• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Burada ben mi hatalıyım?

Suluka

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Şubat 2022
875
353
33
28
Sizlere yaşadığım bir olayı anlatıp akıl almak istiyorum. Daha önce de bahsetmiştim aslnda eşim surekli bana ve kızımıza bağırıp duruyor. Aslnda daha çok kıza. Kızım 3 yaşında biraz hiperaktif mi yoksa eşim mi çok titiz anlamıyorum da. Kızım her şeye karışmak istiyor ben bulaşık makinesi boşaltayim ona gelir bosaltacam der çamaşır bosaltim gelir bisaltir süpürge yapım bende supurcem der eşim de sürekli makineye dokunma çekmecelere dokunma bağırır. Ağlasa sus artık diye kızar bende eşime sürekli bağırıp durma çocuğa diye kızıyorum bizim kavga başlıyor işte. Dün yine bağırdı çocuğa bağırıp durma artık bi sakın ol dedim sen bana sus diyip durcana kızına sus de dedi hep bana sakin ol diyip durma dedi ve küstü. Konuşmadı dünden beri. Bugün sabah da kahvaltı yaptık temizlik yapicaz saolsun eşimde yardım eder süpürür ben silerim ama bizim temizlik de hep kavgayla biter. Başladı yine çocuğa çekmeceye dokunma onu bırak bunu bırak demeye. Ben laf söyleyip durma diyince de bana saymaya başladı bu çocuk senin yüzünden bana saygı duymuyo cemkirip duruyo demeye bende sen ona bagiriyon o da sana cevap veriyo dedim ben napim sizin ilişkinize dedim. Sen niye küsüp duruyon flan dedim. Kardeşinin bu hafta sonu düğünü var kavga ederken sinirle madem sen beni yok sayıyon bende gelmiyorum düğüne flan dedim. Gelmezsen gelme çocuğumla giderim bende dedi bende çocuğu da götüremezsin işine gelince çocuğun gelmeyince konusmuyon bile çocukla dedim. Tabi böyle tartışma büyüdü. Iste aileme karşı kinin ne ne yapiyo benim ailem flan dedi bende küsme demedim mi evde sana dedim sen neden küsüp beni yok sayıyon dedim. Aileme gidip anlaticam gerçek yüzünü görsünler dedi bende git anlat bende senin her şeyde kavga ettiğini sonra da küstüğünü anlatırım benim ailenle bir sorunum yok dedim. Sonradan pişman oldum aslnda neden böyle söyledim diye ama küsmesine çok sinir oldum. Ve her temizlik zamanı böyle yapıyor. Çocuğa bağırıp kızıyor sonra da senin yüzünden bana kötü davranıyor bu çocuk diyor. Sizce ben mi abarttım bu sefer çok mu ağır konuştum. Gerçekten ben çocuğu çok mu simartiyorum gerçekten çok ama çok yoruldum Kızım ve eşim arasında kalmaktan her hafta sonu kavga etmekten millet hafta sonu gelsin tatil yapayım der bizim her hafta sonu kavgayla geçer. Şimdiden teşekkür ederim okuduğunuz dinlediginiz ve destek olduğunuz için çünkü dertlesecegim hiç kimsem yok gerçekten

3 yasinda bi bebekten ne bekliyor eşiniz ben anlamadim..bebek dedigin herseyde seni taklit eder bulasik makinesine ve digerlerine ilgisi o yuzden.aglayinca sus dediginde tamam babacigim mi diycek.esinizin bebekten beklentisi galiba yetiskin insan gibi olgun davranması. Bu bebek o babayi ne kadar sevicek buyuyunce acaba..her cocuk kendi icinde ozeldir.yapma etme diyerek her konuda kisitladiginiz cocuk guzel bi cocukluk gecirmis sayilmaz.otoritenin bi siniri vardir.cocuk makineleri bozmaya veya kendine zarar verici sekilde davranmaya basliyosa mudahele edilir ancak kizarak bağırarak degil guzel guzel anlatarak..supurge istediginde eline sadece teleskopik borusu ve baslgiini verin supuruyprum zannetsin.makine bosaltirken kirilmayacak silikon veya plastik tabaklari bardaklari verin bi dolaba koymayi ogretin..esiniz bebege bagirirken geri cekilip buyur bagir aranizda çözün diyebileceginiz bi yasta değil..

