Burada hep okuyup, bana asla olmaz dediğim başıma geldi. :'(

Herkesin ailesinin tutuculuğu farklıdır tabi ama nişanlının stresli döneminde böyle saçma tepkiler vermesi olağanmış.
Aranızdaki görüşmeme süresi çok fazla açılmadan bir iki gün içinde ara konuş sakince olur olur olmaz olmaz.
Ama sinirle karar verilmesin sonrası pişmanlık oluyor çünkü.

benim babam da öyleydi. bende nişanlıyken sıkıntılar yaşadım çok kavga
ettik ama bilmeyen görmeyen erkek anlamıyor kızın halinden. şimdi iyi
yapmış diyor ama o zamanlar kan kusturdu bana.
canım hayırlısı olsun. gelmiyorsa gitsin bırak.
iyiki gitmiş dersin ilerleyen zamanlarda onla evlenmediğin için.
benzer sorunlar yaşamıştım uzun süre babama ve tüm aileme düşman oldu
çok eleştirdi. babam ve nişanlım arasında çok kaldım. aileme hak verdiğim zaman daha
çok delirir ve düşmanlığı artardı. bazen diyorum ki nasıl katlanmışım ben o nişanlılığa.
cicim ayımız olmadı sayılır bu sebeplerden hep..geçtik o günleri çok şükür
sana tavsiyem artık rahatla
seviyorsa alttan alsın ve kendi gelsin
kendi geri gelmezse de öyle bir adamın kahrı evlilikte hiç çekilmez
şu forumlardakileri bir oku. sendekinde birde sinir varmış

hayırlısı için dua et ve allaha sığın ve sadaka ver bir de. kötülüğü def etsin.tabi gitmesimi kötü gelmesi mi
onu allah bilir. ikisine de razı ol.
allah kötülerden uzak etsin

Bana gisterdi5in siddeti babana gosterseydin diyen adamdan koca olmaz. Bence inceldigi yerden kopsun. Donerse de sakin irtibat kurma. Biz anlasamayiz, dunyalarimiz farkli de.

arama.
Istiyorsa kendi arasın bana kalırsa. Yarı yolda bırakacaksa bıraksın.
Bak onun altında belki de başka bişeler de vardır. Ailesi yada seninkiler yada başka bişe....
Ve şunu söyleyim eşinin de ailenle olan sıkıntısı seni çok yıpratır. Savunamazsın bile
eleştirir her zaman. Ben yaşamıştım benzer durumlar
onları kendi çözerse gelsin. çözmeden birleşirseniz hep böyle sürer.
O gider ve hep senin arayıp çözmeni bekler
yine de sen bilirsin

bana gisterdi5in siddeti babana gosterseydin diyen adamdan koca olmaz. Bence inceldigi yerden kopsun. Donerse de sakin irtibat kurma. Biz anlasamayiz, dunyalarimiz farkli de.

kesinlikle doğru.
Babasıyla kendisini nasıl kıyaslar
daha nişanlı bile değilken hemde
baban karışacak ve soracaktır elbette.
Bir kaç kişi anneni babanı suçlu bulmuş. Ne demek bu yaa
annesi en iyisini yapmış. Nişanlı olsa evli olsa bidaha düşünün emeklere yazık der
kadın kızının sevgilisine mi otur bidaha düşün desin. Taktir ettim
babası da kıskanabilir ne var bunda.
2 senedir birlikteymiş yeni öğrendi kıskançlığını.
Bırak gitsin kız...
Arama sakın
çok sinirlendim kendini bilmez hadsize..
(kusura bakma ama öyle)

hazırlandığı sınavlar gerçekten çok zor ve stresli...
abimde müfettiş ve o dönemlerini hatırlamak bile istemiyorum.
bende şuan alandan hazırlanıyorum ve korkmuyor değilim.
hele ki bir müfettişin düz memurluğa düşme riski gerginliği artırdıkça artırır.
ona bağlı olarak fazla alıngan olmuş belli.
ben bunun geçici olacağını en fazla bir kaç haftaya özür dileyeceğini düşünüyorum.
ancak babanı bu şekilde eleştirmesi hoş olmamış..
yarın öbür gün o da baba olacak,onunda kızı olacak belki..
şuan bunları idrak edemiyor olabilir fakat düşünmesi lazım en azından.
babanın yaptığı çok normal.
ben bir evin tek kızıyım ve babam eşimle nişanlılık döneminde aynı senin baban gibiydi.
eşimi çok sevmesine rağmen kısıtlamasıda çoktu.
eşimde bunları görüyor,hatta bizzat babamdan duyuyordu fakat her seferinde baban haklıisen kızsın,üzerine düşüyor,
evlenene kadar ona göre davranalım derdi ve bi şekilde orta yol bulurduk.

