• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Burada hep okuyup, bana asla olmaz dediğim başıma geldi. :'(

yengenle ilgili bir konun vardı, o konuda siz yengeni annesine şikayet etmiştiniz bu konuda da erkek arkadaşın seni şikayet etmiş :19:
sınav zamanı çok feci stres oluyor insan bunu en iyi bilenlerdenim, barışırsınız bence, üzülme:16:

Bana geri dönecek gibi geliyor çok fazla umutlanma bekleme ama nişan aşamasına gelmişken evlenmek istemiyorum diyp çekip gitmek kolaymı ya? hem de çok saçma bir nedenden dolayı... ben babanın ilerde evliliğinizde sorun çıkarır düşüncesiyle de gitmiş olabilir diye düşünüyorum biraz da.. :44: onu örnek vermş direk çünkü.. ya bi de stresli diyosn sınavdı bilmemneydi herşey üstüne gelmştir belki bekle bakalm zaman geçsin bi süre belki kafa dinlemek istemiştir ne olacaksa olur. Ama hergün kendini telefonun başına da mahkum etme bi gelişme olursa yaz mutlakaa :34:

İnşallah bir gelişme olur da yazarım. :43: Ben de sınava veriyorum bu davranışını ama neticede kendini haklı görüyor şu an. Bilmiyorum ki hiçbir şey. :50:

Yanlis anlamayinda sanki evlilikten korkuyor ve bu yuzden gergin pattayacak yer, bi kivilcim ariyor gibi geldi bana
Yada ailesimi istemiyorda acaba arada kaldi gibide aklima geldi, cunku size cok asik oldugunu yazmissiniz.
Hakkinizda hayirlisi olsun, cok uzuldum.

Amin teşekkür ederim. Evlilikten korkuyor olamaz. Çünkü çok genç yaşta evlenip erkenden çocuk sahibi olma hayali vardı onun. Kendinden önce evlenen kuzenlerini falan kıskanırdı, o derece çok istiyor ve şu aşamaya gelebilmek için neler neler yaptı.

Ailesi istemiyor da olamaz. Sağolsunlar iyi insanlardır, beni de çok severler.

Cnm sakin ol
Ani tepki verme
Bekle biraz olay soğusun
Bence herşey eski güzel haline dönecek ama üstüne gitme

Döner mi gerçekten :26: Ben hiçbir tepki vermiyorum zaten. Onca rezilliğin üzerine arayamam ki. :50:

bence aılesı baska bıırını talıp bulmus olabılır

sınav gergınlıgı suan hat savada hey hey gelmıs oda var

baban aıleler bılıyorsa nıye cıkarmıyor oda ayrı

sen bu adamı sevıyosun sence o senı sevıyormu

ha gıtmek ısteyene dur deme kesınlıkle bazen ılk zamanlar cok uzuluyrz ama en dogrusu en hayırlısı karsımıza baska sekılde cıkacagını unutma

2 sene az bır sure degıl ben emek verdım emek verdık bırbırımıze dıyebılırsın ama bu acıdan degıl suankı durumu dusun

yada barısın yapamam edemem dıyorsan ama hıc bır kadın bu ssekılde arkadasına donup cekıp gıtmeyı hak etmez sebep ne olursa olsun bu sekılde bıraktıgı ıcın senı suclu

daha once hıc sorununuz oldugunda nasıl hallettınız ne oldu sorun neydı . bunlarda onemlı

Yok ailesi yapmaz öyle şey. Çok heyecanlılardı nişan düğün için hazırlık yapıyorlardı. Ben onu seviyorum, o da ben daha çok seviyorum cevabını bile kabul etmezdi. Çok koştu peşimden ve gerçekten çok tutkulu bir aşıktı aslında. Acaba bu stresten ötürü didişmelerimizden sora soğudu mu benden diye düşünüyorum. Tek aklıma gelen o. Ama o kadar kolay mı ki :43:

Girdiği sınavlar çok zor ve stresli....açıkçası sınav zamanları bende bu derece stresli olabiliyorum ama daha sevgilime bir kere bile ayrilıcam senden demedim....abartmışmı yoksa ailenin tavrından mı bunalmış anlayamadım...sanırım jer ikiside....

Evet aynen her ikisi de. Sınav konusunda bir şey diyemem çünkü ben de kendimi sınav yüzünden yiyip bitiren bir yapıya sahibim ve ben de ondan çıkarırım tüm stresimi. Babamın tavrından da çok bunaldı. Babamın ayrım yaptığını düşünüyor abimin nişanlısı ile kendisi arasında. Ciddiye alınmadığını, sevilmediğini hissediyor. :50:

blöf yapıyo elenemez hem zaten evenecek adam sana evlenıcem demez derse senı kıskandırmak ıcın der sende ay dur yapma dersen bundan sonra hep dersın banane dersen zaten benı sevmıyodun sen der kabak basına patlar en ıyısı cevap vermemek cok gecmıs olsun sımdılık bekle bısey yapma gereksız sen ona tokat atmak ıstersen saygısız oluyosun ama o senı paketlerle ortada bırakıp gıderken cok saygılı mı davranmıs oluyo acaba?

