• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bunu Biliyor muydunuz?

• Konu Sahibi Konu Sahibi EU1
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Eğer sıkılırsam kitabı yarıda bırakırım, çok yarıda bıraktığım kitap vardır; ama bazılarını sonra okurum bitiririm...

kitaplarımı seçerken çok itinalı davranırım, bazen saatlerimi harcarım kitapçılarda. ama yine de yanılıp beğenmediğim bir kitap olursa içim kan ağlaya ağlaya bir kenara bırakıyorum:( devam edemiyorum, bu kez bu kitabı okuyacağım diye gaza getirsem de kendimi belki beş bilemediniz on sayfa sonra yine bırakıyorum, o an onu okumaktansa 10 kere okuduğum kitabı 11. kez okumayı tercih ederim.
örneğin canan tan-piraye.. okuyamıyorum kitabı çok basit çok yalın geliyor sıkılıyorum..

canan tanın eroinle dansını okudum ama hemen ardından pirayeye başladım sanırsam bundan kaynaklı ktb kendıı veremedım bır turlu
yaşayamadım kitapla yarıda bırakcam daha snr yenıden başlıcam

Daha başlanıyor haklısın ama bitirilemiyor,
bi kere o tadı yakalamak gerekiyor yakalanmayınca da zorlama, mecburiyet vs kasıyor insan kendini boşuna vakit harcamış gibi oluyor.
canan tanı ilk tanıdığım kitaptı piraye, şimdi elimi bile sürmüyorum diğer kitaplarına, korkuyorum yine okuyamam diye,
eroinle dans nasıl arkadaşlar? onu mu okusam ne dersiniz

En son bu durumu İzmir Büyücüleri adlı
kitapta yaşadım.Aslında iyi bir okuyucuyum,okumaktan zevk alıyorum

İzmir Büyücüleri adlı kitap beni çok sıktı ama
sonuna kadar okudum.Kitabı sevmesemde yarım
bırakmam.Sonuçta bir emek harcanmış her ne olursa
olsun yarıda bırakmak Yazara saygısızlık olur bence.

okuyacağım kitabı çok dikkatle seçerim o yüzden kolay kolay yarıda bırakmam. ama bıraktığım da olmuştur yazar kendini okutmayı bilmeli.
en son hayal kırıklığım nermin bezmen'in SIR ı oldu. tamam anlatım falan güzel ama çok aykırı devam edemedim.
bu arada ben kendini çok önemsiyenlerden oluyomuşum

okuyamıyorsam kendimi zorlamam ama bugüne kadar yarıda bıraktığım çok az kitap olmuştur herhalde...
vadideki zambak ve unutma bahçesi(latife tekin) aklıma geliyor sadece...
defalarca elime aldım ve bir süre sonra bıraktım..

bugüne kadar hiç bi kitabı yarım bırakmadım ama orhan pamuk'un yeni hayat kitabını bi türlü bitiremedim daha iki üç sayfa okumadan sıkılıyorum kitap akmıyo ama inat ettim biticem bigün :)

sanırım o genelleme biraz doğru olmayabilir. beğenmedğiniz bir kitabı neden bitirmeye çalışasınız ki...hani bir mecburiyet yoksa. yani sınav olacagınız bir ders kitabı değilse :)
Beğenmediğim bir kitabı asla bitirmeye çaba sarfetmem... yerine daha önce severek bitirdiğim bana bir şeyler kazandırmış bir kitabı yeniden okumayı tercih ederim. ancak bu kendimi beğendiğim anlamına gelmez ki...:) ki zaten kendimi genelde eleştiriririm senağlama...:)

ya ben önceden bırakırdım ama artık okumaya çalışıyorum zorla da olsa haftalarcada sürse.yani artık kendimi sevmiyormuymuşum:1rolleyes:kaydirigubbakcemile

Mümkün değil hayatta bırakmam derdim eskiden. Çok bırakmadan okuduğum kitap oldu ama bir Soner Yalçın'ın ilk Efendi kitabını bıraktım, iki Canan Tan'ın nesi var nesi yoksa bıraktım. Efendi'de beynim çorba oldu isimlerden, kim kimin neyi, kim ne yapmış arapsaçına dönünce kitabın hiçbir anlamı kalmadı zaten bıraktım bende. Gerçi sonra meraktan dayanamadım yine bir çizelgemsi bir şey hazırlayarak okudum bitirdim ama nasıl bitirdim bir ben bilirim heralde:) Canan Tan'ı da okuyamıyorum da okuyamıyorum. :bbo:

elimdeki kitabın konusu beni acmazsa ve yazarın anlatımını begenmezsem okumayı yarıda keserim...dayanamam yapım buşakkıdı

bendende bir o kadar dayanamazsam bende bırakırım napiiim patlıyımmı sıkıntıdan :)))))))))

Genelde yarım bırakmamaya çalışırım.Bırakırsam da sürekli merak içinde kalırım acaba benim bıraktığım yerden sonra kitap daha heyecanlı bir hal mi alıyordu diye ?? Ama çok sıkılmış isem ve illada bitirmek istiyorsam ,atlaya atlaya okurum .. Bu durumda ben kendimi seviyormuyum sevmiyormuyumm ?kafamçokkarıştı ? Belkide sadece kendimii kendimi sevdiğime kandırıyorum. ?? -tatlicadiarzu-

konu sahibi yanlış yerde açmışsın sen "falını" burası kitap kurdu fallar testler başka bölüm..
konu kalabalığı yapıp yer işgal etmişsin..

Sorunuz şu:
"okuduğunuz kitabı begenmediyseniz yarıda bırakırmısınız?"

Bu sorunun cevabı, kitabın yazarına göre değişir.

Eğer tutkuyla bağlı olduğum yazarlardan biriyse.. sıkılsam da sonuna kadar okurum.

Evet, zamanımı harcamış olurum belki ama, bir yazara duyduğum saygıya değer..

Eğer, fazla önemsemediğim ya da hakkında henüz fikir sahibi olmadığım bir yazarsa; kitabın üçte birini okumama rağmen henüz beni cezbedecek dili kullanma gücü/anlatım yeteneği/konu içeriğine rastlamadıysam, o noktada kendime olan saygım devreye girer ve kitabı okumayı bırakırım.

Ama dediğim gibi, bu noktaya gelmek için kitabın 1/3 ünü okumam lazım..

Yani özetle; sevdiğim yazarlar ne yazsa okurum.. Sıkılıp, sıkılmadığımı sorgulamam..

Örneğin; Marquez / Zweig / Coelho /.... burada keseyim.

:lepi: buna ben de imzamı atarım
ayrıca mesela dilini sevmediğim halde okunması gerektiğini düşündüğüm bir kitapsa da bitirmeye çalışırım.

konu sahibi yanlış yerde açmışsın sen "falını" burası kitap kurdu fallar testler başka bölüm..
konu kalabalığı yapıp yer işgal etmişsin..

:uhm: gece gece algılayamadın sanırım
kitapla ilgili zaten konu

Ben eğer kitabın daha başlarında sıkılmaya başladıysam bırakıyorum ama biraz ilerlemiş de öyle sıkıldıysam bitiriyorum.Demekki kandime bazen değer veriyorum bazende vermiyorum:roflol:

Bende kitabın konusu beni açmazsa, beğenmezsem okuyamıyorum ... aklım almıyooo, canım istemioo, elim kitaba gitmioo napiiiiim kaydirigubbakcemile3

Back