yaşı kaç bilmiyorum ama ben tavrını biraz toyluğuna biraz da sınav stresine veriyorum.
normalde çok kızdığım bir durumdur ama o müfettişlik sınavlarını iyi biliyorum...
abim bir ayda saçları dökülmüş,10 kilo vermiş,sivilce dolu bir yüz ve sinirli bir bünyeye sahip olmuştu.
annemle nasıl idare edeceğimizi şaşırmıştık.
sen sevdiğini bizden daha iyi bilirsin,
alttan almanı suitsimal edecek bir yapısı varsa taviz verme.
aksi halde biraz bekle...eminim o da anlayacaktır,oturur sakince konuşursunuz.
sen ve ailen gerekeni yapmışsınız zaten.bi müddet bekle.
zaman yön verecektir ne yapacağın hakkında.

Insanin ne oldugu sinir stres ve kavga aninda ortaya cikar. Stres ardina siginip babaya hakaret etmek aciklamaz bence. Stresli ise gergin olsun, kiza trip yapsin vs. Acip anneye sayfirmak falan, ne bu boyle.

Taviz tavizi doğuruyor işte.
Annenize anlatmış ya çocuk gibi.
İşte orda bitti..
Bu nedir böyle anneyi arayıp şikayet etmek.
Kendi sorunlarını bile çözmekten aciz bir adamla evlilik olmaz.
Sıkın dişinizi unutun..

Ben olsam zamana bırakır,üstüne gitmezdim.Belli ki zor bir süreçte.Hatasını anlayacağına inanıyorum.

Ben de bunu okuyunca acaba psikologa gitmeyi kabul eder mi diye düşündüm hemen. Yalnız şöyle bir durum var, kendisinin bu zaten değişmiş hali. Son zamanlarda edindi bu yeni huyları. Önceden böyle değildi. O yüzden ben evlenince eskisine döner umuduylaydım. Tabi artık umut falan kalmadı.

Zaten aşağı yukarı herkes nişan düğün zamanı benzer tatsızlıkların yaşandığını söylüyor. Bilmiyorum artık bizimki de herkesin yaşadığı cinsten mi yoksa geri dönüşü olmayacak mı.

Teşekkür ederim yorumunuz için.

Yok istemiyor değil. Öyle olsa konusu bile geçemezdi. Annem zaten seviyor, babam da her ne kadar çifte standart uygulayıp abimin nişanlısına göre bizimkine çok güzel davranmasa da karşı değil en azından.

2 yıl boyunca görüşmemiz sorun olmadı. Zaten aynı dersanedeydik 1 yıl. Sonraki yıl da o kurum sınavlarına hazırlanıyordu, sonrasında başka bir kurumda çalıştı ve farklı şehirlerdeydik. Dolayısıyla görüşememe sorunu benden değil farklı şehirlerde olmamızdan kaynaklanıyordu.

Teşekkür ederim yorum için bu arada.

Sevgiliyken bir yıl aynı dersanede hep yanyanaydık zaten. Sonraki yıl da görüşmemiz benden değil ondan kaynaklı çok kısıtlıydı. Farklı şehirlerdeydik. Önce kurum sınavlarına çalışmak için evde kampa girdi, buraya hiç gelemedi. Sonrasında da bir süre başka bir kurumda çalıştı, yine vaktimiz yoktu ve doğru düzgün bir araya gelemedik zaten.

O üste çıkma konusunda da hiçbir zaman başarılı olamadım. Kendisi konuşmaya başladım mı acaba karşımdaki ne diyor, haklı mı diye düşünmez. Tatmin olsa bile benim haklı olduğumu kabul etmek istemez. Her lafa verilecek bir cevabı muhakkak vardır ve üste çıkamazdım kısacası.

Babam nişan olmadan önce bu konuda katı. Nişandan sonra daha rahat olacaktır diye düşünüyoruz ama malum bunlar da nişan hazırlığı yani ve nişandan önce halledilmesi gerek.

bu çocuk geri GELİRRRRRRRR trip atıyor belliki sakın arama ve sakın peşine düşme
bidaha aynı cesareti bulamasın

İnşallah öyledir diye umuyorum ben de.

