Bursa medicabil dr.oktay altun gebelik ve doğum

canım,meraklanma,o sarımtırak görüntülü olan 3 boyutlu ve 4 boyutlu ultrason
veee oktay beyin odasındakinde var.26.haftadan itibaren her gidişte gösteriyor.
sen gittiğinde merak ettiğini söylersen,3-4 boyutlu olarak gösterir.
bize daha önceden göstermeme sebebini '26 dan önce bebekler şekil olarak çok iyi görünmüyrlar,birz büyüyünce gösteriyorum' diye açıklamıştı,bize de mantıklı geldi.
sen bi daha gittiğinde söyle,görürsün.
biz 26 da gördük,gayet net görünüyor
kime benziyor diye yorum yapabilecek kadar iyi...

canım Allah yardımcın olsun.
inş sen ve bebeğin sağlıklısınızdır.
sen öyle yazınca ben de sinir oldum.
zaten oktay bey hiç risk almak istemiyor,amniyodan biliyorum.
devlet hastanesi doktoru gerek yok amniyoya derken,oktay bey ben seni amniyoya yönlendirmek zorundayım demişti.
eğer biraz cesaretlendirse amniyo yapmazdım.
ama hiç moral vermiyor insana.
hep en kötüsünü düşünüyor,bu da kimi zaman iyi;ama bazen de kötü olabiliyor işte.
nst yi bi araştırmak lazım,acaba nst ye girince ultrasonda bakılmıyor mu ki?
ben bi arkadaşlara sorayım.

valla haberlerini özellikle mutlu haberlerini sabırsızlıkla bekliyoruz.
sana dua ettim,başka elimden gelen bişey yok.
valla senin sözlerin biçok kişi için önemli olabilir.
oktay beyin doğum yaptırdığı hiç somut örneğimiz yok.
umarım çok çok kolay ve iyi bir doğum yaşamışsındır tatlım...
bebeğin ve senin sağlığın nasıl?[/QUOTE]

canım merhaba sonunda gelebildim. dualrınız için cok tesekkür ederim. cok şükür ben kurtuldum allahım sizide en hayırlısıyla kurtarsın inşallah biraz zorlu bi dogum süreci gecirdim. hiçte güzel hatırlayacagım bi doğum hikayem olmadı malesef
korktugum başıma geldi. sabahtan bahsettiğim gibi hastaneye gittik yatış ve diğer işlemler yapıldı sancı takıldı. ilk bi kaç saat hersey normal giderken birden bire bebeğin kalp atışları 90 ların altına düştü. ebe geldi hemen suni sancıyı kapattı doktoru aradı.tabi muayene de edilio alttan bu arada ben kendimi norml doğumun her acsına hazırlamıstım zaten. nstye baglı bi şekilde 9 saat boyunca suni sancı verildi. ama acılma yeterli değildi. onca zaman boyunca toplamda 3.5 cm civarı acılma olmustu.zaman aleyhime işliyordu. doktor saat bır gibi geldi tekrar muayene etti. ama duurm hiç iç acıcı degildi saat 3e kadar bekliyelim dedi o zaman karar vericez dedi. saat 3 te tekrar geldi oktay bey son bi kez muayene etti ama canım fena yandı. acımdan adamcagzın kolunu sıkmısım
muayeneden sonra basıma geldi dediki malesef seni sezeryana almak zorundayım acılma yok doğumda ilerlemio sancıyı yükseltemiorum daha fazla cünkü bebek etkilenio dedi. ben basladım aglamaya tabi hiç istemiordum sezeryan eger sezeryan olursam bi daha normal dogum sansım kalmıcaktı.hastane yıkılmıs ben altında sıkışmıstım sanki aglamaktan baska hiçbişey yapamıordum.
oktay beyde bende böle olacagını hiç düşünmemiştim dedi seni normal dogurturum die hep düşünüodum dedi ben daha cok aglıorum o böyle söyledikçe ne zaaman alıcaksınız peki sezeryana dedim yarım saat içinde dedi. daha cok korktum ama sagolsun cok anlayışlı davrandı. ben epidurl istiyordum ama oktaybey bence genel anestezi yapalım falan dedi ama istersen hemen karar verme ameliyathaneyi gör ondan sonrada karar veririsin dedi esim genel olsun die ısrar edince genel anestezide karar verdik. o sedyede yatarak ameliyathaneye gitmek o kapılardan gecmek o ameliyat masasına yatmak cok garip soğuk bi histi.ameliyatta bulunan bütün personel ve hemşireler gayet ilgili ve iyilerdi. oktay bey geldi anestezi uzmanı da geldi malesef hiçbirisi susturamamıstı beni. çünkü hiç bşey beni teselli etmiyordu. sonunda uyumusum bebeğin boynuna kordon sıkı bi şekilde dolanmıs sancıya ragmen asagı inmemesinin sebebide oymus sancı girdikce rahim kasıldıkca boynundaki kordon sıkmıs yavrumu o da kendince içerdee ugrasmıs bebğim dr kordonu görmüş yanındakiere de göstermiş yani ben ne yaparsam yapayım normal olmazmıs ama cok şükür bebğim saglıklıydı. o an onu düşünemedim ama galiba en önemlisi de oydu onun saglıklı olması. benim neremi keserlerse kessinler yeterki o ii olsun cok şükür aldım küçük tosbiğimi kucagıma rabbim isteyen herkese nasib etsin bu güzelliği :)

