Bence bu yazdığını bir daha düşün. Bu kadar taviz vermen ne kadar doğru ?
Sonra yüz verdim deliye geldi s.çtı halıya olur.
Babanızın tutumu hoş olmamış açıkçası .Sonuçta nişan alışverişi bu.
Sevgilinizin sınav stresini de anlayabiliyorum fakat kırılma noktası annenizi araması.
Bu kadar mı basit herşey? Sen bu adamla nişanlandığını düşün :44: ya da evlendiğini ?
taviz tavizi doğurur. İKİ KİŞİ ARASINDA YAŞANAN dört duvar arasında kalır.Ailelere yansıyınca dallanıp budaklanır. Ne senin annen bu saatten sonra ona güvenebilir ne de sen ...
Evlilikte bunlar öenmli kriterler bence iyi düşün? Daha ortada nişan yokken bu kadar ilerid giden bir insan evlenince neler demez yapmaz.
Annemi aramasındaki amaç ne kadar ciddi olduğunu kanıtlamaktı. Kolay kolay gaza gelip de saçma şeyler yapmaz aslında. Eğer adım atarsa da barışırsak annem hemen kapatır konuyu. Sinir olurum hatta bu huyuna. Aynısını abimin nişanlısına da yaptı. Kızın bir annemi evire çevire dövmediği kaldı, ama annem iki güzel söz uğruna hemen unuttu olanları.
Sevgililikten çıkıp evliliğe kadar geçen her an çok stresli oluyor. Söz ve nişanı kastediyorum. Benim abim ve eşinin de bu tarz problemleri oldu. Sözlüyken ve nişanlıyken yengemin ailesi çok sorun yarattı. Özellikle babası. Dışarı göndermeme vs. gibi. Bu yüzden de hep abim sinirlenirdi. Her gün tartışırlardı yengemin ailesi yüzünden. Aynı ona benzemiş bu durum. Burada senin bir hatan yok arada kalmışsın belli ki. Ama açık söylemek gerekirse sevgilin mi diyeyim sözlün mü bilemedim sözlün diyeyim ben. Sözlünü de haklı buldum. O da stres olmakta haklı, bu baskıdan bunalmış olabilir. Tabi ki senin elinde değil. Biraz babanın tutumu yüzünden olmuş. Bir de ağır bir laf etmişsin bende tokat atardım sana lafını kendime saygısızlık olarak algılardım. Yine de aşılmayacak bir durum değil. Sözlün bunu gurur meselesi haline getirmiş, bu yüzden de evlenicem falan diye blöf yapıyor bence.
Evet ben ona da hak veriyorum diyorum ya. Hatası sadece benim bir suçum olmadığı halde bana yüklenmesi ve o başkasıyla evlenirim tehdidiydi.
Babasının zorlamasıyla olmamalı evliliğiniz.
Adam çok sinyaller veriyor ilerdeki mutsuzluğunuz için.
Dik durabilseniz keşke karşısında.
Babanızla kafayı bozmuş ayrıca damat adayı
Yok o çok dikbaşlıdır. Babası sadece aracı olur ama kararı kesinse istemiyorum baba, evlenmeyeceğim diyebilir rahatlıkla. Bir baskı falan da söz konusu olamaz.
Babamla da kafayı bozdu evet tam anlamıyla. Hem diğer tarafa davranışlarını gördüğü için beni sevmiyor ve sevmeyecek diye tutturdu. Hemde bana davranışları yüzünden kızıyor. Burada hatalı tamamen benim. Çok şey anlatıyorum ona ama bugün bu kararı aldım kesinlikle bahsetmeyeceğim ona her şeyden. Babam sınav ders konularında da biraz bunalttı beni. Benim umrumda bile olmayan sınavları sırf babam istiyor diye kafaya takmışlığım var. Örneğin kpss benim umrumda bile olmadı hiçbir zaman, benim hakimlik hayalim var. O da bunu biliyor ve kpss öncesi çok stresli olmama anlam veremiyordu. Ben de söylemiştim benim için değilse de ailem için önemli diye. Bana baskı yaptığı için falan da kızıyor kısacası babama.
ne munasebet ıle annenı arayıp senı sıkayet edebılıyor anlamadım
sorunu senınle ama senı cıddıye almayarak velıne sıkayet etmıs gbı bısey olmus resmen
bırde annenı aradıktan sonra sen nasıl bu kadar sakın kalabıldın kı ben olsaydım cok farklı tepkıler verırdım dıye dusunuyorum hakkında hayırlısı
Çünkü kendimden çok emindim. O annem arayınca her şeyi kendi lehine çevireceğini, annemin bana kızacağını falan sanıyordu. Ama öncesinde ben anneme her şeyi ayrıntılıca anlattığım için beklediği gibi olmadı. Mağdur olacağım bir şey de olmadığı için müdahale etme gereği duymadım açıkçası.