Annem çok kızdı ve daha fazla şımarmasın diye üzerine düşmek istemedi. Barışmamız için arayı yapmaya çalışsa bu defa da annen bile beni elinden kaçırmak istemiyor diyebilirdi. Onu düşünerek böyle yaptı.

Bir de bana dusmez ama neden martta nişan? Onun sinavlarindan sonra olmaz mi? Ben kir dugunu isteyen bir insandim ama kardesimin tus sinavi icin (biraz da vakit oldun diye) kasimda dugun yaptim.

Estağfurullah neden düşmesin, fikir veriyorsunuz hepiniz sağolun. Çünkü martta nişan, haziranda düğün istiyor. Sınavları bittiğinde düğün olsun diyor yani. O yüzden şimdi istiyoruz nişanı.

Sen de mi bu sınavlara hazırlandın? Stres konusunda hak veriyorum ona zaten ama işte arada olan ikimize oluyor.

Nişandan sonra böyle olmayacağını iddia ediyor annem babamın. Bilemiyorum artık ne kadar doğru...

Katılıyorum ayrıca yorumuna. Bence de gerilmesi çok normal ama bunu benden çıkarması çok anlamsızdı. Elimden gelen bir şey olsa zaten yaparım ama yoktu işte.

Annemin o tavrı da daha fazla şımarmaması içindi. Çünkü üzerine düşse, bizi barıştırmaya çalışsa bu defa da diyecekti ki annen bile beni elinden kaçırmamaya çalışıyor. Bir daha bir de onu dinleyecektik.

Annemin de zoruna gitti haliyle. Adam aşağılar gibi konuşuyor. Bana üstünlük taslar bir hali vardı beni çok arayacaksın bilmemne derken.

Uzun bir süre tamam kapatalım konuyu dedim ama konuştukça konuşuyordu, en sonunda çıldırttı da dedim o lafı. Gerçekten bazen çekilmez oluyor, resmen baş ağrıtıyor motor takmış gibi dırdırdırdır susmayınca. Yani sakinleştirmeye çok uğraştım ama sakinleşmedi bir türlü.

Ben hep evlenince böyle olmaz diye hayal etmiştim. Hep görmezden geldim o yüzden bu tarz şeyleri.

Erkek arkadaşını kendime çok benzettim
Sanırım biri de bana sana şimdi bi tokat atmak vardı dese, bende ardıma bakmazdım.

O zaman benden sana tavsiye; kendine tokat attırma isteği uyandıracak şeyler söyleme erkek arkadaşına. Yanlış anlama lütfen, sana laf falan sokmuyorum asla. Ama benimki gerçekten hak etmişti.

O konuda ben de çok kırgınım zaten babama. Çok üzülüyorum onun yarısı kadar iyi davranmıyor çocuğa. Zoruma gidiyor yani ne suçu var bu çocuğun diye. Ama işte o tepkinin muhatabı ben olmamalıydım.

Bir yandan her çiftin nişan arası yaşadığı tatsızlıklardan bu da diyorum, bir yandan da benim aklımı da bu kurcalıyor. Dün bu olaylar olmadan hemen önce sokakta gördüğüm bir çocuğa yardım etmiştim. Hani derler ya verilmiş sadakan varmış diye, acaba diyorum o yardımımın karşılığı olarak bu olanlar bir ödül müydü bana.

Babamın haksız olduğu hususunda tüm forum ortak paydada birleştik zaten. :) Ama ona bir şeyler uyduramazdım işte. Çünkü o benim hem sevgilim hem en yakın arkadaşımdı. Kolay olmayan şeyler yaşıyorum, geçenlerde konu da açmıştım hatta abimin nişanlısıyla alakalı. Onları falan paylaştığım oldu, güvendiğim tek insan oydu çünkü. Haliyle artık aile yapımı falan iyi biliyor. Yani babam izin vermiyor değil de başka bir bahane bulsam anlardı. Zaten bir yalan söylemeye kalksam yüzüme gözüme bulaşır, onu belli etmemek için başka yalanlar falan söylerim hemen anlar o.

