• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bunun için psikologa mı yoksa psikiyatriye mi gitmek gerekir ?

Huzursuz bacak sendromu bende de vardi, stres ve kaygi yükselince sag olsun geri gelir hemen kendini gösterir :D Psikologun yaptigina da cok sasirdim insanlar mesleklerini sadece para kazandiklari bir arac olarak görmekten kurtulamadigi sürece bizler de kaliteli ve ayni zamanda uygun bir fiyata saglik haklarimizdan asla yararlanamayacagiz. Bence bu sorunu kendi kendine cözmeye calis o zaman. Ya da psikiyatrist hafif bir ilac veremeyecekse, o zaman paraya kiyip arastirip daha iyi bir psikologa gitmeyi de deneyebilirsin. Öte yandan hayal kirikligina ugramamak icin kendi psikologun kendin olmaya calissan? Tabi bunu basarmak da öyle kolay degildir ama... Benim birkac yakin dostum psikiyatristlik durumlari kendi kendilerine astilar. Ya da dedigim gibi iyi bir psikolog sart..

Dersleri de bu kadar hayatinin merkezine koymamaya calis. Hos öyle bir düzen icerisindeyiz ki sürekli kosmadan bir seyler elde edemiyoruz. Ama ben en son yasadigim bir hastaliktan sonra tamam dedim kendime, oldugu kadar, kendimi zorlamadan, normal notlar alarak da mezun olsam yeter bana. Sürekli basarili olmak icin cirpinmaktan kanatlarim koptu gercekten :) O kanatlar geri gelmeyecegine göre ucmaktan vazgectim sadece düzgün yürümeye adapte oldum, bilmem anlatabildim mi :)

Benim hastaligim sirasinda dinledigim bir hikaye vardi hayat felsefemi degistirdi : Bir gün karga dala tünemisken, bir kartalin gökten döne döne alcaldigini ve önündeki koyun sürüsünden kücük bir kuzu kapip göge yükseldigini görmüs, sonra düsünmüs kendi kendine demis ki benim kartaldan neyim eksik o da bir kus ben de, benim de kanatlarim var, ben de ucabiliyorum, sonra tutturmus ben de bir koyun kaldiracagim diye, sürünün üzerinde döne dururken, en besili koyunu secmis, saldirmis ama ne yazik ki penceleri koyunun belali yünlerine takilmis, coban da görüp kargayi bir kafesin icine atmis. :D

Kendi kendinin psikologu olma diye arattım, bi yazı buldum okudum. ama sanırım benim durumun bayagı agır :) çünkü okuduklarımın hepsine yanıtım, ben hasta değilim hayat bana acımasız davranıyor oldu...

Hikayen beni gülümsetti, karga kuzu yerine koyuna yüklenmiş ha :D oy anam, sanıırım ben o kafesteki kargayımmm !!
Ben normal okul hayatı dışında bir de proje yüklendim, o yüzden zorlanıyorum. Ders çalışmak benim hobimdir aslında ama proje yapmak çok farklı bişey, zor ve stresli..
Hırslı biri miyim ? aslında hayır, üniversiteye geldiğimden beri rekabet olayını geride bıraktım. diğerlerinin benden daha hızlı uçtugunu görünce yere inip yürüdüm aslında.. Ama kaderciyim.. yani bu projeyi üstlenmem alnımın yazısıydı engel olamadım.. Aslında basiretsiz bi insanım, ama işte kaderde böyle varmış diyorum yaşadığım her şeye :) karşıma bişey çıktıgında belki bu sefer olumlu bişeyler olur diyip umutla atlıyorum, kader diyorum, ama biraz daha aklımı kullanmam lazım bunu iyice öğrendim..

Umarım her şey gönlümüzce olur, KADER karşımıza hep güzellikler kolaylıklar getirir inşallah.. yorumlarını çok beğendiklerim arasındasın Lambrusco.. (aha rus dedi)

tatlım bende üniversiteye gidiyorum ve yoğun olup çok bunaldığım zamanlar oldu bu son bir ayda. Hem özel hayat hem okul derken psikolojik olarakta çöküntüye uğradım. Geceleri uyuyamaz olmuştum.Uyuyamamayı geç,göğsüm sıkışıyordu nefes alamıyordum.Kendi kendimden kurtulmak istiyordum. Hani insanın çevreden sıkıntı veren bir durumdan kaçması çok kolay fakat sıkıntı kendi içindeyse bu çok zor oluyor. Kendi kendinle baş etmek çok zor bir durum. Ben bunları daha yeni atlattım. Anlattıkların bana çok yakın geldi o yüzden sana yazmak istedim. Canım ben psikiyatrdan randevu aldım durumumu anlattım. Antidepresan verip durumu başından savdı. Psikolga yönlendirmesini beklemiştim ,çünkü bir insanla konuşmaya ihtiyacım vardı benim,antidepresanlarla duygularımı bastırıp uyuşturmaya değil. Neyse psikologa kendim gittim,dertleşmek sorunlarımı anlatmak gerçekten çok iyi geldi üzerimden bir yük kalktı. Sana da gitmeni öneririm. Fakat psikiyatrların o kolaya kaçarak yazdığı antidepresanlardan almamalısın. Böyle durumlarda insanların duygularını uyuşturmaya değil aksine ortaya çıkarıp kalıcı olarak yoketip iyileştirmeye ihtiyacı vardır.Bunuda ancak bilinçli uyuşmamış bir beyin sağlar. Ben kendimi iyileştirdim. Ve sanırım biraz kendine vakit ayırmalısın. Çok vaktin yoksa bile ne bileyim küçük zamanlar işte,çıkıp kendine yeni bir kitap almak bile mutlu edebilir. Kişisel gelişim kitaplarını böyle durumlarda seviyorum ben. İnsana umut verici arkadaş olabiliyor, kendi kendinin psikologu olabiliyorsun. Tabi doğru bir kitap seçimi olmalı. Çık biraz hava al dolaş kitaplar arasında bir gezin bu söylediğim tarzda kendine uygun olan bir tane al. :)