sevgili arkadaşlar ben de sonunda gelebildim bebiş gelince insanın eli kolu bağlanıyor hiçbirşeye vakti kalmıyormuş öğrenmiş oldum rabbim size de göstersin..
bebeğini kaybeden arkadaşım sana da sabır diliyorum çok zor gerçekten ama sana şefaatçi olacak bunu düşün önce allaha sonra oktay beye güven inşallah sağlıkla alırsın kucağına bu kez..
ebda16 senin de zamanın azalıyor sakın hiçbirşeyi riske atma raporsa rapor dinlenmeyse dinlen ben de düşük tehlikeleri geçirmiştim şimdi kucağıma alınca dedimki iyiki yatmışım ve zorlamamışım kendimi çok işe yaramaz hissediyordum yattığım zamanlarda ama sonuç olarak kucağına alıp emzirince bebeğinin ihtiyaçlarını karşılayınca dünyanın en işe yarar insanı hissediyorsun..
gul59 arkadaşım senden hep haber bekledik ama başımdan geçince anladımki ne takatin oluyor ne de vaktin oluyor bilgisayara bakmaya. o gün doğum katına geldim seni görmeye ama gittiğim başka biri çıktı diğer odaları gezmeye de çekindim adını bilmediğim için rumuzla da arayamadım :) iyi olduğunuza çok sevindim bebeğini güle güle büyüt suni sancı çok büyük cesaret tebrik ederim ben göze alamadım gelelim benim hikayeme,
çarşamba sabah yatış yaptık spinal anesteziye karar verildi zaten genel istemiyordum o an bebeğimi görmek koklamak istemiştim ama ameliyat esnasında epidural spinal bir arada yani kombine anestezi yapıldı ağrı kesici serum epiduralden daha etkili oluyormuş anestezi uzmanı önerdi bende kabul ettim operasyon süperdi ekip müthiş ilgiliydi başımda müzikler açtılar her anben dan bilgilendirdiler çok cesaretlendiriciydiler ve doktor geldikten 3-4 dakika içinde bebeğim doğdu hemen kokladım çok güzel bir duyguydu yalnız oktay bey eşimi de fotoğrafçıyı da ameliyata almadı enfeksiyon riski için ama hiç sorun değildi içerden biri çekti fotoğrafları ve çok güzel olmuş.
kocaman bir ANCAAAAAAAK!!!
ameliyattan sonra hasta bakıcı geceliğimi giydirirken ağrı kesici katateri çıkarmıştı akşam saat 5gibi ağrıdan çığlık çığlığa ağlarken tekrar takılmadığını ve ilacın yatağa akıp sırılsıklam yaptığını farkettim sonra gelip taktılar ama 3gün bunun sancısını çektim. hemşireler beş para etmez bir haftalık kontrolde ikinci topuk kanı ve sarılık için kan alınacaktı bebeğimin elinden kolundan almaya çalıştılar 3. hemşire de bulamadı en sonunda topuğundan aldılar yavrum ne çok ağladı o ağladı ben ağladım ellerinin üstü mosmor oldu bir elinin kemiğine dayanmışlar artık, bebenim damar yolumu bile bulamamışlardı ki bebeğime ne kalmış.
bu arada gul59 hastanenin çocuk doktoruna devam ediyormusun daha doğrusu etmeyi düşünüyormusun? ben pek memnun kalmadım çok donuk geldi tatmin olamadım.

canlarım tekrar hoş geldiniz ve çok geçmiş olsun.
bebişleriniz de hayırlı olsun.sağlıklı olmanıza çok sevindim.
tekrar tebrik ederim.Rabbim yavrunuza, size uzun ve sağlıklı ömürler versin.birbirinizden hiç ayırmasın.
doğum hikayeniz için de çok teşekkür ederiz.
biçok kişiye yardımcı oldunuz böylece.merakımızı giderdiniz.
okuyan herkes duacınız olur inşşş.