Güya benim o hareketime kızdığı için bırakıp gitmiş, ama beni o raddeye getiren de kendisiydi. Bir de kadınlara dırdır ediyor derler dedim içimden o an. İnsan bir saniye susmak bilmez mi? Baban aşağı baban yukarı deyince bana da fenalık geldi en sonunda. Vurmadığıma şükrediyorum zaten.

tüm yazdıklarınızı okurken erkek arkadaşının stresten kaynaklanan bir tavır sergilediğini ve çözülebilir bir olay olduğunu düşünüyordum ta ki şu yaza kadar görücü usulü ile bir kız bulup evlenme cümlesini okuyana dek.... evet barışırsınız büyük ihtimalle ama böyle saçma bir söz söyleyen ve yapabilecek kapasitedeki bi erkekle hayatını birleştirmeden önce çok düşün bence... bu basite alınacak bi söz bi tavır değil hiç hoş değil böyle saçma kararlar verebilecek yapıdaysa iyi düşün derim

İlk defa öyle bir şey söyledi bilmiyorum o yüzden yapar mı yapamaz mı... Ama bu aralar ne söylediyse yaptı. Blöf yapıyor sandığım her şeyi inada bindirdi ve yaptı. Mesela asla annemi arayıp da beni şikayet etmezdi ama sırf yaparım dediği için yaptı. Diyorum ya, huy değiştirdi resmen. :50:

canım! Cok uzuldum...
Kendimi senin yerine koymaya calısıyorum.. Oncelikle sevgilim kavgamizi anneme arayip ayrintilar verse, beni sikayet etse, dayanamazdim, bir kere sevgilim bi meseleden dolayi bıktım babanı arayıp söyleyecegim dedi Nevrim Döndü resmen o kadar feci bir duygu ki.. Ailelere asla bir sey tasimayacagiza dair yemin ettik sonra :50:

O yuzden seni anlayabiliyorum

İkiniz de cok bunalmissiniz belli, sevgilin de sinirini hıncını senden almıs :50:
Pisman olur diye dusunuyorum :31:

Baban dolayı alınganlık yapmasına hak verdim ama dırdır etmesine degil
Erkekler "ben sapık mıyım ailen bu kadar sorun yapıyor" diye uzuleniliyorlar :31:

Ama sen napabilirsin ki banan konusunda :31:

Bi daha kavga olursa eve aglayarak dönme, gez dolas vakit doldur eve hicbir sey olmamıs gibi dönmeni tavsiye ederim
Ailelere yansıtmayın

Canım... :43:
Annemin öğrenmesi konusunda çok pişmanım zaten. Durduk yerde üzüldü falan... Babam konusunda haklı bence sonuna kadar. Bariz şekilde ayrım yapıyor babam hem de sebepsiz yere. Abimin sevgilisi 3 yıl boyunca gece gündüz sürekli evimizdeydi. Ona gelince parmağınızda yüzük mü var diyen olmadı. Erkek arkadaşımın ailesiyle benim ailem tanışırken bile o hanfendi vardı. E kendisi de aradaki kayırmayı görünce dayanamadı. Ben de çok kırılıyorum zaten bu konuda babama. Ama elimden gelen bir şey yok ki benim. :43:

Okuyunca şok oldum daha dün yüzüklerinize bakmıştım oysaki :ssz:

Umarım düzelir aranız ama büyük ayıp etmiş kendisi.

Ben o yüzüklere bakamıyorum üzülürüm diye. Oysa onu bulduğumdan beri her gün ona bakarak uyuyordum, hayalini kuruyordum. :50: Çok büyük ayıp etti hemde ama anlar mı hatasını bilmiyorum :43:

Böyle birşeyden 'seninle evlenmek istemiyorum' deyip seni orda öylece bırakıp giden bi erkekten hayır gelmez.
Şimdi bunu sorun eder ki ileride daha nice sorunlar olabilir. Demek ki evlenince de en ufak şeyden 'ben senden boşanmak istiyorum' diyecek.
Onca zorlukların üstesinden gelmişsin.
Baban asla olmaz derken sen ikna etmişsin elbiseni vs almışsın.
Böyle yarı yolda bırakmak neyin nesi ?
Sorumsuz erkek en tehlikeli türdür bana göre :19:
Döneceğini düşünüyorum ama affetsen de bu kişiden hayır gelmeyeceğini buraya yazıyorum :31:

aynı fikirdeyim hayır gelecek birine benzemiyor ne kadar ayıp görücü usulü ile bir kız bulup evlenecem demesi karşısındaki kızın gururu ile oynamaya ne hakkı var üstelik beyefendi saygısızlıktan sözederken kendisi saygısızlığın alasını yapmış başka kız bulurum demekle...hayır gelmez böylelerinden

