canım öncelikle geçmiş olsun inşallah bundan sonrası sorunsuz olur. aynı sıkıntı bende de 2 3 kere oldu, oktay beyden önceki doktor aşırı rahattı ve kanama tekrarladı sonra oktay beye geçtim önceki yazdıklarımda anlattım ayrıntısını.. valla ben dinledim ve progestan içip bol bol dinlendim çok hassas bi konu önce yüreğini dinle.. hangisi içine sinerse..
oktay beyin çok evhamlı olduğu bir gerçek.. bence öyle olması da gerekiyor çünkü 2hayat söz konusu riske atılacak bir durum değil..
benim doğumum yarın kesinleşecek muhtemelen çarşamba bebeğimizi kucağımıza alırız inşallah.. doğum sonrası ayrıntıları en kısa zmanda yazmaya çalışırım..
normal doğum 1100 sezaryen 1200 kendi isteğinle sezaryen 3000tl.. yılbaşından sonra zamlanabilirmiş doktora sormanı tavsiye ederim.
canım bebişin hayırlı olsun.slm kızlar kısmetse gebelikte 11. haftamıza girdik geçtiğimiz 15 gün raporluydum düşük riski için oktay bey iğne ve progestan tedavisine devam ediyo ve ona göre hep yatmalıyım
daha önceki doğumumdaki doktoruma gittim aynı tedaviye devam dedi ama normal hayatına devam et dedi ee bu durumda hangisine inanayım ben eşim oktay beyde devam edelim diyo ama onunda bu derece hassas olması beni dahada korkutuyo çok çok iyi bir doktor ama doktorun azıcık moral versede fena olmaz hani
bu durumda biri çok rahat biri çok dikkatli hangisine devamedeyim hiç bilmiyorum iki durumunda aşırısı iyi değil ya
birde medikabilde doğum fiyatları nedir bilgi verirmisiniz :44:
canım ya seni çok merak ediyorum.canım öncelikle geçmiş olsun inşallah bundan sonrası sorunsuz olur. aynı sıkıntı bende de 2 3 kere oldu, oktay beyden önceki doktor aşırı rahattı ve kanama tekrarladı sonra oktay beye geçtim önceki yazdıklarımda anlattım ayrıntısını.. valla ben dinledim ve progestan içip bol bol dinlendim çok hassas bi konu önce yüreğini dinle.. hangisi içine sinerse..
oktay beyin çok evhamlı olduğu bir gerçek.. bence öyle olması da gerekiyor çünkü 2hayat söz konusu riske atılacak bir durum değil..
benim doğumum yarın kesinleşecek muhtemelen çarşamba bebeğimizi kucağımıza alırız inşallah.. doğum sonrası ayrıntıları en kısa zmanda yazmaya çalışırım..
normal doğum 1100 sezaryen 1200 kendi isteğinle sezaryen 3000tl.. yılbaşından sonra zamlanabilirmiş doktora sormanı tavsiye ederim.
canım ya seni çok merak ediyorum.
dua edicem mutlaka tatlım.
Rabbim yardımcın olsun.
aslında ne yalan söyleyeyim ben sana sürpriz yapıp hastaneye gelmeyi planlamıştım.
ama c.tesiden beri çok sancım oldu.oysa çncesinde hiçbir şeyim yoktu.
bebek rahme yerleşmiş ve aşağıya inmiş bile.
doktor rapor verdi 10 günlük.
kalkmıyorum,yatıyorum hep.
sonra tekrar kontrol gerekirse artık okula gitmiycem.
açılmaya ramak kalmış çünkü.çok endişeliyim.
doktorda daha çok küçük doğum için dedi.
ne kadar bekletebilirsek karmış.
benim oğlan hızlı çıktı,sizden önce gelmeye niyeti var.
aman Allah korusun
ama hep aklımdasın.annemle hep konuşuyoruz.
dualarımız seninle canım...