Canım çok haklısın, ben okula gittiğim günler daha iyi oluyorum mesela, evden çıkmak yürümek çok iyi geliyor.. Sonra yemek yapmayı çook severim, kendime vakit ayırıyorum aslında ama konsantre olmam gereken zamanlarda yeterli performansı gösteremiyorum :(( ve bnim konsantrasyona motivasyona ömür boyunca ihtiyacım olacak..

Konuşmak konusuna gelince.. İtiraf ediyorum ki benim hiç arkadaşım yok.. dertleşmek için fikir alışverişi yapmak teselli bulmak için iki laf edeceğim hiç bir arkadaşım yok mübala etmiyorum.. gün içinde konuştugum insanlar var ama dostum bi tane bile yok.. Kolaya kaçmak diyebilirsin ama benim böyle kötü olma sebebim 'baba' ve kardeşim bildiğim insanların onlara en çok ihtiyaç duydugum zamanda bana sahip çıkmamaları.. Benim iki sene önceki halimden eser yok şimdi, yaşadığım olaylarda kendi kendime anlata anlata kendi kendime çözüm bula bula ve bulmaya bulmaya artık eskisi gibi akıllıca düşünemediği farkediyorum... Psikologa da o yüzden gittim.. Bir dost olamazdı elbet, ama bir insan o kadar kötü halde iken haftaya konuşalım diye uğurlanmaz.. Neyse ki daha iyiyim, ya da kalan izlerimle daha kötü bilmiyorum..
Antidepresan uyuşturmaz demişti bana ama basbayağı uyuşturmuştu... iyi de olmuştu.. bu yalnızlıkta az bile..
Bacaklarımı uyuşturmasa dakika durmam gider ilaç alırım, ama bacagımı uyuşturup bana ders çalıştırmayacak o ilaçtan ne fayda görebilirim ki..
Ben iyi bir psikolog bulmalıyım önce.. Ama nasıl :)?

sanirim obsesif kompulsif bozukluk hastaliginiz.tedavisinde ilacla psikoterapi oneriliyor ama basiniza gelen kotu seans i dusununce insanin icinden gitmek gelmez,sen git guven derdime care bulur belki diye icini ac gozyaslarini akit o sana mal gibi davransin.doktorluk gercekten saygin bir meslek(psikiyatr oldugunu varsaydim) ama bazilari hic haketmiyor o saygiyi
surekli gecmisi acma.gecmisi dusunme,endise hali,o dusunceden vazgecememe offf sizi cok iyi anliyorum.hayatinizin gergin anlarinda da ortaya cikip sacma dusuncelere kapilip bir de onu engellemek icin sacma oldugunu bile bile acaip davranislar da gosteriyorsaniz kesin okb.
huzursuz bacak sendromu demissiniz o kullandiginiz ilacin yanetkisi olabilir.ama zamanla gecer diye dusunuyorum.allah kimseyi akil sagligindan etmesin gecmis olsun

sanirim obsesif kompulsif bozukluk hastaliginiz.tedavisinde ilacla psikoterapi oneriliyor ama basiniza gelen kotu seans i dusununce insanin icinden gitmek gelmez,sen git guven derdime care bulur belki diye icini ac gozyaslarini akit o sana mal gibi davransin.doktorluk gercekten saygin bir meslek(psikiyatr oldugunu varsaydim) ama bazilari hic haketmiyor o saygiyi
surekli gecmisi acma.gecmisi dusunme,endise hali,o dusunceden vazgecememe offf sizi cok iyi anliyorum.hayatinizin gergin anlarinda da ortaya cikip sacma dusuncelere kapilip bir de onu engellemek icin sacma oldugunu bile bile acaip davranislar da gosteriyorsaniz kesin okb.
huzursuz bacak sendromu demissiniz o kullandiginiz ilacin yanetkisi olabilir.ama zamanla gecer diye dusunuyorum.allah kimseyi akil sagligindan etmesin gecmis olsun

tam olarak hzursuz bacak sendromu değildi, ama oturamıyordum garip bişeydi.. arada geç saatlerde huzursuzsam yine oluyor ama titreyen bi yastık var evde onun üzerine oturunca geçiyor :) ama ilaç kullanırken sürekli oluyordu Allah düşmanımın başına versin :)
cevabın için teşekkürler.. Akıl sağlığı çok önemli, hem kendin hem de çevren için..