Uffff cok fena ayrımcılık yapmıs babam sen ile abin arasında
Abine de o kızı eve getirme demesi lazımdı (aynı tepki olması icin)
Konu babana gitmesin annemi tembihle
Abingil neler neler yasadı da sözlendiler
Siz barisirsaniz bisey demeye hakları olmamalı :31:

vallahı bu dedıgınız olay stres adama her seyı yaptırır dedırtır aılesıde ıyı dıyosun
demekkı cocuk fıttırmıs

aılesı senı ararmı su durumda kızım ne oldu bızım oglan bole neden

bıde senın babanda yanı nısanlancam dıon hala mırın kırın edıomus yanı ben olsam bende fıtttırım

haaa cok evlenmek ıstıosan keyfı bılır gorucu usuluyle

Son düzenleme:
Sanki tek sinava giren o mu dunyada. Evrenin ilk mufettisi kendisi mi olacak. Boyle stresim var diye sana sinirlenip tavir yapamaz, babana da tahammul edecek bu arada. Sapik belki baban ne tanicak elin adamini bu ne triptir ya, sanki tr de degil abd de yasiyo.
Sen geri arayinca affedersin bu adami ama cekecegin cile cok arkadasim. Cok canini sikacak senin bu tavirlariyrla. Sonra dersin bana boyle demislerdi diye ama, is isten gecmis olur.

canım olay bukadar ciddiye binmişken babanın nişanınız için bile izin vermemesi gerçekten can sıkıcı bir durum, ayrıca gizli saklı iş yapar gibi babanın evden çıkmasını falan belkiyorsun gerçekten garip :26: nişanlınızda buna alınmakta haklı bence :19: bana kalırsa barışırsınız üzülme :34:

Kız babası olmak başka şeydir....çok kıskanıkırsın çok kollanırsın üstünde baskı yapılır ama eminimki babanda siz nişanlandıkyan sonra daha rahat bi tavır sergileyebilir....şu an hala sevgilisiniz çünkü....

Sabret...ve seninle konuşmaya yanaşınca kız babası ne demek anlat ona!hakkınızda hayırlısı olsun.

İlk defa öyle bir şey söyledi bilmiyorum o yüzden yapar mı yapamaz mı... Ama bu aralar ne söylediyse yaptı. Blöf yapıyor sandığım her şeyi inada bindirdi ve yaptı. Mesela asla annemi arayıp da beni şikayet etmezdi ama sırf yaparım dediği için yaptı. Diyorum ya, huy değiştirdi resmen. :50:

yapıp yapmaması önemli değil yapmasa bile aklına böyle birşey getirmesi ve bunu sana söylemesi kusura bakma ama cidden basitlik senin gururunla oynamaktır bu... seni saygısızlıkla suçlarken kendisi alasını yapmış çok ayıp etmiş dediğim gibi yapması değil bunu düşünmesi bile çok çirkin benden söylemesi hayır gelmez böyle birinden. belki bana kızacaksın okuyunca çünkü o senin sevgilin onun hatalarını görmek istemezsin ama baştan önemsemediğin şeyler sonradan canını çok yakar

Bence geri döncek , tamamen stres altında verdiği tepkiler gibi görünüyo anlattıkların. Bence iyimser ol ve bekle ama annenin tutumu da çok garip geldi bana sanki o durumda söylenmesi gereken şey 'aranızda konuşup bakarsınız duruma göre' falan olmalıydı daha orta yol bulunabilirdi gibi, anne de direkt kestirip atmış.
Annem çok kızdı çünkü. Çok seviyordu onu, çok şaşırdı yaptığını duyunca. Bana da kızdı ağlama güçlü dur hiçbir mecburiyetin yok ona diye. O da sanırım ciddi olduğunu göstermek istedi ve annemin tutuşacağını ve orta yolu bulmaya çalışacağını falan sandı. Annem özellikle öyle yaptı kısacası. Şımartmak istemedi.

Geri doner o, cok da buyuk bir olay degil sizinki, biz neler yasadik, ne badireler atlattik, biz bile evlendik. Forumda her dertten kendime bir parca bulurum ama bazi huylari ayni benim esim, tam bir idealist, akli fikri sinav, ders, kariyer bilmem ne. Senin ozgur olamama sorununu anlamiyor, erkekler ozgur oldugundan bayanlar ne yapar, aileleri nasil baski yaparlar hic anlamiyorlar bilgin olsun. Sen istersen herkesi ikna edersin, herseyi ayarlarsin saniyor. Bence hic arayip yalvarma, biraz zaman gecmesini bekle, durumunuz duzelecektir.
Bir de anneni hic karistirma boyle islere, yarin kotu olan o olur, ayrica ne kadar da seni anlasa da annedir bu, cok uzulur boyle durumlarda.