gul59
canım hiç üzülme,dediğin gibi önemli olan tek şey bebeğini kucağına sağlıkla alman.
bundan ötesi yok.
bazı şeylerde ısrarcı olmamak lazım.
mutlaka bir sebebi vardır diye düşünmeli.
Allah'tan boynuna dolanan kordan yavruna zarar vermemiş.
ayrıca sana bir haberim var :sanırım senin bilgin yok;ama artık sezeryandan sonra illa sezeryan olacaksın diye bir kural yok.
sezaryenden sonra normal doğum yapılabiliyor.
o eskiden sezaryen kesisinin dikey yapıldığı zamanlardaymış.
şimdi kesiler yatay yapılıyor.en büyük örneği de benim halamın kızı.
ilk doğumu sezaryendi,2.si normal yaptı.ve hiçbir sorun da çıkmadı.
ben de ilk duyduğumda şaşırmıştım ve öğreneli 3-4 ay kadar oldu.
netten de araştırabilirsin.

sdgn
canımmmm,çok merak ettim seni.
çok çok sevindim iyi olmanıza,doğumun iyi geçmesine.
şu kataterin çıkması ya da hastabakıcının dikkatsizliğine sinir oldum.
3gün boşuna sancı çekmişsin.güya doğum sancısı çekmeyektin...
onun dışında oktay beye güvenmeye devam yani.
şu hemşirelerin acemiliğini önceki sayfalarda da yazmıştım ben.
orda karşılaştığım yeni doğum yapan bir bayan söylemişti.
aynen dediğin gibi doktor da sorun yok ama hemşireler çok acemi diye.
demek hala devam ediyor.bunu dillendirmek lazım demek.
neyse Allahtan sağlıklısınız,geçti gitti sonunda.
Altan ı kokla benim yerime annesi.
arada bir uğra.sanırım yakın zamanda çocuk doktoru tavsiyene ihtiyacım olacak...

Son düzenleme:
slm..

sdgn ve gul59 hayırlı olsun..
cok geçmiş olsun kızlar allah analı babalı büyütsün... en önemlisi sizin ve bebeğinizin sağlıklı olması..

sezeryan oldum diye üzülmee...bnm teyzemin kızı ilk dikey sezeryan yaptı 15yıl önce fln. 2.si norml yaptı yıllar olduu ki şimdiki tıp daha iyi üzülme bncee....

bn fiyatları merk ettim aynımı acba yeni yılda değiştimi??

normal = 1.000tl
epidural normal =1.250tl
sezeryan = 1.500tl.
isteğe bağlı sezaryen = 3.000 tl.
bunların dışında extra bir masraf yok.
1 refakatçi yanınızda kalabilir.

Son düzenleme:
normal = 1.000tl
epidural normal =1.250tl
sezeryan = 1.500tl.
isteğe bağlı sezaryen = 3.000 tl.
bunların dışında extra bir masraf yok.
1 refakatçi yanınızda kalabilir.

teşekkürler canmmm saolll muayene ne kdr pekii?

cok geçmiş olsun canım hayırlsıyla kurtulmussun. gozunuzaydın rabbim hayırlı saglıklı ömür nasip etsin hayırlı evlar olsun inşallah :) hasta bakıcı gercekten cok dıkkatsızmıs yaa bende sınır oldum. bızımde topuk kanı alınırken cok agladı insanın canı yanıyo yaa sanki o iğneyi bana batırıomus gibi geliodu. yalnız neden elinden kolundan almaya calıştılar onu anlamadım sadece topuktan alınmıomuydu ki cocuk doktoru konuusnda aynı fikirdeyiz galiba bende devam etmeyi düşünmüorum ilgilenen bi dr değil malesef hatta ben uyarmasam recete yazmayacaktı bize bi an önce gelen gitsin gibi halleri var. cocuk dr için iki dr var canım biri özlem hanım die bi dr esentepedeydi şimdi pedmere gecmiş kv dem cok ii bi dr dio eltimin oglunu götürdüler ona cok memnunlar gecen gün pedmeri aradım muayene ücreti 55 tl miş tahliller için de ayrı ucret alıolarmıs eger gidersen haberin olsun birde konur hastanesinde ibrahim die bi dr varmıs onu da cok ii diolar bırde muayene ucretleri daha dusukmus galiba