Sizlere yaşadığım bir olayı anlatıp akıl almak istiyorum. Daha önce de bahsetmiştim aslnda eşim surekli bana ve kızımıza bağırıp duruyor. Aslnda daha çok kıza. Kızım 3 yaşında biraz hiperaktif mi yoksa eşim mi çok titiz anlamıyorum da. Kızım her şeye karışmak istiyor ben bulaşık makinesi boşaltayim ona gelir bosaltacam der çamaşır bosaltim gelir bisaltir süpürge yapım bende supurcem der eşim de sürekli makineye dokunma çekmecelere dokunma bağırır. Ağlasa sus artık diye kızar bende eşime sürekli bağırıp durma çocuğa diye kızıyorum bizim kavga başlıyor işte. Dün yine bağırdı çocuğa bağırıp durma artık bi sakın ol dedim sen bana sus diyip durcana kızına sus de dedi hep bana sakin ol diyip durma dedi ve küstü. Konuşmadı dünden beri. Bugün sabah da kahvaltı yaptık temizlik yapicaz saolsun eşimde yardım eder süpürür ben silerim ama bizim temizlik de hep kavgayla biter. Başladı yine çocuğa çekmeceye dokunma onu bırak bunu bırak demeye. Ben laf söyleyip durma diyince de bana saymaya başladı bu çocuk senin yüzünden bana saygı duymuyo cemkirip duruyo demeye bende sen ona bagiriyon o da sana cevap veriyo dedim ben napim sizin ilişkinize dedim. Sen niye küsüp duruyon flan dedim. Kardeşinin bu hafta sonu düğünü var kavga ederken sinirle madem sen beni yok sayıyon bende gelmiyorum düğüne flan dedim. Gelmezsen gelme çocuğumla giderim bende dedi bende çocuğu da götüremezsin işine gelince çocuğun gelmeyince konusmuyon bile çocukla dedim. Tabi böyle tartışma büyüdü. Iste aileme karşı kinin ne ne yapiyo benim ailem flan dedi bende küsme demedim mi evde sana dedim sen neden küsüp beni yok sayıyon dedim. Aileme gidip anlaticam gerçek yüzünü görsünler dedi bende git anlat bende senin her şeyde kavga ettiğini sonra da küstüğünü anlatırım benim ailenle bir sorunum yok dedim. Sonradan pişman oldum aslnda neden böyle söyledim diye ama küsmesine çok sinir oldum. Ve her temizlik zamanı böyle yapıyor. Çocuğa bağırıp kızıyor sonra da senin yüzünden bana kötü davranıyor bu çocuk diyor. Sizce ben mi abarttım bu sefer çok mu ağır konuştum. Gerçekten ben çocuğu çok mu simartiyorum gerçekten çok ama çok yoruldum Kızım ve eşim arasında kalmaktan her hafta sonu kavga etmekten millet hafta sonu gelsin tatil yapayım der bizim her hafta sonu kavgayla geçer. Şimdiden teşekkür ederim okuduğunuz dinlediginiz ve destek olduğunuz için çünkü dertlesecegim hiç kimsem yok gerçekten
Babalık bu değil!

Daha küçücük çocuk yaa, tabiki dokunacak, merak edecek, yapmak isteyecek birşeyler.. Farkında olmadan köreltiyor çocuğunuzu.

Kendi kendinizi manipüle etmeyin.
O çocuğu leylek getirmedi!
Ya adam gibi babalık yapsın yada gitsin ne hali varsa görsün.

Eşiniz ne bekliyor, 3 yaşındaki çocuğun oturup bilimsel makale okumasını mı? Öğrenme yaşında, her şeyi merak edecek, her şeye dokunacak ki gelişecek. Eski sorunuzu okumadım ama küsme deyince hatırladım görmüştüm, terapi tavsiye edilmiştir size illaki. Düşünmüyor musunuz? Yanaşmıyorsa da çocuğunuzu düşünüyorsanız hatayı kendinizde arayacağınıza bir adım atın bence.

3 yaşındaki çocuk çekmece karıştırmazsa sorun. Tabi ki merak edecek karıştıracak dağıtacak. Eşinin çocuğa tahammülü yok. Kızmakta hatalı hele çocuğa küsülür mü. Senin de düğünle tehdit etmen yanlış. Bu dediğini yapamayacağını sen de biliyorsun. Onun da gidip aileme anlatıcam demesi yanlış olmuş. Sonra karşılıklı saçmalamışsınız. 🤣 Eşine kızarak sürekli uyararak çocuğa ne gibi zararlar verdiğini güzelce anlat.

Eşinizin yaptığına tam olarak 3 yaşındaki çocukla kendini eş etmek denir Bizim buralarda neden kendini onunla eş ediyor ikisi aynı yaşta mı ya da aynı zeka seviyesinde mi bence ne yapın edin eşinizin kızına karşı olan bu tutumları değiştirmesini sağlayın
Bebek daha o
Utanmıyor mu üç yasinda çocukla o şekilde iletişim kurmaya ?