Evet aynen öyle. Okulunu bile 3 yılda onur öğrencisi olarak bitirmiş. Başarısız olduğu bir sınav hatırlamıyorum ben. Geçen hafta da birlikteyken sürekli saat hesabı yapıyordu ona da kızmıştım. Anneme de ilk defa anlattım, umarım bu son olur. Ben üzülünce o çok üzülüyor. Çünkü berbat bir yapım var, yarın öbür gün bir tarafımdan bir hastalık çıkar kesin üzüntüden. Onun için çok üzülüyor.

Biraz bahane mi yapmış acaba
Hani bir yola giriyorum ama ne olacak tarzında

Ama bu aşamaya gelene kadar kendisi kırk takla attı. Neler yaptı anlatsam gülersiniz. Öylesine evlenme meraklısıdır yani.

Babanız neden bu kadar baskıcı ki ?
Nişan olacak daha nasıl nişan için alışverişe izin vermez ?
Sevgiliniz saygısızlık mı yaptı ? Kendimi biraz karşı tarafın yerine koydum da kim olsa üzülür kırılır bu duruma.
Kızmakta haklı lakin söylediği sözde hafife alınacak cinsten değil. Büyük ihtimal geri arayacak aramasına da orta yol nasıl bulunacak ?

Hayır babam hep böyledir, saygısızlığı falan olmadı onunla alakalı değil. Ben de çok bunaldım onun bu yapısından ama mesleği gereği olduğunu söylüyor hep. Bir tek bana değil abim de azıcık geç kalsa hemen telefona sarılır. Evhamlı ve beni de kıskanıyor. Hepimiz çok kızıyoruz ama değiştiremem ki kaç yaşında adamın huyunu ben. :50:

Erkek arkadaşınız size söyleneceğine derdi neyse babanızla baş başa konuşup rahatsızlıklarını dile getirse daha iyi olmaz mı? Babalar kıskanır. Benim babam da hayatımda kimse olmadığı halde gelecekte evleneceğimi düşündükçe ve bunun muhabbeti açıldıkça sinir olur. Yüzü değişir. Anneniz de keşke telefonda konuşurken 'Oğlum, kızın bir suçu yok. Babası izin vermiyor' falan deseydi belki annenizden de duyunca yumuşardı biraz olsun. İnsan sinir olunca gözü hiçbir şeyi görmez. Bende sinir anımda kırar geçerim insanları. Öfkemi kontrol edemem. Ağzımdan çıkanı kulağım duymaz. Sakinleşince pişman olurum söylediklerimden dolayı. Siz de çok dolmuşsunuz ki öyle söylemişsiniz. Kolay mıymış bir anda 'Bitti' deyip arkasını dönüp gitmek? Gerekirse sabah işe giderken beklediği durakta bekleyin, yoluna çıkın,evine gidin. Konuşun. İnşAllah her şey tatlıya bağlanır.

Söyledi annem. Yapacak bir şeyim yok, her istediğinde çıkıp gezemiyorsunuz diye ayrılalım diyorsan zaten bitsin dedi. Ona da çok kırılmış beyefendi. Benim derdim gezip tozmak mı, beni yanlış anladı falan diyor.

Ben de çok sinirliyimdir ama artık öfkemi kontrol etmeyi ve fevri davranmamayı öğreniyorum yavaş yavaş. O kadar dırdır etti ağır konuştu ama ben ona o hareketi yaptım ya, kendi yaptıkları unutulur benim yaptığım sürekli dile getirilir şimdi. Yoluna falan da çıkamam bu kadar rezillikten sonra. Çünkü onu zaten ben tepeme çıkarttım. Öyle bir şey yapsam devamı gelecek, dahasını isteyecek falan. Hiç başa çıkamam onunla.

Ayrıca ayıp ya
Herkesin hayatında stresli şeyler olabilir
Bunu senden çıkarmaya ne hakkı var
Sen mecbur musun stresini çekmeye
Kimse kimseyi çekmek için beraber değil
Zor zamanlarda beraber olmak için evleneceksiniz ya da sevgili olacaksınız sonuçta
Stresliyim deyip öyle kenara çekilmek yok
Git evlen hadi deseydin çok alttan almışsın, şımartmışsın
İndir biraz totosunu göklerden

Evet aynen öyle şımarttım hatta tepeme çıkarttım. Beyefendi son zamanlarda öyle nazlı oldu ki. Küsersin ilk adımı senden bekler, özür dilersin tekrarlamanı ısrar etmeni ister. Başka zamanlarda beni çok mutlu ediyor diye katlandım ve hep alttan aldım. Ben tepeme çıkacağını tahmin etmezdim ki.

