Buraya çok kötü şeyler yazın?

Aylik sigara masrafini hesapla o parayla marka ayakkabi alinir cok rahat...zift koktugunu bile bile iciyo insan saglik falan hikaye kanser riskinin arttigini bilsen bile iciyosun 11 sene ictim hamilelikle birlikte igrenip biraktim.
Bende hamilelikte bırakırım diyordum tiksinirim, ama her gün yorgun hissediyorum o yüzden kesip attım

Nasıl siz şekeri bırakmıyorsanız bizler de sigarayı birakamiyoruz.
Sizin de bağımlılığınız var da empati kurabilirsiniz.
Ben de asla şeker kullanmıyorum mesela.
Ben size bırakın demedim zaten. İsteyen istediği kadar içsin, sadece yolda dumanını bana savurarak beni rahatsız etmesin. Benim şeker yemem kimseyi rahatsız etmiyosa, sigara içenler de beni rahatsız edemez.

Ben size bırakın demedim zaten. İsteyen istediği kadar içsin, sadece yolda dumanını bana savurarak beni rahatsız etmesin. Benim şeker yemem kimseyi rahatsız etmiyosa, sigara içenler de beni rahatsız edemez.
Kimsenin yüzüne dumanımı savurarak icmedigimden nasıl hissettiginizi anlayamayacağım.

darısı bırakmak ısteyenlere canım ben ıcmıyorum ıcmedımde ama esım arada bıraktıgında nefes aldıgımı anlıyorum dıyor ve malesef tekrar basladı sımdı tedavı ıle bırakıck

Yazıldı mi bilmiyorum ama Neslican tay'ın YouTubeda bi videosu var. Altına bir sürü kişi bu videodan sonra sigarayı bırakıyorum falan yazmış. Bı bakın isterseniz.

benim de bi masrafım bu var hahhahha
saka şaka sadece öğlen aralarında içiyorum
bir paket 3 4 gün gidiyor ben bile bırakmayı düşünüyorum darısı bırakmak isteyen herkese önce eşime amin.

Çok kötü şey yazmama gerek yok gerçeklerden bahsedeyim. Allahın ne kadar ömür vereceğini bilemem ama varsayalım ki 70 yaşına geldiğinde evinde değil hastanelerin yoğun bakımlarında yaşamaya devam edeceksin sigarayı bırakmazsan. Yardımcı solunum kasların işlevini yitirmiş olacak. Ciğer zaten bitmiş. CBAB denilen bi alete bağlı kalacaksın bu cihaz basınçlı oksijen basıyor ciğerlerine 2 dakika ayrılamazsın cihazdan ayrılırsan nefes alamayacaksın zaten. Tüm zamanın tavanı izleyerek geçecek. Sevdiğin insanların hiç bi güzel anına şahit olamayacaksın. Ha yoğun bakıma yatarsan şanslısın zaten. Ciğerleri sönmek üzere olan o kadar çok sigara bağımlısı var ki. Hastanelerde yer bulabilirsen ne mutlu sana.

Çocuğunuz var mı bilmem ama yoksa ilerde çocuklarınızla iki dakika oynasanız tıkanıyorsunuz ve inanın bu durum çok kötü. Dişler iğrenç oluyor sararıyor ve inceliyor gülünce konuşunca korkunç görünüyor. Insanlar sizle sarılıp tokalaşmak dahi istemiyor (sigara içmeyenler) çünkü o kadar kötü kokuyor ki nefes alamıyorum.

Ben de ergenliğin versiği gafletle başladım eşimde içiyordu karar aldık ve bıraktık. Spora yürüyüşe başladık. 3 ay sigara aldığımız parayı hiç harcamayıp biriktirdik. Günde 2 paket içiyordum. 10 tlden 3 ayda cebimize 1800 tl gibi bi para kaldı ve tura gittik. Hem yaşam kalitemiz hem de paramıza bir kez daha acıdık. Bu genç yaşımızda hem leş gibi kokmuşuz hem bünyemize hem cebimize zarar vermişiz.

Üstelik bırakınca daha iyi anladim ne kadar kötü olduğunu.

Kendinize inanin ben canım sigara çektikçe leblebi yemiştim.

Ben bile şekeri ve ekmeği bıraktıysam herkes sigarayı bırakabilir. Ben ki 3 4 çikolatayı ard arda yiyen insandım. Ekmeksiz doymuyordum, tadını özlemiştim şaka gibi ekmeği özlüyordum. Şimdi içinde şeker var diye reçel yemiyorum. (çayıma 3 şeker atardım eskiden)
Sigara illaki daha bağımlılık yapıyordur ama isteyince bıçak gibi kesilebilir. Ben isteyip de bırakmayanı görmedim "bırakmak istiyorum yeaa" diyenler gayet keyifle içiyor acı ve vicdan azabıyla değil.

O mereti içince leş gibi kokuyorsun. Haberin olsun!
Dişlerin sararıyor, dudakların kararıyor. Çirkinleştiriyor seni.
Ama en kötüsü kokusu bence. Leşşşş

Bir de bana hep zayıf karakter çağrışımı yapıyor. Sanki derdiyle baş edemeyince ondan medet ummuş gibi. Her anlamda olumsuz intiba.

"İçmeyin şu zıkkımı!" (Tahsin Sütçüoğlu)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…