3 yasinda bi bebekten ne bekliyor eşiniz ben anlamadim..bebek dedigin herseyde seni taklit eder bulasik makinesine ve digerlerine ilgisi o yuzden.aglayinca sus dediginde tamam babacigim mi diycek.esinizin bebekten beklentisi galiba yetiskin insan gibi olgun davranması. Bu bebek o babayi ne kadar sevicek buyuyunce acaba..her cocuk kendi icinde ozeldir.yapma etme diyerek her konuda kisitladiginiz cocuk guzel bi cocukluk gecirmis sayilmaz.otoritenin bi siniri vardir.cocuk makineleri bozmaya veya kendine zarar verici sekilde davranmaya basliyosa mudahele edilir ancak kizarak bağırarak degil guzel guzel anlatarak..supurge istediginde eline sadece teleskopik borusu ve baslgiini verin supuruyprum zannetsin.makine bosaltirken kirilmayacak silikon veya plastik tabaklari bardaklari verin bi dolaba koymayi ogretin..esiniz bebege bagirirken geri cekilip buyur bagir aranizda çözün diyebileceginiz bi yasta değil..
Öyle demiyorum zaten demediğim için çıkıyor kavga anlatamıyorum ki eşime o çocuk anlamaz ne yapiyo ki diyorum ama yok senin yüzünden arsız oldu sen bana düşman ettin sürekli bana laf söylüyor

Kızım 3 yaşında
çocuk senin yüzünden bana saygı duymuyo cemkirip duruyo
Kızım ve eşim arasında kalmaktan

Hep diyorum herkesin çocuk yapmaması lazım, herkes doğuabildiğini veya doğurtabildiğini kanıtlamak zorunda değil bu dünyada.
Yazık çocuğa ya, sürekli psikolojik şiddet uygulayan bir babası ve onu korumanın ne olduğunu bile bilmeyen bir annesi var.

Kızınız ve eşiniz arasında kalmaktan mı yoruldunuz gerçekten? Yanlış okudum herhanlde.
Hanımefendi, farkında mısınız kızınız henüz 3 yaşında. Yaramazlık diye saydığınız dokunmak istemeler, bulaşık makinesi süpürge gibi işleri yapmak istemeler bir çocuğun en doğal davranışları. Çocuklar böyle öğrenir, bir yandan da aileleriyle vakit geçirir, bağ kurar. Siz bunları yaramazlık olarak görüyorsunuz, eşiniz sürekli çocuğa bağırıyor.

3 yaşındaki çocuk için "bana saygı duymuyor" demek nedir ya? 3 yaşındaki bebekten ne saygısı bekliyormuş eşiniz. Bence eşinizin acilen psikoljik yardım alması lazım. Çünkü gerçeklik algısını yitirmiş.
Onu geçtim saçma sapan kavgalara (büyük ihtimalle de çocuğun önünde) gireceğinize çocuğunuzu korumak aklınıza gelmiyor mu? Sadece "çocuğa bağırma" diye başlayıp saçma sapan yerlere çekilen kavgalardan bahsetmiyorum koruma derken. O çocuğa bağıramayacağını anlaması lazım, gerekirse evi terk edeceksiniz. MAdem doğurdunuz o çocuğu korumak sizin göreviniz.

Son düzenleme:
Babalık bu değil!

Daha küçücük çocuk yaa, tabiki dokunacak, merak edecek, yapmak isteyecek birşeyler.. Farkında olmadan köreltiyor çocuğunuzu.

Kendi kendinizi manipüle etmeyin.
O çocuğu leylek getirmedi!
Ya adam gibi babalık yapsın yada gitsin ne hali varsa görsün.
Gitmiyo ki gitse defalarca ayrılma gündeme geldi zaten evi çocuğu bırak sen git diyor bana ama gören sanki baba sancak bu adamı donup de çocuğa faln bakmaz bi etkinlik yapalım kitap okuyalım demez bazı günler kızınca kucağına alıp sevmez bile 3 yaşındaki çocuğa da küser senin yaptığını üvey baba olsa yapmazdı diyorum alttan alıp özür dileyecegine git o zman üvey baba bul diyor meraklısın zaten başkasıyla birlikte olmaya diyor

Kızınız ve eşiniz arasında kalmaktan mı yoruldunuz? Yanlış okudum herhanlde.
Hanımefendi, farkında mısınız kızınız henüz 3 yaşında. Yaramazlık diye saydığınız dokunmak istemeler, bulaşık makinesi süpürge gibi işleri yapmak istemeler bir çocuğun en doğal davranışları. Çocuklar böyle öğrenir, bir yandan da aileleriyle vakit geçirir, bağ kurar. Siz bunları yaramazlık olarak görüyorsunuz, eşiniz sürekli çocuğa bağırıyor.
3 yaşındaki çocuk için "bana saygı duymuyor" demek nedir ya? 3 yaşındaki bebekten ne saygısı bekliyormuş eşiniz.
Iste dokunma dediğinde dokunmayacak suyu kapat dediğinde kapatacak etrafa dokunmayacak evi çok kıymetli eşimin eve değer verdiği kadar kızına bana değer vermez yani o kadar soylim. Ben de sürekli kızımı eşime karşı korumak zorunda kalıyorum ve çok canımı sıkıyor artık bu durum surekli kavga ediyoruz