Böyle birşeyden 'seninle evlenmek istemiyorum' deyip seni orda öylece bırakıp giden bi erkekten hayır gelmez.
Şimdi bunu sorun eder ki ileride daha nice sorunlar olabilir. Demek ki evlenince de en ufak şeyden 'ben senden boşanmak istiyorum' diyecek.
Onca zorlukların üstesinden gelmişsin.
Baban asla olmaz derken sen ikna etmişsin elbiseni vs almışsın.
Böyle yarı yolda bırakmak neyin nesi ?
Sorumsuz erkek en tehlikeli türdür bana göre :19:
Döneceğini düşünüyorum ama affetsen de bu kişiden hayır gelmeyeceğini buraya yazıyorum :31:

Dönerse de af dilemeyeceğini, bir şekilde konunun üzerini kapatmaya çalışacağını düşünüyorum ben. Çünkü şu an sonuna kadar haklı olduğunu, benim ona saygısızlık yaptığımı düşünüyor ve ona inanıyor. Ben zaman geçtikçe sakinleşirim, o durup durup kendini gaza getirir mesela. İlk defa böyle bir şey yaptı ben de şoktayım. Ne yapacağım hiç aklım almıyor ki. :50:

abartmış fakat onun dusuncesini soyleyeyim:
" ben bu kadar stresli bir donemimde calısmamdan fedakarlık yapıyorum ve haftasonunu bosaltıyorum sizin memeleketinizdeki kalıyorum sen evden 1saat erken cıkamıyorsun baba korkusundan hem de mustakbel damat icin... cok yoruldum, simdiye kadar sapıkmısım gibi muamele gordum fakat birsey yapacak olsam o kp nin ruhu bile duymazdı... boyle olacaksa bu ailede kabul gormeyeceksem hic evlenmeyelim daha iyi (aslında boyle degil ama su an stresliyim saglıklı dusunemiyorum) bu nedenle anneni aradım oglum bizim bey de boyle biraz sert vs acıklama yapmak yerine begenmezsen kendin bilir diyor... beni istemediginiz verdiginiz tepkiden belli. ya sen ailenle benim icin mucadele et ya da hic evlenmeyelim bosuna (bu dedigim de anlamsız ama su an boyle dusunecek kadar gozum dondu) "

ve bu dusuncelerde ise kendince tutarlı ve haklılık payı da var...
biraz zaman gecsin parantez icinde belirttigim yerlerdeki mantıksızlıklar nedeniyle sakinlesince arar.

:53: İçimi okumuş olabilir misin acaba? Yemin ediyorum kelimesi kelimesine onaylıyorum yazdıklarını. Ben üzüntüden yeterince kendimi ifade edemedim ama sanki sen benim yerime yazmışsın gibi.

Bunların çoğunu da söyledi zaten. Babaannesi rahatsız. Ben sırf bu iş için onun yanına gidemedim dedi. İnsan ne yapar eder çıkardı dedi.
Annemle konuştuktan sonra da bana mesaj attı annen bile senin beni sevmediğine inanmış olacak ki hemen kestirip attı dedi.
Kısacası her söylediğinin altına imzamı atarım.

canım uzulmeni istemem ama bu adam resmen evlilikten kaçıyor.
bahane arıyormuş gibi geldi.

annen ne güzel demiş siz bilirsiniz diye.
yani zorla değil ya.

tamam stresli ama ne demek birini bulup evleneceğim.
yoksa mufettis oluyor diye gözü yükseklerde mi?

bence babanız da kendine göre haklı.
sonuçta kız babası.tabi ki kizini koruyup kiskanacak .
yeri gelecek kısıtlayacak.keşke alış verişe bir buyugunuzle gitseydiniz.
anneni alabilirdin yanına.

senin yerinde olsam son kez arardim
"benim böyle saçma sapan polemiklere harcayacak vaktim yok.
ben seni seviyorum,senin için her fedakarlığı yaparım.bu yolda benimle
düşe kalka el ele yurumeye varsan devam edelim.

yok eğer bu kadar küçük bir şeyi problem edip ayrilacaksan
ASIL SEN BENİ SEVMİYORSUN" derim.kapatırım tlfnu .

son olarak yaşlarınız kaç?????

Yaşlarımız 24. Alışveriş konusu ailesinin başka şehirde olmasından ve günübirlik de olsa gelmek istememesinden kaynaklandı bence. Annemi de davet etti ama müsait değildi gelemezdi.

