
şuan için herşey yolunda gitti çok şükür cuma günü detaylı ultrosona giricem biraz korkum var inş oradan da güzel haberler alırım.
giren var mı her ayrıntısına bakıyorlarmış galiba bir de cd olarak alabiliyor muyum
bilgisi olan varsa paylaşmanızı rica edicem...
selam canım.hayırlı,sağlıklı bir hamilelik diliyorum be de san.
prensesimiz hayırlısıyla,sağlıkla gelir inşş.
ben detaylı ultrasona girdim.
renkli doppler diye geçiyordu.ama zaten bunların hiçbiri renkli falan olmuyormuş.
renkli denen şey kalp damarları falan kırmızı,mavi falan oluyor,akışı gösteriyor ya oymuş.
bildiğin oktay beyin odasındaki gibi ultrason.
hatta oktay bey 3boyutlu ve 4 boyutlu da gösteriyor belli bir haftadan sonra.
sanırım bize 27den sonra göstermeye başladı.
o bile daha iyi bence.
hiç korkmana gerek yok.3lü testin güzel çıktıysa çok da korkacak bişey kalmamış demektir.
radyoloji bölümündeki detaylı ultrasonda ise 3 boyutlu falan göstermedi doktor bize.
ölçtü,biçti,her tarafına baktı.her şey yolunda demişti bize.
ancak raporda kalpte ekojen odak yazmıştı.kalbini her organından çok inceledi.
oktay bey dört çelik e fetal ekoya yönlendirdi.
çok şükür bişey çıkmadı.
ayrıca cd falan da vermiyorlar.25tl olduğundan mıdır nedir anlamadım.
öyle bir uygulamalrı yokmuş.
fiyatı çok uygun diğer hastanelere göre.
canım,günaydın.iyi dileklerin ve verdiğin bilgiler için çok teşekkürler cnm.
cd olayına üzüldüm yaa ileride güzel bi anı olacaktı aslında cd olarak alanlar var diye duymuştum.Dediğin gibi ücreti çok makul o yüzden de olabilir bakalım yine de isticem ben biraz cazgırlık yaparsam belki verirler:))
sen kaç haftadasın allah sana da en güzel şekilde bebeğini kucağına almanı nasip etsin
canım,günaydın.
sen cd iste bakalım verecekler mi?ben de merak ettim.
belki sistem falan değişmiştir.
biz çektireli 2 ayı geçecek neredeyse.
bu arada 29 haftalık olduk biz.
Allah tamamına erdirir inşşş hepimizi.