soyle bir his mi bacagini uzatinca aslinda sen hareekt ettirmek istemiyorsun ama o istiyor gibi bir durtu ve insana cok rahatsizlik veriyor.bu hisse ilac yanetkisi olabilir.huzursuz bacak send diye birsey daha var onun belirtisi daha farkli diye biliyorum

Anksiyetenin tanımı bu mu ?
Aklıma gelen şeyler artık halisinasyon derecesinde.. :(( çok gerçekçi..

çok detay vermemişsiniz ilk mesajından bunu düşündüm ki dediğim gibi uzman da değilim :)

evham, kaygı, akla kötü şeylerin gelmesi genellikle anksiyetedir ama bu şekilde teşhis koymuyorum tabii ki size. haddime de değil burdan zaten hiç mümkün değil. siz bence psikiyatriye gidin eğer anlatamadığınız başka problemleriniz varsa saklamayın onlar ıda anlatın. genellikle stresli dönemlerde ortaya çıkar bu hastalık evlenme hazırlığı yaptığım dönemde de çıkmıştı bende :/ tedavi etmek lazım merak etmeyin çok sık görülen bir rahatsızlık. eğer başka şeyler varsa halüsinasyon görme vs gibi onları da anlatın. doktor bunları değerlendirip uygun bir ilaç yazacaktır.

çok geçmiş olsun :)

Bence yaşın küçük psikiyatra gidip de ilaç kullanmaya başlamasan daha iyi olur..Bir psıkologla basla,eğer ağır bir
durum olarak görürse seni zaten yönlendirir..Çünki,psikiyatr ilaçlara başladığın zaman bir ömür bırakamıyorsun
boşver..Ben de üniv son yıl tez,sınavlar,sözlüler (düşün sözlü bile vardı bizde) nelerle uğraşıyordum tek başıma
kafayı yemiştim..Hiç sosyallik kalmamıştı,ama ancak öyle bitiyor son yıl da..Çabalamazsan da bitmiyor:(

Bence yaşın küçük psikiyatra gidip de ilaç kullanmaya başlamasan daha iyi olur..Bir psıkologla basla,eğer ağır bir
durum olarak görürse seni zaten yönlendirir..Çünki,psikiyatr ilaçlara başladığın zaman bir ömür bırakamıyorsun
boşver..Ben de üniv son yıl tez,sınavlar,sözlüler (düşün sözlü bile vardı bizde) nelerle uğraşıyordum tek başıma
kafayı yemiştim..Hiç sosyallik kalmamıştı,ama ancak öyle bitiyor son yıl da..Çabalamazsan da bitmiyor:(

evet işte çabalamak benim tercihim değil, yapmak zorundayım..
İlaç kullanabilirim çünkü aynı zamanda çok sinirli ve zor sakinleşen bir insanım. Aile ve iş hayatını bu sinirle yürütemem gibi geliyor.
Baba'm lustral kullanmıştı, o dönemde çok sakin bi insan olmuştu. iyi ki kullanıyorum demişti. ama doktor mu dedi bilmiyorum bıraktı ilacı sonra, şimdi sinirli ve düşünemeyen biri oldu. Bi yandan ilaç kullanayım yoksa bu stresleri tek başıma kaldıramam diyorum, bi yandan onlara bağımlı olmamalıyım.. bilmiyorum..
İlaç kullanmak o kadar yanlış bişey olsaydı bunca insan ilaç kullandım iyi oldum demezdi herhalde..
uff kafam karışık..
Ama kesin psikologa gidicem, teşekkürler cevabın için..

kendi öğrenciiğim geldi aklıma son dönem o kadar çok proje,ödev vs hazırlıyodum ki gecenin bi yarılarına kadar internet kafede kaldığımı bilirim.
senin kadar ağır değil ama bende yaşadım.bi müddet sonra sürekli ağlıyodum.ilk zamanlar geçemicem kalcam okulum bitmicek kaygısı sonra aynı senin gibi aklıma en olmadık kötü şeyler geliyodu.psikoloğa falan görünmek gelmedi hiç aklıma nedense :) asosyal biri olmuştum derslerden ona bağladım anneminde desteğiyle "kalırsan kal sınıfta ölüm yok ya ucunda" diyerek moral verdi.sonra hayatımı normale döndürdüm.sosyal aktivitelerede vakit ayırdım az da olsa.çok şükür okulumda bitti.şimdide iyiyim.

yani demem o; kendine ufak molalar ver,hayatın nefes alsın.bu dönemde destekte alda tabi.umarım atlatırsın.

İyi bir psikoterapist bulun...Önce onunla bir görüşün...Duruma o kara verir...

Son düzenleyen: Moderatör:
Back