Valla o kadar çaba gösterip işleri bu aşamaya getirdikten sonra evlilikten kaçmaya karar verdiyse yazıklar olsun derim ben ona. Babamla birbirimize girdik biz onun için zamanında. Madem istemiyordu o zaman söyleseydi de hiç direnmeseydim derim.

yengenle ilgili bir konun vardı, o konuda siz yengeni annesine şikayet etmiştiniz bu konuda da erkek arkadaşın seni şikayet etmiş :19:
sınav zamanı çok feci stres oluyor insan bunu en iyi bilenlerdenim, barışırsınız bence, üzülme:16:

O konuda annem bana haksızlık yaptığını çok iyi öğrendiği için şimdi arkamda bu kadar sağlam duruyor zaten. İyi denk geldi yani arka arkaya. Çok teşekkür ederim bu arada yorum için. Umarım öyle olur. :50:

aynı fikirdeyim hayır gelecek birine benzemiyor ne kadar ayıp görücü usulü ile bir kız bulup evlenecem demesi karşısındaki kızın gururu ile oynamaya ne hakkı var üstelik beyefendi saygısızlıktan sözederken kendisi saygısızlığın alasını yapmış başka kız bulurum demekle...hayır gelmez böylelerinden

Hiç yapmadığı şeylerdi, bu kadar kısa sürede ne oldu bu çocuğa aklım almıyor. Hiç böyle abuk sabuk tehditler savurmazdı. Kendisi saygısızlık yaptığını bir türlü kabullenmiyor. Kabullense de beni sen zorladın yaptıklarım için diyor.

Erkek arkadaşınızla farklı şehirlerdeymişsiniz. Ben o ayrıntıyı unutarak yorum yapmışım.

Evet canım ayrı şehirlerdeyiz. 1.5 saatlik mesafe var aramızda.

Uffff cok fena ayrımcılık yapmıs babam sen ile abin arasında
Abine de o kızı eve getirme demesi lazımdı (aynı tepki olması icin)
Konu babana gitmesin annemi tembihle
Abingil neler neler yasadı da sözlendiler
Siz barisirsaniz bisey demeye hakları olmamalı :31:

Canım sen daha ayrımcılığın alasını görmedin. Abimin o sevgilisi hakarete kadar neler neler yaptı da yine de baş tacı ediyor onu babam. Erkek arkadaşım da onlara şahit oldu, haliyle zoruna gidiyor şimdi ben hiçbirini yapmadığım halde onun kadar değer görmüyorum diye.

Annem de söylemeyeceği gibi onu da tembihledi babası bilmesin ben uygun zamanı görünce ona söylerim diye.

vallahı bu dedıgınız olay stres adama her seyı yaptırır dedırtır aılesıde ıyı dıyosun
demekkı cocuk fıttırmıs

aılesı senı ararmı su durumda kızım ne oldu bızım oglan bole neden

bıde senın babanda yanı nısanlancam dıon hala mırın kırın edıomus yanı ben olsam bende fıtttırım

haaa cok evlenmek ıstıosan keyfı bılır gorucu usuluyle

Babamın o tavrını herkes eleştiriyor zaten. Bu kadar bunaltması artık bardağı taşırdı. Bence de kırılmakta haklı ama sinirini benden çıkarması haksız. Benim bir suçum yoktu ve düzeltebileceğim bir durum yoktu. Ama anlatamadım ona. :50:

Sanki tek sinava giren o mu dunyada. Evrenin ilk mufettisi kendisi mi olacak. Boyle stresim var diye sana sinirlenip tavir yapamaz, babana da tahammul edecek bu arada. Sapik belki baban ne tanicak elin adamini bu ne triptir ya, sanki tr de degil abd de yasiyo.
Sen geri arayinca affedersin bu adami ama cekecegin cile cok arkadasim. Cok canini sikacak senin bu tavirlariyrla. Sonra dersin bana boyle demislerdi diye ama, is isten gecmis olur.

Ben böyle bile demedim işte ona. Her şeye rağmen alttan almıştım kendim de stres yapıyorum diye anlamaya çalışmıştım. Off hiç hak etmedim bunu ben hiç. :43:

canım olay bukadar ciddiye binmişken babanın nişanınız için bile izin vermemesi gerçekten can sıkıcı bir durum, ayrıca gizli saklı iş yapar gibi babanın evden çıkmasını falan belkiyorsun gerçekten garip :26: nişanlınızda buna alınmakta haklı bence :19: bana kalırsa barışırsınız üzülme :34:

Teşekkür ederim inşallah öyle olur canım. :50: Babamın saçma davrandığı konusunda zaten hepimiz hemfikiriz. Sonuçta nişanlılık da çiftlerin birbirini iyi tanıması içindir. Ama yok işte garip garip huyları var adamın. Erkek arkadaşımın zaten babamın arkasından iş çevirmemiz falan da zoruna gitti. Ne mecburiyetiniz vardı yalan söylemeye, izin vermemesi ayıp diye isyan etti çocuk. :43:

Kız babası olmak başka şeydir....çok kıskanıkırsın çok kollanırsın üstünde baskı yapılır ama eminimki babanda siz nişanlandıkyan sonra daha rahat bi tavır sergileyebilir....şu an hala sevgilisiniz çünkü....

