Sigarayı alt kültür insanlar içer gibi genellemeleri saçma buluyorum. Kendim de içiyorum ama size birkaç zararını hatırlatayım ben bırakamadım siz bırakırsınız umarım. Cildinizi donuklaştırıyor ve gözeneklerin ve büyümesine sebep oluyor aynı zamanda yaşlanma etkilerini çabuklaştırıyor. Göz beyazını sarartıyor sigara tuhaf ama öyle. Dişlere yaptığı tahribat var ayrıca. Hem sağlık hem güzellik düşmanı
aslında bu bir genelleme değil, tespit, ve doğru bir tespit.
gelişmiş ülkelerde sigara içen insana 2. sınıf insan muamelesi yapılır, cahil gözü ile bakılır.
zaten kapalı alan yasağının harici, açık alanda da pek çok yerse sigara içmek yasaktır.
okul ve park çevreleri, apartman/dükkan girişlerinin bilmem kaç metre civarı, otobüs durakları vs... elinizde sigara özellikle kış aylarında ayakta dikilip soğukta kendinize yer ararsınız. dışarıdan bakan insan için bu durumda olan epey aciz görünüyor.
ot tüttürmek bile keyif için zaman zaman normal kabul edilirken, sigara öyle değildir.
amerikan filmlerine bakın ne kadar torbacı, homeless varsa agzında sigara :)
ve daha önemlisi sağlık hizmetleri özel sigorta ile döndüğü için, sigara kullanan insanlarda bazı hastalıkların tedavisi sigorta kapsamından çıkarılma durumu olur. organ nakline ihtiyaç duysanız sıralamada sigara sizi dibe çeker. ki çok caydırıcı be mantıklı buluyorum. kendi sağlığını düşünmeyen insan için imkanları seferber etmek çok anlamsız.
ben bizde de yaygınlaşmasını umuyorum bu bakış açısının ama bizde sigara içilmeye çıkarken ki muhabbet dolayı bile insanlar sosyal ortamlarda içebiliyor
Oglak kizi
paket fiyatı 10+ diye biliyorum. her ay elinizde kalan para ile kendiniz için bir şeyler yapabilirsiniz...
siz içtiğiniz için çok iğrenç gelmiyor ama sigara kokusu berbat bir şey.
parmağınızdan, saçlarınıza kadar üstünüze siniyor, terinizin, teninizin kokusu bile değişecek.
ne kadar içiyorsunuz bilmiyorum, ama bırakırken bir döneminiz olacak. öksürmeye başlayacaksınız, balham çıkaracaksınız, temizlenme gibi düşünün. orada anlarsınız aslında kendinize yaptığınız kötülüğü... 1-2 ay sürebiliyor. sonra hem nefes alış verişiniz değişecek, hem fiziksel kapasiteniz artacak..
ileride çocuk sahibi olmak isterseniz, çocuğunuza sağlıklı bir anne olacaksınız. hamileliğinizde temiz bir vücut ile çoçuğunuzu taşıyacaksınız.
vs vs..
ben ergenlikte falan 3-5 denedim. ama karakterime aykırı bir şeye muhtaç yaşamak.
bence bu acizlikten kurtulmak için bile bırakılır.