bunu hep yapıyor gıcık oluyorum

sewal84

rüyalar gerçek olsa......
Kayıtlı Üye
26 Ocak 2009
706
1
318
Ankara
kızlar hayatta en gıcık olduğum şey emrivaki ne yaparım ne de yapılmasını isterim ama k.validem sayesinde emrivakilerle yaşamaya ve kendimi onun planları içinde bulmaya başladım dün bayramın son gününde eşimin teyzesi şehir dışında olduğu için gidememiştik ona gittik k.validem ve k.pederimde oradaydı bu arada bana ailem yemeğe gelicek ablam şehir dışında olduğu ve bayramda gelebildiği için son gün gelelim dediler ben eşime teyzende fazla oturamayız dönüp hazırlık yapmam lazım dedim ok dedi ama gittik oturduk çay dı kahveydi derken baya bi zaman geçti eşimin gözünüe bakıyorum ama anlamıyor sonra mevzu bi komşuya geldi k.validem burdan çıkınca fatma teyzenizede gidelim dedi(misafirimin geliceğini biliyor)eşim yok dedi ama ısrar ediyor 5 dk girelim hemen gidersiniz ben zorlamış gibi olmayım diyor ama zorluyor resmen eşim tekrar misafirlerin geliceğini hatırlattı ama ısrar ısrar üstüne bende ok o zaman ama hemen çıkarız oturamayız dedim (demesem kurtulamıyacaz zaten) gitik orada da geçti 20 dk .daha eve gidip yemek yapıcam sonra çıktık ordan onların kapının önüne yaklaştık bize hadi yukarı çıkalım diyo ya benim halimden anlamıyor yada gıcıklık yapıyor işim var dedim tekrar eşimde biz gidelim belki erken gelirler falan dedi yani kızlar sorun şu ki kayınvalidem buna benzer hareketleri bayram dışındada yapıyor k.pederimin gitmek istemediği yerlere yalnız gitmemek için bizi peşine takıyor emrivaki yapıyor bende sinir oluyorum bundan öncede buna benzer şeyler yaşadık bu tarz emrivakilere karşı ne yapmalıyım eşimle aramı bozmadan nasıl halletmeliyim onun bu ısrarcı hareketleri yüzünden dün iki ayağım bi pabuca girdi allahtan elim çabuk hallettim ama sinirden ağlıyacaktım nerdeyse

Son düzenleme:

kim nerde ne zaman ne şekilde ısrar ederse etsin acil durumlar harici işim varsa vardır gidemem..siz herşeye evet tamam tabii derseniiz daha bu durumları çok çekersiniz iletişim bozukluğundan kaynaklanıyor...madem eşiniz hayır dedi hayırı sürdürün yada karışmayın biriniz evet öteki hayır derse buda olmaz..Allah kolaylık versin

bendede var o örneğin eee teyzengıle gıdın hadi 5 sanıye sonra hemen amann siz bilirsiiniz diyor ellerını bı tuhaf yapıyor cırpınıyor sasırıyo kalıyorum sinir oluyorum ama sıkma canını olur böle seyler herkes 4 4 lük değil..

anladığım kadarıyla eşiniz komşuya hiç uğramayacakmış siz ayıp olmasın diye gidelim demişsiniz.. Bence bu biraz da sizin yumuşak tavrınızdan kaynaklanıyor olabilir... Hazır eşiniz de uğramayalım demişken kendinizi zora sokarak uğramanız bundan sonra da bu şekilde davranmak için kendinde hak bulacağı anlamına geliyor maalesef.. Bence fazla takılmayın.. Eşinizle aranız ancak eşinizin gidelim dediği durumlarda gitmezseniz bozulacaktır. Kayınvalidenizin dediği durumlarda değil.. Tecrübeyle sabittir... :) Konu sahibi arkadaşım seni çok iyi anlıyorum bundan da emin olabilirsin.. Öncelikle KENDİN hayır demeyi öğreneceksin..

