- 27 Aralık 2012
- 1.983
- 440
- 373
- Konu Sahibi tenesemisir
Huzursuz bacak sendromu bende de vardi, stres ve kaygi yükselince sag olsun geri gelir hemen kendini gösterir Psikologun yaptigina da cok sasirdim insanlar mesleklerini sadece para kazandiklari bir arac olarak görmekten kurtulamadigi sürece bizler de kaliteli ve ayni zamanda uygun bir fiyata saglik haklarimizdan asla yararlanamayacagiz. Bence bu sorunu kendi kendine cözmeye calis o zaman. Ya da psikiyatrist hafif bir ilac veremeyecekse, o zaman paraya kiyip arastirip daha iyi bir psikologa gitmeyi de deneyebilirsin. Öte yandan hayal kirikligina ugramamak icin kendi psikologun kendin olmaya calissan? Tabi bunu basarmak da öyle kolay degildir ama... Benim birkac yakin dostum psikiyatristlik durumlari kendi kendilerine astilar. Ya da dedigim gibi iyi bir psikolog sart..
Dersleri de bu kadar hayatinin merkezine koymamaya calis. Hos öyle bir düzen icerisindeyiz ki sürekli kosmadan bir seyler elde edemiyoruz. Ama ben en son yasadigim bir hastaliktan sonra tamam dedim kendime, oldugu kadar, kendimi zorlamadan, normal notlar alarak da mezun olsam yeter bana. Sürekli basarili olmak icin cirpinmaktan kanatlarim koptu gercekten :) O kanatlar geri gelmeyecegine göre ucmaktan vazgectim sadece düzgün yürümeye adapte oldum, bilmem anlatabildim mi :)
Benim hastaligim sirasinda dinledigim bir hikaye vardi hayat felsefemi degistirdi : Bir gün karga dala tünemisken, bir kartalin gökten döne döne alcaldigini ve önündeki koyun sürüsünden kücük bir kuzu kapip göge yükseldigini görmüs, sonra düsünmüs kendi kendine demis ki benim kartaldan neyim eksik o da bir kus ben de, benim de kanatlarim var, ben de ucabiliyorum, sonra tutturmus ben de bir koyun kaldiracagim diye, sürünün üzerinde döne dururken, en besili koyunu secmis, saldirmis ama ne yazik ki penceleri koyunun belali yünlerine takilmis, coban da görüp kargayi bir kafesin icine atmis.
Kendi kendinin psikologu olma diye arattım, bi yazı buldum okudum. ama sanırım benim durumun bayagı agır :) çünkü okuduklarımın hepsine yanıtım, ben hasta değilim hayat bana acımasız davranıyor oldu...
Hikayen beni gülümsetti, karga kuzu yerine koyuna yüklenmiş ha oy anam, sanıırım ben o kafesteki kargayımmm !!
Ben normal okul hayatı dışında bir de proje yüklendim, o yüzden zorlanıyorum. Ders çalışmak benim hobimdir aslında ama proje yapmak çok farklı bişey, zor ve stresli..
Hırslı biri miyim ? aslında hayır, üniversiteye geldiğimden beri rekabet olayını geride bıraktım. diğerlerinin benden daha hızlı uçtugunu görünce yere inip yürüdüm aslında.. Ama kaderciyim.. yani bu projeyi üstlenmem alnımın yazısıydı engel olamadım.. Aslında basiretsiz bi insanım, ama işte kaderde böyle varmış diyorum yaşadığım her şeye :) karşıma bişey çıktıgında belki bu sefer olumlu bişeyler olur diyip umutla atlıyorum, kader diyorum, ama biraz daha aklımı kullanmam lazım bunu iyice öğrendim..
Umarım her şey gönlümüzce olur, KADER karşımıza hep güzellikler kolaylıklar getirir inşallah.. yorumlarını çok beğendiklerim arasındasın Lambrusco.. (aha rus dedi)