çok şükür canım kucağımızdalarya daha ne isterizki.. darısı hamişlerin başına..
topuktan ilk gece bizimkini de çok ağlatmışlar ben gitmedim dayanamam diye kayınvalidem gitti. 1hafta sonra hem topuk kanı hem de sarılık içn alınacaktı o yüzden önce elden 3kez denediler bulamadılar ama birisi kemiğe dayandırmış ben de onla ağladım sonra topuktan aldılar halbuki topuktan da bakılabiliyormuş boşuna deldiler yavrumu o kadar ağladıki kayınvalidemin üzüntüden şekeri 340a çıktı beceremeyenin ne işi var orda anlamıyorum. doktora gelince zahmet edip yerinden kalkıp bakmıyor bile.. anne sütü sarılığı olmuş oğlum hala geçmedi çarşamba yine kan alınacak ama orada devam edip sarılık bitince mi değiştirsem yoksa yarın başka doktora mı gitsem karar veremedim bi de burnu tıkanık burun kanalları dar dedi ama bugün içinde mukus gördüm habire okyanus suyu damlatıyorum ama fayda etmiyor uykuya bile dalamıyor tıkanıklıktan yavrum ben de sabaha kadar başında nöbetçiyim tabiki ve söylememe rağmen doktor efendi muayene bile etmedi 1 haftada 140gr almış yeterli değil diyo sonra duruyo sütün yarıyo diyo dengesiz laflar ediyo canımı sıktı..
senin bebiş nasıl kokla cennet kokusunu benim için..

Yazılarınızı uzun zamandır takip ediyorum,şu an hamile değilim ama olursa ben de Oktay beyi düşünüyorum,yeni doğan yoğun bakım ünitesi olması,eve yakın olması ve doktor hakkındaki olumlu yorumlar nedeniyle ona gideceğim inşallah.Benim bir öğretmen arkadaşım onda doğum yaptı,kendisiyle bire bir görüşemedim ama memnun kalmış,normali denemiş ama bebek kakasını yapınca açıklığa rağmen sezeryan olmuş,cuma günü arkadaşı görmeye gidicem farklı bir bilgi olursa eklerim.Bebeği olanlara sağlık sıhhat,doğum yapacaklara sağlıklı kolay doğumlar diliyorum:)

hoş geldin canım.inş sen de istediğin zamanda beklemeden sağlıkla bebişine kavuşursun.
oktay beye doğum yapan arkadaşına sorar mısın nasıl geçmiş?
özellikle de hemşireleri sor.artık biliyoruz ki oktay bey gerçekten iyi bir doktor.
ama medicabilin hemşirelerinden çoğu kişi şikayetçi.
doktoru bulduk,şimdi hemşire derdindeyiz.
olmazsa şikayet edicem ben medicabile.

Benim bir tane kızım var 5 yaşında,bu ikinci olacak inşallah.30 haftalık doğmuştu,sıkıntılı bir süreç geçirdim,şükürler olsun çok sağlıklı,çok korkuyorum aslında aynı şeyleri yaşamaktan,ama kızım ve eşim çok istiyor,kızım anne ne zaman kardeşim olacak,çabuk olsun deyip duruyor.İnşallah her şey yolunda gider ve zamanında sağlıklı bir evlat sahibi olabilirim.Cuma günü göreceğim arkadaşı hemşireleri de sorarım,sorun varsa tabiki şikayet edilmeli

Arkadaşım doktordan memnun kalmış ama hemşireler sanki stajer gibi dedi,gerçi ona yardım eden ebe iyimiş,şans işi biraz da bu işler.

Arkadaşım doktordan memnun kalmış ama hemşireler sanki stajer gibi dedi,gerçi ona yardım eden ebe iyimiş,şans işi biraz da bu işler.
arkadaşın normal doğum mu yaptı canım?
ya off bi de hemşire derdi çıktıııı..

ah o hemşireler ahhh.. önceki yazılarımda yazmayı unutmuşum bir de başıma ne geldi...
taburcu olacağımız gün doktor reçete yazdı bebek için ve aldık içinde göbek bakım seti de vardı hemşirelerden rica ettim nasıl uygulanacağını gösterin diye, bana gösterdi göbeğin etrafına sıktı ve gazlı bezle sildi meğer göbek bağının üstüne sıkılacakmış 1hafta sonra göbek düşmeden 1gün önce tesadüfen öğrendim iyiki bebeğim enfeksiyon kapmamış o sprey göbek bağını dezenfekte etmek içnmiş hadi ben yanlış anladım ya da yanlış hatırladım kayınvalidem de yanımdaydı ve biz o şekilde uyguladık 1hafta boyunca veee bezi göbek bağının altından bağlamak gerekliymiş aklınızda olsun biz üstünü kapattığımız için 8.gün düştü çabuk kurumadı ayrıca emzirmeyi de göstermediler bilgi verilmedi normalde hemşirelerin emzirme konusunda bilgi vermesi gerekli..
ben bunları yaşadım siz yaşamayın hakkınızı arayın.. herkese hayırlı bir doğum diliyorum..

arkadaşın normal doğum mu yaptı canım?
ya off bi de hemşire derdi çıktıııı..

canım arkadaşım hiç endişelenme normal de olsa sezaryen de olsa ameliyathane ekibi süper çok rahatlatıyorlar korkma bana müzik bile açtılar espriler yapıyorlar kendini güvende hissediyorsun ama hemşireler konusunda kesinlikle taviz vermeyin yazdıklarımı aklında bulundur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…