Bence sen sessiz kal o destan gibi yazilarina cevap verme çünkü cirkinlesmeye baslamis..
Evlenemeyeceğini biliyoruz kendi de biliyor ama neyin hirsinda şuan? Neyi kacirdiginizi göreceksiniz falan...
Bariscaginizdan eminim ama sevgilinin karakteri su yüzüne cikmaya baslamis bilmem farkinda.misin....
Vermedim zaten. Biliyorum ki cevap versem kavga uzayacak, dün kaldığımız yerden devam edilecek. Sakin kalmaya çalışıyorum hiç gerek yok öyle şeylere de.
Evet, babaların kıskanması gerginliklere yol açabiliyor, benim babam da aynı durumda olduğundan erkek arkadaşıma sürekli telkinlerde bulunuyorum, genel anlamda kız babaları böyledir vs. diye, nişan ve düğün zamanı için ''ateşten gömlek'' derler, gerçekten üzücü olayların yaşanması çok muhtemel hale gelebiliyor. Erkek arkadaşınızın sınav stresi yüzünden sinirli olduğunu, en ufak birşeye bile sinirlenip tartışma yarattığını söylemişsiniz zaten, babanızın huyu böyle ise yapacak birşey yok bazı kız babaları olumlu ve ılımlı karşılarken şekil A beni arkadaşımın babası, neredeyse al git kızı der. Benim babam ise sınırları zorlar. Yapacak birşey yok açıkçası, bu konularda herkes alttan alıp sakinliğini korumayı başarabilmeli. Keşke annenizi de aramasaymış, hele başkasıyla evlenicem demek çok tuhaf ve abes olmuş. Bende geri döner diye düşünüyorum ayrıca üzülmen normal bu yüzden üzülme diyemem de dönmezse eğer sende hayatını karartmayacaksın tabiki, kısmet bu işler hayırlısı olsun inşallah.
Amin çok teşekkür ederim. Zaten buradaki hatası annemle olan konuşması ve o evlilik muhabbetiydi. Öyle olmasa ben o davranışıım için özür dilerdim. Ama olay çok farklı yerlere gitti. Senin hakkında da hayırlısı olsun. Umarım benim yaşadıklarımı yaşatmaz baban sana.
Bir şey merak ettim, baban işe girmeden nişan istemiyomuş heralde? Sevgilinin de stresli zamanları müfettiş yardımcılığı falan? Her şeyin oturmasını bekleseydiniz hem sevgilin hem baban hem senin için daha kolay olmaz mıydı?
Arada kalmışsın üzüldüm o yüzden böyle bir eleştri getirdim. Barışırsınız üzülme çok büyük bir mesele değil..
Evet babam benim bebek olduğumu ve evlenmek isteme için daha çok erken olduğunu düşünüyor. Yani işe girsem bu defa da asaletimin tasdik olmasını falan bekletebililrdi.
Erkek arkadaşım da bu konuda evet çok aceleci. 2 yıl ona göre çok uzun bir süre. Çünkü beni ilk gördüğü an aşık olduğunu, hatta o an yanında olan arkadaşına beni gösterip; şu kapıdan giren kızla evleneceğim ben dediğini anlatır hep. Biliyorum çok komik ama onun bir listesi var. :) Hayalindeki kızda olmasını istediği özellikleri sıralamış ve o kızla evleneceğine inandırmış hep kendini. (Çok enteresan şeyler yapar bazen, bu da onlardan biri.) Boy: 1.67 olacak, esmer-beyaz ten arası koyulukla bir teni olacak, kocaman gözleri olacak, beline kadar saçları olacak, kahkahası güzel olacak...
Boy hariç diğerlerinin hepsi bende var. O yüzden de hayalindeki kız benim. :) Dolayısıyla da beni gördüğü günden beri gözleri bana benzeyecek çocuklarının annesi olmam hayalini kuruyor. Ona kalsa daha işe girmeden babam müsade etse evlenirdik. O kadar meraklı yani evlenmeye. Bu zamana kadar bile zor beklettim. Çok vakit kaybettiğimizi falan düşünüyor o evlenmek için.