saol canım.annen ne güzel demiş...çok geçmiş olsun canım aman kendine dikkat et yat dinlen.. allaha emanet veren de o koruyan da o annem hep derki rabbinin koruduğunu kimse koruyamaz yüreğini ferah tut bişicik olmaz inşallah.. ilaç fln verdi mi serum takılmıştı bir arkadaşıma ve 39. haftaya kadar gelmedi bebek.. sanırım okulda da yoruldun çok etkiliyor..bizimki de tam tersi rahatına düşkün çıktı gelmeye niyeti yok eşim de geçen haftadan beri izinde o bi yandan annem bi yandan eş dost bi yandan herkes sabırsızlıkla bekliyor ama ben iyice gerildim psikolojik baskı altında hissediyorum kendimi zaten az kaldı yarın herşey belli olacak.. tanışmayı çok isterdim müthiş bi sürpriz olurdu canım ama önce sen ve bebişin iyi olun da sonrasında da buluşuruz bebişleri de tanıştırırız :)
saol canım.annen ne güzel demiş...
serum takılmadı ama günde 12 tane ilaç verdi.
bunlarda elevit,magnezyum,demir hapı vs hariç.
Rabbime emanet artık...
sen hiç de baskı altında hissetme.
geleceği zamanı bilir paşam.
ne kadar çok kalsa kardır diyorlar.
gerçi belli bir kilodan sonra bebeğin kakasını yapıp zehirlenme ihtimali varmış.(Allah korusun)
bu nedenle gününün dolmasını beklemeyebilir.senin tosuncuğun kilou da iyiydi zaten.
artık doktora güvenmekten başka çare yok.
iyi biri bence doktorumuz.riske girmeyeceğine de eminim.çarşamba bebişin kolarında bence.
bakalım yarın ne diyecek doktor?
suni sancıdan yana değilsen söyle mutlaka.
yarın sonucu bildir,mümkün olursa.
çarşambaya iyileşirim inş ben de.
yoksa bu ağrılarla nası baş edicem bilemiyorum?
suni sancı istemiyorum dedim dedim şimdi her gün sancı çekiyorum.
hiç aklıma gelmezdi böyle bir şey.
ayyyyyyyy çok sevindirik oldum canım.eveeeet hastaneden geldim kısmetse yarın 11buçukta sezaryenle doğum yapıyorum :)
bebek yine kilo almış yani cihazdan değilmiş. 1hafta daha bekleyemeyiz sabah gel suni sancı verelim dedi oktay bey ben kabul etmedim
o kadar ağrıyı göze alamıyorum...
dualarınızı eksik etmeyin...
ayyyyyyyy çok sevindirik oldum canım.
hadi hayırlı olsun.Rabbim sağlıkla kavuştırsun bebeğine.
gözlerim doldu valla.
dua edicem kesinlikle.
sonra haber vermeyi unutma.
sezaryen deyince sanki benim de üstümden bir yük kalktı.
bak söyleyince yapmıyor demek ki.
ısrarla normal istersen suni sancı veriyor demek.
canım bu arada şimdi sen suni sancı almayacaksın diye senden 3bin tl mi alacaklar yoksa 1.250 mi?
zaten hastanede insan her şeyi unutuyor.amin canım benim darısı başına :)
ben suni sancıdan korkuyorum diye açık açık konuştum ısrar etmedi, ben normal doğum taraftarı bir doktor olduğum için önce bunu teklif ederim dedi, 3000değil 1500 ödeyeceğiz sanırım epidural olacak ... 3000tl ödemeyin çünkü bebek büyük olduğu için zorunlu bu keyfi değil dedi bu da hoşuma giitti..
ammaaa kafama takılan bişey varki gizli şekerden şüphelendi bebek iri diye ama yüklemede ve diğer tahlillerde hep normaldi bebeğe zararı mı var sıkıntı olrmu nasıl emin olucaz hiçbirini soramadım bugün hastanede sarhoş sersem gibiydim..