Müdahale etmezseniz kızınız ileride pasif ozguveni olmayan muhtemelen eşi aldatinca ve üstüne kocasından dayak yedikçe susan herseyi çeken ve çok mutsuz bir kadın olacak. Kesinlikle daha da fazla müdahale etmelisiniz. Kızınızın hayatı söz konusu. Adamı bir psikologa gitmeye ikna edin. Asla taviz de vermeyin. O can size emanet siz dünyaya getirdiniz

Eşinizin yaptığına tam olarak 3 yaşındaki çocukla kendini eş etmek denir Bizim buralarda neden kendini onunla eş ediyor ikisi aynı yaşta mı ya da aynı zeka seviyesinde mi bence ne yapın edin eşinizin kızına karşı olan bu tutumları değiştirmesini sağlayın
Bebek daha o
Utanmıyor mu üç yasinda çocukla o şekilde iletişim kurmaya ?
İnanın 2 senedir mücadele ediyorum eşimle çocuk ayaklanıp etrafa dokunmaya başladığından beri eşim böyle dokunmasın yapmasın bu sene de kendi evimize taşındık eşimin kıymetlisi evi arabası zaten sürekli cocuga yapma dokunma açma böyle. Hep kavga ediyoruz sürekli söylüyorum zaten senin için önemli olan ev değil biz olmamız lazım eşyaya bu kadar önem verme diyorum. Burası bizim de yaşam alanımız insan evinde rahat edemicek de nerde rahat edicek diyorum

Gitmiyo ki gitse defalarca ayrılma gündeme geldi zaten evi çocuğu bırak sen git diyor bana ama gören sanki baba sancak bu adamı donup de çocuğa faln bakmaz bi etkinlik yapalım kitap okuyalım demez bazı günler kızınca kucağına alıp sevmez bile 3 yaşındaki çocuğa da küser senin yaptığını üvey baba olsa yapmazdı diyorum alttan alıp özür dileyecegine git o zman üvey baba bul diyor meraklısın zaten başkasıyla birlikte olmaya diyor
Bu lafından sonra hâlâ boşanma kağıdını eline verip ........tır cekmiyorsunuz pes.
Bu lafın ne demek olduğunu idrak etmiyorsunuz karı koca galiba,bir süre sonra eski yaşantınıza devam ediyorsunuz......

Çalışıyor musunuz?
Çalışmıyorsanız temizliği cuma günü yapın eşinizle gergin bir diyaloğunuz olacağına biraz fazla yorulursunuz.

Şahsi fikrim o yaştaki çocuklar çok diretiyor ve bende hoşlanmıyorum yaptığı işi bozması can sıkıcı. Ya da elini sıkıştıracak düşecek diye endişe duyuyordur dile dökmüyordur. Bence otoritesini sarsmayın ya da çocuğun yanında ağız birliği yapın.
Ortak kararlar verin ve ikinizde ona uyun. Çocuğun yanında kızma bağırma çocuğa derseniz çocuk hanginizi dinleyeceğini şaşırır.

Siz dolup öyle bu kadar büyüdü tartışma bence, aileleri sokmayin tartışmalara onu alınmaz öyle şeylerin büyür büyür gider çirkinleşir diyologlar

Bu cocuk büyüyünce nasil bisi cikcak bakalim ortaya.
Her iki tarafta hatalı.
Muhtemelen siz de esinize benzer bir tavır sergiliyorsunuz çocuğa karşı.
Siz hadi gel annecim bulasik makinesini bosaltasim deseniz esiniz yine de bu kadar yükselir mi acaba? Soruyorum sadece.
Beni bilen bilir mesela, evdeki tum isleri kucukluklerinden beri cocuklarla yaparim, bu benim cocuklar icin yararli oldugunu düşündüğüm bir sey. Ben cocuklari ise dahil edersem kimse karisamaz.

Muhtemel anlasamadiginiz tum diğer konuların hincini da cocuktan cikariyorsunuz.
Birbirinize sevginiz olduğunu düşünmüyorum, acik arayip saldiran tiplersiniz gibi.

Bu arada sağ olsun esim yardim ediyor demek cok yanlış bir dusunce, yardim etmiyor kendi evinin isini yapiyor. Isler sadece sizin goreviniz olmadiga gore esinizin yaptığı yardim değildir.

Back
X