Sabret...ve seninle konuşmaya yanaşınca kız babası ne demek anlat ona!hakkınızda hayırlısı olsun.

Evet aslında annem nişan olunca her şeyin değişeceğini söylüyor. Ben şimdiden hayal ediyorum da bizim bir kızımız olsa o babamdan beter olur aslında. Ama şu an o çok modern ve anlayışlı bir baba olacağını iddia ediyor. Benim babam da böyle yapmazdı diyor ama onunki de yapacak, göreceğiz.

yapıp yapmaması önemli değil yapmasa bile aklına böyle birşey getirmesi ve bunu sana söylemesi kusura bakma ama cidden basitlik senin gururunla oynamaktır bu... seni saygısızlıkla suçlarken kendisi alasını yapmış çok ayıp etmiş dediğim gibi yapması değil bunu düşünmesi bile çok çirkin benden söylemesi hayır gelmez böyle birinden. belki bana kızacaksın okuyunca çünkü o senin sevgilin onun hatalarını görmek istemezsin ama baştan önemsemediğin şeyler sonradan canını çok yakar

Yok hayır neden kızayım, ben de farkındayım o hataların. Çok gururuma dokundu zaten. Ben hiçbir sebeple öyle bir şey söylemezdim. Bana göre kızı erkeği yok bunun. Yapılmamalı. Ama yaptı işte. Nasıl aklından geçirdi bilmiyorum. Ailesi aklına sokmuş olamaz.

Geri döneceğini düşünüyorum, blöf yapıyor gibi geldi ama aynı anda anneni arayıp gemileri yakması kafada soru işareti bırakıyor...
Hiiiç mi hiiiç arama arkadaşım, üstüne düşme sen zaten üstüne düşeni yapmışsın gerisi ona kalmış.
Geri dönmek isterse bunca yaşanmışlıklar hatrına arar ve özür diler, tamam babanın bu denli baskısı çok arabesk kalmış ama sonuçta o senin baban... O sana bu konuda saygı duymalıydı ama sinirlenince gözü hiçbir şey görmeyen bir insansa bu tarz durumlar yaşanabiliyor. Onu da anlamak gerek, çok içerlemiş anlaşılan.
Hakkınızda hayırlısı, umarım her şey tatlıya bağlanır.. :16:

ee sonucta kız 'verilir' gelin 'alınır' mantıgı var canım :31:
Sevgilin madem evlenmek konusunda hu kadar hevesli ve ısrarcıyfdı, pisman olacagına eminim
O zaman bu islerin cocuk oyuncagı olmadıgını soylersin
Oyle erkek adam nisanlı adayına arkasını dönüp gitmez
3 yılda bitirp onu belgesi almıs Akıllı bi insana benziyo sinirlerininstresinin kurbanı olmasın :20:

Geri döneceğini düşünüyorum, blöf yapıyor gibi geldi ama aynı anda anneni arayıp gemileri yakması kafada soru işareti bırakıyor...
Hiiiç mi hiiiç arama arkadaşım, üstüne düşme sen zaten üstüne düşeni yapmışsın gerisi ona kalmış.
Geri dönmek isterse bunca yaşanmışlıklar hatrına arar ve özür diler, tamam babanın bu denli baskısı çok arabesk kalmış ama sonuçta o senin baban... O sana bu konuda saygı duymalıydı ama sinirlenince gözü hiçbir şey görmeyen bir insansa bu tarz durumlar yaşanabiliyor. Onu da anlamak gerek, çok içerlemiş anlaşılan.
Hakkınızda hayırlısı, umarım her şey tatlıya bağlanır.. :16:

Evet işte o görücü usulü evlenme konusunda da annemi arayıp şikayet etme konusunda da benim kafam karışık. Son zamanlar bir de bunu huy edindi. Tartışırken saçma bir konuda yaparım diye inatlaştıysa kendini kanıtlamak için onu yapıyor, sonra da şimdi inandın mı ciddi olduğuma diyor. Tabi inat için evlenecek kadar deli mi onu bilmiyorum. :44:

Aramayı da düşünmüyorum zaten. Gerçi bu sefer de benim için mücadele etmedi diye mızmızlanacak yüksek ihtimal. Beyefendi öyle de nazlı ki, sürekli pışpışlansın istiyor.

ee sonucta kız 'verilir' gelin 'alınır' mantıgı var canım :31:
Sevgilin madem evlenmek konusunda hu kadar hevesli ve ısrarcıyfdı, pisman olacagına eminim
O zaman bu islerin cocuk oyuncagı olmadıgını soylersin
Oyle erkek adam nisanlı adayına arkasını dönüp gitmez
3 yılda bitirp onu belgesi almıs Akıllı bi insana benziyo sinirlerininstresinin kurbanı olmasın :20:

İşte evlenmeye bu kadar takmışken dediği gibi birini bulur evlenir, öyle bir delilik yapar diye korkuyorum ben de canım.
O zaman geri dönüşü olamaz. Seviyorum ve çok güzel şeyler yaşadık. Hiç istemem böyle bir şey.