zaten hastanede insan her şeyi unutuyor.
ben de bebek bi daha döner mi diye soracaktım unuttum.
stres oluyor insan.
sancılarım tam geçmese de çok hafifledi.ağrı kesiciler işe yaradı çok şükür.
yarına daha da düzelir inş.
iyi ya çok sevindim şu sezaryene.
tam istediğimiz gibi oldu.
yarın bebişini kucağına alacaksın.ne heyecanlı...
seninki ne ara kilo almış?
bacım ne yedin ne içtin bu bebiş tosuncuk oldu?
benimki de büyüsün söyle de.
zannetmem ya ne zararı olacak.
zaten yarın doğuyor.
bitti gitti.
kilosu iyi olan bebeğe bakması daha kolay oluyormuş.
canım bizim taktığımız bebeğin günü dolmadan yani 40 haftayı tamamlamadan doktorların 1-2 hafta erken çağırıp suni sancı vermesi.sdgn hayırlı kolay doğum olur inş çabucak bebişini kucağına alırsın
doktora suni sancı veriyor demişsiniz ama canlarım suni sancıyı her doktor veriyor ben ilk bebeğimi normal doğumla dünyaya getirdim 1 cm açılmayla hastaneye gidince taktılar hemen öbür türlü günlerce ağrıyla açılma bekleyenler var süni sancı süreci hızlandırıyo hepsi bu neden istemiyosunuz benide bilgilendirin atladığım bir konu mu acaba :44:
canım bizim taktığımız bebeğin günü dolmadan yani 40 haftayı tamamlamadan doktorların 1-2 hafta erken çağırıp suni sancı vermesi.
şimdi moda bu olmuş.
suni sancıyı basıp zorla normal doğurtuyorlar.
açılma falan beklemiyorlar.
suni sancıyla senin kolay geçmiş olabilir ama ben çoğu kişinin tövbe dediğini duydum.
tabi bu durum tamamen kişisel.
denemeden de kimse bilmez.
ama ben normal doğum olacaksa gerçekten normal olmasından yanayım.
zorla illa da normal doğurmak istemiyorum.
üstelik 38-39.haftada bebeğin normal doğmaması gayet olağan.
eskiden,annelerimizde olduğu gibi haftasına kadar beklemekten yanayım ben.
olmuyorsa ya da öncesinde bebeğin sağlığını tehlikeye atan bir durum varsa da sezaryan olmasından yana...
şimdi tüm hastanelerde haftası dolmadan suni sancı vermek moda olmuş.
aslında ben bunun biraz da para kaygısıyla yapıldığını düşünüyorum.
asıl hoş olmayan da bu.
yani anne adayını suni sancıya mahkum edip isteğe bağlı sezaryenle hastanelere daha çok gelir sağlamak amaç.
yoksa neden bu senelerde bu kadar çok sni sancı veriliyor?
eskiden benim annemlere neden suni sancı falan vermeyip zamanını beklemişler?
bende zamanını beklemek ve eğer gelmezse,kilosu yüksekse sezaryen istiyorum.
sendeki gibi açılma varsa,ağrılarım başlamışsa suni sancı verebilirler.
ama hiç açılma ve ağrı sancı yokken neden suni sancı alayım?
evet canım senin paşa yola çıkmış.kusura bakmayın cnm ben konunun o kısmını kaçırmışımyazdıklarında kesinlikle haklısın benim oğlum38+3teydi dogduğunda sancım yoktu 1 cm açılmam vardı ama o sabah suyum gelmişti zaten hastaneyede onun için gitmiştim yani yola çıkmıştı zaten paşa
ve yine bursada özel bir hastanede sırf bayram tatilinde burda değilim doğumun başka doktora gelebilir diye arkadaşımı ikna edip hiçbir doğum belirtisi olmaksızın suni sancıyla doğurttu doktoru ve çok zordu ham meyve bile dalından kopmaz bu konuda çok çok haklısınız