Herkes arama ondan adım bekle diyordu ama bu yorum kafamı çok karıştırdı şimdi. :44:

Aklıma o da gelmiyor değil. Az önce yapılan bir yorumdan sonra aklıma geldi. Ben bu olaylar olmadan 5 dk kadar önce sokakta gördüğüm bir çocuğun haline çok üzüldüm ve sadaka verdim. Hani derler ya verilmiş sadakan varmış diye. Acaba diyorum, o sadaka beni olacaklardan, kötü bir evlilikten korudu da Allah aslında bana bunu ödül diye mi verdi :44:

Bana gisterdi5in siddeti babana gosterseydin diyen adamdan koca olmaz. Bence inceldigi yerden kopsun. Donerse de sakin irtibat kurma. Biz anlasamayiz, dunyalarimiz farkli de.

O lafına gıcık oluyorum zaten. Bir de onu öğrendi. Ne zaman didişsek bana karşı pabuç gibi dilin var, babana niye söyleyemiyorsun evlenmek istediğini deyip duruyor.

Yok ne kusuru. Ben neler sayıyorum ona içimden dünden beri. :) Teşekkür ederim yorum için de. Çok samimi geldi açıkçası. Dikkate alacağım.

24 yaşında. Aslında çocuk değil yani. Sen iyi anlarsın o zaman beni abinden ötürü. Aynen bu da kazanana kadar bir dünya stres yaşadı, şimdi bir de bunlar çıktı. Ama olan hep bana oluyor malesef. Arada kalmak çok kötü çok.

Insanin ne oldugu sinir stres ve kavga aninda ortaya cikar. Stres ardina siginip babaya hakaret etmek aciklamaz bence. Stresli ise gergin olsun, kiza trip yapsin vs. Acip anneye sayfirmak falan, ne bu boyle.

Yani aslında gerçek karakteri bu mu diyorsun? :44:

Ayy o çok zor işte. 2 yıla birçok şey sığıyor, iyi kötü çok yaşanmışlığımız oldu. Ben hep telafi eder hatasını diye hayaller kuruyorum ama belki de unutmam gerekecek bilmiyorum.

Ben olsam zamana bırakır,üstüne gitmezdim.Belli ki zor bir süreçte.Hatasını anlayacağına inanıyorum.

İnşallah öyle olur. Hatasını anladığını bir fark etsem ayaklarıma kapanmış da özür dilemiş farz edeceğim zaten.

Bu arada son gelişmelerden size bahsetmek istiyorum.

Kendisi sabah whatsapptan destan niteliğinde bir yazı yazmış bana. Bugün yeni bir sayfa açıyorum hayatıma, hiç üzülmeyeceğim, zaten hep ben daha çok sevmiştim ben emek vermiştim vs... En sonuna da eklemiş; düğünüme hepiniz davetlisiniz. Baban da neyi kaçırdığını görecek, çok pişman olacak.

Az evvel da babası arayıp bir de senden dinlemek istiyorum olanları kızım dedi. İlk defa da oğlunu haklı buldu. Haksız demiyorum ben zaten ama bazı konularda haksızdı yalnızca.

Madem böyle babanı arayıp ben izin isterim dedi. Hatta illa yüzük takılmadan uygun bulmuyorsa nişandan önce biz gelelim, parmağınıza o yüzükler takılsın öyle yapın hazırlıklarınızı dedi. Fakat babası durumun ciddiyetinin farkında değil sanırım. Sanki her zamanki ufak tefek didişmelerimizden biriymiş gibi üzerinde bile durmadı. Tamam ben hallederim sen takma dedi.

Babanı arar konuşurum deyince önce oğlunla olan sorunu bir halletmek gerek amca, başka kız bulup evlenmekten bahsediyor dedim. Güldü, onu bir de benim yüzüme söylesin de göreyim dedi.

Bilmiyorum artık baba neler yapacak.

İnşallah öyle olur. Hatasını anladığını bir fark etsem ayaklarıma kapanmış da özür dilemiş farz edeceğim zaten.

Bence bu yazdığını bir daha düşün. Bu kadar taviz vermen ne kadar doğru ?
Sonra yüz verdim deliye geldi s.çtı halıya olur.

Babanızın tutumu hoş olmamış açıkçası .Sonuçta nişan alışverişi bu.
Sevgilinizin sınav stresini de anlayabiliyorum fakat kırılma noktası annenizi araması.

Bu kadar mı basit herşey? Sen bu adamla nişanlandığını düşün :44: ya da evlendiğini ?
taviz tavizi doğurur. İKİ KİŞİ ARASINDA YAŞANAN dört duvar arasında kalır.Ailelere yansıyınca dallanıp budaklanır. Ne senin annen bu saatten sonra ona güvenebilir ne de sen ...

