canım Allah yardımcın olsun.
inş sen ve bebeğin sağlıklısınızdır.
sen öyle yazınca ben de sinir oldum.
zaten oktay bey hiç risk almak istemiyor,amniyodan biliyorum.
devlet hastanesi doktoru gerek yok amniyoya derken,oktay bey ben seni amniyoya yönlendirmek zorundayım demişti.
eğer biraz cesaretlendirse amniyo yapmazdım.
ama hiç moral vermiyor insana.
hep en kötüsünü düşünüyor,bu da kimi zaman iyi;ama bazen de kötü olabiliyor işte.
nst yi bi araştırmak lazım,acaba nst ye girince ultrasonda bakılmıyor mu ki?
ben bi arkadaşlara sorayım.
valla haberlerini özellikle mutlu haberlerini sabırsızlıkla bekliyoruz.
sana dua ettim,başka elimden gelen bişey yok.
valla senin sözlerin biçok kişi için önemli olabilir.
oktay beyin doğum yaptırdığı hiç somut örneğimiz yok.
umarım çok çok kolay ve iyi bir doğum yaşamışsındır tatlım...
bebeğin ve senin sağlığın nasıl?[/QUOTE]
canım merhaba sonunda gelebildim. dualrınız için cok tesekkür ederim. cok şükür ben kurtuldum allahım sizide en hayırlısıyla kurtarsın inşallah biraz zorlu bi dogum süreci gecirdim. hiçte güzel hatırlayacagım bi doğum hikayem olmadı malesef
korktugum başıma geldi. sabahtan bahsettiğim gibi hastaneye gittik yatış ve diğer işlemler yapıldı sancı takıldı. ilk bi kaç saat hersey normal giderken birden bire bebeğin kalp atışları 90 ların altına düştü. ebe geldi hemen suni sancıyı kapattı doktoru aradı.tabi muayene de edilio alttan bu arada
ben kendimi norml doğumun her acsına hazırlamıstım zaten. nstye baglı bi şekilde 9 saat boyunca suni sancı verildi. ama acılma yeterli değildi. onca zaman boyunca toplamda 3.5 cm civarı acılma olmustu.zaman aleyhime işliyordu. doktor saat bır gibi geldi tekrar muayene etti. ama duurm hiç iç acıcı degildi saat 3e kadar bekliyelim dedi o zaman karar vericez dedi. saat 3 te tekrar geldi oktay bey son bi kez muayene etti ama canım fena yandı. acımdan adamcagzın kolunu sıkmısım
muayeneden sonra basıma geldi dediki malesef seni sezeryana almak zorundayım acılma yok doğumda ilerlemio sancıyı yükseltemiorum daha fazla cünkü bebek etkilenio dedi. ben basladım aglamaya tabi hiç istemiordum sezeryan eger sezeryan olursam bi daha normal dogum sansım kalmıcaktı.hastane yıkılmıs ben altında sıkışmıstım sanki aglamaktan baska hiçbişey yapamıordum.
oktay beyde bende böle olacagını hiç düşünmemiştim dedi seni normal dogurturum die hep düşünüodum dedi ben daha cok aglıorum o böyle söyledikçe ne zaaman alıcaksınız peki sezeryana dedim yarım saat içinde dedi. daha cok korktum ama sagolsun cok anlayışlı davrandı. ben epidurl istiyordum ama oktaybey bence genel anestezi yapalım falan dedi ama istersen hemen karar verme ameliyathaneyi gör ondan sonrada karar veririsin dedi esim genel olsun die ısrar edince genel anestezide karar verdik. o sedyede yatarak ameliyathaneye gitmek o kapılardan gecmek o ameliyat masasına yatmak cok garip soğuk bi histi.ameliyatta bulunan bütün personel ve hemşireler gayet ilgili ve iyilerdi. oktay bey geldi anestezi uzmanı da geldi malesef hiçbirisi susturamamıstı beni. çünkü hiç bşey beni teselli etmiyordu. sonunda uyumusum bebeğin boynuna kordon sıkı bi şekilde dolanmıs sancıya ragmen asagı inmemesinin sebebide oymus sancı girdikce rahim kasıldıkca boynundaki kordon sıkmıs yavrumu o da kendince içerdee ugrasmıs bebğim dr kordonu görmüş yanındakiere de göstermiş yani ben ne yaparsam yapayım normal olmazmıs
ama cok şükür bebğim saglıklıydı. o an onu düşünemedim ama galiba en önemlisi de oydu onun saglıklı olması. benim neremi keserlerse kessinler yeterki o ii olsun cok şükür aldım küçük tosbiğimi kucagıma rabbim isteyen herkese nasib etsin bu güzelliği :)