Akıllı bir insan mı, o başarıyı gösterebilmek için olan beynini de yaktı tüketti mi artık bilemeyeceğim. :20:

Ama bu aşamaya gelene kadar kendisi kırk takla attı. Neler yaptı anlatsam gülersiniz. Öylesine evlenme meraklısıdır yani.

Evet aynen öyle şımarttım hatta tepeme çıkarttım. Beyefendi son zamanlarda öyle nazlı oldu ki. Küsersin ilk adımı senden bekler, özür dilersin tekrarlamanı ısrar etmeni ister. Başka zamanlarda beni çok mutlu ediyor diye katlandım ve hep alttan aldım. Ben tepeme çıkacağını tahmin etmezdim ki.

Tabi orasını ben bilemem ama oladabilir son anda dank etmiştir. Böyle yapıp kaçan çok okuduk ya ama aklına kötü şeyler sokma da istemiyorum.

Malesef bunu ben de eşime yaptım bence tekrardan durumu düzeltmelisin benimki de çok nazlı oldu çabalıyorum :34: Sen de daha yüz verip tepene çıkarma geri dönecekse tavır yapmadan dönsün

İşte evlenmeye bu kadar takmışken dediği gibi birini bulur evlenir, öyle bir delilik yapar diye korkuyorum ben de canım.
O zaman geri dönüşü olamaz. Seviyorum ve çok güzel şeyler yaşadık. Hiç istemem böyle bir şey.

Akıllı bir insan mı, o başarıyı gösterebilmek için olan beynini de yaktı tüketti mi artık bilemeyeceğim. :20:

inadıma evlenecegini zamnetmiyorum seni kızdırmak ve kıskandırmak icin demistir
'Baaak elden gidiyorum ona goree' demek istiyor :31:
Senin onun pesinden kosmanı istiyor :31:

:53: İçimi okumuş olabilir misin acaba? Yemin ediyorum kelimesi kelimesine onaylıyorum yazdıklarını. Ben üzüntüden yeterince kendimi ifade edemedim ama sanki sen benim yerime yazmışsın gibi.
Bunların çoğunu da söyledi zaten. Babaannesi rahatsız. Ben sırf bu iş için onun yanına gidemedim dedi. İnsan ne yapar eder çıkardı dedi.
Annemle konuştuktan sonra da bana mesaj attı annen bile senin beni sevmediğine inanmış olacak ki hemen kestirip attı dedi.
Kısacası her söylediğinin altına imzamı atarım.

annen kızım ortada kaldı gibi korkar bir sekilde yanıt vermemesi iyi olmus, amaa...

fakat kendi ailemden ornek vereyim, bizde damatlar-gelinler evin ogullarından kızlarından daha cok el ustunde tutulur ki evlatlarını eşleri de hoşnut etsin... ama yeri geldiginde oyle bir atar yapılır ki tum kopruleri yıkacak kadar nettirler.
bu ne kadar dogru bir tavır emin degilim ama gordugum kadarıyla işe yarıyor.

simdi ama'yı anlatayım;
mustakbel damadın haklılık payı var, babanla konusamasa bile annene durumu anlatmak baban konusunda ara bulucu olacagını ve kendisine hak verecegini zannederken hic kale alınmamıs gibi davranılması canını sıkmıstır, o yuzden ofkesi kolay dinmez.

bu arada nişan alışverisine abin gelemez miydi? baban madem izin vermiyor oglum sen git deseydi?
baban istiyor ki aile gelsin her sey usulunce yapılsın, olmuyorsa elin ogluna kızımı emanet etmem (kendince haklı)
onun ailesi de gelin gelsin herseyini yapalım ama oyle alısveris icin ayagına gitmek de neyin nesi diyorlardır... ya da useniyorlar.
fakat o senin nisanlın degil henuz. naz evi ve simdilik sizin kurallarınız gecerli...
o yuzden ya o kendi ailesini ikna edecekti ya da seni beklemeyi sorun etmeyecekti. fakat uzatılacak bir durum yok bence.

dikkat etmen gereken tek sey onun kuruntuları olsa dahi istedigi zaman sana çemkirmesi stresini senden cıkarmasına izin vermemen.
3yılda onur ogrencisi olarak mezun olmasaydı hatta okulu uzatsaydı ama insanları uzmeseydi, duzgun tepkiler veren biri olsaydı...
bence biraz fazla hırslı ve ben azimli olmak ile bunu karıstıran insanlardan kusura bakma pek haz etmem.
fakat hakkınızda hayırlısı. muhtemelen seni arar, canını sıkma.

Back