Evlilikte bunlar öenmli kriterler bence iyi düşün? Daha ortada nişan yokken bu kadar ilerid giden bir insan evlenince neler demez yapmaz.

Sevgililikten çıkıp evliliğe kadar geçen her an çok stresli oluyor. Söz ve nişanı kastediyorum. Benim abim ve eşinin de bu tarz problemleri oldu. Sözlüyken ve nişanlıyken yengemin ailesi çok sorun yarattı. Özellikle babası. Dışarı göndermeme vs. gibi. Bu yüzden de hep abim sinirlenirdi. Her gün tartışırlardı yengemin ailesi yüzünden. Aynı ona benzemiş bu durum. Burada senin bir hatan yok arada kalmışsın belli ki. Ama açık söylemek gerekirse sevgilin mi diyeyim sözlün mü bilemedim sözlün diyeyim ben. Sözlünü de haklı buldum. O da stres olmakta haklı, bu baskıdan bunalmış olabilir. Tabi ki senin elinde değil. Biraz babanın tutumu yüzünden olmuş. Bir de ağır bir laf etmişsin bende tokat atardım sana lafını kendime saygısızlık olarak algılardım. Yine de aşılmayacak bir durum değil. Sözlün bunu gurur meselesi haline getirmiş, bu yüzden de evlenicem falan diye blöf yapıyor bence.

Babasının zorlamasıyla olmamalı evliliğiniz.
Adam çok sinyaller veriyor ilerdeki mutsuzluğunuz için.
Dik durabilseniz keşke karşısında.
Babanızla kafayı bozmuş ayrıca damat adayı

ne munasebet ıle annenı arayıp senı sıkayet edebılıyor anlamadım
sorunu senınle ama senı cıddıye almayarak velıne sıkayet etmıs gbı bısey olmus resmen
bırde annenı aradıktan sonra sen nasıl bu kadar sakın kalabıldın kı ben olsaydım cok farklı tepkıler verırdım dıye dusunuyorum hakkında hayırlısı

Bence sen sessiz kal o destan gibi yazilarina cevap verme çünkü cirkinlesmeye baslamis..

Evlenemeyeceğini biliyoruz kendi de biliyor ama neyin hirsinda şuan? Neyi kacirdiginizi göreceksiniz falan...

Bariscaginizdan eminim ama sevgilinin karakteri su yüzüne cikmaya baslamis bilmem farkinda.misin....

Evet, babaların kıskanması gerginliklere yol açabiliyor, benim babam da aynı durumda olduğundan erkek arkadaşıma sürekli telkinlerde bulunuyorum, genel anlamda kız babaları böyledir vs. diye, nişan ve düğün zamanı için ''ateşten gömlek'' derler, gerçekten üzücü olayların yaşanması çok muhtemel hale gelebiliyor. Erkek arkadaşınızın sınav stresi yüzünden sinirli olduğunu, en ufak birşeye bile sinirlenip tartışma yarattığını söylemişsiniz zaten, babanızın huyu böyle ise yapacak birşey yok bazı kız babaları olumlu ve ılımlı karşılarken şekil A beni arkadaşımın babası, neredeyse al git kızı der. Benim babam ise sınırları zorlar. Yapacak birşey yok açıkçası, bu konularda herkes alttan alıp sakinliğini korumayı başarabilmeli. Keşke annenizi de aramasaymış, hele başkasıyla evlenicem demek çok tuhaf ve abes olmuş. Bende geri döner diye düşünüyorum ayrıca üzülmen normal bu yüzden üzülme diyemem de dönmezse eğer sende hayatını karartmayacaksın tabiki, kısmet bu işler hayırlısı olsun inşallah.

Bir şey merak ettim, baban işe girmeden nişan istemiyomuş heralde? Sevgilinin de stresli zamanları müfettiş yardımcılığı falan? Her şeyin oturmasını bekleseydiniz hem sevgilin hem baban hem senin için daha kolay olmaz mıydı?

Arada kalmışsın üzüldüm o yüzden böyle bir eleştri getirdim. Barışırsınız üzülme çok büyük bir mesele değil..

fındık eğer arada söylediysen sanırım kaçırdım.. baban ile sevgilin arasında bir tartışma veya tatsızlık oldu mu daha önce? çünkü bu yazılan mesajlar sana değil de babana yönelik gibi gelmeye başladı.. bir kin var onun içinde neden olabilir sence ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…