Yoksa insan ancak kendini ve çoğu zamanda aslında suçu olmayan eşini üzüyor...

Son düzenleme:
çok haklısın herşeye ewet dememek lazım ama orda başka bizim haricimizde 2 tane misafir daha vardı sırf çenesini kapatsın diye yaptım yoksa cidden susmadı eşmin hayırlarının üstüne gidiyor neden gitmek istemiyosun diyo....

Halini anlamaz mı,bal gibi anlarlar da işlerine gelmez.
Ya ben aslında bu konuya yorum yapmasam iyiydi
Olumsuz yönlendirmeyim şimdi seni.
Kayınvaliden nasıl biri normalde bilmiyorum ama,
şu olayda pek iyi niyet göremedim.
Sonuçta ailen gelecek,üstüne basa basa ifade etmişsiniz.
var gücüyle komşuyu araya sıkıştırmaya çalışması,
kapıdan 5 dk diyerek 20 dk tutması,üstüne ''hadi bize çıkalım''demesi
Ailenin yemeğe geleceğini bilerek bunları yapması çok sinir bozucu.
Eşinden çekineceğin durum yok,keşke sen verseydin cevabını
''annecim kusura bakma çok isterdim x teyzeye gitmeyi ama ablamı bir tek bugün görebilirim,
üstelik yemeğe gelecekler,komşu teyzeye de başka bir gün gidelim''deseydin.
O zaman yüz bulup astarını da istemezdi.
Bence artık böyle emrivaki durumlarında,her zaman cepte hazır bahanelerin olsun.
Alışsın her zaman kendi planlarının olmayacağına,sizin de bir aile olduğunuzun ve başka planlarınızın olabileceğine.
Eşinden bekleme sakın,erkeklerin ailelerine yüzleri tutmayabilir.Hele ki sıkı sıkıya tembihlenmemişlerse:)
Direkt o anda ver cevabını ve kayınvalideden''ah tabi yavrucum gidin siz,ancak hazırlıklarını yaparsın''gibi bir anlayış bekleme.
Bugün bu lafı ikinci söyleyişim''hak verilmez alınırmış''

valla haketmişin ve hakediyorsun kadın resmen ısrar edince yaptırcağını bildiğinden konuşmuş eşin olmaz diyor ssen hemen pes edip tamam demişsin sen böyle yaparsan daha çok emrivaki alırsın çokkk...

bukadar çabuk pes etme.....

off aynı walla ......

kesin ve net olacaksın. annecim misafirim var başka zaman diyeceksin. kestirip atacaksın. konunun uçunu açık bırakırsan böyle olur.
anladığım kadarıyla yeni evlisin. şimdiden rengini belli etmelisin

hep böyle yapıyor diye iyice batmaya başlamış sanırım sana :) ama benım annemde yalnız biryere gitmek istemez ve evet babamda onunla gitmez. oyüzden hep benımle böyle konuşuru hadi kızım oraya buraya bayramda gezdım bi güzel peşinde.ama annem ya işte batmıyor gıcık olmuyorum.Kayınvalide olunca işler değişiyor sanırm. madem böyle huyu var sende ona göre davran kesin bir şekilde hayır de. ama kendi annen böyle yapsa böyle düşünür müydün onuda düşün.

kızlar walla ne deseniz haklısınız doğru ben yüz vermiş oldum ama o kadar çok konuştuki artık sırf misafirlerin yanında çenesi kapansın diye ok dedim ben anlayış bekliorum karşımdakinden sanırım hata ediyorum

haklısın kendi annem olsa kızmam belki ama şöyle düşün benim annemde çoğu yere babam istemediği için gidemiyor ama bize hadi gelin şuraya gdelim demiyor

doğru alınır benim hatam herkesi kendim gibi algılayıp öyle davranmam ben böyle durumlarda karşımdakinden anlayış bekliyorum hata ediyorum tabi.dün iyi niyetinden bende şüphe ettim yukarı çıkalım deyince şok oldum bayramın ilk günü bütün gün beraberdik

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…